Ines1864:
Hvala .....nekad ide dobro, nekad me uhvati kriza i bol da mislim da ću se pocepati na dva dela, ali dobro, držim se....
Tako mora da bude. To jednostavno ne možeš izmeniti.
Već sam ti spomenuo da sam bio u istoj situaciji pre godinuipo dana.
Jedina razlika je ta što je moj deda umro u kući. Svi smo bili oko njega i drago mi je zbog toga..... ALI, mislim da tu sliku i taj trenutak NIKADA neću zaboraviti. Zaista je veoma teško. Ta slika me dugo posle toga proganjala, a i mislim da se to i danas dešava.
Posle toga sam bio u potpunom rasulu. Svi ostali problemi su mi delovali potpuno smešno. Krene gužva, jurnjava, mnogo ljudi... nekako radiš ono što moraš. Ubrzo se vratiš na posao, svojim svakodnevnim obavezama i nekako u trenutku shvatiš da SVE IDE DALJE........ Deca i dalje idu u školu, ljudi na posao, političari se prepucavaju na televiziji....... ali njega nema i bol koji postoji u meni uopšte NIJE MOGUĆE opisati.
Noćima nisam mogao da spavam, samo su mi se vraćale slike. Vremenom sam pokušavao da ne mislim o tome. Znam da potiskivanje nije baš najbolje rešenje, ali nekada je jedino moguće.
Kao što rekoh, život teče dalje, obaveze su tu, na trenutak zaboraviš...... A onda te iznenada nešto seti i sruši ti se čitav svet u sekundi.
Jedino što me drži to je saznanje da je TAKO MORALO DA BUDE, DA VIŠE NISAM MOGAO NIŠTA DA UČINIM, DA SVE NAS TO ČEKA JEDNOG DANA.
Upravo prisustvo jednom takvom događaju, susret sa smrću, čini da čovek počne drugačije da gleda na život. Moj deda je imao svoj život i proživeo ga je najbolje što je mogao. Bilo je teško, ali bilo je i lepo. Sada je na meni da svoj život PROŽIVIM NAJBOLJE ŠTO MOGU I DA GA ISKORISTIM NA PRAVI NAČIN. To najpre dugujem sebi, a zatim i njemu.
A bol?.... Bol je još uvek tu i čini mi se da nije ni malo manji. Mislim da nikada neće prestati da boli. Razlika je samo u tome što čovek vremenom nauči DA ŽIVI SA TIM.
ŽIVOT IDE DALJE, TAKO MORA DA BUDE....