Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima, i cestitke od srca svima koji su uspeli konacno u ovoj igri bez granica!!! Nije me bilo jedno vreme, posle jedne neuspesne VTO malo sam odmarala mada sam redovno pratila ove stranice. Sad sam vec spremna za drugi pokusaj, izlazim pred komisiju 10.septembra u Betaniji pa onda verovatno sledi cekanje posto koliko cujem velike su guzve. U prvom pokusaju AM hormon mi je bio dobar a sad nakon par meseci malo mi je povisen pa me to zabrinjava, refer. vrednost u ovoj lab. je 0.5-2.8 a meni je 4.5. Da li neko ima iskustva ili bilo kakvu informaciju vezano za to.

I meni se čini da AMH može biti i viši. Meni je bio 6,6. Moja doktorka me je ubedjivala da sa takvim rezultatima neću proći komisiju i da ona neće da mi radi ostale analize jer ja "samo štetim državnom budžetu". Sa suzama sam otišla u Betaniju da proverim a tamo su mi svi nasmejani rekli kako je to odličan rezultat. Još su mi na nalazu napisali da je to ok (i nacrtali smajlija) da bi doktorka odradila potrebne analize. A moje bebice ovih dana počele da šutiraju :ok:
Želim ti mnogo sreće ovaj put. Samo hrabro!

Kristina, kako ih osetiš? Ja sam samo jednom osetila ponavljano boluckanje, kao da me neko gura iznutra. Ali to je bilo pre 2-3 nedelje. Ne verujem da su imali snage da to urade. Do sada ništa drugo, da ne raste stomak zaboravila bih da sam trudna. Ako te ne mrzi, opiši kako to sutiranje izgleda :).

Kristina, kako ih osetiš? Ja sam samo jednom osetila ponavljano boluckanje, kao da me neko gura iznutra. Ali to je bilo pre 2-3 nedelje. Ne verujem da su imali snage da to urade. Do sada ništa drugo, da ne raste stomak zaboravila bih da sam trudna. Ako te ne mrzi, opiši kako to sutiranje izgleda :).

Prvo je bilo kao kad ti rade creva. Samo što znam da tu gde sam to osetila nisu creva nego moja bebica. A nakon "udarca" koji je očigledno bio namenjen drugoj bebi na mestu gde je druga beba stvrdnuo mi stomak, verovatno se od udarca okretala. Posle par dana ponovo napad bebe 1 ali ovaj put beba 2 nije ostavila nerešen račun. Ponavljani udarci više puta od bebe 2 i definitivno će beba 2 biti poštenjačina koja vraća milo za drago :hahaha: Zanimljivo je što ih osetim uvek u skoro isto vreme - u 9 uveče kad legnem u krevet. Obično legnem na ledja pa možda im taj položaj ne odgovara pa se bune. Ali dosta je to blago udaranje još uvek.
Možda tvoje bebice neće biti toliko živahne. Jedna moja drugarica nije skoro uopšte osećala prvog dečaka. Stalno je bila u strahu da li je sve u redu a ima divnog sina od 8 godina. Drugi joj je bio čista suprotnost i kaže da joj je nadoknadio i udarce od prve trudnoće.
A iskreno da ti kažem malo sam se začudila, dosta je to o meni rano. Kažu da kod prve trudnoće osetiš bebu od 20. nedelje. Možda se to kod mene pojavilo malo ranije pošto sam ja dosta mršava. Sada imam 52 kg na nekih 165 cm visine. Uvek sam imala ravan stomak pa me već sada pomalo zateže. Ko zna?
Ne brini, i tvoje bebice će ti uskoro javiti da su tu.

Klarita, nisam stigla prije da ti odgovorim. Uz mi radi dr Andjelic jer je moja dr Crnogorac na odmoru, a krv cu vaditi u jugolabu.
Camili 2000nemoj mi vjerovati ali visok AMH ukazuje na PCOS i taj nalaz nije validan za nas sa tim sindromom. Kakav ti je FSH i LH?
Kristinah mogu misliti kako je divan osjecaj kad osjetis svoje male prdavce. Bas sam se raznijezila :D
Drzite mi fige za danas jer idem na ex uz i danaas sam 12 nd. Samo da sve bude u redu :worth:

- - - - - - - - - -

Nisam pitala jeste li sve koje ste radile ex uz u Genesisu dobile cd ili?
Koliko je ex?

Klarita, nisam stigla prije da ti odgovorim. Uz mi radi dr Andjelic jer je moja dr Crnogorac na odmoru, a krv cu vaditi u jugolabu.
Camili 2000nemoj mi vjerovati ali visok AMH ukazuje na PCOS i taj nalaz nije validan za nas sa tim sindromom. Kakav ti je FSH i LH?
Kristinah mogu misliti kako je divan osjecaj kad osjetis svoje male prdavce. Bas sam se raznijezila :D
Drzite mi fige za danas jer idem na ex uz i danaas sam 12 nd. Samo da sve bude u redu :worth:

- - - - - - - - - -

Koliko je ex?

mamice, divno, danas ces se druziti sa svojim malim andjelima. :klap::klap: Javi nam izvestaj!!! Cena je 6500 din, dobijes jednu sliku velikog formata i cd, bar je tako meni bilo kod Andjelic. Sve najbolje!!!

Kristina, koja si ti sad nedelja|? I kada si to prvi put osetila? Ja sam 15+2 i od prekljuce osetim neko blago lupkanje u predelu gde su mi bebe. Nisam sigurna da li u oni ili creva, ali mislim da je suvise nisko da bi bila creva. Jao, mogu da zamislim kakav je osecaj tek kada pocnu da udaraju :D:D Divno, jedva cekam!!!

- - - - - - - - - -

Koliko je ex?

FSH i LH su mi uredu

Pozdrav svima, i cestitke od srca svima koji su uspeli konacno u ovoj igri bez granica!!! Nije me bilo jedno vreme, posle jedne neuspesne VTO malo sam odmarala mada sam redovno pratila ove stranice. Sad sam vec spremna za drugi pokusaj, izlazim pred komisiju 10.septembra u Betaniji pa onda verovatno sledi cekanje posto koliko cujem velike su guzve. U prvom pokusaju AM hormon mi je bio dobar a sad nakon par meseci malo mi je povisen pa me to zabrinjava, refer. vrednost u ovoj lab. je 0.5-2.8 a meni je 4.5. Da li neko ima iskustva ili bilo kakvu informaciju vezano za to.

Meni je uvek bio dobar, a kada sam skupljala nalaze za vto i ponovo ga uradila, isto mi je bilo losije. U Betaniji, na komisiji, su mi rekli da to znaci da su mi malo smanjene rezerve jajnih celija, ali da to za sam postupak nije relevantno. Ja sam posle aspiracije imala samo 6 jc. Mozda je to zbog toga. Sada nosim dve bebe, tako da broj nije bitan. I tebi zelim puno uspeha sledeci put i sve najbolje!!!

Kristina, koja si ti sad nedelja|? I kada si to prvi put osetila? Ja sam 15+2 i od prekljuce osetim neko blago lupkanje u predelu gde su mi bebe. Nisam sigurna da li u oni ili creva, ali mislim da je suvise nisko da bi bila creva. Jao, mogu da zamislim kakav je osecaj tek kada pocnu da udaraju :D:D Divno, jedva cekam!!!

Ja sam sada 18. nedelja. Kako vreme brzo prolazi... Kao da sam bila juče na aspiraciji.

Prvo je bilo kao kad ti rade creva. Samo što znam da tu gde sam to osetila nisu creva nego moja bebica. A nakon "udarca" koji je očigledno bio namenjen drugoj bebi na mestu gde je druga beba stvrdnuo mi stomak, verovatno se od udarca okretala. Posle par dana ponovo napad bebe 1 ali ovaj put beba 2 nije ostavila nerešen račun. Ponavljani udarci više puta od bebe 2 i definitivno će beba 2 biti poštenjačina koja vraća milo za drago :hahaha: Zanimljivo je što ih osetim uvek u skoro isto vreme - u 9 uveče kad legnem u krevet. Obično legnem na ledja pa možda im taj položaj ne odgovara pa se bune. Ali dosta je to blago udaranje još uvek.
Možda tvoje bebice neće biti toliko živahne. Jedna moja drugarica nije skoro uopšte osećala prvog dečaka. Stalno je bila u strahu da li je sve u redu a ima divnog sina od 8 godina. Drugi joj je bio čista suprotnost i kaže da joj je nadoknadio i udarce od prve trudnoće.
A iskreno da ti kažem malo sam se začudila, dosta je to o meni rano. Kažu da kod prve trudnoće osetiš bebu od 20. nedelje. Možda se to kod mene pojavilo malo ranije pošto sam ja dosta mršava. Sada imam 52 kg na nekih 165 cm visine. Uvek sam imala ravan stomak pa me već sada pomalo zateže. Ko zna?
Ne brini, i tvoje bebice će ti uskoro javiti da su tu.

Au, kod tebe pravi boks meč u stomaku. Imala sam i ja osećaj da ovde, onde zigne, pa kao da se stvrdne, ali sam to pripisivala zatezanju ligamenata materice i rastezanju samog mišića materice. Medjutim, danas sam osetila kao neke "talasice" iz materice, ne kao udarac, već kao da se neko vrpolji unutra. To mora da je to. Ti i ja smo slične gradje, ja imam 165 cm i 53 kg bez trudnoće, sad + 2-3kg, ali sam samo dobila stomacic, jedva vidljiv kad sam obučena i poprsje 2 broja veće :). Ali ovi talasici koje prave bebe su neverovatna stvar. Pretpostavljam da ih već sad osetimo jer ih je dvoje.

Meni je AMH bio dobar a dobila sam samo 5 jajnih ćelija od kojih su 3 dale dobre plodove i sad nosim dve bebe. Ne brini, važno je da ćelije budu dobrog kvaliteta, broj je manje važan. I kad je manje zrelih folikula manja je šansa za hiperstimulaciju, što nije naivna stvar. Oni će tebe pratiti i dati ti adekvatnu dozu hormona i stižu bebe. Samo probaj da se rasteretis, iako je to teško, čini mi se da je mnogo važno za uspeh. Srećno.

- - - - - - - - - -

Koliko je ex?

Javi nam kako je bilo na ekspertskom. Meni je radio prof Stojić, kod njega nema ni cd, ni sličica. Samo izveštaj i "ovo su dve zdrave bebe". Meni bilo dovoljno. A sad sam malo ljubomorna na koleginice sa foruma koje su dobile cd :), pa mogu da gledaju reprizu ;).

Meni je AMH bio dobar a dobila sam samo 5 jajnih ćelija od kojih su 3 dale dobre plodove i sad nosim dve bebe. Ne brini, važno je da ćelije budu dobrog kvaliteta, broj je manje važan. I kad je manje zrelih folikula manja je šansa za hiperstimulaciju, što nije naivna stvar. Oni će tebe pratiti i dati ti adekvatnu dozu hormona i stižu bebe. Samo probaj da se rasteretis, iako je to teško, čini mi se da je mnogo važno za uspeh. Srećno.

I ja da dodam. Ja sam imala 17 jajnih ćelija. Od toga 5 oplodjenih a samo tri su bile kvalitetne. Doduše kod nas je bio problem jako loš spermogram. Nakon toga ja sam imala problema sa hiperstimulacijom. Jeste da je bila blaga - po njihovim rečima ali nije mi bilo svejedno. Bolje je kad je manji broj jajnih ćelija. Oni će odabrati najbolje a ti nećeš imati problema kasnije. Ne brini.

Najbolje je kad je umeren broj jajnih celija.
Kod mene su i AMH i svi nalazi bili u redu,
pa sam imala preko 30 jajnih celija i
naravno tesku hiperstimulaciju

Ovo vam pisem samo da bi ste znale da ni velik broj jc
nije dobar za vas
jer ne zelite da rizikujete sopstveni zivot

Drage moje, hvala vam na podrsci. Bila sam na ex uz kod dr Andjelic i sve je Bogu dragom u redu. Danas cekam da me pozovu sa klinike kad dobiju nalaz iz labaratorije i nadam se da ce i to pokazati da je sve ok. Bebe su naprednije za citavu sedmicu dana od uz i dr se bas cudi. Jedna je 6,9 a druga 6,4cm pupu da ih ne ureknem :D Vratni nabor je kod jednne 1,3 a druge 1,6. BDP ne znam ni sta je ali pise da je kod jedne bebe 20mm a druge 21mm.
Cd sam dobila ali ne sa snimkom nego sa slikama??? Mislila sam da ce biti snimak a ne slike :rumenko: Ako sta znate oko ovih parametara, napisite mi ;)
A sto se tice te velike slike nju nisam dobila. dr Mitic mi je izbacila fraxi i bravo za nju :klap: Izbacili su mi i progesteron depo a ubacili tot hemu posto mi je hemoglobim u rasulu ;) Kontrola za 4 nd i niko nije spomenuo amniocintezu :lol: Ljubim vas sve i hvaala na podrsci. Mnogo se radujem i jedva cekam da se i moje bebe pocnu nogatati. Mislim da je taj osjecaj neprocjenjiv.

Drage moje, hvala vam na podrsci. Bila sam na ex uz kod dr Andjelic i sve je Bogu dragom u redu. Danas cekam da me pozovu sa klinike kad dobiju nalaz iz labaratorije i nadam se da ce i to pokazati da je sve ok. Bebe su naprednije za citavu sedmicu dana od uz i dr se bas cudi. Jedna je 6,9 a druga 6,4cm pupu da ih ne ureknem :D Vratni nabor je kod jednne 1,3 a druge 1,6. BDP ne znam ni sta je ali pise da je kod jedne bebe 20mm a druge 21mm.
Cd sam dobila ali ne sa snimkom nego sa slikama??? Mislila sam da ce biti snimak a ne slike :rumenko: Ako sta znate oko ovih parametara, napisite mi ;)
A sto se tice te velike slike nju nisam dobila. dr Mitic mi je izbacila fraxi i bravo za nju :klap: Izbacili su mi i progesteron depo a ubacili tot hemu posto mi je hemoglobim u rasulu ;) Kontrola za 4 nd i niko nije spomenuo amniocintezu :lol: Ljubim vas sve i hvaala na podrsci. Mnogo se radujem i jedva cekam da se i moje bebe pocnu nogatati. Mislim da je taj osjecaj neprocjenjiv.

Odlicno, bravo za bebe:klap::klap: Sad mozes malo da se opustis i uzivas. Sto se parametara tice, odlican ti je NT-vratni nabor, a BPD je precnik glave, izmedju dve temene kosti. Saljem ti link sa skracenicama, pa se malo zabavljaj i istrazuj. Veliki pozdrav od nas i jos jednom bravo, bravo, bravo za mamu i bebe:heart::heart::heart:

http://www.ringeraja.rs/clanak/tumacenje-ultrazvucnih-nalaza-u-trudnoci_371.html

Diiivno. Čestitam :klap: A koliki ti je hemoglobin? Meni je zadnji put bio 101. Dali su mi da pijem feroglobin ali zbog mučnina koje mi je izazivao zamenila sam ga na svoju ruku za heferol kapsule. One su mi ok. A i mnogo su jeftinije.
Što se tiče snimka, mislim da je meni nasnimala zbog toga što je i doktorki bilo inetersantno kako beba guta plodovu vodu.

Imam još jedno pitanje - da li neku od vas bolucka stomak na ove promene vremena? Juče sam počela da brinem zbog bolova, blagih ali konstantnih, u donjem predelu stomaka. Tek kad je noću pala kiša bolovi su prestali. A to mi se dešavalo i ranije da mi stomak reaguje na promene vremena. Da li od aspiracije ostaju neki ožiljci? Mislim da je to u pitanju jer sam što se tiče ožiljaka malo osetljiva. Pre par godina sam operisala zub i taj mali rez od ne celog cm me zna ponekad isto boleti.

Bebice su dosledne pa i juče kad je prošlo 9 - evo njih :cmok: tako da njima ni kiša ni moje boluckanje stomaka ne smeta...

Samo pozdravim sve devojke... :bye:
Vidim promenila se ekipa... nadam se da je zato sto su sve ostale trudne... :)

Samo uzivajte... opustite se... i mazite stomacice...
Bebice stizu... :)

PS. Ja sam nakon vto, ostala trudna prirodno i neplanirano... :)
Zivot je cudan ponekad

Sve najbolje :bye:

Pozdravljam te Mali čičak.Sigurna sam da uživaš u majčinstvu.Na žalost nismo sve ostale trudne već smo otišle svaka na svoju stranu.Drago mi je da ima novih žena koje su se ostvarile kao majke.Sada je naš forum veseliji i više liči na trudnički nego na vto forum.

Radila sam šestu vto u Pragu kod dr.Sonje i rezultat je bio negativan.Pripremu sam radila kod dr.Biljane iz klinike Ivanović.Nisam poslušala Sonju već Biljanu kod terapije koja je bila potpuni promašaj.U Pragu vto košta 2000evra,a zamrzavanje(što kod mene nije slučaj)400evra.Ovo je cena bez lekova koje sam kupovala kod nas.Svima želim mnogo sreće i da bude što više beba.Devojke koje su prestale da se javljaju POZDRAVLJAM.

Radila sam šestu vto u Pragu kod dr.Sonje i rezultat je bio negativan.Pripremu sam radila kod dr.Biljane iz klinike Ivanović.Nisam poslušala Sonju već Biljanu kod terapije koja je bila potpuni promašaj.U Pragu vto košta 2000evra,a zamrzavanje(što kod mene nije slučaj)400evra.Ovo je cena bez lekova koje sam kupovala kod nas.Svima želim mnogo sreće i da bude što više beba.Devojke koje su prestale da se javljaju POZDRAVLJAM.

Jao, Zvončice, šest pokušaja a nijedan uspeh... Baš mi je mnogo žao. :sad2: Ja sam išla na VTO samo zbog toga da se ne desi da jednog dana požalim što nisam ni probala. A išla sam na jedan pokušaj, eventualno dva ako bih imala živaca a eto uspelo iz prve iako su prognoze bile jako loše. A ti šest puta i svaki put zaživiš toliko razočarenje. Da mogu pa ja bih ti dala polovinu moje sreće, jer ako neko zaslužuje potomstvo - ti si sigurno medju prvima na spisku. Nameravaš li još da pokušavaš?

Jao, zvoncice bas mi je zao! Sta ces sad? Koji je bio problem sa terapijom? E, da poludis!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back