RКЕКОКЕ
Aktivan član
- Poruka
- 1.082
Koliko sam ja razumela tvoje shvatanje "večnosti" svest nije jedna od čovekovih privilegija.![]()
![]()
како за кога

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko sam ja razumela tvoje shvatanje "večnosti" svest nije jedna od čovekovih privilegija.![]()
![]()

I muva može da inspiriše...zavisno od čoveka koji tu inspiraciju i na koji način kreira...radi se o tome što bi mašta bila uskraćena u ovom slučaju....tako da muva, ili travka...ne mogu da dobiju neko dublje značenje.
како за кога![]()
Stvarno,sta se radi u tom Raju?

Čoveku koji voli Boga i čezne za Njim, nikako ne može biti dosadno u večnosti. Uvek se oduševim kad čitam psalmiste:
"Kao što košuta traži potoke, tako duša moja traži tebe, Bože! Žedna je duša moja Boga, Boga živoga, kad ću doći i pokazati se licu Božijemu?" (Psalam 42:1.2).
Ili:
"Kako su mili stanovi tvoji, Gospode nad silama! Gine duša moja želeći u dvore Gospodnje; srce moje i telo moje otima se k Bogu živome" (Psalam 84:1.2).
Čuveni hrišćanski apologeta C.S. Lewis kaže: "Sreća koju Bog namenjuje ljudima jeste sreća našeg slobodnog, dobrovoljnog sjedinjavanja s Njim i jednih s drugima u ekstazi ljubavi i radosti s kojom se ne može uporediti ni najstrasnija ljubav između muškarca i žene."
Ne možemo porediti ovaj život i večni. Ovaj mnogima dosadi i posle svega par decenija. Apostol Pavle je rekao:
"Što oko ne vide i uho ne ču, i što u um čoveku ne dođe, ono Bog pripravi onima koji ga ljube."
A, na drugom mestu:
"Tako sad vidimo kao kroz staklo u zagonetki, a onda ćemo licem k licu; sad poznajem nešto, a onda ću poznati kao što sam poznat" (1. Korinćanima 13:12).
Da li smatrate da ce vashi bliznji biti tamo u Raju pored vas?
Obavezno.
Tome se jedino i nadam.

Obavezno.
Tome se jedino i nadam.
Samo zamishljam vernika kome su bliznji ateisti...
Al' bar ima vechnost da upozna ostale drugare i drugarice u Raju.
Hm, a da li bi vernicima bilo dosadno samo da se igra i peva sa Bogom?

Da li bi te promenila činjenica, ovo u slučaju da se na neki način proveri... da recimo nema raja? Nema ništa?
Kako bi se osećala?
Jer, ovo što si rekla mi je shvatljivo.. ali može da donese teško razočaranje.

Sigurna si da mora da pazi shta ljudi rade u Raju? Zar ti u ljudi u Raju nisu dospeli tamo jer zasluzuju poverenje Svevishnjeg?Ne vataju se oni u kolo sa Božom.. već sa anđelima i rodbinom... mora da se zna gde je kome mesto. Vrhovni poglavar ih posmatra a obližnjeg oblačka i vodi računa da se nekome ne desi greška u programu... te mu se vrate sećanja.
Mada, sad mi pade na pamet... ako se sve briše, kako će se raspoznati?![]()
Wishful thinking...Ja sam spremna na to. Sto je govorila moja pokojna baba, niko se odozgo nije vratio, pa da nam kaze....Tako da...spremna sam i na to. Ali ja vec ovde mislim na njih kao da su u Raju, a citala sam da je Raj zapravo nasa projekcija misli, tako da - bice tako ili ne mora da bude uopste.
Jer jeste tacno da nema sta da trazi neko medju "finim" ljudima u raju, koji su puni dusevnog smirenja i ljubavi, ako i sam nije takav. Za mene je Raj tamo gde su oni, moji. Valjda ima takav kutak.![]()
Ja sam spremna na to. Sto je govorila moja pokojna baba, niko se odozgo nije vratio, pa da nam kaze....Tako da...spremna sam i na to. Ali ja vec ovde mislim na njih kao da su u Raju, a citala sam da je Raj zapravo nasa projekcija misli, tako da - bice tako ili ne mora da bude uopste.
Jer jeste tacno da nema sta da trazi neko medju "finim" ljudima u raju, koji su puni dusevnog smirenja i ljubavi, ako i sam nije takav. Za mene je Raj tamo gde su oni, moji. Valjda ima takav kutak.![]()

Sigurna si da mora da pazi shta ljudi rade u Raju? Zar ti u ljudi u Raju nisu dospeli tamo jer zasluzuju poverenje Svevishnjeg?
A raspoznace ih po DNK...![]()

Onda sam dobro uradio kada sam izabrao Pakao - tu si gde si.Poverenje mora da se dokazuje.![]()

Kakoćeš znati da su ti to bili bližnji???
Ako se ne sjećaš što je bilo na zemlji??
Sigurna si da mora da pazi shta ljudi rade u Raju? Zar ti u ljudi u Raju nisu dospeli tamo jer zasluzuju poverenje Svevishnjeg?
A raspoznace ih po DNK...![]()
Onda sam dobro uradio kada sam izabrao Pakao - tu si gde si.![]()

Nije tacno! Tamo coveka docekuju bliznji!
A što ako netko od bližnjih završi u paklu???
Hoće li ti onda to biti raj???
BIčeš sretna jer ti recimo rođak nije u raju ili sestra???
Je li i dalje to raj???

Meni je Raj tamo gde su mi bliznji, pa makar i u Paklu.![]()

Meni je Raj tamo gde su mi bliznji, pa makar i u Paklu.![]()