opcija a) Nisam znao da ja fiurativno mogu da oplodim devojku i da ona na svet donese pravo dete. Zanemarimo cinjenicu da je Bog navodno stvorio Evu od Adamovog rebra ( znaci koristeci njegov DNK ) dodjes do zakljucka da je Bog klonirao Adama samo mu je dao repoduktivne organe koje ima zena. Al ti mi i dalje nisi objasnioAko su postojala samo dva coveka ( Adam i Eva ) a sada ih ima valjda 7milijradi dolazis do zakljucka da su svih tih 7 milijardi i one silne milijarde koje su umrle braca i sestre, pa samim tim da je devojka/zena sa kojom delis krevet tvoja sestra,,,
opcija b ) A zasto mora biti visokointeligentne rase? Evolucija je proces koji traje i dan danas. Darvin says let him/her die, it will. Snazne jedinke prezive, slabe izumru....
opcija a)
Figurativno ne mozes da oplodis zenu jer to nema smisla, a za ostale nacine/mogucnosti nisam nadlezan, osim u svom licnom izdanju.
Zanemarimo pricu o bogu Adamu, rebru i Evi zanemarimo i "znaci koristeci njegov DNK.." jer to je isto tako kratkovido tumacenje kao i prica o rebru i svemu ostalom u Knjizi postanja. Zanemarimo skroz, doslovno, bukvalno citanje teksta Knjige postanja, on je i tako prekrojen mnogo puta i izvorno je pisan za neuke nomade. Zanemarimo puko intelektualno prenemaganje nad nebulozama da od jednog para moze da nastane vrsta. od 7 mrd jedinki, civilizacija ne jedna.
Uzmimo na primer, da prica govori o procesu formiranja mehanizma razumnog rasudjivanja u velikom mozgu, zacinjanju inteligencije, koja se budi i podcinje da uocava svoju okolinu i na kraju je u stanju da ostvari drustvenu zajednicu jedinki, koja nadmasuje zivotni vek pojedinaca koji je zasnivaju. Postupno, jedna faza nakon druge. To mi lici i na radjanje i odrastanje deteta. U pocetku ne bi nista samo mrak, potom zasja nesto i odvoji se tama od svetla, dan prvi. Voljom fizikalnih zakona i principa znanih i neznanih ili jednostavnije, za cobansku poplaciju, bozijom voljom..., za naucnu populaciju, po zakonima evolucije, ko kaze da pakovanje ne prodaje robu? Ne lici li to pomalo i na budjenje ujutro posle dosta piva prethodne veceri? Pa onda, gore je iznad, a dole je ispod, pa polako, ceo svet, sve sa glavoboljom i da ne duzim. Stvara se percepcija sveta u toj svesti i kada dodje na red, ta svest ukapira, da pored sebe ima, ne zenku jer to vec zna, nego zenu, koja bar u pocetku ne dobacuje mnogo dalje od zenke, ali nema nazad, idemo dalje, dakle jedna svest uoci jednu zenu pored sebe, a nigde ne pise da su njih dvoje usamljen slucaj, osim ako se bukvalno ne dohvatimo teksta. Zbog te kvazinaucnicke bukvalnosti, sam skoro uveren da smo debelo gluplji od onih koji su osmisljavali prvobitni tekst Knjige postanja. Dakle, radi se o opisu kako se razvija svest coveka kao vrste a ne coveka pojedinca imenom Adam. O brojnosti populacije se izvorno jednosavno ne kaze nista, bitan je princip, kvalitet. Bogovi se inace bave skoro isklucivo kvalitetom dok kvantitet prepustaju svojim disidentima.
Opcija b)
Zato sto pretpostavljeni scenario ne moze da provede niskointeligentna vrsta. Bar ja to ne mogu da ukapiram.
Dalje, evolucija je sasvim na mestu, kao proces mutacija zivih vsta, koji traje kako danas tako i uvek. Jedino sto uopste nisam siguran, da je jedina na tom poslu stalnih promena i mutacija. Nekako mi je suvise glupavo definisana, da bi mogla potpuno samostalno da napravi, sve ovo sto danas imamo. Moze biti da gresim.