Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
MIR BOŽIJI HRISTOS SE RODI
Neko vreme me nije bilo ( ako je to neko primetio ) jer sam baš zapala u tešku psihičku krizu. Desetak dana sam bila kao čardak, ni na nebu, ni na zemlji. Ali evo me opet spremna da se u novoj godini borim za svoj cilj, za svoj životni san.
Neznam da li je neko od vas ima iskustva sa punkcijom ciste tj. sa periodom posle. Punkciju su mi odradili još 03.12.2007 i očekivala sam ciklus oko 18-og, medjutim izostao je. Znači već nekih dvadesetak dana. Inače ranije sam uvek imala ciklus na 28-32 dana. Tako da me ovo malo brine.

Kakva su vasa iskustva sa stimulacijom? Osecam da mi se stomak malo naduo, pa sad ne znam da li se od stimulacije jajnika ili od Bozicne trpeze. Madeni medoks nije lako i razumem kako je kada dodju "teski trenutci".Ali nase je da uradimo sve sto je moguce da uspemo i da guramo napred.

Kakva su vasa iskustva sa stimulacijom? Osecam da mi se stomak malo naduo, pa sad ne znam da li se od stimulacije jajnika ili od Bozicne trpeze. Madeni medoks nije lako i razumem kako je kada dodju "teski trenutci".Ali nase je da uradimo sve sto je moguce da uspemo i da guramo napred.
Evo i ja napokon odlucih da podelim svoju brigu sa vama. Prvu Ivf sam radila u aprilu. Nije doslo do embriotransfera jer se celije nisu delile. Drugi put je bio u decembru,ustvari punkcija je bila 31.12.2007 a embriotransfer 5.1.2008. Vracene su mi 3 blastociste. Sad cekam. Dok. je rekao da su celije super. Ima li neko sa slicnim iskustvom tj.da li su sanse vece ako imas blastociste_?

Bubice77, zelim Ti puno srece!!
Ono sto sam ja procitala u zvanicnom opisu VTO iz Novog Sada je da:`` transfer embriona u u ovoj fazi razvoja (blastocosta) ima barem dve prednosti:
1. moguce je odabrati embrion koji ima vece sanse za implantaciju
2. embriotransfer se vrsi 19-20 dana ciklusa kada je sluznica materice dobro pripremljena za prihvat embriona, u vreme kada bi embrion i u prirodnom ciklusu dospeo u matericnu duplju. O danu embriotransfera odlucuju biolog i lekar.``

koliko je meni u znanju mnogo je bolje da se dodje do stadijuma blaste, kažu da je šansa tada mnogo veća, medjutim moj dr. mi je rekao da su pravljena istraživanja izmedju 2. i 4. dana i da nije vidjena nikakva razlika. Medjutim nije mu u znanju koja je razlika izmedju drugog i recimo petog dana.Ono što sam ja uspela da propratim vezano za to je da je ipak bolje čekati pet dana pa obaviti transfer nego 2 ili 3 dana.
p.s. napominjem da moj dr. nije specijalista za VTO i informacija koju sam ovde ostavila njemu je data od kolege kome je to specijalnost. Želim ti ve najbolje i da nam ovih dana javiš trocifrenu betu pa da slavimo svi!!! Pozdrav i ako nije problem gde si radila IVF i koliko te je koštalo sve.

Ivf sam radila u Banja Luci. Ordinacija Medico S, privatna, jedina u R.Srpskoj u kojoj se radi ivf. Postupak je bio o trosku zdravstvenog fonda a posto prvi put nije doslo do ET i drugi put sam imala besplatan postupak. Nisam sigurna ali mislim da im je cjena 2000 eura. lnace ,doktorka mi je rekla da nemoram da lezim posle ET vec da se uobicajeno ponasam, samo da se ne izlazem stresu i vecem fizickom naporu. Samo neznam kako da ne budem pod stresom? Kao, prema njihovim iskustvima psihicki faktor je najbitniji.

Nista od mojih blastocistica . Deveti dan nakon ET dobila sam smedji iscjedak a danas i pravo krvarenje. A betu sam trebala raditi 20.01. Tako da nisam stigla ni do bete . Sad samo da se nadam da ce neki sledeci put biti bolje.:cry:

Evo me pripremam se za aspiraciju u subotu i mislim da ce vracanje embriona biti u ponedeljak. Imam 10 folikula (9+1).Malo sam nervozna oko svega.Lekari kazu da je dovoljno biti par dana u mirovanju,posle vracanja embriona,ali ipak cu da malo vise mirujem.
Bubice, glavu gore,sledeci put mora da uspe! Moramo da verujemo.

Drage moje sretni vam praznici, nadam se da ste se sve uspele odmoriti psihički i fizički.

U N. Sadu idem na konsultacije 17. januara i ne znam koja je procedura i koliko se ceka, dok na N. Frontu mogu da stignem na red tek za 4 godine.
Svima puno, puno pozdrva.

Jesi bila na konsultacijama? Kako je prošlo?

Meni su krajem novembra zakazivali VTO za jun mesec u NS, okvirno se čeka oko 6 meseci, za sada...
A što se tiče čekanja za konsultacije, naoružajte se strpljenjem i samo pozitivno, jer kad vide vas da ste pozitivni i nasmejani i oni budu takvi. Ja sam i ležala u novembru u betaniji i sto se tiče sestara (dve glavne i jedno četiri-pet redovnih) mogu vam reći da su odlične, ljubazne i prijatne, sve sem jedne, koja je malo isplašena pa je na distanci i dosta je hladna... ostale su zato za svaku pohvalu.
Ja sam zadovoljna kako se ophode prema meni, mada znam i da ima žena koje nisu. Valjda dosta zavisi i od toga sta očekuješ...

Ladybug držim palčeve

Pozdrav svima!Danas sam bila kod doktora misleci da cu dobiti semu za kontracepciju,a oni meni dali injekcije za zaustavljanje rada hormona,zbog promene datuma menstruacije...25 dana trebam da ih primam!Toliko sam se iznervirala,uplasila,izbezumila...jer nisam to ocekivala.Jel neko mozda ima iskustva sa time?Svaka informacija bi mi dobro dosla.Toliko se osecam tuzno i nikako,kao ni jedan dan do sada a toliko se dugo borim sa ovim problemom.Hvala vam unapred

Pozdrav svima!!
Ja citam sta se vama desava, pa zelim da Bubici77 pozelim da sto mirnije doceka sledecu, uspesnu VTO!!! Tini - da se ne nervira puno. Jedino mi nije jasno zasto 25 dana?!?!? Ja sam stimala pomocu primolut-nor tableta, tako da nemam iskustvo slicno Tvome i ne znam sta da Ti kazem osim - drzi se!!!.
Dobro bi bilo da nam se Veljkovics javi, jer me zanima da li je prijavljena na dve klinike.
A sto se mene i mog slucaja tice, sutra pocinjem sa Microgynon 30.
Sve vas puno pozdravljam, uz mali podsetnik: U PONOC POZELITE ZELJU - BOGOJAVLJENSKA JE NOC!
Svima puno, puno srece!!

Hvala ti puno ladybug,nekada reci podrske vise znace nego odgovor na postavljeno pitanje.Saznala sam zasto sam dobila te injekcije pomocu zena sa foruma koje su sinoc citavo vece po citavom internetu trazile da nadju zasto sam ih dobila i sta je to,EVO I OVDE BIH SE ZAHVALILA CAKIJU I ZOGO22,neznam sta bih radila da mi nije bilo njih,posto sam mislila da cu dobiti nervni slom i to sve zbog toga sto moja doktorka nema zivaca da prica sa pacijentima i da im objasni sta za sta sluzi.Naime to su injekcije koje se zovu difereline i koje su na kontracepcijskoj bazi.Dali su mi ih da ne bih dva meseca pila kontracepciju,ovo je kraca varijanta.Sada mi je sve jasno...zahvaljujuci njima!!!Hvala ti jos jednom na recima podrske ladybug!!!Kiss

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back