Mislim da ova mora imati više priča i više diskusije, stoga ću ja preneti jedno svoje vrlo čudno i mogu reći pomalo strašno iskustvo...
Ja odmalena verujem u ono što ne može da se objasni, u reptile, iluminate, vanzemaljce npr. ne, zato što nisu dokazani, ali mnogo puta dokazani slučajevi ˝onostranog¨ su me naterali da verujem i da to ne shvatam zdravo za gotovo...
Pre dve godine, na Veliku subotu, sve je bilo lepo, praznična atmosfera u mojoj kući, mama spremila sve, još se samo fil kuvao...

Jaja su ofarbana još na Veliki petak, kako i valja, a otac je bio zauzet pripremanjem ˝glavnog jela˝ - jagnjetine na ražnju.
No, pošto ja imam jednog brata deset godina starijeg od mene koji živi sa verenicom, ja sam sa mamom i ocem sam u kući...
Legao sam da spavam rano da bih rano ujutru otišao na jutarnju Vaskršnju liturgiju, ali, avaj, nešto mi nije dalo mira snu.
Čim bih utonuo u blagi san, nešto bi me počelo gušiti, kao dobijam astmatični napad, osećao sam se da ću umreti, nisam i po 5 minuta vazduh mogao uzeti, borio sam se za njega, osećao sam se kao da me je nešto čvrsto zgrabilo za vrat i nije puštalo, a kada bih primakao ruke vratu to bi popustilo.
Tako bude jednom, ja se vratim da spavam, i ništa. Ali se to ponavljalo još 3 puta, da ne ponavljam koliko i kako, ali stvar koja me je uplašila kao nikad u životu je bila sledeća: tačno u ponoć, počeo je Vaskrs, ali mene nisu probudila zvona, nego sada najjači napad koji sam imao, kao da me je sada nešto duplo jačom snagom zgrabilo i nije htelo pustiti, to me je držalo možda čak i pola sata. Ne znam kako sam to preživeo...
Ujutru sam se probudio sa otežanim disanjem, mislio sam da sam dobio upalu pluća, jedva sam disao, gušio sam se i dalje, ali sam smogao snage da odem rano ujutru u 6h na liturgiju u Hram Svetog Save.
Čim sam ušao u Hram, osetio sam takvo olakšanje, takvo nekakvo smirenje, da je to neverovatno. Čini mi se da sam disao punim plućima, više i bolje nego ikad.
To se više nije ponovilo, ali odtad ja posvećujem mnogo više pažnje natprirodnom, ali i Bogu.