Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neko možda zna .... Obzirom da sam vto radila u inostranstvu, da li postoji mogućnost da mi trudnoću vodi dr iz narodnog fronta? I kako bih to mogla da uradim? Hvala mnogo na pomoci

PRVO SVE CESTITKE!!! UZIVAJ U LEPOJ TRUDNOCI!!! :vatromet: :vatromet: :vatromet:

Naravno da mozes ovde voditi trudnocu. Prvo se javis svom ginekologu u domu zdravlja i onda trazis uput za Front. Naravno da lekaru moras reci da ti da uput za kliniku, jer cesto oni misle da oni to mogu da rade, ali mislim da sada treba da imas i u DZ lekara, a i na klinici.
A gde si ti radila VTO?

Ja sam radila u Segedinu vto. Nisam mogla da docekam ovde celu proceduru sa inseminacijama I cekanjima I dokumentacije, jer kod nas nije ustanovljen nikakav problem.
Ja bih volela da mi trudnocu vodi dr Arsic a ne znam koliko I kako je to izvodljivo... Obzirom da sam pre 5 godina imala missed, a sada imam hiperstimulaciju jos uvek, I svaki drugi treci dan sukrvicu, treba mi neko zaista ko ima iskustva. Moj dr je ok , ali me brine sto zanemaruje sukrvicu I sto zanemaruje bakteriju u brisevima.

Ja sam radila u Segedinu vto. Nisam mogla da docekam ovde celu proceduru sa inseminacijama I cekanjima I dokumentacije, jer kod nas nije ustanovljen nikakav problem.
Ja bih volela da mi trudnocu vodi dr Arsic a ne znam koliko I kako je to izvodljivo... Obzirom da sam pre 5 godina imala missed, a sada imam hiperstimulaciju jos uvek, I svaki drugi treci dan sukrvicu, treba mi neko zaista ko ima iskustva. Moj dr je ok , ali me brine sto zanemaruje sukrvicu I sto zanemaruje bakteriju u brisevima.

Nista jedino da ti on da uput iz DZ za kliniku. To ti je jedini nacin.
Pozzzz!!! :bye:

Pozdravljam sve stare i nove drugarice i jako se radujem vasim velikim betama! Mojoj dragoj Pazarkici drzim fige najjace sto mogu!
Vidim da se staro drustvo polako okuplja, i bas se radujem. Ja vam se jos ne mogu pridruziti, ali ko zna, mozda se jednog dana i stvore uslovi pa i ja budem stanovnik ovih strana! CMOK

Svakako je :) :sly: Opet moram u bolnicu u ponedeljak na nekoliko dana, a siiiigurna sam da je bez potrebe. Opet ce me cimati po hodnicima I izgladnjivati a na kraju samo pogledati terapiju I reci nastavite. Jos ima jedna interesantna nota kontrola za 10 dana uoci Double testa. To mi se nikako ne poklapa. Razilazi se za 2 nedelje. Jos ako me ooet za 2 nedelje strpaju tamo odlepicu :)

imala bih jednu molbu za starije clanove teme, ako bi mogli da mi rastumace muzevljeve nalaze....dok ne nadjemo novog doktora (trenutni nam i nije od neke koristi)

Likvefakcija - 20 min
Konzistencija - normalna
Zapremina ejakulata - 4,2
PH - 7,4
Broj spermatozoida - 0,40 (x10 na 9 / L )
Broj spermatozoida - 1,68 (x10 na 6 / V )
Progresivno pokretni - 0,13
Pokretni - 0.03
Nepokretni - 0.84
Leukociti - 0.37
Cink - Fruktoza ok

Pozdrav cure!

Ja sam ranije aktivno pratila ovaj forum, preturila operaciju mioma preko glave i otisla na svoju prvu vto o trosku drzave, na samom pragu svoje 40. godine, ove godine u februaru.
Trudna sam evo vec 15. nedelja :heart:

Vidim da su stranice foruma ponovo ozivele i da ima mnogo pozitivnih beta i novih trudnica, cemu se bas, bas radujem.
Pozdravljam vas sve, a devojkama u postupku zelim da imaju srece kao ja, da im sve podje od ruke iz prvog pokusaja i da sto pre uzivaju mazeci svoje stomacice. :klap:
Neka ovo bude dobra godina sto se beba tice. :ok:

Pozdrav cure!

Ja sam ranije aktivno pratila ovaj forum, preturila operaciju mioma preko glave i otisla na svoju prvu vto o trosku drzave, na samom pragu svoje 40. godine, ove godine u februaru.
Trudna sam evo vec 15. nedelja :heart:

Vidim da su stranice foruma ponovo ozivele i da ima mnogo pozitivnih beta i novih trudnica, cemu se bas, bas radujem.
Pozdravljam vas sve, a devojkama u postupku zelim da imaju srece kao ja, da im sve podje od ruke iz prvog pokusaja i da sto pre uzivaju mazeci svoje stomacice. :klap:
Neka ovo bude dobra godina sto se beba tice. :ok:

SUUUPEEER Ninnochka CESTITAM TI OD SRCA I ZELIM TI LAGANU TRUDNOCU I DA UZIVAS U NJOJ!!! :klap: :vatromet: :klap: :vatromet: :klap:

Cao sve mamice i buduce mamice,nova sam ovde mada sam dugo pratila sva vasa iskustva.Radila sam VTO pocetkom marta i beta je bila 3690:) i naravno blizanci...Uplasilo me je krvarenje dva puta za relativno kratko vreme,bas svetla krv i obilno:sad2:.Ima li nekog objasnjenja za to mada posle UZ receno mi je da su embrioni u redu i da napreduju ali strah postoji.I jos jedno pitanje,da li pomocu VTO blizanci mogu biti samo dvojajcani.Unapred hvala..

Bolovi u jajnicima su normalna pojava nakon ivf-a. Sto zbog tretiranja tkiva jajnika prilikom vadjenja folikula, a nekada oni I dalje rade, jednostavno su stimulisani I nastavljaju svoju funkciju.
Ako ti je za utehu, meni su jajnici I dalje aktivni, a proslo je vise od 2 meseca. I to sam imala mini minimalnu stimulaciju.
I dalje me bole I idalje su uvecani.

I mene su boluckali jajnici nakon vto, narocito desni i bila sam uplasena i zabrinuta, na kraju se ispostavilo da sam trudna.
Boluckanja u jajnicima nemaju veze sa time da li ce vto biti uspesna ili ne, oni samo bole zbog stimulacije, aspiracije i potrebno im j malo vremena da se smire i vrate na staro. Zelim ti svako dobro :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back