Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao svima.
Ja sam nova na forumu ali sam uspela da iscitam nekoliko vasih prepiski. Osim sto vama medjusobno pomazete, ne znam koliko sre svesne koliko nama ostalima pomazete! Pravo ste blago! Pored vas sam se skroz umirila I nekako spokojno cekala betu.

Ja sam vto radila u Madjarskoj. Pre 13 dana mi je bio ET. Ubijaju me bolovi materice ali nekako sam sve to ignorisala nadajuci se pozitivnom ishodu. 9tog i 10tog dana mi se javi sukrvica ali I sveza krv. Dosta bleda ali prisutna. Pisala doktoru, odgovorio mi za min I kaze da vadim betu, bez obzira sto je 11ti dan od ET. Beta mi je 425. Dr kaze super I za 4 dana da ponovim.

Moje pitanje je da li neko zna mogu li to biti blizanci?
Ne znam da li da cekam 4 dana ili da radim betu na 2 dana...

Cao svima.
Ja sam nova na forumu ali sam uspela da iscitam nekoliko vasih prepiski. Osim sto vama medjusobno pomazete, ne znam koliko sre svesne koliko nama ostalima pomazete! Pravo ste blago! Pored vas sam se skroz umirila I nekako spokojno cekala betu.

Ja sam vto radila u Madjarskoj. Pre 13 dana mi je bio ET. Ubijaju me bolovi materice ali nekako sam sve to ignorisala nadajuci se pozitivnom ishodu. 9tog i 10tog dana mi se javi sukrvica ali I sveza krv. Dosta bleda ali prisutna. Pisala doktoru, odgovorio mi za min I kaze da vadim betu, bez obzira sto je 11ti dan od ET. Beta mi je 425. Dr kaze super I za 4 dana da ponovim.

Moje pitanje je da li neko zna mogu li to biti blizanci?
Ne znam da li da cekam 4 dana ili da radim betu na 2 dana...
ČESTITAM!!!Beta je više nego odlična.Mogu da budu blizanci,ali može i jedna beba bez obzira na betu.Gleda se i koliko dana su bili stari embrioni kad su vraćeni drugi dan,treći ili peti.Mada mislim da je najmanje važno da li je jedna ili više beba.Bitno je da ima bebe-a.Možeš da radiš betu i na dva dana da bi bila mirnija,a možeš kako ti je dr predložio.Pošto lično imam strah od igle ja bih vadila za 4 dana.Sigurna sam da će sve biti ok.Javljaj nam kako raste beta,a onda i kako je bilo na prvom ultrazvuku.To krvarenje koje si imala je implantacijsko.Gde si radila vto?U kom gradu i u kojoj klinici?

Svaka od nas ima svoju pricu, i svaka je prica za sebe, ali opet u neku ruku iste! Izvlacimo neke pouke iz njih. Zato bih posle mog islustva savetovala onima koji tek krecu ili ne znaju sta dalje da urade sledece.
I kada nema indicija da se radi laparoskopija, uradite je obavezno jer ultrazvuk ne pokazuje sve sto bi moglo biti problematicno! I drugo, pred postupak uradite histeroskopiju. Ako u maju, na primer imate embriotransfer, u aprilu uradite histero. Mozda nekome pomogne!

Veliki pozdrav od mene i moje minijaturice! :heart2:

apsolutno se slazem,svako je prica za sebe,svako je poseban,svako drugacije reaguje na istu stvar,zato u medicini 2 i 2 nikad nisu 4......ja kad sam krenula sa VTO imala sam 18 god,dr su bili ubedjeni da ce biti trudnoca iz prvog pokusaja,eh kako su se prevarili cak iz 8. pokusaja......ja mislim da sam najmladja osoba barem ovde u luksemburgu koja je radila VTO,pa opet nista,dok ima zena i sa 45 god ostane trudna iz prvog pokusaja....pravilo je -da nema pravila...........ja sam radila 3 puta histeroskopiju i jednom laporoskopiju,i to sve na sopstvenu inijacativu ,da budem iskrena nadal sam se da ce mi dr doci sa necim,bilo cim,nadala sam se da ce pronaci neki problem :roll:,jer mi je dosadilo da je sve uredu,da sam mlada ali nikako da uspe:evil::dash:.......bila sam zaista da budem iskrena na kraju,jednostavno nisam pronalazila snagu nigde,izludjivala me je i sama pomisao na VTO....i kada je uspelo onda je krenuo pravi pakao,ja sam svaki dan isla na UZ,nekada2-3 puta

Zvoncica 36, hvala na cestitkama... ja se jos uvek plasim radovanja :)
Evo moje kratke istorije koja mozda objasnjava I zasto... U Jevremovoj smo krenuli sa klomifenom, ali nista. I tako posle 2 godine, ja slucajno prirodno zatrudnim. Od samog starta je bilo izazova. U jevremovoj mi ukinu progesterone, I ja dodjem do spontanog u 9toj nedelji. Genetski material kaze sve ok. Posle toga 2 godine uradim ultrazvucni HSG kod dr Papica, I kaze da su se zacepili jajovodi. Ni jedan nije prohodan! Bez anesttezije. Uzas kako boli. a posle godinu dana uradim HSG u Frontu koji mi kaze OBA jajovoda prohodna!:confused:
Od tada sam krenula sve naopako. Odem u Segedin I odmah me ubace u proceduru. Svi rezultati super. Urade I ono zasecanje (ne znam kako se zove), ali ja treceg dana od ET primim jako tuznu vest o smrti jako bliskog clana porodice. Od tog trenutka svi simptomi trudnoce nestadose.
Ponovo odem do Fronta,Zbog procedure cekanja u Frontu odem do Segedina na inseminaciju, I opet nista.
Posle par meseci detaljne pripreme (promenim ishranu -iako sam svakako mrsava, posvetim se sebi, uradim sistematski, uradim krvnu sliku, sve hormone) I odem kod Zadorija u Segedin 27mi dan ciklusa. Video je da mi je prolactin poprilicno visok, ali mi je dao bromokriptin, I rekao ako dobijem za dan dva, da krenem sa terapijom. Obzirom da sam ja jako osetljiva, dao mi je neku minimalnu terapiju, ali sam I na nju burno reagovala, pa se plasio da cemo stati, ali sam pila preko 5 litara vode!!! I sve bude ok. Imala sam 8 folikula, 6 jc, od toga se 3 razvilo, a 2 su vracene (on kaze zbog moje konstitucije). A da, klinika Kaali u Segedinu. Vidim da se dosta pise o njima na forumima. Ja sam prezadovoljna sa njima, bez obzira na ishod... I stalno se njima vracam. Pre svega zbog pristupa (dr mi odgovara na mail svaki min). Vrlo je praktican (ako sam kasnila, cekao me je). Nista nije dodatno trazio. Lekovi su mnogo jeftiniji, a I sam postupak.
Ako nekom treba neka informacija, rado cu odgovoriti.

A sada u 14h cekam da mi izvade drugu betu :)

cekam oko 16h drugu betu. ono sto me opet brine je sto su I ti bolovi u materici skoro pa nestali, a oni su mi bili jedini simptom da se nesto desava :). Pitala sam da li mozda mogu biti blizanci, jer bih tada razumela ov bolove u materici, koje nisam imala sa prvom trudnocom. sada su bili toliko jaki da nisam mogla ustati iz kreveta 2 nedelje. tek sam juce pocela da hodam.

Evo I druge bete... 1590 :) Ja se nadam da je to dovoljno bar za jednu bebu. Dakle ovo mi je tacno 2 nedelje od ET, transfer je bio 4ti dan, nakon aspiracije. Ako neko ima iskustva ili mozda zna da li je neko imao slicne rezultate a da su blizanci, ubilo bi moju nesrtpljivost do sutra (kada cu pricati sa dr). hvalaaaa

Evo I druge bete... 1590 :) Ja se nadam da je to dovoljno bar za jednu bebu. Dakle ovo mi je tacno 2 nedelje od ET, transfer je bio 4ti dan, nakon aspiracije. Ako neko ima iskustva ili mozda zna da li je neko imao slicne rezultate a da su blizanci, ubilo bi moju nesrtpljivost do sutra (kada cu pricati sa dr). hvalaaaa
Beta više nego odlična.Rekla bih da su blizanci.Ja sam radila kod Zadorija 4 ivf i isto mislim da je on ok.Meni nije uspelo kod njega,ali imam pozitivno mišljenje o klinici.Srećno.

- - - - - - - - - -

Milice raduj se,a radujemo se i mi sa tobom.

Beta više nego odlična.Rekla bih da su blizanci.Ja sam radila kod Zadorija 4 ivf i isto mislim da je on ok.Meni nije uspelo kod njega,ali imam pozitivno mišljenje o klinici.Srećno.

- - - - - - - - - -

Milice raduj se,a radujemo se i mi sa tobom.

Iskreno mi je zao. Mi smo jos uvek shokirani rezultatom. Tacnije, sve nesto ne verujemo pa jos uvek ne slavimo. Ne znam ni kada je prvi UZ. Verovatno ce mi sutra reci. I jos uvek nisam ni razmisljala kod kog doktora da idem u Srbiji... Srkoz pogubljeni... Samo da sve bude ok. Ja se nadam da su blizanci, ali mi je najvaznije da je zdravo I da izguram do kraja. Obzirom na jedan spontani, svega se plasim. Gore od neuspele vto je spontani.... Valjda to priroda selektuje.

Moja prijateljica je bila u Mariboru, I iz prvog pokusaja je zatrudnela sa blizancima. Ona je kliniku nahvalila mnogo, ali verovatno kao I ja Segedin :). Mada sam ja jako zelela u Frontu, ali nisam mogla da cekam, jer moj posao I tempo zivota imaju malo jaci ritam, I sve moram da planiram. Samo hrabro, I pokusajte ponovo!!!

Iskreno mi je zao. Mi smo jos uvek shokirani rezultatom. Tacnije, sve nesto ne verujemo pa jos uvek ne slavimo. Ne znam ni kada je prvi UZ. Verovatno ce mi sutra reci. I jos uvek nisam ni razmisljala kod kog doktora da idem u Srbiji... Srkoz pogubljeni... Samo da sve bude ok. Ja se nadam da su blizanci, ali mi je najvaznije da je zdravo I da izguram do kraja. Obzirom na jedan spontani, svega se plasim. Gore od neuspele vto je spontani.... Valjda to priroda selektuje.

Moja prijateljica je bila u Mariboru, I iz prvog pokusaja je zatrudnela sa blizancima. Ona je kliniku nahvalila mnogo, ali verovatno kao I ja Segedin :). Mada sam ja jako zelela u Frontu, ali nisam mogla da cekam, jer moj posao I tempo zivota imaju malo jaci ritam, I sve moram da planiram. Samo hrabro, I pokusajte ponovo!!!
Možda i pokušam za dve godine.Trenutno sam trudna i to prirodno posle 6 neuspelih vto.Uživaj u trudnoći,a prvi uz se radi otprilike 7-10 dana od pozitivne bete.Ja sam za varijantu 10 dana,ali ko je nestrpljiv može i pre.

Moja komšinica je imala betu 15-i dan od et. embrioni stari dva dana oko 2500 i bili su blizanci.Prijateljica je imala oko 1700 14-i dan embrioni stari 3 dana blizanci(jedna beba odustala u 7-oj nedelji),a druga beba već velika devojčica.Na drugom forumu žena imala betu preko 9000 14-i dan od et embrioni stari 2 dana čeka blizance.Blizanačka trudnoća je teška pogotovo za žene sitnije građe.Čak i doktori više vole da bude jedna beba jer sa blizancima češće dolazi do komplikacija.Teže je i ako se radi AC,ali šta god jedno,dvoje samo da sve bude kako treba.

Možda i pokušam za dve godine.Trenutno sam trudna i to prirodno posle 6 neuspelih vto.Uživaj u trudnoći,a prvi uz se radi otprilike 7-10 dana od pozitivne bete.Ja sam za varijantu 10 dana,ali ko je nestrpljiv može i pre.

Zvoncice, bas si me obradovala sa podacima. Dala si mi nadu da ima sanse da budu blizanci. U kojoj si nedelji? Izvini, mozda si ranije pisala, ali sam ja toliko iscitavala da mi se sve pomesalo. :confused:

Možda i pokušam za dve godine.Trenutno sam trudna i to prirodno posle 6 neuspelih vto.Uživaj u trudnoći,a prvi uz se radi otprilike 7-10 dana od pozitivne bete.Ja sam za varijantu 10 dana,ali ko je nestrpljiv može i pre.[/QUOT

:vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet: Divne vesti Zvonci. Dugo me nema i bas sam srecna sto cujem ovako divne vesti. Uzivaj u trudnoci.....
Ja sam se porodila 25.12. dobila sam malu Iskru. Preslatka je:zper:
Svima vam zelim puno srece :heart:

Možda i pokušam za dve godine.Trenutno sam trudna i to prirodno posle 6 neuspelih vto.Uživaj u trudnoći,a prvi uz se radi otprilike 7-10 dana od pozitivne bete.Ja sam za varijantu 10 dana,ali ko je nestrpljiv može i pre.[/QUOT

:vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet: Divne vesti Zvonci. Dugo me nema i bas sam srecna sto cujem ovako divne vesti. Uzivaj u trudnoci.....
Ja sam se porodila 25.12. dobila sam malu Iskru. Preslatka je:zper:
Svima vam zelim puno srece :heart:

SUUUPER ZA ISKRU!!! BRAVO, CESTITAM NEKA JE ZIVA I ZDRAVA!!! :vatromet: :vatromet: :vatromet: :vatromet: :vatromet:

evo zene da vam se i ja javim,prosla drugostepenu komisiju i sad sledi cekanje,doktorka misli da cu tek u oktobru doci na red kaze guzve su velike :dash:.svim zenama da cestitam na pozitivnim betama i da uzivate sa svojim bebama,a svim cekalicama da sto pre dodju do svog cilja

Da javim nove vesti.... juce sam morala kod dr obzirom da moji bolovi ne prestaju a on ne moze da ceka sledecu nedelju da bi me pregledao. Opet sam imala sukrvicu. Njegov zakljucak je:
Obe bebe su tu. Nije mnogo komentarisao jer je jako rano. Bolovi su od hiperstimulacije, I ja jos uvek imam aktivne jajnike, folikuli pukcetaju, krvi I tecnosti mnogo u stomaku.

Milica44, koliko je sve to kostalo i kolko puta si za jednu VTO isla u Kaali? Molim te pisi kako si se pripremala ...mislim na ishranu. Ja zivim u USA, radila sam jednu VTO bez uspeha i jako je skupo. Posle leta bih da pokusam jos jednom, mozda u Kaali ili u Ceskoj ili ovde u USA. Dr mi je rekao da ce nas podrzati sta god odlucili i on je dobio blizance preko VTO i stvarno je pun razumevanja ali AMH mi je bio 0.3, moje godine'76 i moj nacin zivota..stres...
Zelim ti svu srecu i cekamo tvoj uz.

Milica44, koliko je sve to kostalo i kolko puta si za jednu VTO isla u Kaali? Molim te pisi kako si se pripremala ...mislim na ishranu. Ja zivim u USA, radila sam jednu VTO bez uspeha i jako je skupo. Posle leta bih da pokusam jos jednom, mozda u Kaali ili u Ceskoj ili ovde u USA. Dr mi je rekao da ce nas podrzati sta god odlucili i on je dobio blizance preko VTO i stvarno je pun razumevanja ali AMH mi je bio 0.3, moje godine'76 i moj nacin zivota..stres...
Zelim ti svu srecu i cekamo tvoj uz.

Mene je sve ukupno kostalo 1600 eura:
1.pregledi u srbiji -papa, kolposkopija, brisevi, hormoni, krv, internisticki pregled;
2. UZ u Hu, kompletna terapija I vitamini, ceo postupak (jos sam uplatila I zamrzavanje oko 70eura, ali nije bilo emb. za zamrzavanje na kraju;
3. Terapija posle ET. Dao mi je I Fraxiparin, kupila ga ali nisam koristila jer mi je jako stresan.

Ja sam pripremila sve sto je trazio pre prvog pregleda, a otisla sam na pregled 2 dana pred poslednji dan ciklusa. Tako da me je odmah stavio u postpak. Jos sam 3 puta bila do aspiracije (zbog moje burne reakcije). Zatim aspiracija, I ET. Sve ukupno 6 puta.

Sto se tice ishrane, to me savetovala jedna dr: totalno sam izbacila belo brasno, kvasac, secer (rekla je cak ni kiselu vodu), malo voca, mnogo povrca I mesa. Od testa I sada jedem samo heljdino brasno ili razano (bez kvasca!). Pila sam svaki svaki dan virak + crveni zdravac + list maticnjaka. Mislim da mi je to I najvise pomoglo. Jer mi je smirio AMH koji je ludovao. Tvoj je skroz u granicama normale, kako je meni dr objasnio.
Stres je I meni visok. Zato mi je prolaktin I bio pb, ali ga je resio sa tableticama bromokriptina. Pijem ih jos od pocetka postupka. I rekao je 2 nedelje posle bete.

Koliko košta u USA? U kom si gradu? Koliki ti je prolaktin? Ne znam gde si u SRB, ali mislim da nije veliko cimanje. Dr bas ima razumevanja za granicu I udaljenost. A od obog leta ce raditi samo sa strancima (jer je to klinika za madjarice koje imaju pravo 6 puta o trosku drzave). Obicno je bio zatrpan poslom ali se posveti svima kao da su jedine. A sada ce biti jos bolje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back