Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo drage moje ja sam ovde nova pa da vas sve prvo pozdravim.Sutra radim betu a vidim da su mnoge kojima je bilo uspesno imale bolove kao ija u stomaku zatvor mene bole grudi ali nisam sigurna mozda je od proesterona i utrogestana.Imam probadanja u dnjem stomaku ko da me neko nozem ubode mokrim cesto i ne mogu dugo da hodam u Jevremovoj su mi za te bolove rekli da je to dobar znak,inace ubacili su mi tri embriona s obzirom na moje godine (38)Ovo mi je prva VTO a AMH je bio nizak 0,7 imam veliku tremu pred sutrasnji dan.Inace sam o trosku drzave prezadovoljna sam klinikom i mojom dr.Arsic.

Pozdrav svima,
Čitam malo ovaj forum i vidim da ima dosta nas koje imamo sličan problem. Nakon dugotrajnog pokušavanja da prirodno ostanem trudna suprug i ja smo se odlučili za vantelesnu. Nismo znali gde da idemo, pa nam je naša prijateljica preporučila kliniku Perinatal u Novom Sadu. Dr Kozarov koja je tamo šef stručnog tima je exxxtra. Sve nam je lepo objasnila bez mnogo stručnih i "teških" izraza i potpuno razumljivo za nas. Pregledala me je i odmah ustanovila o čemu se radi. Suprug je kod njih uradio spermogram i mi smo vrlo brzo pristupili procesu vantelesne. Rađena nam je mikrofertilizacija i mi smo sada trudni i u 12 nedelji sam. Oduševljena sam kakav tim stručnjaka imaju. Prezadovoljna sam njima i da nije njih ko zna koliko bi se još patili oko trudnoće.
Nadam se da ćemo se lepo družiti i razmenjivati iskustva.
Kiss

Nova sam na forumu. Pozdrav svima!!!! Ja sam prošla kroz cijeli proces i beta je pozitivna, saznala prošle sedmice. Moj problem je što sam ja u tako lošem psihičkom stanju, nervoza, anksioznost, povremeno napadi panike (ako imam neke tjelesne simptome uglavnom poskakivanje želuca). Ovo sam toliko čekala i bila euforična oko svega. Međutim negdje na sredini ciklusa krenula je anksioznost, lagana depresija, vjerovatno pod uticajem hormona koje sam primala. I sada kad bih trebala biti super smirena i presretna, ja slabo spavam, hronično neispavana, stalno u nekom grču i isčekivanju. Ne drži mene ovo svaki dan i stalno, nekad se izborim sa mislima ali nekada me pobijedi. Popila sa par puta diazepam ali on ne rješava ove napade panike. Čitala sam da i progesteron čak i kada je vaginalno, može izazvati ove simptome. Molim da se javi ako je neko imao slične probleme ili je čuo za slična iskustva.

Drage devojke, pozdrav svima.
Ja sam nova, ali sam dosta procitala o vama, tako da kao da vas poznajem. Pocela sam da citam postove iz 2011 i svakodnevno citala po 5-6 strana, tako da sam 'zivela' sa ikica75, zsuki, zvoncica36 itd. Onda sam preskocila par godina I mnogo mi je drago da je vecina vas ostvarila svoj san. Ja sam imala 2 vto . Prva je bila uspesna, ali su u trudnoci napravljeni veliki propusti i sada imam devojcicu od 2 god koju obozavam, ali ona ima jako puno problema. Trebalo je vremena da dodjemo sebi, pa smo ove godine u februaru pokusali da do zdravog deteta dodjemo u Segedinu, nazalost nije uspelo.
E sad, mm ima ponekad azoo, ponekad se nesto pojavi, ali jad i beda. Nama treba savet da li sa takvim spermatozoidima vredi ici na vto. Pretpostavljam da to embriolog moze da proceni. Molim devojke za savet, gde je najbolji embriolog. Cekam odgovor iz Praga, pisala sam klinici Pronatal, a ne znam da li da pisem klinici europe-ivf international, ne znam nikog ko je bio tamo, ako neko zna, pomagajte.
Uh, smorih sa duzinom posta. Kristina, javi se molim te da mi kazes ko vam je prepisao terapiju koja vas je izbavila iz azoo. Hvala

Drage devojke, pozdrav svima.
Ja sam nova, ali sam dosta procitala o vama, tako da kao da vas poznajem. Pocela sam da citam postove iz 2011 i svakodnevno citala po 5-6 strana, tako da sam 'zivela' sa ikica75, zsuki, zvoncica36 itd. Onda sam preskocila par godina I mnogo mi je drago da je vecina vas ostvarila svoj san. Ja sam imala 2 vto . Prva je bila uspesna, ali su u trudnoci napravljeni veliki propusti i sada imam devojcicu od 2 god koju obozavam, ali ona ima jako puno problema. Trebalo je vremena da dodjemo sebi, pa smo ove godine u februaru pokusali da do zdravog deteta dodjemo u Segedinu, nazalost nije uspelo.
E sad, mm ima ponekad azoo, ponekad se nesto pojavi, ali jad i beda. Nama treba savet da li sa takvim spermatozoidima vredi ici na vto. Pretpostavljam da to embriolog moze da proceni. Molim devojke za savet, gde je najbolji embriolog. Cekam odgovor iz Praga, pisala sam klinici Pronatal, a ne znam da li da pisem klinici europe-ivf international, ne znam nikog ko je bio tamo, ako neko zna, pomagajte.
Uh, smorih sa duzinom posta. Kristina, javi se molim te da mi kazes ko vam je prepisao terapiju koja vas je izbavila iz azoo. Hvala

Po meni embriolog prof Vlaisavljevića, mislim da se Borat zove. On dolazi sa profesorom u Jevremovu u Beogradu. Za njega znaju i u Pragu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back