VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

Po njima Bog treba samo da ih Voli dok ga oni vredjaju svaki dan ..znas ..i da im se plasi i uslisava sve zelje ..i cak da oni komanduju Bogu sta da radi ...lol:

Ljudi mogu sva zla da cine i Bog treba samo da im oprosti uz jedan oce nas i oni su cisti opet :mrgreen:

Koja fantazija :rotf:

E takav bi bio ok Bog :mrgreen:

Cim sudi nevalja :aha:

Tvoj problem je u tome što ti Boga uglavnom doživljavaš kao nekog policajca koji odmah jednoznačno osudi grešnika bez mogućnosti pomilovanja.Primetio sam da ti reč ljubav upotrebljavaš veoma retko ali ne u pravom kontekstu.
Takođe uočavam da ti Boga posmatraš kroz prizmu naše ljdske pravednosti i pravičnosti što opet ne valja.
Pa i ti koji pljuju na Boga, koji ga nepoštuju ili lažno svedoče u ime njegovo (razne jeresi i sekte od kjih će se pojedini članovi ovog forma prepoznati) su takođe pozvani na pokajanje i oproštaj. Pokajanje je odraz ljubavi koju Bog ima prema nama ljudima.
Da bi bolje shvatio ono o čemu ja pišem pogledaj deo klipa od 21.-og minuta:

Poslednja izmena:
Samo ti izvrci reci i pravi se da ne razumes ..tvoj problem :kafa:

Neam vise zivaca da ti objasnjavam nesto sto i mala deca mogu ukapirati :cao:
Nema potrebe da ti meni išta objašnjavaš.Prvo, nisi stručan da bilo kome objašnjavaš već si sposoban da samo reprodukuješ već naučeno uz minimalnu dozi kreativnog razmišljanja koja je tebe odvukla u totalno pogrešnom smeru nažalost.Mi ovde diskutujemo.

nema potrebe da odgovaram na monin odgovor na prošloj strani jer diskusija gubi smisao kada jedan sagovornik ima pogrešnu sliku sveta i veruje u sveprožimajuću maglu negde u univerzumu koja liči na čoveka i koja funkcioniše po principu ljubavi, ali je ipak spremna da izvrši masovni pokolj svih koji se suprotstavljaju njegovim načelima.
Toliko od mene.

nema potrebe da odgovaram na monin odgovor na prošloj strani jer diskusija gubi smisao kada jedan sagovornik ima pogrešnu sliku sveta i veruje u sveprožimajuću maglu negde u univerzumu koja liči na čoveka i koja funkcioniše po principu ljubavi, ali je ipak spremna da izvrši masovni pokolj svih koji se suprotstavljaju njegovim načelima.
Toliko od mene.
tako je, besmisleno je diskutovati kada jedan sagovornik ima pogresnu sliku sveta :confused:
i ne zeli uzeti u obzir dokaze o postojanje Boga i Bozje reci :cao:
Kome smeta ljubav vera nada njegov problem...

Put ljubavi je najuzviseniji put...
A ko je na tom putu ne cini zlo...

a tebe pozdravljam:)

Tvoj problem je u tome što ti Boga uglavnom doživljavaš kao nekog policajca koji odmah jednoznačno osudi grešnika bez mogućnosti pomilovanja.Primetio sam da ti reč ljubav upotrebljavaš veoma retko ali ne u pravom kontekstu.
Takođe uočavam da ti Boga posmatraš kroz prizmu naše ljdske pravednosti i pravičnosti što opet ne valja.
Pa i ti koji pljuju na Boga, koji ga nepoštuju ili lažno svedoče u ime njegovo (razne jeresi i sekte od kjih će se pojedini članovi ovog forma prepoznati) su takođe pozvani na pokajanje i oproštaj. Pokajanje je odraz ljubavi koju Bog ima prema nama ljudima.
Da bi bolje shvatio ono o čemu ja pišem pogledaj deo klipa od 21.-og minuta:

Pa pokajanje postoji ..al nece Bog ..stalno da oprasta ako neki covek gresi stalno ..i samo se pokaje ..pa opet isto :mrgreen:

Naci one ubice i zlikovci ..ako se pokaju nisu vise krivi m ? :ceka:

Pokajanje i Oprostaj Boziji ...ljudi zloupotrebljavaju u svoju korist ..oprastaju nekom grehove u ime Boga .a nisu pitali istog da li im on oprasta :manikir:

To rade tvoji svestenici ..lazu ljude da im je oprosteno ..za Mito koje prime od takvih :)

Nema potrebe da ti meni išta objašnjavaš.Prvo, nisi stručan da bilo kome objašnjavaš već si sposoban da samo reprodukuješ već naučeno uz minimalnu dozi kreativnog razmišljanja koja je tebe odvukla u totalno pogrešnom smeru nažalost.Mi ovde diskutujemo.

Ja sam strucan od Boga ne od ljudi ...koji su strucni samo da lazu :mrgreen:

Ono sto je tebi pogresno ..nekom je ispravno ..zavisi kako gledas na stvari ;)

Pa pokajanje postoji ..al nece Bog ..stalno da oprasta ako neki covek gresi stalno ..i samo se pokaje ..pa opet isto :mrgreen:

Naci one ubice i zlikovci ..ako se pokaju nisu vise krivi m ? :ceka:

Pokajanje i Oprostaj Boziji ...ljudi zloupotrebljavaju u svoju korist ..oprastaju nekom grehove u ime Boga .a nisu pitali istog da li im on oprasta :manikir:

To rade tvoji svestenici ..lazu ljude da im je oprosteno ..za Mito koje prime od takvih :)

Pa ti stvarno ne razumeš.
Vidi se da nikada nisi išao na ispovet.Kakav mito???O čemu ti bulazniš????Tebi očito nije dobro a imaš i veliku rupu u znanju o Pravoslavlju i hrišćanstvu.Načitanost nije dovoljna da bi bila bogougodna.Kako može sveštenik da da oproštaj grehova???Ti ne poznaješ osnove hrišćanstva kad takav propust dozvoljavaš sebi.
O ubicama:A zašto ne bi i one ušle u Carstvo Božje ako se iskreno pokaju????Pokajanje (a podrazumeva se iskreno) je ključna reč.Pitam ja tebe:Ko je prvi ušao u Carstvo nebesko u prema Svetom pismu?Pravednik možda????E kad bi samo malo razmislio šta pišeš.
Ljudi prema svojoj paloj i slaboj prirodi nisu imuni na greh.Nečastivi je mnogo lukaviji od nas ali nam je data svest i slobodna volja da prepoznamo greh (neke radimo nesvesno jer ipak nismo sposobni da rasudimo u datom trenutku) i da mu se odupremo.Taj koji misli da može da ne ponovi bilo koji greh iz svoje prošlosti (prema tvome pisaniju misliš i na samog sebe) grdno se vara i veliki su licemeri.Da li ti misliš za sebe da nikada nisi ponovio neko od sagrešenja koja si već počinio:nekoga ogovarao,svađao se,pogledao na neku ženu sa željom,podsmevao se, i još milion drugih stvari.Ključna stvar je da ljudi treba da ulažu napor da više ne čine grehe koje su već ispovedali!!! jer je rečeno da niko neće biti kušan preko svojih granica.Da li su oni licemeri???Neki jesu-ne poričem da ima ljudi koji "zloupotrebljavaju" Boga (i kod nas pravoslavaca a da ne govorim o JS,Adventistima i ostalima koji to rade u celini) i instituciju ispovesti ali su oni u apsolutnoj manjini.
Kad kažeš moji sveštenici:To čak zvuči smešno (al recimo da se radi o nespretnoj formlaciji rečenice) jer ja nemam svoje lične sveštenike a mogu samo da zaključim da nisi Pravoslavac već pripadnik jedne od organizacija koje ja (kao i zvanična crkva smatramo jeretičkim) poput JS,Adventista (oni su naročito prozelitski orijentisani prema Pravoslavnima) i niz drugih koji se šire na našim prostorima.
Dakle, prvo je potrebno da se unapred obavestiš pa tek onda da nešto napišeš o nečemu.

Opet ti kažem na onovu onoga što si napisao ..al nece Bog ..:Ne možeš ti čoveče smrtni da govoriš šta će Bog uraditi.Shvati to.Otkud ti znaš da li će ili neće Bog nekome oprostiti neki od ponovljenih grehova (a shvati da ih svi imamo).Ne uzimaj ti ulogu tumača njegovih namera, molim te za tvoje dobro.

Poslednja izmena:
Ja sam strucan od Boga ne od ljudi ...koji su strucni samo da lazu :mrgreen:

Ono sto je tebi pogresno ..nekom je ispravno ..zavisi kako gledas na stvari ;)
U kojoj si ti organizaciji čoveče.Kažeš da nisi JS.Šta si onda po veroispovesti?Nadam se da te nije sramota da kažeš a ja mislim da si adventista.Da li sam u pravu?

Poslednja izmena:
Mene zanima koliko je biblija stara,ko ju je pisao,kako se prenosila toliko godina tj.kako se sacuvala,cime je i pisana i na cemu je pisana,u kojoj drzavi(sadasnjoj) je nastala,otkud incest u bibliji itd. izvinite me mozda i gresim za ovo poslednje ali cini mi se da sam procitao nesto u vezi toga.Nisam procitao celu bibliju nego pojedine delove pa mozda i zato nisam bas najbolje shvatio a zelio bih da mi neko to dobro pojasni

Kako objasniti sledeće? Ljudi će u Raju (ma gde se on nalazio) imati slobodnu volju. I pored toga, nikad neće birati greh jer, nećemo valjda sve Jovo nanovo. Ako je to tako, zbog čega Bog nije odmah stvorio prve ljude takvima- izbegao bi hiljade godina patnje jada i mučenja ljudskih bića. Tim pre što je unapred znao sve što će se događati. Nemoj samo "nedokučivi su putevi..."

Kako objasniti sledeće? Ljudi će u Raju (ma gde se on nalazio) imati slobodnu volju. I pored toga, nikad neće birati greh jer, nećemo valjda sve Jovo nanovo. Ako je to tako, zbog čega Bog nije odmah stvorio prve ljude takvima- izbegao bi hiljade godina patnje jada i mučenja ljudskih bića. Tim pre što je unapred znao sve što će se događati. Nemoj samo "nedokučivi su putevi..."

Da, ljudi imaju i imace slobodnu volju vek jer su tako stvoreni...
Bog ce u buducnosti unistiti ZLO jednom ZAUVEK.

U buducnosti ce ljudi biti dovedeni do savrsenstva i zivece vecno u raju na Zemlji...

Nece opet biti nista ponovo...

Kao savrsena bica ljudi nakon poslednje kusnje nece vise birati zlo... jer ce biti usavrseni...

Dobra su ti pitanja ,samo malo razmisli?
Kakvima da ih stvori da ne mogu da pogrese?

Onda ne bi bili bica sa slobodnom voljom niti bi mogli kao takvi da odrazavaju Bozanske osobine...

Samo sa slobodnom voljom ljudi su sposobni da odrazavaju Bozansku ljubav i njegove osobine, da budu po "slici Bozjoj".
Jer ljubav podrazumeva svojevoljnost.

Bog je unapred predvideo sve i nasao nacin da ispravi posledice greha i smrti....

ZATO JE DAO SVOG SINA - ISUSA HRISTA, DA DA SVOJ ZIVOT KAO OTKUP GREHA COVECANSTVA.

NA OSNOVU HRISTOVE SMRTI MI IMAMO OSLOBODJENJE OD GREHA I SMRTI I VECNI ZIVOT.

Takodje je Isus Hrist svojom smrcu i vaskrsenjem otvorio put vaskrsenja....

Na taj nacin Bog uspostavlja ono kako je trebalo biti na pocetku ljudske istorije...

A Zemlju ce ocistiti od zla u Bozjem ratu Armagedonu...

Nakon toga sledi 1000 god vladavina MIRA, Bozjeg Kraljevstva sa Isusom Hristom kao kraljem....
Za vreme te vladavine Bog ce ljude dovesti postepeno do savrsenstva i nakon toga ce kao savrsena bica moci da zive vecno na Zemlji...

i nema niceg ponovog...
Nece biti vise nikada zla jer ce ga Bog jednom zauvek unistiti kao i uzrocnike zna Sotonu i demone.

Poslednja izmena:
Mene zanima koliko je biblija stara,ko ju je pisao,kako se prenosila toliko godina tj.kako se sacuvala,cime je i pisana i na cemu je pisana,u kojoj drzavi(sadasnjoj) je nastala,otkud incest u bibliji itd. izvinite me mozda i gresim za ovo poslednje ali cini mi se da sam procitao nesto u vezi toga.Nisam procitao celu bibliju nego pojedine delove pa mozda i zato nisam bas najbolje shvatio a zelio bih da mi neko to dobro pojasni
Evo ovde cu ukratko...
Biblija je pisana od 1513 pre ne pa do 98 god. ne ( 1 veka ) ne. u tom periodu ...
Sastoji se od 66 knjiga koje je cine.. i starog i novog zaveta...

"BUDUĆI da se nadahnuto Sveto pismo naziva i “Biblija”, bit će zanimljivo osvrnuti se na porijeklo i izvorno značenje te riječi. Ona dolazi od grčke riječi biblía (“knjižice”), koja pak potječe od riječi bíblos, što je zapravo naziv za srčiku papirusove stabljike od koje se u staro doba pravio “papir” za pisanje. (Feničku luku Gebal, preko koje se iz Egipta uvozio papirus, Grci su nazivali Biblos.)

Prvih 39 knjiga Biblije napisano je uglavnom na hebrejskom, a samo mali dio na aramejskom jeziku. Posljednjih 27 knjiga napisano je na grčkom, na narodnom jeziku u vrijeme Isusova života na Zemlji i života njegovih kršćanskih sljedbenika. Oba dijela Biblije nazivaju se ispravno »Hebrejski spisi« i »Grčki spisi«. Jedan dokaz njihovog sklada jest činjenica da Grčki spisi sadrže preko 365 citata iz Hebrejskih spisa, te da 375 puta ukazuju na njih. "

Incest nije postojao tada jer zakon za savrsenog coveka drugaciji nego za nesavrsenog...
Tek kasnije kada su ljudi zgresili i odaljili se od savrsenstva Bog im je zabranio da sklapaju brakove do 4 kolena...
I to se onda naziva incestom...

Poslednja izmena:
Da, ljudi imaju i imace slobodnu volju vek jer su tako stvoreni...
Bog ce u buducnosti unistiti ZLO jednom ZAUVEK.
U buducnosti ce ljudi biti dovedeni do savrsenstva i zivece vecno u raju na Zemlji...

I kažeš neće telesno umirati, niti će se telesno razmnožavati, što znači neće moći da imaju svoje male potomke, i ovi svoje male potomke, da zajedno odrastaju i uče itd.
Razmišljaš li Ti o onome što govoriš?

I kažeš neće telesno umirati, niti će se telesno razmnožavati, što znači neće moći da imaju svoje male potomke, i ovi svoje male potomke, da zajedno odrastaju i uče itd.
Razmišljaš li Ti o onome što govoriš?
Razmisljas li ti sta pises?
ne kazem to ja nego Bozja rec....
Bog je rekao ljudima radjate se i mnozite se i napunite Zemlju....
I tako ce i biti...

sta ti nije jasno?
gde da se mnoze u vecnosti?
Takodje Biblija je data za nase vreme do Armagedona...
nakon toga Bog ce dati novi zakon za coveka...
U okvirima tih 1000 god Bozje valdavine...

Trteba brinuti sada za svoj zivot a sta ce biti posle o tome Bog brine.

Poslednja izmena:
Razmisljas li ti stapises?
ne kazem to ja nego Bozja rec....
Bog je rekao ljudima radjate se i mnozite se i napunite Zemlju....
I tako ce i biti...

sta ti nije jasno?
gde da se mnoze u vecnosti?
Takodje Biblija je data za nase vreme do Armagedona...
nakon toga Bog ce dati novi zakon za coveka...
U okvirima tih 1000 god Bozje valdavine...

Trteba brinuti sada za svoj zivot a sta ce biti posle o tome Bog brine.

A Ti dođeš kao nekakav Božiji reproduktivni organ.
O kažeš Ti, još kako kažeš, samo toga možda nisi svesna.
Kriti se iza pojma Boga je licemerno i podlo.

Back