Evo vec danima citam ove pricice , smejah se dok se ne setih jednog dogadjaja iz srednje skole, nije bio toliko strasan , ali je bio jako cudan. Legnem uvece oko 11 sati, i navijem sat na 6: 00 am , u to vreme krecem ja i sveca u skolu i mama na posao. Inace zimski period , kada svice oko 7 sati. Nisam cini mi se ni okrenula zvoni sat , pogledam 6 am, pritom cujem vrata od mamine sobe , onda voda u kuhinji , mama stavlja prvu jutarnju, nema sumnje 6 sati je. Dize se i moja sveca , i sve tri komentarisemo isto , kad pre svanu. Ja i sveca krecemo , po satu u 6 :20 , mama inace krece tek oko 7. Izlazimo na ulicu, nigde zive duse , sva svetla pogasena , ****** , sta je ovo, gde su ljudi, na buskoj nema nikoga , gledam u sat 6:25, gleda moja sveca , isto. Krenemo dalje , i onda u dvoristu jedne kuce vidimo stoji baba, pomislim ma sve je ok, evo i ova baba je ustala. Stizem do kuce od skolske i vidim svetla pogasena nema nikoga , cak i prodavnica koja se inace otvara u 6 u totalnom mraku. M a daj vracam se kuci, nesto definitivno nije u redu. Vracamo se a baba stoji i dalje u istoj pozi u kojoj smo je i zatekli, samo ovaj put nam se kezi. Prodje mi kroz glavu 10000 i jedna prica o vampirima i duhovima , a onda se setim da u toj kuci vec mesecima niko ne zivi i da je cak na prodaju. Bili smo u kuci za dva minuta. Tata se probudio i vec spreman da sedne u kola da nas trazi, probudio se na vreme na zaustavi mamu da ne krene , jer mu nije bila jasna buka u kuhinji u 1 sat po ponoci, pa kad je jos video mamu obucenu , a nas nema , pomislio covek da organizovano bezimo od kuce..Najcudnije od svega , kako sam usla u kucu i opet pogledala na sat pokazivao je 1:25 sat po ponoci , a to je pokazao i budilnik, i rucni sat moje sestre. 17 godina je proslo od tada , jos uvek mi nije jasno kako smo uspele sve tri da se zeznemo, i jos gore kako je sat svima pokazivao isto vreme do povratka u kucu, i najzesce , ko je bre bila ona baba!!