večni život - Da li bi bio dosadan?

• Začetnik teme Začetnik teme čoli
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Svako od nas ima urodjenu teznju prema zivotu, po mogucnosti bez kraja,
i u postizanju dugovecnosti i kvaliteta zivota mi pronalazimo smisao naseg postojanja.
No ako bi zivot nekom natprirodnom silom odjednom postao vecan, ne verujem da bi mogli da se sa time nosimo, prosto nismo prilagodjeni necem takvom i verovatno bi smo upali u neku vrstu praznine, depresije i smrt bi smo verovatno smatrali kao jedino izbavljenje. Nasa priroda je da stremimo prema necemu, i bez tog stremljenja zivot se gasi. Ako bi svi ciljevi bili postignuti i sve nase zelje ostvarene u cemu bi ostala poenta naseg zivota?
Ljubav?
Jako malo nalazim one koji uopste znaju sta je ljubav, a i ono malo svakako nisu hriscani. Recimo da je ljubav sustina cele existencije, koja osim ove ima jos bezbroj drugih dimenzija, to jest nacina postojanja nepoznatih trenutnom nasem poimanju. Kad zavolimo, i srce nase ispunimo dobrim namerama, vreme polako krene da gubi na znacaju, svest se otvara i do tada postavljene granice razumevanja i poimanja se ruse i nasa svest zaplovi u beskonacna prostranstva svetlosti i znanja.
I tada 'nemoguce' gubi na svakom smislu, jer i sama pomisao na beskonacno uverice nas da je sve moguce, izmedju oslaog, i postojati u vecnost bez dosade a uz ljubav savrsenu.

Nece svako ovo razumeti jer ce pobrkati univerzalnu ljubav sa opstepoznatim poimanjem o ljubavi, no ja mogu samo reci - ko citas razumej!

;) :)

Posoje samo dve opcije:
1. vecnog zivota IMA
2. vecnog zivota NEMA

Obzirom da sam ja pristalica ove druge opcije, pokusavam da shvatim, zasto mnogi ljudi
apriori odbacuju jednu takvu mogu'nost?
Nije li logicnije da se prvo ispita jedna takva mogucnost pre nego sto se odbaci
?

Ja mislio da si pristalica prve opcije. :lol: No, nije važno.

Uglavnom, nije logično ispitivati postoji li život kad si mrtav. Da postoji život, ne bi bio mrtav. A kad si mrtav, ondak nisi živ. Razumeš? :)
Jedno isključuje drugo. I obrnuto. Tako nekako. :D

Večni život, to je ono što jeste.
Ono što je trajalo u prošlosti, ono što će trajati u budućnosti, a iznad svega postoji sada, u ovom trenutku.

Život je večan, neuništiv.
I ja mislim da kada se priča o večnom životu ne misli se na neku nagradu koju će poslušni dobiti.
Misli se da će u večni život u nekom određenom trenutku ući onaj ko uspe da odbaci sve svoje terete (nezadovoljstva, frustracije, želje, sebičnosti, egoizme...) iako udahne taj večni život punim plućima.
Što bi rekao neko, raj je mesto na Zemlji.
Potrebno je "samo" biti iskreno zahvalan za sve ono što u tom trenutku imaš, i da ti ne treba ništa više od toga.
Koliko je to teško izvodljivo, svi mi vrlo dobro znamo.

семе и тло дају ново, бебу нпр, и семе и тло су умрли као такви али се живот наставља. после неког времена јединка напушта свој универзум, мајку нпр, али у себи има следећи живот. тај следећи је бог. ако нађе тло. у семену је све потребно, у тлу је све неопходно.

Ono što je trajalo u prošlosti, ono što će trajati u budućnosti, a iznad svega postoji sada, u ovom trenutku.

I ja mislim da kada se priča o večnom životu ne misli se na neku nagradu koju će poslušni dobiti.
Misli se da će u večni život u nekom određenom trenutku ući onaj ko uspe da odbaci sve svoje terete (nezadovoljstva, frustracije, želje, sebičnosti, egoizme...) iako udahne taj večni život punim plućima.
Potrebno je "samo" biti iskreno zahvalan za sve ono što u tom trenutku imaš, i da ti ne treba ništa više od toga.

naravno da je raj na zemlji i vecni zivot...:)

A ispitaćeš tu mogućnost čitajući do besvesti neku prastaru knjižurinu koju je neko proglasio svetom? :think:
=================================================================
Наравно!
Та прастара књига има такве одговоре које су од суштинског значаја за људски живот,
да је глупо одбацити могућност да се можда у њој налази баш права истина.
Мени је прихватљивије да верујем у тако нешто, заснивајући своју веру на логичким
претпоставкама
ДА ПОСТОЈИ ТВОРАЦ, него на веровању у некакву еволуцију, која тврди да је све настало СЛУЧАЈНО,
из некакве прасупе, бигбенгом, милијадама година и ето сад смо где јесмо...
(а кад се човек загледа само у грађу човека, да изузмемо природу,
може да примети да постоји савршени склад и ред.
Непојмљиво је веровати да неред мозе да нацини ред, миослим да је обрнуто логичније.
Да се не завлачимо у тему око подметања разних превара научника који су еволуционисти
како би доказали да је њихова теорија тачна. Питам се да ли је то сујета или можда раде за некога и у нечије име,
а за то примају дебелу новчану надокнаду, а наивни верују!
И малом детету је јасно да ништа не настаје само од себе, већ да све има свог творца.

Ja mislio da si pristalica prve opcije. :lol: No, nije važno.
Uglavnom, nije logično ispitivati postoji li život kad si mrtav. Da postoji život, ne bi bio mrtav. A kad si mrtav, ondak nisi živ. Razumeš? :)
Jedno isključuje drugo. I obrnuto. Tako nekako. :D
Е, хвала Богу, да је неко и то приметио.:ok:
Свака ти част! Доказао си да пажљиво читаш.:hvala:
И занимљиво је да се нађе САМО ЈЕДАН, ти пријатељу, од ко зна колико оних који су прочитали, да се огласиш, дигнеш глас и кажеш да постоји проблем,
али НИКО сем тебе није приметио, а ако и јесте, није се огласио. Још једном свака част!:klap:
Наравно, ја сам присталица ПРВЕ а не друге опције. Односно ВЕЧНИ ЖИВОТ ПОСТОЈИ.:bye:
О овом другом делу нека неко други коментарисе...:D

Ово је велика истина коју кажеш Večni život, to je ono što jeste. Ono što je trajalo u prošlosti,
ono što će trajati u budućnosti, a iznad svega postoji sada, u ovom trenutku.

међутим са ови другим делом се не бих сложио у једном делу.
Хришћани не познају "награду" већ "ДАР". Вечни живот је дар а не награда. А то је огромна разлика.
Нас грешне људе Бог не награђује што смо Га послушали, већ нам дарује вечни жвот јер нас воли,
jедини услов који треба да прихватимо да је тај дар од Њега дат на крсту, а ми треба да верујемо
(односно имамо поверења... којег Адам и Ева нису имали)
Misli se da će u večni život u nekom određenom trenutku ući onaj ko uspe da odbaci sve svoje terete
(nezadovoljstva, frustracije, želje, sebičnosti, egoizme...) iako udahne taj večni život punim plućima.

Без прихватања жртве на крсту, као дара од Бога,
ниједан човек не може проћи кроз врата раја ма како добар, племенит и сјајан човек био...
Својим заслугама човек не може "зарадити" небо...

семе и тло дају ново, бебу нпр, и семе и тло су умрли као такви али се живот наставља.
после неког времена јединка напушта свој универзум, мајку нпр, али у себи има следећи живот.
тај следећи је бог. ако нађе тло. у семену је све потребно, у тлу је све неопходно.
Божји план је био да се Адам и Ева и њихови потомци размножавају и напуне земљу
и вечно живе...
Али без греха...
Ово о чему ти говориш је смртно и са грехом... Огромна разлика...

naravno da je raj na zemlji i vecni zivot...:)
У извесном смислу да, али након васкрсења, обнове земље и уништења греха за читаву вечност.
То је оно о чему говори библија када каже:
"И видех ново небо и нову земљу... и плача неће бити више, ни смрти... јер прво (грех) прође."

буџислав или божји план, ако ме цитираш учини то коректно. потпис је саставни део.
OK
семе и тло дају ново, бебу нпр, и семе и тло су умрли као такви али се живот наставља. после неког времена јединка напушта свој универзум, мајку нпр, али у себи има следећи живот. тај следећи је бог. ако нађе тло. у семену је све потребно, у тлу је све неопходно.
Ono što sam hteo da kažem je da život ne postoji sam po sebi, već je jedino Bog onaj
koji ima život sam po sebi,
i on je DARODAVAC ŽIVOTA.
Dakle, i to seme koje pominješ, ne može nastaviti život samo od sebe, već zahvaljujući Njemu
koji uliva životnu energiju u to seme.
Kada kažeš sledeći život ... on više nije život umrle semenke, već nove jedinke...
Zato je tu vaskrsenje i krst i život kroz svu večnost o čemu svedoči Biblija.
Iz tog razloga sam rekao ono prethodno.
Dakle nastupamo sa razlicitim gledištem u odnosu na sam izvor života, ko i na njegov nastavak...
Ja verujem Bogu koji je u Bibliji napisao kako to sve funkcioniše.
Nadam se da je ovo sada korektno. Izvini ako te je prethodno povredilo.:ok:

како објаснити неком ко не жели да схвати је потпис.
свети списи кажу да је све што постоји целина. ум дели, секс значи пол-овина.
семе је мушко, па му је потребно оно друго. јајник или богородица. васкрсли сперматозоид је човек, васкрсли човек је бог.
волео бих да је више буџислава на форуму.

Poslednja izmena:
Наравно!
Та прастара књига има такве одговоре које су од суштинског значаја за људски живот,
да је глупо одбацити могућност да се можда у њој налази баш права истина.
Мени је прихватљивије да верујем у тако нешто, заснивајући своју веру на логичким
претпоставкама
ДА ПОСТОЈИ ТВОРАЦ, него на веровању у некакву еволуцију, која тврди да је све настало СЛУЧАЈНО,
из некакве прасупе, бигбенгом, милијадама година и ето сад смо где јесмо...
(а кад се човек загледа само у грађу човека, да изузмемо природу,
може да примети да постоји савршени склад и ред.
Непојмљиво је веровати да неред мозе да нацини ред, миослим да је обрнуто логичније.
Да се не завлачимо у тему око подметања разних превара научника који су еволуционисти
како би доказали да је њихова теорија тачна. Питам се да ли је то сујета или можда раде за некога и у нечије име,
а за то примају дебелу новчану надокнаду, а наивни верују!
И малом детету је јасно да ништа не настаје само од себе, већ да све има свог творца.

E ovo je tačno. Dok sam bila dete i ja sam verovala da sve ima svog tvorca.
A onda sam odrasla. :D Dobro.. ne baš sasvim...:lol:

Ono.. nije da nema u toj knjizi i nečeg korisnog..
al ja onoliko nasilja ne videh ni u američkim filmovima... a te filmove niko ne naziva svetim filmofima...
Ima i drugih starih knjiga. Vede su npr. daleko obimnije, a i starije od Biblije.
Da nije istina u njima?

Ono što sam hteo da kažem je da život ne postoji sam po sebi, već je jedino Bog onaj
koji ima život sam po sebi,

Gde ima mraka bice i svetla, gde ima mrznje bice i ljubavi, gde ima gluposti bice i znanja ...
Gde nema nista nastace nesto, gde ima neceg mrtvog nastace nesto zivo ...
nase je samo da se divimo tim velicanstvenim zakonima,
Zasto postoji onda zivot, zato jer ako postoji nepostojanje zivota njegova suprotna varijanta je postojanje,
zato ja cesto spominjem tu popularnu poslovicu, samo malo unapredjenu - nista se ne mora jedino ziveti se mora

:D

Gde ima mraka bice i svetla, gde ima mrznje bice i ljubavi, gde ima gluposti bice i znanja ...
Gde nema nista nastace nesto, gde ima neceg mrtvog nastace nesto zivo ...
nase je samo da se divimo tim velicanstvenim zakonima,
Zasto postoji onda zivot, zato jer ako postoji nepostojanje zivota njegova suprotna varijanta je postojanje,
zato ja cesto spominjem tu popularnu poslovicu, samo malo unapredjenu - nista se ne mora jedino ziveti se mora

:D

Sve si pomešao. :confused:
Ispravno je:

gde ima mraka, ima i buva,
gde ima mržnje, biće i noža,
gde ima gluposti, ima i snage

E, tako. :D

:)

Ma ima svega i svacega, zivot je proizvod neravnoteze, i samim tim ima napasti svih vrsta, nasih supresora koji se isto bore za zivot,
zato i izgledaju malo naivni oni koji pricaju o savrsenom zivotu,
u 100% savrsenstvu postoji samo potencijal da nastane nista i svasta, nista vise osim toga.

:)

E ovo je tačno. Dok sam bila dete i ja sam verovala da sve ima svog tvorca.
A onda sam odrasla. :D Dobro.. ne baš sasvim...:lol:

Ono.. nije da nema u toj knjizi i nečeg korisnog..
al ja onoliko nasilja ne videh ni u američkim filmovima... a te filmove niko ne naziva svetim filmofima...
Ima i drugih starih knjiga. Vede su npr. daleko obimnije, a i starije od Biblije.
Da nije istina u njima?
================================================================
al ja onoliko nasilja ne videh ni u američkim filmovima
Ниси ни могла... ниси живела у оно време, када се то догађало, као ни сви ми данас.
Но проблем није у томе што су читави народи збрисани са лица земље, колико у томе
да се стално и изнова заборавља, превиђа или чак намерно не жели рећи РАЗЛОГ
њиховог уништења.
Навешћу ти само један пример који није везан за народе за које се може рећи да су библијски,...
МАЈЕ, АСТЕЦИ...
Уништење МАЈА и АСТЕКА, се повезује са доласком шпанаца на тло јужне америке.
Међутим, више сам мишљења да разлог лежи у чињеници да су и један и други народ,
ПРИНОСИЛИ ЖРТВЕ БОГУ СУНЦА, а жртве су биле МЛАДЕ ДЕВОЈКЕ, ДЕВИЦЕ!!!
Сада, нека ми неко каже, да ли је то нормално или не!!?!!
У Библији Бог пре него је издао наредбу за уништење, ОБРАЗЛОЖИО, ДАО РАЗЛОГ,
због чега тако мора бити.
Слично МАЈАМА су чинили и народи на територији коју је ИЗРАИЉ требало да наследи.
Богу није желео да га људи на такав начин славе и као резултат одбијања да одбаце такавначин богослужења, покају се и приближе се богу, сносили су последице.

Ниси ни могла... ниси живела у оно време, када се то догађало, као ни сви ми данас.
Но проблем није у томе што су читави народи збрисани са лица земље, колико у томе
њиховог уништења.
Навешћу ти само један пример који није везан за народе за које се може рећи да су библијски,...
МАЈЕ, АСТЕЦИ...
Међутим, више сам мишљења да разлог лежи у чињеници да су и један и други народ,
Слично МАЈАМА су чинили и народи на територији коју је ИЗРАИЉ требало да наследи.
Богу није желео да га људи на такав начин славе
и као резултат одбијања да одбаце такавначин богослужења, покају се и приближе се богу,
сносили су последице.

свети списи кажу да је све што постоји целина.
секс значи пол-овина.
семе је мушко,
па му је потребно оно друго
јајник или богородица. васкрсли сперматозоид је човек,
васкрсли човек је бог.
волео бих да је више буџислава на форуму.
свети списи кажу да је све што постоји целина.
To је тачно, и управо збор расцепканости у мишљењу по питању Бога, вечности,
и уопште религији, имамо једно шаренили, лавиринт,
због којег се многи тешко сналазе како, коме и зашто да верују...
Зато је и била потребна библија.
секс значи пол-овина.
Управо је зато и чудно да данас људи не виде поларитет секса:
мушко и женско
данас је помодарство (болесног ума човека) да једну такву девијацију и накарадност
сврстава у опредељење,
а не тамо где му је место, односно, БОЛЕСТ.
Да, болест коју треба лечити.
семе је мушко,
Погрешно.
Довољно је да погледамо у човека и видећемо 46 хгормозома носилаца хх или ху хромозома
који одређују пол човека.
А семе човека, сперматозоиди носе и једну и другу информацију...
Дакле...
па му је потребно оно друго
Ово само говори у прилог билије, да је Бог учинио, да постоји поларитет, и да
"није добро да је човек сам и начини му друга према њему..."
дакле, не два мушкарца или две жене, већ "мушко и женско створи их"
јајник или богородица. васкрсли сперматозоид је човек,
?!?
васкрсли човек је бог.
Ово је богохуљење прве врсте, другим речима хуљење на Св. Духа
Изједначавање са Богом је и допринело појави греха, паду у грех и одвајању од Бога.

================================================================
њиховог уништења.
МАЈЕ, АСТЕЦИ...
Богу није желео да га људи на такав начин славе и као резултат одбијања да одбаце такавначин богослужења, покају се и приближе се богу, сносили су последице.
Narodi koji su nestali, nestali su po principu ''došli divlji i oterali pitome''.
Žrtvovali device...:roll: i to je sve što znaš o njima?
a istoriju pisali nepismeni koji su ih pobili...:roll:

Ako sam dobro razumela, ti ovde opravdavaš genocid.
Bio on u slavu boga ili slavu kralja, sasvim je isto. Genocid je genocid.
I na žalost, takve stvari se dešavaju i danas...

Back