zsuki75
Ističe se
- Poruka
- 2.720
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Odlično! Drzim fige za dalje i čestitam!
Hvala Zsukice!Danas je trebalo da i jelenams ponovi betu, ali evo ne javlja nista..
Pa to je to! Ceessstitam! Sad samo napred sa osmehom na licu
Beta danas 640,7.
Dakle, 13dnt=182,6 a 16dnt=640,7.
Da li je to u redu, šta mislite?
Cestitam mr2014 LEPU I ZDRAVU TRUDNOCU TI ZELIM :-*
Sto se mene tice,ja sam nagrabusila. Prokrvarila sam,i pored ogromnog truda lekara nisu uspeli da zaustave krvarenje, pet dana sam lezala u bolnici i sestog dana su mi uradili reviziju u totalnoj anesteziji. Tako da je tako ispalo ovog puta. Kroz mesec dana obnavljam dokumentaciju,predajem je u RFZO i idem ponovo do POBEDE :-*
a evo i mog izveštaja...bila sam kod Kopite u Feroni...ne znam šta da mislim. ovog puta me nije onako iskreno oduševila kao što je znala ranije...prvo, uopšte mi nije dala da ja pričam, nego je ona vodila razgovor. ok, razumem, sve se mi raspilnemo, mislimo da smo samo mi važne, ali nekako sam imala osećaj da uopšte ne zna zašto sam ustvari došla.
drugo, nije pregledala NIŠTA od moje knjigesa nalazim. ok, kontam. ko će pregledati 10 godina materijala, kad u čekaonici još gomila njih čeka...ispitala me naravno, ali sam joj sve ja govorila. može sa to protumačiti i da je imala poverenja u mene jer sam prošla sito i rešeto i valjda sam neke stavri skontala, ali sam očekivala da će ipak pregledati mojih 6 neuspešnih pokušaja, ipak je to pozamašan broj i možda doći do nekog zaključka, šta ne treba raditi kod mene.
treće, na onu moju akciju vađenja hormona tokom čitavog cikulsa nije ni trepnula, a kamoli pogledala. nudila sam joj više puta.
na osnovu našeg razgovora, predložila mi je sledeće:
1. stimulacija sa femarom i inseminajcija još ove godine, ako želim - femaru nisam do sad probala, kaže da obično žene koje slabo reaguju na hormonsku stimulaciju ili klomid mogu dobro reagovati na feramu, i da se kod žena koje imaju LUf sindrom (kad folikuli ne puknu nego prerastu u ciste) i kod IR daje taj lek.
2. IVF o trošku grada i to duga šema, da se ide na što više embriona (što je kod mene sci fi) i da se uradi PGD u betaniji (zbog godina i pobačaja) plus hečing ako bude bilo materijala. do sad sam uvek imala kratku šemu.
na moju ideju da bih probala IVF iz prirodnog ciklusa nije baš najbolje raegovala, rekla je da je bez veze da potrošim plaćen postupak na prirodnjak, kad su mi već obezbeđeni lekovi...hm. do kraja mi nije bilo jasno da li mi ne preporučuje prirodnjak zbog mojih nalaza, ili samo zbog protraćenih para. pa i kod prirodnjaka se rade svi delovi IVF procedure, sem što ne kupujem lekove... to još moram rasčistiti sa njom, šta je briga na šta trošim postupak? i oveko ja imam po 2 embriona uz gomilu hormona.
iskreno malo se plašim više te stimulacije, sa obe strane u porodici se vuče rak grlića materice...
i da predložila mi je da pre inseminacije odem na akupunkturu, na jednu turu.
šta velite?
pitanja:
1. da li je ko probao tu femaru, šta je to ustvari?
2. da li je duga šema agresivnija od kratke? mislim da li prima mnogo više hormona?
baš sam u nedoumici, možda sam previše očekivala od nje, jer mi je ovo bukvalno bio poslednji pokušaj da nešto promenim i čujem pametno mišljenje...
Hvala ti ako mozes da napises naziv klinike i koji dr?Eh koliko godina vas pratim i koliko puta sam nasla snage da nastavim dalje samo zahvaljujuci vama. Sada osecam odgovornost da sa vama podelim moje iskustvo i nadam se da ce nekome pomoci.
Moja prica je dosta duga i ne bih sada da gnjavim sa detaljima tako da cu napisati ono sto smatram da je bitno.
Mi smo bili u prici ( kazem bili posto smo vec godinu dana roditelji dve preslatke devojcice) 12 godina, odradili 6 ICSI i bezbroj insemenacija od toga jedan prekid trudnoce u 17-toj nedelji zbog anomalije ploda i jedna izgubljena trudnoca u 9-toj nedelji.
Mi i nismo imali neki definisan problem, ja sam dosta slabo reagovala na hormone ali sam uvek stizala do embriotransfera ( max.br. celija u ciklusu bio je 3)
I tako godine su prolazile i mi smo polako gubili nadu dok jednog dana nismo culi za kliniku u Londonu ( ne znam da li smem da napisem ime). Prvi nas kontakt sa dr. bio je preko Skajpa tj. prvo smo mu poslali e-mailom svu nasu dokumentaciju pa nam je zakazao konsultacije preko Skajpa gde smo razgovarali oko 1h, on je bio prvi doktor koji je rekao "dok ne nadjemo sta je problem ne radimo VTO" i to je za nas bilo dovoljno.
Uglavnom predlozio je da uradimo analize krvi ( koje se rade u Cikagu, krv se salje DHL-om) mi smo isli u London da damo krv pa su transport oni odradili. Na rezultate smo cekali mesec dana, koji su pokazali da ja imam veliki procenat NK celija ( celije ubice) koje napadaju plod dok ga ne ubiju. Terapija je bila intralipid infuzije koje kostaju smesno jeftino i primila sam dve infuzije pre embriotransfera( mesecno po jednu) i tri nakon pozitivne bete.
Sam proces vantelesne ne razlikuje se puno od ostalih koje smo radili jedino sto je meni endometrijum bio tanak pa su mi pri uzimanju celija ubrizgali neku inekciju u matericu ( mislim da je bio neki hormon rasta), dobila sam dve celije tj. 4 ali su dve izdrzale do kraja ( jedna je bila osmocelijska jedna sestocelijska) do samog kraja
Sto se tice finansijske strane skuplje je nego na drugim mestima ali isplatilo se.
Pozdrav puno srece svima
Ako imate pitanja rado cu pomoci![]()
sanja, ja sam radila u pragu u prague fertility centre (mozes da izgooglas, imaju sajt) kod doktorke Sonje Lazarovske... pristup individualan, usluga dobra...
naci ces dosta informacija u mojim postovima iz februara 2011
pozzzzzz
Mr šta ima novo?
Jooj, ne pitaj. Svako drugo vece zavrsim kod doktora. Smedjarenje imam konstantno, pa sam vec dva puta dobijala menstrualne bolove sa sukrvicom. Dva puta sam primila progesteron depo. Elem, GV sporo raste. Od pocetka se u njoj vidi i zumancana, ali sporo raste. Preksinoc kad sam opet dobila bolove doktor je vidio pored zumancane neku sjenu koja bi mogla biti plod- idem sutra kod njega opet pa cemo vidjeti. Tada kad je to vidio je rekao "ne bih ja to jos otpisao", a u par navrata smo razmatrali kiretazu. Mirujem, samo lezim i razmisljam. Kao u nocnoj mori, otprilike.
Samo se ti primiri malo i poslusaj dr. Ne odustaj jos od toga![]()
a evo i mog izveštaja...bila sam kod Kopite u Feroni...ne znam šta da mislim. ovog puta me nije onako iskreno oduševila kao što je znala ranije...prvo, uopšte mi nije dala da ja pričam, nego je ona vodila razgovor. ok, razumem, sve se mi raspilnemo, mislimo da smo samo mi važne, ali nekako sam imala osećaj da uopšte ne zna zašto sam ustvari došla.
drugo, nije pregledala NIŠTA od moje knjigesa nalazim. ok, kontam. ko će pregledati 10 godina materijala, kad u čekaonici još gomila njih čeka...ispitala me naravno, ali sam joj sve ja govorila. može sa to protumačiti i da je imala poverenja u mene jer sam prošla sito i rešeto i valjda sam neke stavri skontala, ali sam očekivala da će ipak pregledati mojih 6 neuspešnih pokušaja, ipak je to pozamašan broj i možda doći do nekog zaključka, šta ne treba raditi kod mene.
treće, na onu moju akciju vađenja hormona tokom čitavog cikulsa nije ni trepnula, a kamoli pogledala. nudila sam joj više puta.
na osnovu našeg razgovora, predložila mi je sledeće:
1. stimulacija sa femarom i inseminajcija još ove godine, ako želim - femaru nisam do sad probala, kaže da obično žene koje slabo reaguju na hormonsku stimulaciju ili klomid mogu dobro reagovati na feramu, i da se kod žena koje imaju LUf sindrom (kad folikuli ne puknu nego prerastu u ciste) i kod IR daje taj lek.
2. IVF o trošku grada i to duga šema, da se ide na što više embriona (što je kod mene sci fi) i da se uradi PGD u betaniji (zbog godina i pobačaja) plus hečing ako bude bilo materijala. do sad sam uvek imala kratku šemu.
na moju ideju da bih probala IVF iz prirodnog ciklusa nije baš najbolje raegovala, rekla je da je bez veze da potrošim plaćen postupak na prirodnjak, kad su mi već obezbeđeni lekovi...hm. do kraja mi nije bilo jasno da li mi ne preporučuje prirodnjak zbog mojih nalaza, ili samo zbog protraćenih para. pa i kod prirodnjaka se rade svi delovi IVF procedure, sem što ne kupujem lekove... to još moram rasčistiti sa njom, šta je briga na šta trošim postupak? i oveko ja imam po 2 embriona uz gomilu hormona.
iskreno malo se plašim više te stimulacije, sa obe strane u porodici se vuče rak grlića materice...
i da predložila mi je da pre inseminacije odem na akupunkturu, na jednu turu.
šta velite?
pitanja:
1. da li je ko probao tu femaru, šta je to ustvari?
2. da li je duga šema agresivnija od kratke? mislim da li prima mnogo više hormona?
baš sam u nedoumici, možda sam previše očekivala od nje, jer mi je ovo bukvalno bio poslednji pokušaj da nešto promenim i čujem pametno mišljenje...
Joj mr. Pa drž se. Koliko je prošlo od transfera?
Bas mi je zao. Prodjosmo i ti i ja ovaj put bas lose. Ja cu u januaru poceti sa obnovom dokumentacije,pa da predam za jos jedan postupak VTOa o trosku RFZOa koji mi po zakonu sleduje. U medjuvremenu radicu domacu radinost sto kaze ZsukiEvo da javim. Ipak danas sve zavrsilo kiretazom (po amenoreji pocetak sedme nedelje). GV se zaustavila na 10,4mm, zumancana prisutna, ali nema ploda.
Neka se samo zavrsilo, ubilo me cekanje, neizvjesnost i nadanje. Poslali su uzorak na analizu.