Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izveštaj sa kontrole: bebe su ok, oba su momci, od oko 140 grama. Polip nije otpao ceo, skot će još da me muči, al bar sam se injekcija rešila. Kontrola opet krajem meseca radi zakazivanja serklaza u Betaniji. U G. je 38000 din. Terapija Femibion i Utrogestan. Pozdrav svima i čekam vaše izveštaje.

Vasilije divno :bye: baš sam srećna zbog tvojih momaka. Ja imam zakazn pregled u ponedeljak u 5. Bila sam da podignem rezultate krvi i urina. Klasika - leukociti povišeeni (ali ovaj put samo 12), hemoglobin i dalje pada - 101 a u urinu povišeni proteini - 1. S obzirom da se ja odlično osećam ne brinem.

Otkucala ceo post i izbrisala, pa sad ponovo, uf....
Vasilije, prvo sam htela da ti kazem da mi je jako drago da je sve dobro. Dva momka :klap::klap: Htela sam i da te zamolim, kao i Kristinu da mi napisete vase rezultate double testa. Naime, mene su odmah zvali da mi kazu da su odlicni, ali sam videla da su mi bhcg i papp-a poviseni, kao i procenat mom-a, pa sam se bas nesto uplasila. Dr kaze da je normalno jer su dve bebe, a geneticari nisu mnogo obracali paznju, niti na test, niti na uz nalaz, po njima to nista nije merodavno kod blizanaza, a pogotovo double. O amniocintezi pricaju kao o uzimanju brisa, a cena prava sitnica 59000:D

1. beban Hcg 0,66 MoM PAPP-A 1,11 MoM, rizik 1:5266
2. beban Hcg 0,68 MoM PAPP-A 1,13MoM, rizik 1:10000.
Profesoru se nije bas svidelo kad je video gde sam radila test, namrstio se na pečat lab u mom gradu, ali onda je trebao reci gde da uradim. A za serklaz mi je odmah rekao da će mi raditi u Betaniji, zbog cene u G. Samo treba da uzmem uput, što će biti cupavo, jer se serklaz radi i u bolnici u mom gradu. Idi u Dom zdravlja, trazi uput za amniocentezu u Betaniji. Ne znam da li prvo moraš u njihovo genetsko savetovalište ili je ovo iz G. dovoljno.

Ja se ne sećam mojih rezultata. Ostali su u Genezisu. Znam da je jedan rizik pokazivao 1:10000, drugi 1: 53000 a age risk 1:500. Rekli su mi da su nalazi dobri tako da nisam obraćala pažnju na to. A i to su samo statistički podaci. Znam jednu ženicu kojoj su rezultati bili loši a rodila je zdravu bebicu.

1. beban Hcg 0,66 MoM PAPP-A 1,11 MoM, rizik 1:5266
2. beban Hcg 0,68 MoM PAPP-A 1,13MoM, rizik 1:10000.
Profesoru se nije bas svidelo kad je video gde sam radila test, namrstio se na pečat lab u mom gradu, ali onda je trebao reci gde da uradim. A za serklaz mi je odmah rekao da će mi raditi u Betaniji, zbog cene u G. Samo treba da uzmem uput, što će biti cupavo, jer se serklaz radi i u bolnici u mom gradu. Idi u Dom zdravlja, trazi uput za amniocentezu u Betaniji. Ne znam da li prvo moraš u njihovo genetsko savetovalište ili je ovo iz G. dovoljno.

Idem na jos jedno mesto pre nego sto odlucimo hocemo li ili ne raditi ac. Mnogi su misljenja da je kod blizanaca veliki rizik raditi je i da su rezultati dobri, ali u meni neki strah. Hvala ti puno na rezultatima, malo se razlikuje, verovatno svka klinika radi na svoj nacin statistiku. Veliki pozdrav za tebe i tvoje momke od nas

- - - - - - - - - -

Ja se ne sećam mojih rezultata. Ostali su u Genezisu. Znam da je jedan rizik pokazivao 1:10000, drugi 1: 53000 a age risk 1:500. Rekli su mi da su nalazi dobri tako da nisam obraćala pažnju na to. A i to su samo statistički podaci. Znam jednu ženicu kojoj su rezultati bili loši a rodila je zdravu bebicu.

Hvala ti Kristina puno. Veliki pozdrav za devojke i mamu od nas

Super Vasilije za bebice, samo neka rastu i napreduju i da sve prodje bez ikakvih problema. :klap:Sto se tice tog polipa, :dash: hm valjda ce uskoro i nestati :worth:da bi mogla da se skroz opustis i uzivas. :heart:
Kristinah sretno u ponedeljak na kontroli :bye:
Klarita otidji barem kod jos dva dr i neka ti i oni kazu svoje misljenje. :ok:Sto se tice amnio nije bitno koliko ona kosta nego koliko je rizicna i vjerodostojna. Nemoj misliti da sam neki truli bogatas pa mi nije nista 59000, nego samo kazem da je to najmanji problem u odnosu na rizik i ostalo... :think:
Za 9 dana i ja radim dabl test i molim Boga da mi pokaze da je sve ok da ne bi morala raditi amnio.
Jeste li vi radile tripl test?

Stigle smo i mi devojke sa kontrole. Sve je odlično. Bebice rastu, lepo napreduju tako da uživamo sve tri. Jedna je malo veća za nekih 10-ak grama, valjda da se odmah zna ko je velika sestra. Sve vas pozdravljamo i šaljemo poljupce (jedna od beba bukvalno). :zcepanje:

Stigle smo i mi devojke sa kontrole. Sve je odlično. Bebice rastu, lepo napreduju tako da uživamo sve tri. Jedna je malo veća za nekih 10-ak grama, valjda da se odmah zna ko je velika sestra. Sve vas pozdravljamo i šaljemo poljupce (jedna od beba bukvalno). :zcepanje:

Odlično.
Jesu ti menjali terapiju? Kad imaš novu kontrolu? Jesu pominjali serklaz?

Meni tiba odjednom počela da pupi, ne gojim se, nema salca, ali za 2-3 dana od trudnice na kojoj se ništa ne vidi, postala sam trudnica sa stomakom koji ne dovodi u sumnju. Ljudi na ulici koji su me videli pre desetak dana, sada imaju zapanjen izraz lica, valjda misle otkud ona trudna kad nije bila prošle nedelje. Baš su smesni tako zblanuti.

Pozdrav od mene i mojih momaka. Molim te odgovori mi, pošto mi sa tobom najlakše da poredim, kad su tvoje bebane starije samo 1 dan :).

Što se tiče terapije - nisu mi menjali. Dodali su mi aspirin, jer im se nisu svidjali trombociti, ali kada poredim rezultate opadaju mi. Ostala sam na utrogestanu 2*200 i vitaminskim dodacima (femibion2 i feroglobin) koje sam na svoju ruku izbacila, tj. zamenila jeftinijom varijantom domaćih proizvoda, i po potrebi jednom nedeljno poliginax, koji redovno koristim (1* nedeljno) jer imam pojačan sekret. Sledeću kontrolu (ekspertni UZ) imam 3. septembra. To sam malo poranila jer kasnije imamo svadbu (brat mi se ženi) pa ćemo imati punu kuću gostiju iz inostranstva. Stiže radna snaga :manikir:
Inače imam zakazan UZ i u domu zdravlja 29. augusta tako da ću tih dana da se dosta družim sa bebicama.

A što ne mogu da se nagledam cd-a sa UZa... Taman su nasnimali jednu bebicu kako guta plodovu vodu, kao ribica otvara usta :rotf: Još uvek ne mogu da verujem da posle toliko godina pokušavanja, lečenja i mučenja doživljavam sve ovo... Već smo počeli da razgledamo kolica i skupljamo bebi opremu... Taman kad sam sve što sam kao devojka nakupovala - podelila jer sam već bila pomislila da mi neće trebati pa da se "iskoristi". Sada ima da skupljam sve nazad :super:

CD? Blago tebi, meni profa nije ni slicicu napravio. On se udubi u pregled i samo diktira i na kraju kaže, bebe su vam super, ne brinite ništa. Moje drugarice već imaju po dvoje dece i najavljuju da će mi dostaviti tonu stvari. Ja sam za sad pretrazila internet, da vidim kolica, krevetic. Čekam da muž ode na godišnji, pa cemo ici da vidimo i uživo to što sam izdvojila.

Divno i bravo za devojke, nek su nam zive i zdrave!!! Poljubac od mojih momaka za njih :D:D Opet smo bili na uz po pitanju dogovora za ac i dr se slaze da ne treba nista dirati, da su bebani super!!!
Jesi ti, Kristina, sad presla kod Andjelic ili ces se vratiti kod Crnogorac kad dodje sa godisnjeg? I jedno pitanje za Vasiliju i tebe. Znam da je jos uvek rano, ali razmisljam o tome gde cu se poradjati i doktori iz mog grada mi preporucuju Betaniju, pa se mislim da, mozda, predjem kod nekog dr koji radi i u Genesisu i tamo. Sta vi planirate po tom pitanju?

Super Vasilije za bebice, samo neka rastu i napreduju i da sve prodje bez ikakvih problema. :klap:Sto se tice tog polipa, :dash: hm valjda ce uskoro i nestati :worth:da bi mogla da se skroz opustis i uzivas. :heart:
Kristinah sretno u ponedeljak na kontroli :bye:
Klarita otidji barem kod jos dva dr i neka ti i oni kazu svoje misljenje. :ok:Sto se tice amnio nije bitno koliko ona kosta nego koliko je rizicna i vjerodostojna. Nemoj misliti da sam neki truli bogatas pa mi nije nista 59000, nego samo kazem da je to najmanji problem u odnosu na rizik i ostalo... :think:
Za 9 dana i ja radim dabl test i molim Boga da mi pokaze da je sve ok da ne bi morala raditi amnio.
Jeste li vi radile tripl test?

Mamice, meni su rekli da se tripl test ne radi kod blizanaca jer nije merodavan, tako da to preskacemo. Bila ja na konsultacijama kod nekog dr iz Austrije koji povremeno dolazi kod nas, i covek mi uz radio sat ipo vremena i rekao amniocinteza nije potrebna,bebci su super, tako da je mama sada najsrecnija.
Kako si ti, jesi bila na uz?

CD? Blago tebi, meni profa nije ni slicicu napravio. On se udubi u pregled i samo diktira i na kraju kaže, bebe su vam super, ne brinite ništa. Moje drugarice već imaju po dvoje dece i najavljuju da će mi dostaviti tonu stvari. Ja sam za sad pretrazila internet, da vidim kolica, krevetic. Čekam da muž ode na godišnji, pa cemo ici da vidimo i uživo to što sam izdvojila.

Javila mi sestra iz Bg da je nasla Chicco kolica za blizance za 30000 din, sto je i vise nego povoljo. Jedino sto oni nemaju, ne rade, sedista za kola, vec ih posebno kupujes, kod njih ili gde god hoces. Meni rano da kupujem, ali cena je super.
Kako si ti zadovoljna profesorom? Mislis li kod njega do kraja?

Mamice, meni su rekli da se tripl test ne radi kod blizanaca jer nije merodavan, tako da to preskacemo. Bila ja na konsultacijama kod nekog dr iz Austrije koji povremeno dolazi kod nas, i covek mi uz radio sat ipo vremena i rekao amniocinteza nije potrebna,bebci su super, tako da je mama sada najsrecnija.
Kako si ti, jesi bila na uz?

E pa nisam znala to za tripl test ;)
U ponedeljak idem na uz i da radim dabl test i vec me neki strah hvata :dash:
Klarita a gdje dolazi taj dr iz Austrije i kako se zove?
Znala sam da je sve ok i sad se opusti a svaki geneticar ce ti reci da treba amnio jer je to upravo njihov fah, zar ne :ok:
Kolica su extra povoljna i dok kupis sjedalice za auto opet te nece izaci mnogo :klap:

E pa nisam znala to za tripl test ;)
U ponedeljak idem na uz i da radim dabl test i vec me neki strah hvata :dash:
Klarita a gdje dolazi taj dr iz Austrije i kako se zove?
Znala sam da je sve ok i sad se opusti a svaki geneticar ce ti reci da treba amnio jer je to upravo njihov fah, zar ne :ok:
Kolica su extra povoljna i dok kupis sjedalice za auto opet te nece izaci mnogo :klap:
Nemoj da se bojis, bebe su sigurno super. Ko ti radi ekspertski? Meni su rekli za double test da, takodje, nije merodavan kod blizanaca, ali eto, mi radili. Doktor kod koga sam bila po preporuci je iz Ade, ne znam koliko je to sad tebi bglizu, ali je on bas strucnjak za ultrazvuk, ultrazvucni dijagnosticar, i samo se tim bavi. Znam da mnogi iz Srbije dolaze kod njega. On radi u Austriji, pa dodje kuci povremeno. Ja sam jako srecna sto sam imala mogucnost da odem kod njega, pogotovo nakon onog razgovora sa geneticarima gde smo mi sve sto smo radite ivf, po njima, rizicna grupa.
A, kolica su super povoljna, samo mi nesto rano da ih vec sad kupujem, nemam pojma

Javila mi sestra iz Bg da je nasla Chicco kolica za blizance za 30000 din, sto je i vise nego povoljo. Jedino sto oni nemaju, ne rade, sedista za kola, vec ih posebno kupujes, kod njih ili gde god hoces. Meni rano da kupujem, ali cena je super.
Kako si ti zadovoljna profesorom? Mislis li kod njega do kraja?

Ja sam gledala na netu Mc Laren kolica, 37000 din., imaju i nulti polozaj, kišobran su i imaju kaiš za nosenje, što mi je važno jer živim na 2. spratu bez lifta. Drugarice će mi dati sedišta za 0-13 kg.
Za sad ostajem kod profesora, jeste da ne prica mnogo, ali zna šta radi. Radice mi serklaz u Betaniji sledećeg meseca. Ako bih dogurala do 9og meseca, najradije bih se poradjala u bolnici u kojoj radim, tu se najprijatnije osecam, nije velika klinika da se izgubiš u masi pacijenata, majka me moze obici kad god mi nešto zatreba. Ali se bojim prevremenog porodjaja, pa da bebe pošalju u Novi Sad a ja ostanem, pa niti mogu da ih vidim niti da im pošaljem mleko u inkubator. Profesor je već rekao da ce mi on raditi carski, čim sam mu pomenula da želim kod njega da vodim trudnoću.

P.S. za Klaritu

Mislim da u Aksi, a verovatno i u drugim većim prodavnicama možeš da napraviš svoju listu proizvoda koje zelis kupiti i to te čeka spremno kad se porodis. Tako da ne moraš kupovati unapred, vec kad ti legnes u porodilište, muž ode tamo i iskesira a oni ti već spreme sve sa tvoje liste.

Ja sam gledala na netu Mc Laren kolica, 37000 din., imaju i nulti polozaj, kišobran su i imaju kaiš za nosenje, što mi je važno jer živim na 2. spratu bez lifta. Drugarice će mi dati sedišta za 0-13 kg.
Za sad ostajem kod profesora, jeste da ne prica mnogo, ali zna šta radi. Radice mi serklaz u Betaniji sledećeg meseca. Ako bih dogurala do 9og meseca, najradije bih se poradjala u bolnici u kojoj radim, tu se najprijatnije osecam, nije velika klinika da se izgubiš u masi pacijenata, majka me moze obici kad god mi nešto zatreba. Ali se bojim prevremenog porodjaja, pa da bebe pošalju u Novi Sad a ja ostanem, pa niti mogu da ih vidim niti da im pošaljem mleko u inkubator. Profesor je već rekao da ce mi on raditi carski, čim sam mu pomenula da želim kod njega da vodim trudnoću.

E, to je isto bas povoljno. Za Aksu cu videti, nije losa ideja. Ja drzim butik u kome ima za bebe garderobica,mislim da ne smem da reklamiram pa bez imena pisem, a za propratni materijal ce mi svakako trebati svasta nesto.
Ja ne znam sta cu za doktora. Meni je moja dr stvarno dobra, imam u nju poverenja, sto je najbitnije, ali mislim da moram vec da razmisljam o tome da me preuzme neko ko radi u Betniji jer bih se tamo poradjala, Super sto ce ti profesor raditi serklaz u drzavnoj bolnici, ne moras da placas, a nije bas jeftino. Ja cu sad na sledecoj kontroli videti sta mi dr kaze po tom pitanju. Jesi ti imala neke indikacije sa serklaz ili je to praksa kod blizanaca?

Čula sam da jeste serklaz princip za blizance, pogotovo sa ivf-a, da se sve učini da se održe kad su se žene već namucile da dodju do trudnoće. Ja još imam i taj polip u grlicu, koji ga za sad ne siri, ali nikad se ne zna. Mogu ja da radim serklaz i u mojoj bolnici, ne bih morala da de maltretiram sa uputama i komisijama, ali svi dr vole kad pacijent sve radi kod njih, valjda najbolje kontrolišu sve detalje, mada serklaz nije ni neka mudrost postaviti. Taman ću osacovati odeljenje, ko zna, mozda tamo budem morala provesti zadnji mesec trudnoće zbog održavanja. Sad ću izvideti situaciju :).

Opet P.S.
Dr Crnogorac mi je rekla da oni sve svoje trudnice smeštaju u Betaniju, valjda ih direktor poradja ili neko od dr koji rade kod njih a obilazi ih Genesisova specijalizantkinja koja je tamo na stazu. Tako da iako ne promenis dr, bices zbrinuta u Betaniji, to je razradjen mehanizam.

Čula sam da jeste serklaz princip za blizance, pogotovo sa ivf-a, da se sve učini da se održe kad su se žene već namucile da dodju do trudnoće. Ja još imam i taj polip u grlicu, koji ga za sad ne siri, ali nikad se ne zna. Mogu ja da radim serklaz i u mojoj bolnici, ne bih morala da de maltretiram sa uputama i komisijama, ali svi dr vole kad pacijent sve radi kod njih, valjda najbolje kontrolišu sve detalje, mada serklaz nije ni neka mudrost postaviti. Taman ću osacovati odeljenje, ko zna, mozda tamo budem morala provesti zadnji mesec trudnoće zbog održavanja. Sad ću izvideti situaciju :).

I ja sam tako cula, ma sve sto treba, nije tesko za nase bebe. A, kad odes, osacuj dobro situaciju:lol: Doduse, bila ja tamo u februaru prosle god, na laparoskopiji. Sestre su bile neljubazne i hladne, ali nista neuobicajeno, niti preterano. Ja jednoj rekla da imam temperaturu , a ona meni kaze, idite lezite i prestanite da izmisljate:lol: I tako ti ja sa temperaturom na operacionom stolu. Pomenula Kopitovicki pre nego sto me uspavaju, aj reko cisto da zna, mozda je to normalno, a ona zamalo slog da je strefi, kaze, zasto niste rekle sestri:lol::lol: E, sad, sve sem toga je bilo ok.

Opet P.S.
Dr Crnogorac mi je rekla da oni sve svoje trudnice smeštaju u Betaniju, valjda ih direktor poradja ili neko od dr koji rade kod njih a obilazi ih Genesisova specijalizantkinja koja je tamo na stazu. Tako da iako ne promenis dr, bices zbrinuta u Betaniji, to je razradjen mehanizam.

Ej, a jel mislis na nacelnika ginekologije? Ako da, njega sam imala priliku da vidim za vreme mog boravka tamo i cula sam sve najbolje o njemu. Super ako imaju nekoga ko ce brinuti o nama, uvek je drugacije kada se neko za tebe zalozi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back