Večiti romantičari

"
Sanjaj o letenju,
ali leti,
ne onda,
kada si sigurna u svoja krila
već u iskrenost
svoga neba"

tumblr_prnn55OPu71xrcepyo1_540[1].jpg

"Ako se ne pozdravimo, ne zameri, znaš da jedva čekam da odem.
Sve se nešto nadam da je tamo bolje. Ovde ništa, osim tebe, nije valjalo. Ne znam kako drugi vole, al’ ja to nekako čudno, nekako bolno.
Možda je i drugima nekako teško, pa misle da će svakog časa nekako umreti, al’ nekako im se ne da, pa nekako trpe i žive nekako. Ja nikako.
I kad bih nekako živela, jedva bih čekala da prestanem, al’ da se ne opraštam od tebe, jer ne bih preživela kada bih znala da te poslednji put gledam.
Ako se ne pozdravimo, zameri što sam pobegla i nisam još jednom rekala ono što više nikad nećeš čuti.
Duri se i zvocaj, zaslužila sam kad nisam umela da volim k'o sav normalan svet,
već nekako najviše na svetu i nekako do kraja života.
Ti bi rekao do kraja vremena!

96776c1628788ed71feecebd89e6ce9438530ba3[1].gif

"
Kliziš pod mojim usnama,
kao usna harmonika.
Falsetom ispuštaš čarobne zvuke,
nastale prolaskom mog daha
kroz pore na tvojoj koži.
Kada se pregreješ i gotovo zaječiš
od beskrajne solo deonice,
preuzmeš melodijsku liniju,
pa klizim pod tvojim usnama,
neprekidno ispuštajući
isprekidani tremolo.
Kad popusti koncentracija,
učini mi se da me ljubiš.
Nadahnuti usnom harmonijom
komponujemo i izvodimo koncert
za dve lude bez orkestra."
7f39bb5568ce299681bb32991f107933d24a686d[1].jpg

Neka te ne uznemiri neobičan početak pesme,pričaću ti mila o snu koji u meni noću šeta.Vatri sto me jutrom budi i miru koji osećam dok u svakom koraku stiha idem prema tebi.Taman kad se mesec useče u sobu,prilazi mi san,a ti se nevidljiva zamakneš iza prozirne zavese.Uz hladan zid prosečes, nosiš sunce na ramenu i paziš da me obris tvog pokreta ne uznemiri.

7655b8c42f2591f802fccff0ee3e0392.jpg

Poslednja izmena:
Uzivam u tvojoj temi i postavkama!@Čupovsky

Kako je lepo s tobom - Goran Tadic

Žao mi što nisi tu,
da vidiš kako je lepo sa tobom.
Ja samo mislim da nisi tu,
zato i ne volim da mislim,
jer znam da si tu.
Neće biti da nisi tu,
pa ne umem, k’o što umem, da te volim
Evo, mogu ti prepričati srce,
ako imaš dva – tri milenijuma vremena.
Čekaj, samo da mi srce uzme vazduh,
veliki je tremaroš kad izađe pred publiku.
Je l’ ti smeta što te volim?
Znam da i bez mene imaš briga preko glave,
al’ sve mislim neće biti da sam ti ja najveća
Gde ćeš biti kada mi nedostaješ, a već mi nedostaješ
i šta ćeš kad ti dosadi da te onoliko ljubim
i da ti onoliko šapućem onolike nežnosti?
Tvoje usne prate naše misli, naše misli prate naše usne,
jer nam se hoće, jer nam se može, jer su za ljubljenje,
jer nema smisla ovakve misli propustiti.
images (2)-001.jpg

tumblr_owwhgvwunU1w7fzuzo1_540[1].jpg

Šta je ljubav ženi? To je mač s dve oštrice. Ako je ta ljubav slaba, pisana malim početnim slovom, pretvara se u egoističnu i posesivnu. Više je tišti strah hoće li biti volena, nego hoće li voleti. Više je tišti strah da joj se neće pridati važnost, nego hoće li sama pridavati važnost drugome. Ali, ako se Ljubav, pisana velikim slovom, budi u ženi kao Duša, tada je to velika sposobnost ujedinjavanja; to je ona vatra ognjišta, plamen središta Zemlje, središta hrama. Žena je ta koja ujedinjuje, ima sposobnost spajanja, povezivanja osoba, duša, izmirivanja onih koji ne žive u miru: njena ljubav je velika širokogrudnost. Njena ljubav je sposobnost uočavanja lepote, harmonije; borba za pravednost. Zbog toga je žena Ljubav, ali i Mudrost jer poseduje praktični um sklon redu sa sposobnošću rasuđivanja koja je za nju karakteristična. Ukoliko je zapitamo zašto nešto radi, uvek će znati odgovoriti. A iznad svega ima veliku snagu koju ne sme protratiti: to je intuicija.Ona misli osećajući.
...Postoje samo tri stvari koje se mogu uraditi sa ženom.
Možeš da je voliš, da patiš zbog nje ili da je pretvoriš u književnost...
Lorens Darel
"Aleksandrijski kvartet"

Ljubav nije ljubav koja se menja kad naiđe na promenu ili odlazi sa onim koji odlazi.To je večni putokaz, snažan i ničim uzdrman.To je zvezda vodilja svakoj izgubljenoj barci čija je vrednost nepoznata, ali ne i veličina. Ljubav nije igračka vremena, mada rujne usne i obrazi pod zamah njegova srpa dolaze. Ljubav se ne menja sa njegovim kratkim časovima, nedeljama, ona traje večno, do samog sudnjeg časa.

30cbb45e064a4131f383334986d36b79.jpg

932413c62c82eaf483a39f833c8fecfa08a9c85b[1].jpg

Pomešani nevidljivi i vidljivi trenuci ,uvode me skrivenim pasažima,opojno i zaneseno,u planove sada i sutra.
Natčulna vizija,pomešana sa fluidnim prizorima duše,koja se naslućuje samo u širom zatvorenim očima,čarolija darovana kroz proteklo vreme,smešta se u dubinu prozrenja,kao osvedočenje neomedjane postojanosti!
Pokušavam da nastavim tkanje,a ono krene muzika jednorukog violiniste,pomuti mi vid,pa ne vidim gde su staze za isti pravac nestale.
Varljiva senka smeta oku i onaj čičak,neprekidno bocka očnu jabučicu,i suzica u otporu krene istim ritmom toka,prateći misli u sprintu,i sve to nezaustavljivo pokrene u nizu ,teškoću u tkanju,zbog mokrih niti kojima se oblici ne razaznaju pravilno.
Paradoksi i dvojstva,želja i mogućnost,rizici - jesu odraz doživljenog te teško takvi pronalaze način uživljavanja u stvarnosti.
Ne umem sama!
Intuicija i erudacija čuda i truda!Dragocena uzajamnost ne želi da ostane van pogleda.
Cilj neizvesnosti - klizav drum nikako da prihvati iskorak iz plamenog kruga,tog neomedjanog postojanja..
Volim te!

tumblr_ffddb5c8331875fab72fdb5ca9ecc5b2_3af4a30f_640-001.jpg

Vreme za sobom ostavlja i lepote za vreme - u kome im se divimo!
Nebo i more ovog sutona zagrljeni kreću ka noći!
Noć razdelnik za novi dan,i vreme kao fantom,skraćuje daljinu,a to što sada i vreme i nevreme,živim u čekanju i u pitanju:da li ću u onom danu predvidljive ravnodnevnice,kada noć i dan budu podjednako svetlost i mrak,i kada ljubav i čežnja budu podeljeni po pola,hoće li tada pola mene biti kod tebe i pola tebe biti kod mene,hoće li se tada zaustaviti vreme?Taj koren nade ostavlja mi osmeh - tu na licu gde si ti ucrtan Lep dan u osmehu!

Back