Cao svima. Nova sam na forumu. Htela bih podeliti moje iskustvo sa vama. Ja i suprug smo 6 godina u braku. Nisam ni jednom ostala u drugom stanju. Ja imam policisticne jajnike, suprug los spermogram. Ove godine smo skupili novac i dvoumili se izmedju Genesisa i Ferone. Za Genesis sam imala tri preporuke vecini je uspelo iz druge za Feronu ni jednu sem raznih foruma na kojima je svi hvale tj. hvale Kopotovicku. Odlucila sam se za Feronu. Otisli smo u oktobru, ja sam ocekivala da ce prvo odraditi jos neke dodatne analize ili bar ultrazvuk, medjutim nista samo da napomenem da je suprugov nalaz bio iz 2013. Otisli smo nakon 12. Microginon tablete i onda je rekla da suprug uradi spermogram i da se jedan deo zaledi, naravno nije bilo dovoljno uzorka pa su se odlucili da je bolje da zalede nego da urade nalaz??? Nalaz je uradjen skoro pred samu aspiraciju i bio je uzasan. Meni je svega tri uz uradjeno i zadnji je bio endometrijm 15mm folikuli od 16-17 mm transfer 20 dc. Bila sam na dugoj semi diferelin, suprefact, puregon, menopur, stimulacija je trajala 12 dana, četiri dana po dva menopura sto znaci nedovoljno kontrole i negde je doslo do greske. Imala sam 11 jc od toga četiri oplodjene, zrele, jedan sa fragmentacijom ostali dobri. Bili 6, 5, 4.- celijski. Na zadnjem uz mi je bilo jasno da od toga nema nista a ona se nije ni potrudila da mi ista objasni. Zbog cega se dvoumi kada da ni da stop injekciju, zasto su folikuli tako mali... Kada sam sela da je pitam inace prvi put samo mi je pokazala rukom na sestru koja je vec otvorila vrata da idem dq uzmem stop inj. i sve ce to biti dobro. Ja sa njom nikakav dijalog nisam imala ona je vodila monolog svih 7 puta koliko sam je videla, objasnila mi nista nije niti mi je dozvolila da je ista pitam sve sam se na forumu informisala. Nakon sto nije uspelo a znala sam da nece, ja sam se sa njima (6,5,4)oprostila cetvrtog dana et kada sam mogla da ustanem iz kreveta jer sam zaradila hiperstimulaciju koju ona ne zeli da prizna. Razlog ne znam mozda sto je "strucnjak". Jako mi je tesko palo, ne sto nije uspelo nego sto je traljavo odradjeno ja sam mlada i imala sam vremena dodatnih analiza uraditi, suprugu je mogla prepisati nesto za poboljsanje spermatozoida. Nazvala sam ih nakon bete da pitam za razlog neuspeha, da pitam zasto nije prekinula postupak Kopitovickin odgovor je bio da bi morali zavrsiti skolu koju je ona da bi shvatili. I sve bi ona to isto uradila opet. Na pitanje da li je to moglo bolje, rekla je da uvek moze bolje. Nama je samo zao sto kada je rekla za endo i folikule nismo prekinuli postupak i naravno platili jer to je br jedan. Na sta je ona rekla ko smo mi da prekinemo postupak. Sta se mi pitamo. Ona mozda ali samo mozda jeste strucnjak ali nije covek. Na aspiraciji je bila u Feroni ali je radila iui nekome, da bi me u sali docekao Aleksandar sa pricom kako je magla i ona kasni. Mozda vam je sve ovo konfuzno ali trenutno mi je tako i u glavi. Samo cu reci da su moji 6,5,4 mogli biti bebe, ljudi, starci... i da ovo jako boli a boli jer znam da nije odradjeno kako treba i ostavljeno mi je sve nedoreceno i ne pojasnjeno tako da ce mirne duse i kod mene tako i ostati jer je los covek!