Večiti romantičari

Tada ,kada se pojavio u njenom životu,bilo je jedno proleće.
Jedna noć ,krajem aprila.Tada je uneo sve one šarene boje postojanja,melodijom u kretanju,kroz kaligrafske tragove.
Energije su se prepoznale,sabrale ,kroz vreme,uplele,
dahom vetra i planinu i grom iznad nje.
Žar u mirisu,koji je u trenutku stvorio Žar pticu,
koja vatru sebe, ima na svakom percu.
Grana na drvetu koju je stvorio,sa onim neobičnim korenom,
koji zajedno zalivaju,raste stablom,olistava,pupi,
i otvara se cvet,pod njegovom kičicom,
i razlije mirise od životnih sokova,pod svetlosnim zracima ,
pristiglih sa obojenog neba,njegovih darova.
Zato je na proplanku,kao i na Mediteranu,
proleće i u decembru,razvučeno za njih prostorom,izmedju!
tumblr_ou3t11goau1t224ibo1_500[1].gif

U senci sunčeve obrve,koje se budilo Svitanjem,ružičastom niti duge koju si ispleo za naš most,snagom iz tišine reči našla sam se medju rascvetalim laticama rasutim po tvom telu.
U zvezdanookom pogledu boje badema našla sam svoj odraz a Ti tvoj u mom.
Istost boje sa iskrama.
Maskoliki vetrić zalelujao je zavesicu,i nas je ogrnulo nebo uzdaha.
Isprepletani prsti naizmenično su uranjali u kosu dok su usne istraživale predele na kojima će se utišati.
Ti u meni ja u Tebi!Beskrajno...
tumblr_ny1ut1CoRT1ub1sneo1_500[1].jpg

Na svetu uvek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo da je nasred neke pustinje ili usred velikog grada. A kad se te osobe sretnu i njihovi se pogledi ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj. Samo postoji taj trenutak i ta neverovatna sigurnost da je sve stvari pod suncem ispisala jedna ista ruka, ruka koja je stvorila po jednu dušu blizanku za svaku osobu i koja je u njima probudila ljubav bez koje ni jedan san ljudske rase ne bi imao smisla.

2402d7ff6439fe2e10dcf8ae5ad560cf.jpg

Vetar je utihnuo pred ogledalom mora.Mesec se u njemu ogleda.Veliki ,obli mesec,plavo beličaste boje.
Početak noći u kojoj volim.
Blistavo.Pod aurom poklonjenoj od Neba.Pod gugutom grlice jesen.
I nižem na nisku mlade snove ispisanih oblaka misli.
Praskozorje u očekivanom sutra ,sa mirisom toplih cvetova nade,sa upletenim prstićima u svilenkastusedefastu kosu ,praveći radosne uvojke za pletenicu naše niti.I stisak u tvom magičnom šapatu.
I volim te,sa svojim večnim odama radosti u očima,Tebi!
Zagrljaj.
I onaj trn tišine koji prašta nesigurnost mog bića,u tvom pogledu nalazi jesenji sapat cvrkuta zastale ptice,I prelivaju se naše usne jedna u drugu,i opet u pomešanosti ne znamo koja je čija..jer zaista Ti si Ja,a Ja sam Ti...Ti u meni ,Ja u Tebi... Topli cvetovi..Ljubim te..
tumblr_pbg4asBJc41xn0ntso1_500[1].jpg

Napetim jedrima noći ,dok se mesec polovinom skrivao medju kišastim oblačcima,plovili su u bestidu,otkrivanja,tananih osećanja koja su ih preplavila.
U njihovim očima boje badema iskrile su vatre davno usadjenog žara.
Na dlanovima rose sakupljene sa lica.Na usnicama boje trešnje razlivena slast u prelasku od jednog do drugog.Udisali su se,kao miris kiše u iznova rodjenoj svežini nežnosti.Beskrajno...
U dodirima slutnje snova stvarnosti osmesi ispunjenosti istošću..Reči nerečene ,rečene pogledima daljine prolamale su melodiju šapata i glasa.Jedino Sve čulnošću šumori vetrom...
530444419ed2354220341e95a4a71bae[1].jpg

Moja mudrost, moji osećaji, moja prebogata mašta,moji snovi,na našoj stazi!
Držim ih.Posebno taj san, ispred života, uvek ispred života i zaogrnem ga drugim snom.
Utoplljavami ga snom. Uzdižem ga snom. Vezujem ga snom, jer trebaju mu veze.
Treba mu toplina i ljubav.
Imam ljubav koja prepoznaje retkost i posebnost .Tebe!
Taj san si Ti.Ta toplina,koja stvara veze kao planinski venci,koji se dodiruju.
Zato si za mene biće s razmeđe svetova,koje mi pruža izvor da sa njega pijem,taj čisti izvor ljubavi,
koji se pije i pije,a nikada ne utoli žedj.
Jer žedj raste zajedno sa travkama,novim cvetovima ,vetrom pod Nebom kojim me grliš.
Nema privida.
To jesmo Mi
tumblr_pds6stG0Gm1vu9gbgo1_540[1].jpg

Zaslužuješ nekoga ko će te voleti svakim otkucajem srca, nekoga ko će svake sekunde razmišljati o tebi, nekoga ko će se svakog minutu, svakoga dana pitati šta radiš, gde si,s kim si i jesi li dobro. Potreban ti je neko ko će ti pomoći da ostvariš snove i zaštititi te od onoga čega se bojiš. Potreban ti je neko ko će te poštovati, voleti svaki delić tebe,a posebno tvoje manjkavosti.Trebala bi biti s nekim ko će te usrećiti, usrećiti te tako da poželiš zaplesati na oblacima.

3e4e65bc773736cfca420600eb3b74fd.jpg

Pronaći nekoga koga voliš i ko voli tebe je prekrasan osećaj,prekrasan osećaj.No pronalaženje prave srodne duše je još bolji osećaj.Srodna duša je neko ko te razume kao niko drugi,voli te kao niko drugi,zauvek će biti tu za tebe,bez obzira na sve.Kažu da ništa ne traje zauvek,ali ja verujem u činjenicu da za neke, ljubav živi čak i kad odemo.

source.gif

Kapljice sna stvarnosti rasprštane pod nebom zagrljaja.
Čudesno postojanje u glasu tišine.Pokrenuti jače- osećaji...
Osluškuje .Pretaču se Sad i Pre.
Uvek gladne strune ljubavi ,posebnost melodije
Iz prikrajka osmeh.Plod novih bojenih misli iz narastajućih osećanja,razliva se po livadi čežnje.A tišinom medju njima šapat neizgovorenih reči odzvanja snažno.
Pretakanje,Ona u On,On u Ona...Ta istost,njihova tajna,kroz vibracije dva kopna.Poništavanje Daljine.
I cvetovi zamirišu jače.Potoci čula sliju se u Reku.
Privuku se obale kroz pomame tela.Raspon poljubaca širok kao zagrljaj Neba i snažniji od zagrljaja,kroz treptaje dodira.Sudar misli,beskraj postojanja.Čuva je.Čuva ga...
Nežnost u treperenju izgovorenog imena ,umilni eho srca.
tumblr_ot1ncotolL1turrjgo1_640[1].jpg

4554d83a36c980ef406733da9bb6c12957bc8128[1].jpg

Reč mi klizi niz usnicu ispisujući najlepše iz mene.
Tako je to iz dana u dan,noći u noć.
Svitanjem,dišem udahe tvoje u sebe.
Tada pretačemo vreme iz mene u Tebe i iz Tebe u mene.
Iz srca u srce.Tvoje i moje.
Vetar ljubavi dozvoli pogledu da zaplovi,dok usna na usni sakuplja slast meda od poljupca.
Jutro podiže Zoru u odlazećem zagrljaju Svitanja,i tada osmeh iz srca iznese misao u misao.Istost trenutka.
Stvaraš mi vreme,život i snove niskama reči,pomešanih sa udahom.To je glas tvojih misli,od kojih zadrhti Univerzum i stomak napravi piruetu zajedno sa leptirićima.Pod očnim kapcima tvoji svici čekaju dozvolu da polete ka meni..Vetrom ljubavi ...Zna jesen je Anna

tumblr_ow4usnpACV1u0vuz3o1_540[1].jpg

"Samo te ja imam na ovakav način
i neću menjati ni način, ni tebe.

I da hoću, nemam za šta da menja
Da mi je da poživim još neko vreme,
da ti dokažem da se ne prenemažem,
...
Ti si moje, a što je moje, samo je moje,
bilo nas jedno, ili dvoje.

Ne pravim razliku među tvojim manama,
svih milion jednako mi je drago.
Jedino ja mi smetam kod tebe.
...
Ljubav je davanje i što je više dajem,
više je za tebe imam.

Ne volim samo što znam da te nemam,
al’ ne dam da se pred tvojim očima preliva
kišnica iz mojih očnih džepova.
To je moj sitniš za moje crne dane i noći.

Ćuti tamo! Znam da me voliš, ali to nije tema.
O tome ćemo drugom prilikom."

Back