Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sarita ja bih radila u Visegradskoj.A sta da radim ako moja dr insistira da prvo radim inseminacije pa mi ne da odmah uput za VTO

Mico,sa takvim amh nece ti traziti niko inseminaciju,imas na rzzo sta ti treba da vadis za vto,pocni koliko je sutra na komisiji sigurno niko nece da ti trazi inseminaciju zato sto mi sa malim zalihama jajnih celija treba da idemo na stimulaciju nekad manju nekad malo povecanu dozu da vidi se koliko i kako nam se folikuli razvijaju..Ja imam folikula ali ocigledno im je kvalitetnost slaba i treba ubosti pravu..Ja sam imala biohemisku trudnocu ali eto..Znaci bez zadrzavanja i pravac vto, i ako mozes tulica trazi u visegradskoj on je kazu tamo ekstra sa drugog foruma devojka je imala amh 0,22 i radila u visegradskoj i uspela je i eto sad je trudnica..Zato nek ti niko ne prica bajke pravac vto znam iz sopstvenog iskustva:lol:

- - - - - - - - - -

Devojke primila sam o savetu sa klinike Progesteron depo... za sad je braonkasti trag prestao...
U sredu će me pregledati pa će videti šta se dešava... Živa nisam... Samo da mi je bebica tu...

Coko,nadam se da je sve ok javi nam..??

Zene treba mi pomoooccc!!!Posto sam blizu Nisa moja dr u DZ mi daje uput za VTO ali kaze ne moze drugostepena komisija u Visegradskoj vec samo filijali kojoj pripadas,a ja pripadam Nisu i kaze moram tamo na komisiju.A kad prodjem komisiju onda mogu da biram gde cu raditi VTO,moze i BG.Kako sad to? I da li ce me uopste pustiti komisija u Nisu sa ovakvom AMH? 0,34 ng

Zene treba mi pomoooccc!!!Posto sam blizu Nisa moja dr u DZ mi daje uput za VTO ali kaze ne moze drugostepena komisija u Visegradskoj vec samo filijali kojoj pripadas,a ja pripadam Nisu i kaze moram tamo na komisiju.A kad prodjem komisiju onda mogu da biram gde cu raditi VTO,moze i BG.Kako sad to? I da li ce me uopste pustiti komisija u Nisu sa ovakvom AMH? 0,34 ng

Micoubico83, komisija ce te pustiti. Ja zivim u Nisu i radila sam pre 2 meseca prvu VTO u Nisu. U grupi sa mnom je bilo zena sa tako malim AMH, ne brini. Komisiju prvo moras proci u Socijalnom. nakon toga na Klinici i onda se odlucujes gde ces raditi VTO.

Micoubico83, komisija ce te pustiti. Ja zivim u Nisu i radila sam pre 2 meseca prvu VTO u Nisu. U grupi sa mnom je bilo zena sa tako malim AMH, ne brini. Komisiju prvo moras proci u Socijalnom. nakon toga na Klinici i onda se odlucujes gde ces raditi VTO.

Aneri77 razlika je izmedju nas zato sto ja ne zivim u Nisu a moram tamo na komisiju,Dr kaze Nis mi je najbliza filijala kojoj pripadam. I ako sam na prvostepenoj u mom gradu a na drugostepenoj u Nisu gde onda biram da VTO ocu da radim u BG,na kojoj komisiji?

Aneri77 razlika je izmedju nas zato sto ja ne zivim u Nisu a moram tamo na komisiju,Dr kaze Nis mi je najbliza filijala kojoj pripadam. I ako sam na prvostepenoj u mom gradu a na drugostepenoj u Nisu gde onda biram da VTO ocu da radim u BG,na kojoj komisiji?

Na komisiji koja je na klinici. Pogledaju ti papire, urade ultra zvuk i olucis se gde ces raditi Vto. Nakon toga čekaš odluku i datum kada ideš na kliniku za koju si se odlucila kako bi izabrala lekara i onda ti opt rade ultra zvuk i odredjuju ti stimulaciju. Nemoj da paničiš, jeste sve malo komplikovano, ali nema razloga da ne bude sve kako ti želiš.

da mico, ja sam bila na komisiji u visegradskoj, ali nisam kod njih radila vto. Mislim da ne moras u Nis, ali valjda zna ta tvoja dr. Mene je moja htela da posalje u front, ali ja sam trazila visegradsku. iscitaj na sajtu gde se ide na drugostepenu
Coko, sta se desava? Drzim pesnice

Drage devojke,

Čestitke na viskom betama :heart:

Ja da ponovim pitanje jer se u silnim dobrim vestima ovde izgubilo :D

Bila sam u NF i prošla drugostepenu komisiju krajem juna. Koliko se čeka na poziv ili pismo a koliko ima do ulaska u proces?

Nestrpljiva sam, sigurna sam da me razumete :)

Drage... Presrećna sam... Na UZ se video embrion i srćana radnja se čula... Presrećna sam. Doktor ne zna odakle je bilo braonkasti iscedak... Kaže da nema krvi. Pored svega što uzimam dodao mi je progesteron depo na svaki treći dan i za tri nedelja kontrola... Ljubim Vas sve, želim Vam uspeh i svu sreću....

Drage... Presrećna sam... Na UZ se video embrion i srćana radnja se čula... Presrećna sam. Doktor ne zna odakle je bilo braonkasti iscedak... Kaže da nema krvi. Pored svega što uzimam dodao mi je progesteron depo na svaki treći dan i za tri nedelja kontrola... Ljubim Vas sve, želim Vam uspeh i svu sreću....
Ma to se mrvica ukopavala kod mame...ura za srculence i nek je sa srecom i dalje! Ljubac!

Drage devojke,

Čestitke na viskom betama :heart:

Ja da ponovim pitanje jer se u silnim dobrim vestima ovde izgubilo :D

Bila sam u NF i prošla drugostepenu komisiju krajem juna. Koliko se čeka na poziv ili pismo a koliko ima do ulaska u proces?

Nestrpljiva sam, sigurna sam da me razumete :)
Nadam se da ce se javiti neko sa skorasnjim iskustvom, moje je bilo davno. Rok je tada bio 6 meseci da se udje u proces, a moj datum je bio nekih nedelju dana pre isteka tog roka (doduse, pismo je stiglo dosta ranije). I to je bilo u ns pre dve godine tako da...

Drage kako ste? fr33style sta ima novo da li si bila na uz...ti si ovog puta isla o svom trosku?To me zanima jel sta kad ispucas 3 vto o drzavnom trosku predps. da sl put placas,mada jedna zena mi u betaniji rece da radi 4 put vto pa mi nije jasno sto bi radila u betaniji ako placa ...cekala je i red i sve ko mi... kakva su tebi iskustva sa ns i betanijom?

Drage kako ste? fr33style sta ima novo da li si bila na uz...ti si ovog puta isla o svom trosku?To me zanima jel sta kad ispucas 3 vto o drzavnom trosku predps. da sl put placas,mada jedna zena mi u betaniji rece da radi 4 put vto pa mi nije jasno sto bi radila u betaniji ako placa ...cekala je i red i sve ko mi... kakva su tebi iskustva sa ns i betanijom?
Ja sam samo jednom radila o trosku drzave, jedva su me kao propustili zbog preniskog amh. Jedino mi smeta sto prodje mnogo vremena do procesa, a to mi je bas vazno, da se ne gubi vreme. Inace sve ostalo je bilo skroz ok. I sto prakticno nemas terapiju posle transfera, dok sam u Genesisu preventivno pokrivena sa milion lekova, vitamina i sl. A uz je bio, sve je za sad ok, culi smo i srculence, krvarenje je stalo pa sta Bog da. :heart:

Nadam se da ce se javiti neko sa skorasnjim iskustvom, moje je bilo davno. Rok je tada bio 6 meseci da se udje u proces, a moj datum je bio nekih nedelju dana pre isteka tog roka (doduse, pismo je stiglo dosta ranije). I to je bilo u ns pre dve godine tako da...

Hvala fr33style. I ja se nadam da ima i skorašnjih. Videću u toku nedelje da pozovem Nemanjinu da pitam imaju li nekih informacija... Pozdrav!

Pozdrav svima na forumu,

Nova sam ovde a tema je vidim sve aktuelnija. Ja sam prosle godine u privatnoj klinici u Beogradu ( i zivim u njemu) prosla jednu nazovi bezuspesnu VTO. Moram privatno jer imam 43 godine. Nikad nisam ostala trudna prirodno. Pre par godina su mi izvadili desni jajnik zbog dermoidne ciste. Nazalost i preostali jajnik ima cistu -verovatno je istog tipa. Na VTO smo se odlucili zbog mog zdr.stanja ali i suprugovog losijeg spermograma. U braku smo 3 godine.

Moje iskustvo sa procedurom VTO je ne toliko traumatucno. Losije sam podnela samu aspiraciju folikula jer je doslo do superovulacije i upale jajnika usled toga. Bila sam bas ono sto bi se reklo bolesnik par dana, prikovana za krevet. Nakon uspesne oplodnje 2 folikula ( aspirirano ih je 5 ) i samog transfera po preporuci lekara uzela sam bolovanje i uglavnom lezala. Nazalost 15 dan sam dobila obilno krvarenje, odnosno redovan ciklus.

Bila sam bas bas skrhana. Svi su me tesili da bi bilo pravo cudo da sam iz "prve" uspela...Od tad nismo vise pokusavali,,,zivot nas je odneo na neku drugu stranu...naprosto dali smo sebi neko vreme da se priberemo...ovih dana opet pricamo o tome, treba poceti sa prikupljanjem novca, s obzirom da nas je prvi pokusaj kostao nekih 3500 eura.

Ono sto me najvise u svemu tome brine, gde da idem , kod koga da idem, da li da se vratim u kliniku u kojoj smo i bili ili da pokusam sa nekom drugom...:bye:

Puno srece. Ja bas ne ulazim u proces ai sam ga prosla prosle godine. Samo smireno i bez panike.

Hvala ;) Meni je prvi put, a nadam se i poslednji, ako bog da da upali iz prve :pop2: Uhvatila me upala sinusa, ali nadam se da ću ozdraviti do ponedeljka i da to ne ometa početak stimulacije :smrcka:
Malo me strah, ne od toga kako ću podnijeti terapiju, već od toga što znam da predstoji dug period čekanja i strijepnje.....
:kpozdrav:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back