VASA OMILJENA RASA PSA

@animal lover:
Pogledaj onu Dragojlovu rasu, one zmajeve. Ako imalo razumes engleski (a i ako ga ne razumes, posto su slike odlicne) idi i na link koji je postavio. Ako ti se svidja moj izbor rasa, mozda ti se i ovi psi svide.

@BILO KO: Ima li ih uopste ili samo Amerikanci fantaziraju? Bilo bi lepo da ih ima. Zamislite, rasa sa ovih prostora koriscena za stvaranje rotova i jos nekih rasa, svih iz Dobermanove selekcije za njegovo super-cudo od psa.

Bez ikakve konkurencije, prava i lepo odgojena Nemacka doga je No.1 !!!

dogarl1.jpg

Meni je omiljena rasa doberman, lepi su, elegantni i inteligentni. Ali pošto živim u stanu preferiram neke manje vrste kao što su mađarski puli ili coton de tulear. Ne linjaju se, a Coton čak i nema miris. Jako su inteligentni i brzo uče. Imam mađarsko pulija koji ima sada već 16 godina..a trenutno čekam štene cotona. Da ne živim u stanu uzela bi možda i nekog mešanjca, u principu mi je ne bitno da li je neki rasan pas ili mešanjac, ali nije mi bilo svejedno jer ne znam koliko će porasti a ne bi baš volela da držim velikog psa u stanu.

Meni je omiljena rasa doberman, lepi su, elegantni i inteligentni. Ali pošto živim u stanu preferiram neke manje vrste kao što su mađarski puli ili coton de tulear. Ne linjaju se, a Coton čak i nema miris. Jako su inteligentni i brzo uče. Imam mađarsko pulija koji ima sada već 16 godina..a trenutno čekam štene cotona. Da ne živim u stanu uzela bi možda i nekog mešanjca, u principu mi je ne bitno da li je neki rasan pas ili mešanjac, ali nije mi bilo svejedno jer ne znam koliko će porasti a ne bi baš volela da držim velikog psa u stanu.

Nema to nikakve veze, ni da li je pas veliki, ni da li je rasan ili mesanac ako ih volis. Kod mesanaca moze po velicini mame otprilike da se proceni koliko ce stene da poraste. Ja vec 12 godina drzim u stanu mesanca i sve do skoro nije bilo nikakvog mirisa. A znam vise primera da su ljudi drzali dobermana u stanu i da su ti psi ispali skroz okej, potpuno uracunljivi i delovali srecno, zadovoljno i zdravo za razliku od opet mase njihovih srodnika drzanih iskljucivo u dvoristu. Naravno, uvek ima izuzetaka koji potvrdjuju pravilo, ovo su samo primeri iz moje okoline i iskustva kao veterinarskog tehnicara, ipak je najveci deo do vlasnika.

To jeste, ali ako bi uzela psa sa ulice...odkud znam ko mu je mama. A da držim velikog psa u stanu to mi još nije palo na pamet. Nekako su mi oni više za dvorište...bilo bi mi žao da ga držim u stanu, pogotovo što je moj stan mali ima oko 33kvadrata..nije nešto ni velik.
A pošto ste kako kažete veterinarski tehničar...moj pas ima 16 godina, a mislim da je preživeo već dva (ne znam stvarno ni kako to da nazovem, ni šta mu se tada desilo) "šloga". Iz čista mira se bio jednom onesvestio i posle par minuta je opet bio došao sebi. Drugi put se isto to desilo...samo što smo primetili, nakon toga mu je desna strana bila kao malo ukočena,ne znam kako da objasnim, ali od prilike kao i kad se to čoveku desi pa mu koordinacija malo bude poremećena. Sada je opet dobro, i prošlo je od toga 8 meseci. Moje pitanje je..da li se pas treba uspavati, da li mu je mučenje to sve? Mislim on je sada stvarno super, jede normalno,jedino što je pravi deda..puno spava, ne vidi više dobro..i tako.

Zozi, mozes da obidjes stand organizacije arc, oni su svake subote od 13 do 19 na pocetku Knez Mihajlove, udomljavaju kuce i mace. Ako im naglasis da ti treba mali pas oni ce ti sigurno dati stene koje nece izrasti u psa velicine dobermana.
Takodje postoji mogucnost da uzmes vec odraslog ali mladog psa, da budes sigurna da ce pas biti toliki koliki izgleda. Plus sto manji psi u visinu rastu do nekog 8-9 meseca, pa ne bi morala da uzimas psa starog dve tri godine ako bi ti to bio problem.
Ja samo dajem predloge, a ti naravno odluci sta ti je najzgodnije.

Znam razmišljala sam i o tome..ali sam se na kraju ipak za tuleara odlučila. Jako su mi slatki...a i jedna je od mojih omiljenih rasa (zato sam ustvari i pisala, jer je to tema ovde) :)
A Mini ...ja jesam ovde nova, ali nisam se ubacila u razgovor da bi se svađala il prepirala..to je bilo samo moje mišljenje, a poštujem i tuđa :)

Zozi, mozes da obidjes stand organizacije arc, oni su svake subote od 13 do 19 na pocetku Knez Mihajlove, udomljavaju kuce i mace. Ako im naglasis da ti treba mali pas oni ce ti sigurno dati stene koje nece izrasti u psa velicine dobermana.
Takodje postoji mogucnost da uzmes vec odraslog ali mladog psa, da budes sigurna da ce pas biti toliki koliki izgleda. Plus sto manji psi u visinu rastu do nekog 8-9 meseca, pa ne bi morala da uzimas psa starog dve tri godine ako bi ti to bio problem.
Ja samo dajem predloge, a ti naravno odluci sta ti je najzgodnije.

Mackic kasnis,devojka je vec rekla da ceka stene Coton-a

To jeste, ali ako bi uzela psa sa ulice...odkud znam ko mu je mama. A da držim velikog psa u stanu to mi još nije palo na pamet. Nekako su mi oni više za dvorište...bilo bi mi žao da ga držim u stanu, pogotovo što je moj stan mali ima oko 33kvadrata..nije nešto ni velik.
A pošto ste kako kažete veterinarski tehničar...moj pas ima 16 godina, a mislim da je preživeo već dva (ne znam stvarno ni kako to da nazovem, ni šta mu se tada desilo) "šloga". Iz čista mira se bio jednom onesvestio i posle par minuta je opet bio došao sebi. Drugi put se isto to desilo...samo što smo primetili, nakon toga mu je desna strana bila kao malo ukočena,ne znam kako da objasnim, ali od prilike kao i kad se to čoveku desi pa mu koordinacija malo bude poremećena. Sada je opet dobro, i prošlo je od toga 8 meseci. Moje pitanje je..da li se pas treba uspavati, da li mu je mučenje to sve? Mislim on je sada stvarno super, jede normalno,jedino što je pravi deda..puno spava, ne vidi više dobro..i tako.

Ako je sad dobro, nema razloga da ga uspavljujes. Moj Gizmo ima 12,5 godina (otprilike) pa i on ne vidi i ne cuje najbolje, hoce da se igra samo kad vidi suvo meso, spava kao macka, po 18 sati dnevno... Jedino bi mogla da ga odvedes kod veta da mu izvadi krv i eventualno uradi EKG i mozda da ga pogleda pod UZ aparatom, da vidi je li sve u redu, da nije mozda zaostao neki tromb koji bi i u buducnosti mogao da predstavlja problem. Recimo, moj Gizmo ima dosta starackih mladeza od kojih ga za jedan stalno ujedaju drugi psi dok se igra s njima (pazi, s njima hoce da se igra!) i malo je vise porastao. Sad sam u fazi ubedjivanja muza (veta) da mu izvadi krv da proverimo sve bitnije parametre vezane za bubrege, malignitete, srcane smetnje... Primetila sam u zadnje vreme i da je smrsao 1kg pa me i to malo brine. Bas kao kad covek omatori.

Znam razmišljala sam i o tome..ali sam se na kraju ipak za tuleara odlučila. Jako su mi slatki...a i jedna je od mojih omiljenih rasa (zato sam ustvari i pisala, jer je to tema ovde) :)
A Mini ...ja jesam ovde nova, ali nisam se ubacila u razgovor da bi se svađala il prepirala..to je bilo samo moje mišljenje, a poštujem i tuđa :)

A odakle uzimas stene? Nije da pljujem nekoga isl. ali pogledaj temu Ovo obavezno procitajte! Ako nisi nasla nesto, raspitaj se kod nasih komsija Hrvata, necu da imenujem zenu ali imala je svojevremeno vrhunske pse.

Back