VANZEMALJCI NAPADAJU U NOVEMBRU

Sta mislite o folmu The fourth kind ?
Dosta me je pogodio.

филм као филм је солидно урађен, али ме страшно иритира тип филмова кад ти напочетку кажу да је снимљен по истинитом догађају што је најобичнија лаж

та појава је чини ми се ушла у моду са "Вештицом из Блера"

Ali uslovi da bi opstao zivot na nekoj planeti moraju biti isti ili slicni kao kod nas

Zasto? Zasto neka tamo vrsta ne moze da bude drugacija od nas? Da se ne hrani vazduhom i suncem nego vodonikom... ili ugljenikom, ili bilo cime drugim. Mozda bas ne udisu vazduh nego kroz telo iz zemlje upijaju zivotnu energiju.

Zasto ljudi misle da moraju da budu isti kao mi? Nismo mi centar svemira pa da se sve vrti oko nas...

Konstitucija vanzemaljca bi najverovatnije bila slična našoj ako mu je rodna planeta slična našoj.

Elem, naša flora zahteva dve ruke za manipulacijom njome (hranjenje) a gravitacija dve noge, koje su sasvim dovoljne da nas nose pod ovim opterečenjem.

Glava, usta i nos prilagođeni našoj atmosferi i pritisku.
Za sve se to evolucija pobrinula. Zato, ako im je planeta slična našoj, onda je verovatno da su i oni konstitucije kao mi.

Recimo da im je planeta mnogo veča i da je gravitacija na njoj mnogo puta jača.

Bića bi bila niska, sa više nogu, možda, i zdepastog tela. Pošto bi im flora bila isto tako niska, radi gravitacije, skoro da i ne bi imali potrebu za manipulatorima našeg tipa (duge ruke i prsti) nego bi pre imali vrstu surle, kao slon.

Jače kosti i mišiči zasigurno a ako bi na toj planeti bilo tamnije nego na našoj, zasigurno i krupne uši i oči.
Nasuprot, bića sa sveta niske gravitacije bi bila mnogo izdužena, mnogo viša od nas, jer bi na tom svetu sve bilo mnogo visoko, imali bi nežniju konstituciju i mislim , moja pretpostavka, da bi bili mnogo, mnogo inteligentniji. Imam neki ludi kont da kada gledate stvari iz perspektive, sa visine, dodatno stimuliše misaone procese...

Zasto? Zasto neka tamo vrsta ne moze da bude drugacija od nas? Da se ne hrani vazduhom i suncem nego vodonikom... ili ugljenikom, ili bilo cime drugim. Mozda bas ne udisu vazduh nego kroz telo iz zemlje upijaju zivotnu energiju.

Zasto ljudi misle da moraju da budu isti kao mi? Nismo mi centar svemira pa da se sve vrti oko nas...

Dzek svih zanata ti je objasnio zasto :)

Ne postoje vanzemaljci,to su priče za malu decu.

slazem se u potpunosti, dodao bih da mislim da je to zavera

A ko je cuo za novu teoriju mozda da smo postali od vanzemaljaca, da smo mi ustvari njihovi klonovi , negde sam to nacuo ... Smesno mi je to bilo ali eto da spomenem ...

Poslednja izmena:
Tp je tvoj problem; postoji sijaset dokaza da su ljudi bili na mesecu, samo što vama anarhistima i lelemudima to konstantno i namerno izmiče...
Koji sijaset dokaza??? Takodje postoji sijaset dokaza da nisu. Ima dosta ljudi koji se bave time samo vama to ne dopire do mozga, zato sto previse verujete NJIHOVIM medijima.

Zasto sad ne idu na mesec sa mnogo boljom tehnologijom nego pre 40 godina, sa onom sklopocijom sa kojom su navodno bili tamo raspali bi se vec u Van Allenovom pojasu.

Poslednja izmena od moderatora:
Elem, krucijalni dokaz za let na mesec je sama telemetrija letelice.
Znači, nema boga da se to moglo falsifikovati.

Milioni radioamatera širom sveta su pratili komunikaciju i ostale podatke sa letelice, neko bi provalio da signal ne dolazi iz pravca meseca ili sa meseca.
Drugo, rusi su bili uvek za korak ispred amera u aeronautici, ameri su im ga zabili sa mesecom. Da je postojao ijedan dokaz da je sve montirano, rusi bi ga rastrubili momentalno.

Onda, daljina do meseca je poznata u cantimetar. A kako? Tako što su na mesecu postavili ogledala (stotinjak njih) u koje povremeno ispaljuju laser koji izmeri daljinu. Ta ogledala su vidljiva teleskopima, a ispaljivanje lasera se vrši javno sa nekoliko lokacija širom sveta; svak' može prisustvovati tome.

Dakle, sve ovo što sam naveo je validno i drži vodu; vaše budalaštine o montiranju leta su konstrukcije nezaposlenih parazita i lezilebovića koji nemaju pametnija posla negoli piškiti po dostignućima radnih i pametnih ljudi.

Takođe, za režiranje tako spektakularne prevare je potrebno na hiljade i hiljade ljudi. Dosad bi neko već propevao, kež razvezuje i najtvrđa usta.

Nemate vi bre pojma.

Poslednja izmena od moderatora:
Dzek svih zanata ti je objasnio zasto :)

Sta je objasnio? Nije nista objasnio sto nisam znao. Napisao je, citiram:

"Konstitucija vanzemaljca bi najverovatnije bila slična našoj ako mu je rodna planeta slična našoj."

Sto i stoji. Ali zasto konstitucija vanzemaljca mora biti slicna nasoj? Ne mora. Tako da mu ni rodna planeta ne mora biti slicna nasoj. Zasto vanzemaljci moraju imati dve ruke, dve noge, jednu glavu... ne moraju. Zasto vanzemaljci, kao sto sam vec napisao, moraju da se hrane vazduhom, odnosno kiseonikom? Ne moraju. Pre nekih pola godine je otkrivena bakterija koja se hrani iskljucivo ugljen dioksidom i amonijakom. Pa zasto onda nije moguce da se na nekoj planeti razvio zivot upravo od te bakterije? Ili bilo koje druge? Mozda neke koja se hrani samo uranijumom? Ili metanom? Kako mozes da tvrdis da je to nemoguce?

Iznosio sam spekulacije, napisao "najverovatnije" zato što se evolutivni tok prilagođava okolini. Zašto su ribe i ptice onako aerodinamične, a? Da bi se lakše kretale kroz vodu i vazduh. Čovek nije aerodinamičan zato što mu to nije potrebno; nema brzinu kao ptica, ni kao neki predator iz porodice mačaka, ali zato ima manipulatore, tj, ruke sa prstima sa kojima može da obavlja najsloženije radnje i da se tim načinom prehrani i prilagodi prirodu sebi.

Moje spekulativno objašnjenje je zasnovano na logici evolucije, a ne lupetanjima.
Znači, uslovi okoline određuju oblik organizma, sve sa određenim namenama ekstremiteta.

Hvala ti na ono ovcama, to samo govori koliko si fanatizovan u tim lažima koji ti život čine.

Elem, krucijalni dokaz za let na mesec je sama telemetrija letelice.
Znači, nema boga da se to moglo falsifikovati.

Milioni radioamatera širom sveta su pratili komunikaciju i ostale podatke sa letelice, neko bi provalio da signal ne dolazi iz pravca meseca ili sa meseca.
Drugo, rusi su bili uvek za korak ispred amera u aeronautici, ameri su im ga zabili sa mesecom. Da je postojao ijedan dokaz da je sve montirano, rusi bi ga rastrubili momentalno.

Onda, daljina do meseca je poznata u cantimetar. A kako? Tako što su na mesecu postavili ogledala (stotinjak njih) u koje povremeno ispaljuju laser koji izmeri daljinu. Ta ogledala su vidljiva teleskopima, a ispaljivanje lasera se vrši javno sa nekoliko lokacija širom sveta; svak' može prisustvovati tome.

Dakle, sve ovo što sam naveo je validno i drži vodu; vaše budalaštine o montiranju leta su konstrukcije nezaposlenih parazita i lezilebovića koji nemaju pametnija posla negoli piškiti po dostignućima radnih i pametnih ljudi.

Takođe, za režiranje tako spektakularne prevare je potrebno na hiljade i hiljade ljudi. Dosad bi neko već propevao, kež razvezuje i najtvrđa usta.

Nemate vi bre pojma kao što nemate ni mozga.
Sve sto si napisao su gluposti, koje se poturaju ovcama da bi se satro uverile u njihove lazi. Ti da imas mozga shvatio bi odavno neke stvari ;)
Vidi se da ne poznajes temu o novom svetskom poretku inace ne bi ovako govorio. Elem, zasto se ni jedan astronaut sa Apola ne zakune nad Biblijom da je bio na mesecu i uzme pare, nego ignorisu tu mogucnost? Mislim da ih stizu godine i znaju da sa tim stvarima ne smeju da se zahebavaju.
Kazes do sad bi neko propevao... e bajo velike su pare u igri, a i ko bi propevao, odmah bi ga neki njihov glasnogovornik demantovao, putem medija naravno, ispalo bi da je covek prolupao, svasta bi mu jos nakalemili, a verovatije je da bi ga strefio infarkt ili neka saobracajna nesreca. Ti radio amateri su svi verovatno bili deo te igre (o kakvim ti milionima radio amatera pricas), nije valjda da stvarno verujes u to :roll:
ogledala na mesecu :roll: daj link, a da nije NASA...
A za reziranje toga da je potrebno na hiljade ljudi.... :roll:
dovoljno je njih 20-ak...
ajde decko idi spavaj... :kafa:

Poslednja izmena:

Back