večni život - Da li bi bio dosadan?

• Začetnik teme Začetnik teme čoli
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I muva može da inspiriše...zavisno od čoveka koji tu inspiraciju i na koji način kreira...radi se o tome što bi mašta bila uskraćena u ovom slučaju....tako da muva, ili travka...ne mogu da dobiju neko dublje značenje.

kraeacija je proces stvaranja... stvaralacka kreacija je duhovna geneza onoga sta covek ima u sebi i kroz sta se izrazava... umetnik ce od parceta gline ili travke ili obicnog komada necega sto normalan covek nikad ne bi zapazio napraviti remek delo... to je bozanski princip u nama. muvi mozes da kidas krila i da gledas kako se koprca, mozes da je zdrobis sakom o sto, mozes da je stavis u flasu i zatvoris gledajuci njen bezglavni vertigo. tu nema dubine u bozanskom ima ali treba imati sirinu da bi se to razumelo.

Stvarno,sta se radi u tom Raju?

Ne radi se nista, samo uziva,
bice tu puno mogucnosti za ubijanje dosade, - bice se kao andjeli na nebu,
a zamisli sta sve sa takvom sposobnoscu mozes da radis!

Sexa i razuzdanog zivota nece biti,
a verovatno ni interneta ni personalnih kompjutera,
neznam, meni licno to sve zvuci nekako monotono.
Vise bi voleo ovaj, malo duzi zivot, samo ako moze bez previse religija.

:)

Čoveku koji voli Boga i čezne za Njim, nikako ne može biti dosadno u večnosti. Uvek se oduševim kad čitam psalmiste:
"Kao što košuta traži potoke, tako duša moja traži tebe, Bože! Žedna je duša moja Boga, Boga živoga, kad ću doći i pokazati se licu Božijemu?" (Psalam 42:1.2).
Ili:
"Kako su mili stanovi tvoji, Gospode nad silama! Gine duša moja želeći u dvore Gospodnje; srce moje i telo moje otima se k Bogu živome" (Psalam 84:1.2).

Čuveni hrišćanski apologeta C.S. Lewis kaže: "Sreća koju Bog namenjuje ljudima jeste sreća našeg slobodnog, dobrovoljnog sjedinjavanja s Njim i jednih s drugima u ekstazi ljubavi i radosti s kojom se ne može uporediti ni najstrasnija ljubav između muškarca i žene."

Ne možemo porediti ovaj život i večni. Ovaj mnogima dosadi i posle svega par decenija. Apostol Pavle je rekao:
"Što oko ne vide i uho ne ču, i što u um čoveku ne dođe, ono Bog pripravi onima koji ga ljube."
A, na drugom mestu:
"Tako sad vidimo kao kroz staklo u zagonetki, a onda ćemo licem k licu; sad poznajem nešto, a onda ću poznati kao što sam poznat" (1. Korinćanima 13:12).

Čoveku koji voli Boga i čezne za Njim, nikako ne može biti dosadno u večnosti. Uvek se oduševim kad čitam psalmiste:
"Kao što košuta traži potoke, tako duša moja traži tebe, Bože! Žedna je duša moja Boga, Boga živoga, kad ću doći i pokazati se licu Božijemu?" (Psalam 42:1.2).
Ili:
"Kako su mili stanovi tvoji, Gospode nad silama! Gine duša moja želeći u dvore Gospodnje; srce moje i telo moje otima se k Bogu živome" (Psalam 84:1.2).

Čuveni hrišćanski apologeta C.S. Lewis kaže: "Sreća koju Bog namenjuje ljudima jeste sreća našeg slobodnog, dobrovoljnog sjedinjavanja s Njim i jednih s drugima u ekstazi ljubavi i radosti s kojom se ne može uporediti ni najstrasnija ljubav između muškarca i žene."

Ne možemo porediti ovaj život i večni. Ovaj mnogima dosadi i posle svega par decenija. Apostol Pavle je rekao:
"Što oko ne vide i uho ne ču, i što u um čoveku ne dođe, ono Bog pripravi onima koji ga ljube."
A, na drugom mestu:
"Tako sad vidimo kao kroz staklo u zagonetki, a onda ćemo licem k licu; sad poznajem nešto, a onda ću poznati kao što sam poznat" (1. Korinćanima 13:12).

Respekt!

Samo zamishljam vernika kome su bliznji ateisti...:per:
Al' bar ima vechnost da upozna ostale drugare i drugarice u Raju. :)
Hm, a da li bi vernicima bilo dosadno samo da se igra i peva sa Bogom?

Ne vataju se oni u kolo sa Božom.. već sa anđelima i rodbinom... mora da se zna gde je kome mesto. Vrhovni poglavar ih posmatra a obližnjeg oblačka i vodi računa da se nekome ne desi greška u programu... te mu se vrate sećanja.
Mada, sad mi pade na pamet... ako se sve briše, kako će se raspoznati? :think:

Da li bi te promenila činjenica, ovo u slučaju da se na neki način proveri... da recimo nema raja? Nema ništa?
Kako bi se osećala?

Jer, ovo što si rekla mi je shvatljivo.. ali može da donese teško razočaranje.

Ja sam spremna na to. Sto je govorila moja pokojna baba, niko se odozgo nije vratio, pa da nam kaze....Tako da...spremna sam i na to. Ali ja vec ovde mislim na njih kao da su u Raju, a citala sam da je Raj zapravo nasa projekcija misli, tako da - bice tako ili ne mora da bude uopste.:cool:

Jer jeste tacno da nema sta da trazi neko medju "finim" ljudima u raju, koji su puni dusevnog smirenja i ljubavi, ako i sam nije takav. Za mene je Raj tamo gde su oni, moji. Valjda ima takav kutak.:confused::(

Ne vataju se oni u kolo sa Božom.. već sa anđelima i rodbinom... mora da se zna gde je kome mesto. Vrhovni poglavar ih posmatra a obližnjeg oblačka i vodi računa da se nekome ne desi greška u programu... te mu se vrate sećanja.
Mada, sad mi pade na pamet... ako se sve briše, kako će se raspoznati? :think:
Sigurna si da mora da pazi shta ljudi rade u Raju? Zar ti u ljudi u Raju nisu dospeli tamo jer zasluzuju poverenje Svevishnjeg?
A raspoznace ih po DNK... :D

Ja sam spremna na to. Sto je govorila moja pokojna baba, niko se odozgo nije vratio, pa da nam kaze....Tako da...spremna sam i na to. Ali ja vec ovde mislim na njih kao da su u Raju, a citala sam da je Raj zapravo nasa projekcija misli, tako da - bice tako ili ne mora da bude uopste.:cool:

Jer jeste tacno da nema sta da trazi neko medju "finim" ljudima u raju, koji su puni dusevnog smirenja i ljubavi, ako i sam nije takav. Za mene je Raj tamo gde su oni, moji. Valjda ima takav kutak.:confused::(
Wishful thinking...

OndaK je raj negde u tebi... srce, duša... biraj. :lol:

Sigurna si da mora da pazi shta ljudi rade u Raju? Zar ti u ljudi u Raju nisu dospeli tamo jer zasluzuju poverenje Svevishnjeg?
A raspoznace ih po DNK... :D

Poverenje mora da se dokazuje. :rtfm:

Meni je Raj tamo gde su mi bliznji, pa makar i u Paklu.:lol:

А шта ако ти тамо нећеш ни на који начин моћи да комуницираш са својим вољенима и ако ћеш имати осећај да си потпуно сам у тим патњама, потпуно заборављен, остављен, одбачен, сам, без могућности било какве промене, без апсолутне икакве наде, прилике за миром, радошћу и пунином? Како ћеш се онда осећати, или можда још боље, да ли ћеш уопште марити за својим ближњима у том стању?

Poslednja izmena:

Back