Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje devojke niste same i ja imama isti problem kao i svi vi.Pet godina se lecim od steriliteta i prosla sam sve isvasta i posle dugog cekanja javili su mi iz Visegradske da ce mi tokom januara poslati spisak rezultata koje treba da prikupim.A pre toga sam radila i HSG laparaskopiju u Visegradskoj pila hormone zbog endometrijoze da bi prosle godine otisla u Genesis i tamo otkrila nesto sasvim novo.Naravno i tamo sam opet radila laparaskopiju sa histeroskopijom i sad cekam.A posto su me pozvali za vantelesnu ne bih to da isustim.

Dr: ne natezi se, imas sistem opomena.
Tina Bambina: niko nije duzan da ti ovde bude na raspolaganju onda kada ti to zelis i onda kada si ti bas odlucila da je tebi hitno, posebno ne bez precizno postavljenog pitanja. Ime leka koji ti je dat spada u 'precizno'.

Koko: reklamiranje je zabranjeno ali javice Vam neko na PP sigurno.
(Tina: mozes biti zadovoljna sto za prethodno komuniciranje sa moderatorom nisi zaradila opomenu vec sam obrisanje postova, nauci da pristojno komuniciras a dotle predlazem da se suzdrzis. Administratora mozes slobodno kontaktirati u svakom trenutku, to je tvoje pravo.)

Tina hvala ti na pohvalama ali ocigledno nisi trebala jer vidim da je problem kad se hvale drugi ljudi.Nemoj da se nerviras to je najmanje sto ti sada treba.Ako mogu nekom da pomognem-tu sam sigurno mu necu odmoci a nadam se da sam pomogla mnogim devojkama ovde na pp jer bas zbog ovakvih stvari i nepisem postove.Uostalom nije ovo jedini forum i nemoj da dozvolis sebi da se nerviras zbog toga.Neznam sta je toliko strasno zahvaliti se nekome ne informacijama i da to nisu doktori sa ovog foruma.Odmah si depresivna i svakakva i brisu ti se postovi.Nadam se da ce administrator reagovati na ovako nesto.Mislim da stvarno nije u redu.Niko nije ovde iz dosade vec zbog problema za koji zelimo informacije i kad se postavi pitanje mislim da se odnosi na sve koje imaju iskustvo a ne samo na doktore da mogu da odgovore.Sta je onda svrha foruma?No dobro moze im se oni su moderatori.Zato Tina nemoj da se nerviras meni je svejedno pa makar me i banovali ovo je moje misljenje.

Pozdrav svima,
Bila sam na konsultacijama kod Dr. Dejana Maletica i on mi je kao resenje mog problema predlozio IVF ET i doktora Tulica iz ordinacije BEFES.
Kakva su iskustva sa ovom ordinacijom i dr. Tulicem? Citala sam postove na ovom forumu i vise ne znam sta da mislim.
Unapred zahvalna.

....Neznam sta je toliko strasno zahvaliti se nekome ne informacijama i da to nisu doktori sa ovog foruma.Odmah si depresivna i svakakva i brisu ti se postovi.Nadam se da ce administrator reagovati na ovako nesto.Mislim da stvarno nije u redu.....Sta je onda svrha foruma?....No dobro moze im se oni su moderatori.....

Ne radi se o zahvalnicama vec o nicim provociranom napadu na moderatora na agresivan i bezobrazan nacin (cak i bez koriscenja glasa, ton je bio jasan) - sto je ostalo u izbrisanim porukama. Nemam nameru da diskutujem dalje o ovome. Naravno slobodni ste da posetite i druge forume - ovde niko nikog ne drzi na silu. Svrha foruma je i ucenje pristojne komunikacije sa drugim ljudima, nije tesko biti pokusati. I tacno - mi smo moderatori, i moze nam se da zahtevamo kakav-takav vid pristojnog ponasanja i obracanja moderatorima. Vratimo se temi - rasprave nema. Smatrajte se opomenutim (bez konsekvenci, za sad)

Slobodno me i banujte nije problem neznam sta je nepristojno bili u Tininoj poruci sto je imenovala mene iCakija i zahvalila se na informacijama.Sta se desava kad Vi uvredite nekog?Neznam sta je toliko nepristojno -jer svakako je vama smetao taj post pa ste se nadovezali kako niko nije duzan da daje odmah odgovore.Niko to nije ni trazio a mi sto smo se u tom momentu nasle na datom mestu i pruzile informacije nevidim nista lose.Ako jednom zdravstvenom radniku to smeta zaista nemam reci.Neznam sta je to bilo nepristojno.A vid pristojnog ponasanja sigurno takvim Vasim ponasanjem necete nauciti nikoga.Nigde nisam opsovala,pogrdila nekog ili sta vec pa mi stvarno nije jasno zasto sam opomenuta.A da znam -zato sto nesmemo da iznosimo svoje misljenje i iskustva to je dozvoljeno samo Vama.

Molim Vas iz mog primera gledajte da ovu kliniku izbegnete u najsirem luku>
bila sam na privatnoj klicici IVANOVIC, zarad vantelene oplodnje. Ja sam zdrava i samnom je sve u redu bilo, problem dobijanja deteta bio je moj suprig.Na pomenutoj klinici sam se nasla obrativsi se Ass.nacelnici steriliteta u Narodnog Fronta, dr.Ani Mitrovic koja me je uputila na tu kliniku gde radi privatno. Primajuci inekcije Gonal-a posle svake sledece pocela sam da padam u nesvest, sto je kako tek sada saznajemo bio znak da je to bilo previse hormona. Prilikom aspiracije (vadjenja jajnih celija) desni jajovod mi je prosiren na 15mm, sto naravno niko nije primetio niti pogledao, nakon 48 sati su me zvali na embriotransfer i ja sam otisla.Niko mi nikada nije rekao mane I posledice vantelesne oplodnje, nedovoljno edukovana u tom domenu medicine mislila sam da do trudnoce moze da dodje I da ne moze I to je sve, nazalost sta sve moze da se desi nisu hteli da pricaju. Par dana nakom embrio transfera imala sam aritmiju,gusenje,groznicu,jako visoku temperature zbog cega mi je dolazila I hitna pomoc. Posle 14 dana uradila sam test, apotekarski urin test I bio je negativan, kroz krv, BetaHCG trudnoca mi je potvrdjena i navodno je sve bilo u redu. Kroz 2-3 dana sam prokrvarila i obratila se doktorki koja me je ubedjivala da je sve u redu i da primim inekciju Progesterona sto sam i uradila.Krvarenje se nije zaustavilo.Nije htela da me primi na pregled jos para dana govoreci mi da je rano da bi se nesto videli I da panicim bez razloga.Nakon tkz.odliva insistirala sam da dodjem i platim pregled, sto je naravno i prihvaceno. Nakon pomenutog izvadila sam ponovo BHCG i tada mi je rekla da se hitno hospitalizujem u Narodnog Fronta jer je trudnoca VEROVATNO vanmatericne prirode. U bolnici sam lezala preko 15 dana radjena mi je kirataza i svi neophodni pregledi ploda i dalje nije bilo a BHCG je neobjasnjivo poceo da raste kada je i pronadjena krv u stomaku.Uradjena mi je operacija-laparoskopija - plastika jajovoda gde je konacno i pronadjen plod.Bolovi su bili neobjasnjivi a hormone su poceli da rade u organiznu sto je psihicki dovelo do ludila pomisljala sam na samoubistvo, sve dok se hormone nisu procistili donekle iz mene.
Nakon nosenja mojih rezultata svuda i svakome, ustanovljeno mi je da je bila greska lekara i da je 1 od 2 embriona postavljen direktono u taj jajovod koji su prosirili na 15mm. Osakacena sam za ceo zivot i svaki pokusaj trudnoce, taj prosiren jajovod ce, kako kazu lekari "usisati" tj.povuci i svaka ce biti vanmatericna. Nosim se mislju da tuzim kliniku mada sumnjam da ce iko svedociti u moju korist, jer medicinski sporovi su uvek najtezi i najduzi a toliko novca sam izgubila da je to skoro 4 puta vise od prosecne cene vantelesne oplodnje.
Zelim da napomenem i to da me tokom boravka u bolnici do dana danasnjeg niko od pomenutih lekara nije pozvao tek da proveri kako sam tj. apsolutno niko iz klinike cak ni med.sestre iako su potpuno zdravu osobu ucinili nerotkinjom!!!

Evo i mene sa nekim novim informacijama.
Stigla sam na red, tj.na programu sam besplatne VTO u Visegradskoj. Prvi odlazak mog supruga i mene kod prof. Tulica je bio jos pocetkom decembra kada nam je rekao sta sve treba da donesemo od rezultata i da ja dodjem do 5-og dana ciklusa. Od tada su mi prosla vec 2 ciklusa a da do njega jos nisam dosla! Prvi put je bilo......."dodjite sledeceg meseca jer nam je sada odelenje u renoviranju pa ne mozemo nista da radimo". A juce, znaci nakon mesec dana, rekli su mi..............."dodjite sledeceg meseca, prof. je u velikoj guzvi, ne moze da stigne".................I jos mi glavna sestra na moje negodovanje da i jeste vec "sledeci mesec" jer su me vec jednom odlozili, dodala da ne zna sta da mi kaze,velika je guzva, da na kraju krajeva mogu i da promenim doktora.
I ja se sad pitam sta uopste znaci DOCI NA RED. Profesor je stalno u guzvi, to moze da bude i narednog i narednog i svakog narednog meseca. Na stranu sto sada ni brisevi vise ne vaze /a i same znate da hlamidije, plazme i sve ostale analize ne kostaju bas malo/.
U medjuvremenu sam probala inseminaciju SWIM UP u jednoj privatnoj ordinaciji /prvu po redu/. Uz stimulaciju sam imala 4 folikula i NISTA!
Jos sam htela da pitam da li neko od vas zna koliko otprilike moze da kosta IVF u SLoveniji? Nosim se mislju, ako to nije mnogo skuplje nego ovde, da pokusam tamo i da batalim ove nase koji "nemaju vremena", jer, slozicete se sa mnom, mi ga jos manje imamo. Iz dana u dan smo sve starije

TNI jako mi je žao što ti se sve to dogodilo, pravdu traži, samo ako imaš vremena živaca i novca, obzirom da nam je sudstvo jako ažurno, mislim da bi tvoj proces trajao godinama. Kao prvo, vantelesna oplodnja nije regulisana zakonom u našoj zemlji, drugo, svaka tužba protiv lekara se teško dokazuje (iz više razloga, da ne zamaram sad), treće to je na žalost branša koja je puna para (lepo ih je neko nazvao mafija u belom), a složićeš se sa mnom da para danas vredi više od ljudskog života................
Ono što sam htela da ti kažem je sledeće: NE SAŽALJEVAJ SEBE, glavu gore i u nove pobede!!! Tvoj problem nije baš nerešiv, da su te osakatili, jesu, to je činjenica, ali rešenje postoji. Taj jedan jajovod koji su ti "oštetili" možeš,odnosno moraš da podvežeš i rešen je problem. Znam da je teško, ali podji od toga da su ti jajovodi bili oštećeni (kao recimo kod mene) i da je jedini način da dodješ do bebe da ih podvežeš i odeš na vantelesnu. Tebi bar ostaje jedan zdrav jajovod i sa tim jednim imaš šansu i prirodno da zatrudniš, što ti ja od sveg srca želim!! Ajd glavu gore i javljaj nam se sa lepim vestima!
Pozdrav

TNI i meni je jako žao, Bože kroz šta sve prolazimo...
ja bih se ovde složila sa Mašom, ovo jeste donekle rešenje...

TNI jako mi je žao što ti se sve to dogodilo...

Ono što sam htela da ti kažem je sledeće: NE SAŽALJEVAJ SEBE, glavu gore i u nove pobede!!! Tvoj problem nije baš nerešiv, da su te osakatili, jesu, to je činjenica, ali rešenje postoji. Taj jedan jajovod koji su ti "oštetili" možeš,odnosno moraš da podvežeš i rešen je problem. Znam da je teško, ali podji od toga da su ti jajovodi bili oštećeni (kao recimo kod mene) i da je jedini način da dodješ do bebe da ih podvežeš i odeš na vantelesnu. Tebi bar ostaje jedan zdrav jajovod i sa tim jednim imaš šansu i prirodno da zatrudniš, što ti ja od sveg srca želim!! Ajd glavu gore i javljaj nam se sa lepim vestima!
Pozdrav

inače, rekla sam vam da ja imam jedan zdrav jajovod, ali vam nikada nisam rekla zašto je drugi neupotrebljiv: sa nekih 11 godina sam imala operaciju slepog creva, koja nije prošla dobro, pošto sam dobila neke bakterije u bolnici, rana nije htela da zaraste, 8. dan kada su mi vadili konce rana se potpuno otvorila, i svašta nešto... i tako provela sam tamo 21 dan, i sanirali su sve... 19 godina posle, nakon laparoskopije pred vantelesnu mi saopštavaju da mi je taj desni jajovod neupotrebljiv, pošto je (kako sam ja shvatila, tada za vreme op. slepog creva) ostao zakačen za ''nešto'' i da je, kako sam ja rasla u visinu, on rastao samnom. ja imam 180 cm, a jajnik desni mi je nekih 6-7 cm iznad linije u kojoj je levi (i to ''vazdušnom linijom'' ako mogu tako da se izrazim, stvarnu dužinu mi nisu rekli pošto je sav izuvijan) :shock:

a što se tiče onog Tulića, ja ne mogu da verujem. Zvezdice, ti ako si ušla u program za vantelesnu, a on se tako ponaša, menjaj ga, nije jedini, sve i da je najbolji :x meni je moja dr drugi put kad me je videla, dala broj mob. i ja je zivkam kad god mi nešto nije jasno... ne znam šta bih mu uradila da mi tako dva puta pomeri sve za ceo mesec :x
imam blagi osećaj da to ovde u NS ide malo normalnije i ljudskije

Pozdrav svima,
Bila sam na konsultacijama kod Dr. Dejana Maletica i on mi je kao resenje mog problema predlozio IVF ET i doktora Tulica iz ordinacije BEFES.
Kakva su iskustva sa ovom ordinacijom i dr. Tulicem? Citala sam postove na ovom forumu i vise ne znam sta da mislim.
Unapred zahvalna.

Medeni medoks, super, nek ti je sa srecom. Gde radis VTO?
A za tebe univerzijada, sto se tice BEFES-a i ostalih klinika.................tu nema nikakvih pravila. Bitno je da sama osetis koji ti doktor odgovara. Kao sto i sama vidis po ovim nasim pisanijama, jedan isti doktor ima 1000 lica. Svi su oni uspesni i nisu uspesni.
Sve je to stvar srece.......sudbine....ne znam vise ni sama.

U Jevremovoj, kod dr. Ljubica. U potpunosti se slazem sa tobom, najbitnije je imati poverenje u svog lekara. Za ovo vreme, koliko sam kod dr. Ljubica stekla sam neograniceno poverenje u njega kao strucnjaka i coveka iznad svega, zatim u celokupno osoblje na klinici. Zaista sam prezadovoljna njima.

Cao svima, evo i mene sa istom mukom. Lecim se tj. ispitujem 7 god. i jedino sto znam je da imam dvorogu matericu. Bila sam u n.frontu, rekli su da to nije uzrok steriliteta. Uradila sam laparaskopiju ali i dalje nista. rekli su da je urodjena ali i dalje tvrde da to nije uzrok. Ja cekala i cekala, vreme prolaz i dalje nista. Sad sav se prijavila sa VTO u frontu ali nemam informacije do kog br. su stigli.Rekli su da pozovem pred kraj godine. kakva je tamo procedura? Puno vas pozdravljam i unapred hvala

Drage moje,
najpre veliko hvala Miki43, zvezdici, bubamarici (ladybug) na iskrenim čestitkama. Šta više reći sem da svima vama želim isto toliko uspeha u ostvarenju svog sna.
A da, i da ne zaboravim jedan veliki, veliki poljubac za Miku43 koja je na mene ostavila jak utisak.
Miko super si nemoj nikada ali nikada da se menjaš. . .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back