Zna li se gde je Dajamante, jaki bih zelela da znam kako je ❤
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Reni da li si saznala nešto? Istih smo godina,ista muka mene muči ,ako imaš neke informacije, javi mi ☺Pozdrav svima,nova sam na temi.Dali moze neko da mi odgovori koja je gorna starosna granica za invitro.Imam 46 godina.Hvala!!
postovana Zabrinuta,,,ja bi vam mogao dati jedan savet...ja prvi put ovde pisemPlaniram vantelesnu oplodnju prvi put. Molim
Vas da mi neko odgovori ko ima iskustva ili je čuo
informaciju, koji doktor ima najbolje rezultate
s obzirom da je procenat uspešnosti jako mali. Hvala
unapred.
postovana Zabrinuta,,,ja bi vam mogao dati jedan savet...ja prvi put ovde pisem
10 Godina ja i zena pokusavamo da imamo dete...imali smo 8 pokusaja u Becu...sve je bilo uzalud. Moj spermogram je bio jako los( imao sam svega 20 pokretnih) a i kod zene nije bilo bolje..... doktori su nam u Becu predlagali da usvojimo dete jer je kod nas skoro nemoguce sve!!... ipak ja nisam odustajao! Cuo sam za Prag kod doktorke Sonje! Tamo rade najbolji embriolozi Evrope. Imali smo dva spajanja za prvi pokusaj,nazalost nije bilo uspelo. Drugi put smo radili Novembru 2018 i moja zena je posle toliko godina zatrudnela. !! Evo,i pored toga sto imamo preslatkog sina,jos nismo svesni da smo roditelji!!!! Ovo pisem samo za parove koji su cesto pokusavali pa nisu uspeli ,da se nikad ne predaju!!! Ps. u Pragu u toj klinici su vecinom nasi doktori i sestre. A parovi su iz cele bivse Juge. Ako nekom treba bilo kakva informacija,rado cu pomoci. Pozdrav buducim roditeljima od Dejana.postovana Zabrinuta,,,ja bi vam mogao dati jedan savet...ja prvi put ovde pisem
Ja sam nov u ovoj grupi. Pisao sam malo pre jednoj gospodji za pomoc. Samo cu vam kratko0 odgovoriti... posle 10 godina borbe sa sterilitetom i jedno 8 bezuspesnih pokusaja u Austriji ,moja zena je zatrudnela i rodila mi zdravog sina. Ali u Pragu kod doktorke Sonje. - Pisem jer zelim da vam pomognem i da ne gresite kao sto smo mi...i potrosili silne godine i novac !!! Znaci Prag je Nr.1POMOĆ!!!
Već dugi niz godina se borim sa sterilitetom i zdravstvenim problemima... Nakon par operacija odlucila sam se za vantelesnu ali ostaje pitanje gde!!!
Da li da to radim u Feroni ili u Genesisu.?
Imala sam prliku da upoznam doktoricu Crnogorac i nisam dobila utisak da ima vremena da se posveti pacijentima, nisam imala vremena da joj izložim svoju situaciju, sve ja trajalo par minuta,a ostavila sam pozamašnu sumu novca.
Molim vas da mi pomognete!!!
ne odustajte.....ja i moja zena smo dobili sina posle 8 neuspesnih pokusaja i 10 godina borbe. ...U Pragu!Pozdrav svima. Vidim da prolazite isto sto i ja, pa da napisem i ja koju rijec. Suprug i ja pokusavamo vec neko vrijeme, U zadnje dvije i po godine se povlacimo po klinikama. Do sada 4 puta dosla do aspiracije od toga dva puta bila 1 jc a dva puta prazni folikuli. Vise puta se odustajalo zbog neadekvatnog odgovora jajnika. inace imam jako nizak AMH. Muz vec zeli da odustane a ja bi i dalje da se borim. Za donaciju jc nisam zainteresovana dok god moji jajnici stvaraju neke jc pa valjda ce nekad neka da bude dobra. Do FETA nikad nismo stigli jer oba puta jc nije bila dobra ali je bila nezrela ili neadekvatne morfologije. Mozda je ipak muz u pravu da treba da odustanem.
Mislim da je samo slucajnost da je to bas bio Prag. Mozda bi u tom osmom pokusaju mogao da budene odustajte.....ja i moja zena smo dobili sina posle 8 neuspesnih pokusaja i 10 godina borbe. ...U Pragu!
Jao Vlajo, jako mi je zao zbog vaseg neuspeha. Zelim vam svu srecu za ispunjenje jedne jedine i najvece zelje! Hvala za sve one postove od ranije koje i sad pamtim, hvala za postovanje i hvala za svo razumevanje.
Ja sam zakazala laparoskopiju za maj, nije bas tako strasno kao sto je predhodni lekar video na UZ. Ovoga puta nema ni jedne ciste posle ciklusa. Stitna se regulisala,..S obzirom da sam imala 6 VTO, sad ce da me pripreme za ET, dnosno savetuju mi donaciju jc. To cemo jos da vidimo posto treba napraviti pauzu posle laparo i da to sve legne na svoje mesto.
U svakom slucaju hvala i zelim vam sve najbolje i hvala na podrsci.
Javljajte kako napreduje dalje.
Ne bavi se tim iscedkom, ako je prestao.Pozdrav !
Nova sam na forumu!
Mala pomoc
Radila sam vto u Beogradu. Transfer (fet) mi je bio 26.februara.. vracene 2 blaste..juce mi je bio 11 dan od transfera a beta hcg 30, 3 . To je mala vrednost,znam.Rekli su na klinici da ponovim za dva dana. Ali sam se zabrinula jer je vrednost bete mala.Mada, 8 dana nakon transfera imala sam braon iscedak koji je trajao jedan ipo dan.Da li je moguce da se implantacija desila kasnije pa je zbog toga beta 30, 3? Da li se nekome ovako nesto desavalo? Kazu da ne mora nista da znati al eto ako ima neko sa se javi,znacilo bi mi da cujem i vasa iskustva. Pozdrav.
Unapred hvala na odgovorima![]()
Nadam se da ce se duplirati,a ako ne,bice drugi put!Ne bavi se tim iscedkom, ako je prestao.
Drugo, nigde u svetu se ne radi beta bar tri nedelje od transfera, s dobrim razlogom.
Ako ti beta za par dana padne, znači da trudnoće nije bilo, već samo efekat hcg-a. Tj. biohemijska trudnoća.
Srećno!
KOliko jajnih ćelija?Zdravo svima ja sam danas bila na aspiraciji u Betaniji
Osam jajnih ćelija u subotu transferKOliko jajnih ćelija?
Držimo palčeve.![]()
Javite rezultat.Bili na transfer vraćena tri i sad čekamo 26 da uradimo betu,držite nam fige
Dobro vece.Pozdrav Jelena,
Moj savet svima onima koji su vise puta pokusavali bezuspesno da se ostvare kao roditelji putem VTO da odu kod endokrinologa Prof. Svetlane Vujovic, koja radi privatno u Poliklinici Polimedic.
Supruga i ja smo tri vantelesne pokusali o drzavnom trosku i poslednji put supruga uopste nije odreagovala na stimulaciju pa nije ni bilo embriotransfera. Ja sam od prve neuspele VTO, kada sam saznao da smo imali 5 embriona a nije doslo do trudnoce stalno sumnjao da nesto nije u redu sa tim drugim delom, odnosno implantacijom. Na zalost, nedostatak informacija je cinio da zapravo tapkamo u mestu.
Slucajno smo na televiziji gledali emisiju u kojoj je gostovala Prof. Vujovic, i posle 3. neuspelog pokusaja VTO smo resili da zakazemo termin kod nje privatno. Na termin smo cekali punih 5 meseci, ali se isplatilo.
Prva dva pregleda su kostala po 25000 din. Posle svega, verujem da bih platio i vise, jer je doktorka konacno otkrila stvari koje drugi lekari nisu znali.
Prof. Vujovic je pored medicinskih podataka trazila i podatke o tome kad lezemo na spavanje, koliko spavamo, kad jedemo, itd.
Sve analize koje nam je trazila su kostale u Beogradu oko 55000 din, i tu su pored navedenih NK celija ispitivane genetske i stecene trombofilije, kariotip, insulinska rezistencija, i razne druge stvari koje mogu da uticu na uspeh VTO. Napominjem da se Prof. zalaze da se te analize obave pre bilo kakve VTO, i da udje u redovnu proceduru o drzavnom trosku, ali od toga jos nema nista.
Na zalost, u konzilijumima za VTO nema endokrinologa i to je jedna velika greska. Zahvaljujuci Prof. Vujovic smo otkrili da moja supruga ima blazu insulinsku rezistenciju, iako su svi osali doktori govorili da ona to sigurno nema i da ne treba da se analizira na to jer je mrsava, a osobe sa insulinskom rezistencijom su uglavnom punije. Na zalost, ginekolozi se samo donekle razumeju u vrednosti hormona, ali to ocigledno nije dovoljno.
Takodje TSH koji joj je u granicama normale po standardnim laboratorijskim granicama je ipak trebalo da se spusti ispod 2, jer je tako optimalno za trudnocu. Ni to nam niko nije rekao, nego se svi drze standardnih granica za TSH. Zbog toga trenutno pije eutirox, koji bi posle nakon sto konacno ostanemo trudni trebalo da prestane. Pored toga pronadjene su i NK (prirodne ubice) celije koje su joj izrazene, pa ce zbog toga prilikom embriotransfera morati da uzima verovatno kortikosteroide, kako bi se plod zastitio od NK celija, koje bi ga prepoznale kao strano telo i napale.
Trenutno smo u procesu sakupljanja embriona sa zamrzavanjem, pa cemo kad skupimo sva 3 imati embriotransfer, ali sve uz nadzor Prof. Vujovic.
Prof. Vujovic je uvela strog rezim za suprugu, a i ja sam se prilagodio. Sada svako vece lezemo pre 10, ustajemo oko 6. Verujte da je to za mene bilo otkrovenje. Tako rano nisam isao na spavanje ni kad sam bio dete. Sad definitivno imam vise energije. Supruga vec pola godine uzima cikloproginovu. Obroci minimum 5 puta na dan, uvek u isto vreme. Posledni put, ovog meseca smo iz jednog prirodnog ciklusa dobili dve jajne celije, i dva embriona za zamrzavanje, dok smo kod poslednjeg stimulisanog ciklusa (treceg o trosku drzave) imali samo jednu jajnu celiju koja je bila loseg kvaliteta. Saveti koje smo dobili od Prof. Vujovic, ocigledno imaju efekta. Napominjem da supruga ima nizak AMH.
Moj topli savet svima vama koji se dugo borite da ostanete u drugom stanju je da odete kod Prof. Vujovic. 5 meseci koliko se ceka na termin brzo prodje, a za 100.000 din cete uz sve analize i dve konsultacije konacno otkriti ono sto drugi nisu uspeli.
Mi se jos uvek borimo, ali sada konacno imamo veru da je to i moguce.
Nadam se da ce ova informacija nekom pomoci da se uspe u svojoj zelji.
Veliki pozdrav svima, i puno srece!
A posle koliko dana od transfera si uradila betu?Neuspeh i ovaj put.Rekli da ponovim betu za dva dana. No sobzirom na rezultat nemogu da se nadam da je ipak prva beta bila pogresna pogotovo sto mi se pojavilo i neko oskudno krvarenje. Tesi me bar to da imam dve smrzlice pa cu probati uskoro sa njima.
Posle 11dana. Beta bila 0.100 a pojavilo se i oskudno krvarenje koje i dalje traje.A posle koliko dana od transfera si uradila betu?