večni život - Da li bi bio dosadan?

• Začetnik teme Začetnik teme čoli
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ako nisi ti onaj sto ce se sigurno smoriti za 1000000000000000000000 godina ,sto se osecas prozvanim. egocentrik?

Објасни ми какве сад ово везе има са твојим "знањем" дефиниције вечног живота...по чему сам ја егоцентрик?!!

Да ли ћу се ја сморити је потпуно моја ствар, дакле какве везе има твоја констатација, осим жеље да се оправдаш и одбраниш...

kako je to lepo kad se ljudi vole iako se ne slazu:heart:
mozes li da izmashtas stanje u kome vreme ne postoji,ako mozes opisi, meni ne ide:think:
Naučnici nastoje da dokažu da vrijeme u našoj vasioni postoji kao realna kategorija, kao jedna od njenih dimenzija, a ne samo kao pojam, kao ljudska tvorevina, koja im služi za lakše snalaženje u životu. Trenutno oni smatraju da je vrijeme nastalo sa nastankom naše vasione i da će nestati kad nestane i ona.

Znači i naučnici tvrde da jednom neće biti vremena! A zašto to gdje nema vremena ne bi mogla biti neka druga vasiona i zašto i u njoj ne bi mogla postojati neka nama nepoznata i nepojmljiva inteligencija?

Mi vidimo naš svijet i vasionu ovako kako vidimo. A da li je opravdano misliti da je sve što postoji, negdje izvan naše vasinone, baš ovakve suštine kakva je i naša vasiona? Ja smatram da nije!

Naučnici nastoje da dokažu da vrijeme u našoj vasioni postoji kao realna kategorija, kao jedna od njenih dimenzija, a ne samo kao pojam, kao ljudska tvorevina, koja im služi za lakše snalaženje u životu. Trenutno oni smatraju da je vrijeme nastalo sa nastankom naše vasione i da će nestati kad nestane i ona.

Znači i naučnici tvrde da jednom neće biti vremena! A zašto to gdje nema vremena ne bi mogla biti neka druga vasiona i zašto i u njoj ne bi mogla postojati neka nama nepoznata i nepojmljiva inteligencija?

Mi vidimo naš svijet i vasionu ovako kako vidimo. A da li je opravdano misliti da je sve što postoji, negdje izvan naše vasinone, baš ovakve suštine kakva je i naša vasiona? Ja smatram da nije!
Koliko sam te razumeo, ako postoji vasiona, postoji vreme. Ako ne postoji vasiona nema vremena a nema i nas(samim tim i jedinog dokaza da postoji Bog;)).
Teshko da nestajanjem nashe vasione mozesh bilo shta reci o drugim vasionama a posebno inteligentnim bicima u toj drugoj vasioni.

аха значи то је, међутим како си ти то рекао испало је много другачије.... Е сад, шта је прави морал то је посебно питање.... Наравно да за људе без моралних норми, ништа није прави морал тако да је то узалудан посао прегањати се са вама, ви једноставно немате моралних начела и то је то

Pravi moral...imaš punu Bibliju primera "pravih" moralnih gromada... Da li postoje ljudi bez moralnih normi?
Ili su to isti oni koji u Boga ne veruju, pa se valjda, po nekom izopačenom šablonu samim tim svrstavaju u nemoralne...u pravu si, uzaludan je posao pokušati objasniti nekome ovako ograničenih shvatanja da život nije samo prava linija, da Bog nije neophodan nekim ljudima, da nie sve crno ili belo...da je moral precenjen.
Reci nam ti šta je pravi moral?

Naravno da bi nam bilo dosadno za ova nasha, ovozemaljska, shvatanja. Ali napr. u raju ne bi bilo dosadno jer jednostavno necjemo mocji da osjecjamo dosadu. Necje nam postojati to kao osjecjanje, ni patnja, ni tuga, ni ni jedno loshe osjecjanje :). E kad neko ne moze da ima loshih osjecjanja, moze da gleda u travku ispred sebe i da se provede kao nikad u zivotu, doslovno. :)

Naravno da bi nam bilo dosadno za ova nasha, ovozemaljska, shvatanja. Ali napr. u raju ne bi bilo dosadno jer jednostavno necjemo mocji da osjecjamo dosadu. Necje nam postojati to kao osjecjanje, ni patnja, ni tuga, ni ni jedno loshe osjecjanje :). E kad neko ne moze da ima loshih osjecjanja, moze da gleda u travku ispred sebe i da se provede kao nikad u zivotu, doslovno. :)
To se zove lobotomija.

Meni je neshvatljivo da neko želi život bez osećanja, svesti, lošeh, ili dobrih...nebitno...da li se samo meni čini, ili neki stvarno teže nekoj vrsti ispranosti od svega lošeg? Ne samo lošeg...od svega, uopšte?
Neispunjena mi je fantazija da gledam u travku ispred sebe...još ako mi je mašta uskrećena, provod zagarantovan. :mrgreen:

po meni to onda i nije zivot,smisao zivota i jesu iskusenja,da se pokazes na delu,da ucis iz gresaka,patnji,da postajes bolji covek kako bi se priblizio toj cistoti kojoj svi tezimo kao cistota kad se rodimo i kad ti dodje sudnji dan da ga docekas spremniji.

To se zove lobotomija.
Hh :D Ti imash neshto protiv toga da ti neko izvrshi lobotomiju i da zivish u savrshenom svijetu a pritom da nemash losha osjecjanja?

Meni je neshvatljivo da neko želi život bez osećanja, svesti, lošeh, ili dobrih...nebitno...da li se samo meni čini, ili neki stvarno teže nekoj vrsti ispranosti od svega lošeg? Ne samo lošeg...od svega, uopšte?
Neispunjena mi je fantazija da gledam u travku ispred sebe...još ako mi je mašta uskrećena, provod zagarantovan. :mrgreen:
Pff.. Onda ti je neshvatljiv chitav budizam. On tezi tome. I nemoj me pogreshno "tumachit", nisam toliko zagulio josh da ne kapirate shta pishem :confused:. Rekao samzivot bez LOSHIH osjecjanja a ne bez dobrih ili josh mashte. Ko pomenu mashtu :roll:. Al' opet, shta cje ti mashta kada cjesh dobiti odgovor na sva pitanja. O chemu cjesh mashtat? :lol:

Hh :D Ti imash neshto protiv toga da ti neko izvrshi lobotomiju i da zivish u savrshenom svijetu a pritom da nemash losha osjecjanja?

Pff.. Onda ti je neshvatljiv chitav budizam. On tezi tome. I nemoj me pogreshno "tumachit", nisam toliko zagulio josh da ne kapirate shta pishem :confused:. Rekao samzivot bez LOSHIH osjecjanja a ne bez dobrih ili josh mashte. Ko pomenu mashtu :roll:. Al' opet, shta cje ti mashta kada cjesh dobiti odgovor na sva pitanja. O chemu cjesh mashtat? :lol:

Sumnjam da se budizam zasniva na ovome što si rekao...sve više liči na neku sektašku iluziju.
Nemoj da se ljutiš...

Sumnjam da se budizam zasniva na ovome što si rekao...sve više liči na neku sektašku iluziju.
Nemoj da se ljutiš...
Nema zbog chega da se ljutim, chak ni ja ne vjerujem u ove stvari koje sam napisao. Ne vjerujem u ispravnost bilo koje religije, stoga ne pripadam ni jednoj :).

A Budizam je veoma blizu onome shto sam ja napisao. Oslobodi se svih zelja, tako cjesh se osloboditi patnje i zaustaviti proces reinkarnacije (Ako sam i ja dobro shvatio :) ).. Meni je jeziviji nedostatak zelja od nedostatka patnje, iskreno. Tako da mi se ne svidja budizam u globalu. :D A mozda sam samo plitak pa ne mogu da pojmim te stvari.

Nema zbog chega da se ljutim, chak ni ja ne vjerujem u ove stvari koje sam napisao. Ne vjerujem u ispravnost bilo koje religije, stoga ne pripadam ni jednoj :).

A Budizam je veoma blizu onome shto sam ja napisao. Oslobodi se svih zelja, tako cjesh se osloboditi patnje i zaustaviti proces reinkarnacije (Ako sam i ja dobro shvatio :) ).. Meni je jeziviji nedostatak zelja od nedostatka patnje, iskreno. Tako da mi se ne svidja budizam u globalu. :D A mozda sam samo plitak pa ne mogu da pojmim te stvari.

Ne verujem ni ja...i zaista zvuči jezivo....

Koja je svrha vegetiranja?
Da li večni život uopšte ima neku svhu, ili je sam po sebi vrhunac?
Ako jeste, ja to nikada neću shvatiti...

Ne verujem ni ja...i zaista zvuči jezivo....

Koja je svrha vegetiranja?
Da li večni život uopšte ima neku svhu, ili je sam po sebi vrhunac?
Ako jeste, ja to nikada neću shvatiti...

Sednes pored Velikog Brata, dzoker na lice jer ti je sve potaman, i vrsis fotosintezu.
On pazi na tebe, u venama kipti hlorofil, svi su nasmejani, brige i zlo su vraceni Pandori.
Onda brzo stisnes "pause". I bacis daljinski.
I, sto bi rek'o pametan co'ek, "da te Bog vidi"... ih!... :worth:

travka moze da kreativno inspirise zavisno od godisnjeg doba

I muva može da inspiriše...zavisno od čoveka koji tu inspiraciju i na koji način kreira...radi se o tome što bi mašta bila uskraćena u ovom slučaju....tako da muva, ili travka...ne mogu da dobiju neko dublje značenje.

ako se covekova svest bavi doticnom travkom, onda ona dobije znacenje, al sts ne razumes se u kvantnu fiziku da bi ti objasnio:cool::bye:

Back