Vaša iskustva i motivi za učenje stranih jezika

Uhvatila me kriza. Sve mi se čini napredujem, mnogo reči sam zapamtila, onda odslušam govorni nemački(ništa preteško) i shvatim da ne razumem ni svaku 5.reč dok ne uključim nemački titl.
Al šta mi vredi znanje pisanog jezika ako ne mogu da razumem govor. Kako sam dovde došla? Engleski mnogo lakše razumem.
Mislim da je slušanje jezika posebna priča, tu je potrebno navići se, "opažati" i naravno treba vremena.
Engleski odlično razumem ali konkretno kad oni pričaju po kući među sobom, mnogo gutaju suglasnike i ne razumem skoro ništa.

274148755_935095537369810_1889431453834159277_n.jpg

Cao svima!
Htela bih samostalno da predjem sa nivoa B2 na C1 (italijanski) i polazem CILS ispit. Koliko vremena i truda je potrebno? Ima li ko iskustva? Koju literaturu preporucujete?
Hvala unapred!
Ćao
Da li si možda išla do Italijanskog kulturnog centra da se raspitaš?
Imaju i biblioteku i povremene besplatne kurseve (bilo je pre par godina bar, promotivnih radionica).

Možda bi tamo neko mogao da te uputi.

Pogledaj izdanja Centro per i stranieri Perugia

Oni imaju razvijen sistem učenja Italijanskog. Ja sam učio iz jednog njihovog priručnika/udžbenika.

Ima jako veliki slicnosti za Nemacki i zvuci toplije, jedino nemaju Persiranje.. slicno kao Engleski
Мислим да је тежи од немачког. Оно њихово грготање г-х. Можеш ли ми препоручити где и како да научим основно, минимум конверзацију на холандском. Чисто да се споразумевам.Хвала

Мислим да је тежи од немачког. Оно њихово грготање г-х. Можеш ли ми препоручити где и како да научим основно, минимум конверзацију на холандском. Чисто да се споразумевам.Хвала
Uh tesko, ja sam uz konverzaciju licnu savladala. Ima dosta app koji su dobri..babbel na pr.

Jesam bacila pogled na sajt, ali nisam isla, jer ne zivim u BGu. A i nisam skorije videla da imaju besplatne kurseve :huh: Meni je ponajvise sad potreban vokabular i dovoljno slobodnog vremena :D Koliko je tebi trebalo vremena da savladas C1, odnosno koji si nivo trenutno?
Ne znam za nivo
Učio sam na razne načine, uglavnom sâm.
Tako da nisam od pomoći u ovom slučaju :D

Поздрав, занима ме како је пре доста људи научило неки страни језик, рецимо, баш пре када није било аудио књига итд.
Које су методе користили, ако не чујеш језик нећеш моћи да га баш лепо разумеш када изворни говорници говоре?
А нећеш ни знати да изговараш речи правилно јер их никада ниси ни чуо.

Back