Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve lekove koje smo i mi žene dobile kao neophodne za uspeh vantelesne a koji nisu lekovi za stimulaciju jajnika, morali smo kupiti. Tako da je moguće da se kupuje i terapija za muškarca. Treba proveriti da li te lekove može da prepiše urolog, ukoliko ne ulaze u cenu vto, jer nisu jeftini. Sve najbolje i puno uspeha.

Da li neko možda ima iskustva Narodnim Frontom u vezi vto?,pošto mi i je i Bg blizu ,a tamo sam radila operaciju ciste,a moji utisci o ljubaznosti i predusetljivostisti na najvišem nivou( otišla sam samo sa uputom, a tretman mi je bio potpuno isti kao devojci iz moje sobe koja je bila po vezi)

Da li neko možda ima iskustva Narodnim Frontom u vezi vto?,pošto mi i je i Bg blizu ,a tamo sam radila operaciju ciste,a moji utisci o ljubaznosti i predusetljivostisti na najvišem nivou( otišla sam samo sa uputom, a tretman mi je bio potpuno isti kao devojci iz moje sobe koja je bila po vezi)

Pozdrav Dzovana.
Dok se privatnici nisu uključili pred kraj prošle godine i ja sam se dvoumila izmedju Genesisa i Fronta. Znam da je nacelnica steriliteta sa dosta iskustva i veoma stručna. Vidi na drugim sajtovima sa forumima o vantelesnoj, ima dosta iskustava sa Frontom, možda i najvise o njima.
Pozdrav

moze li neko da mi kaze kakp se radi embrioredukcija

Draga leptir, s obzirom da je i meni predlozena embrioredukcija, doktorka koja mi vodi trudnocu mi je objasnila proceduru, u slucaju da bude neophodna.

Naime, ne radi se pod opstom anestezijom, a procedura je ista kao za amniocintezu. Pod kontrolom uz pregleda, doktor ti kroz stomak ubaci injekciju koja sarzi neku supstancu i ubrizga je u embrion koji se zeli otkloniti. Kazu da sama procedura nije toliko bolna, vec sama cinjenica da ti pratis ceo proces na ekranu. Ako te bude zanimalo detaljno kako se radi, mogu ti poslati link.

Gde radis i kod koga, i koje su kod tebe indikacije za to?
Veliki pozdrav

Supruga i ja smo na nacionalnom programu vantelesne oplodnje koju nam rade u betaniji. Zanima nas dali su merional i pregnyl za muskog partnera o trosku drzave ili ih kupujemo ? Hvala unapred.

Mi smo išli preko fonda, ali smo bili u Genezisu. Moj suprug je isto dobio merional ali smo ga morali kupovati. Kod nas jedna ampula košta 1600 din a preporučili su nam da ga nabavimo u Madjarskoj, jer je tamo jeftiniji. Tamo nas je jedna ampula izašla čini mi se oko 1100 din. Ako imaš nekog da putuje u Madjarsku isplati se doneti odatle. Želim vam mnogo sreće.

Devojke, nemojte da vas muzici mnogo razmaze:) Mi smo bili na konsultacijama, sa sledecim ciklusom pocinjemo kontracepciju i tada da se javimo njima da naprave semu i plan za dalje. U zadnjih dve godine, ovo je prvi put da jedva cekam da dobijem... al ima da cekam jos 20tak dana i konacno pocinje nesto konkretno osim skupljanja papira i sirenja nogu za preglede :)

Devojke, nemojte da vas muzici mnogo razmaze:) Mi smo bili na konsultacijama, sa sledecim ciklusom pocinjemo kontracepciju i tada da se javimo njima da naprave semu i plan za dalje. U zadnjih dve godine, ovo je prvi put da jedva cekam da dobijem... al ima da cekam jos 20tak dana i konacno pocinje nesto konkretno osim skupljanja papira i sirenja nogu za preglede :)

Lolkice, i mi smo se za ulazak u VTO spremali tri godine. Sada jedva čekaš, ali videćeš, kad jednom krene sve će ići tako brzo. Sam proces terapije i svega ostalog što je usledilo je tako brzo proletelo... Ja vam želim još ono malo preostalog strpljenja, koje vam je ostalo i naravno pozitivne rezultate. Srećno :)

Pozdrav svima.
Večeras smo bili na uz u 12oj nedelji. Bebe prave žurku, mrdaju na sve strane, jedva ih je prof namestio da im premeri sve sto treba. Jednog bebca je morao i malo da pogurka :). Uglavnom, imaju sve što treba i koliko treba. Kontrola za mesec dana, terapiju nastavljam, planiran serklaz u 18oj nedelji. Dozvoljene mi lagane setnje. Čekam vaše izveštaje devojke.

Pozdrav svima.
Večeras smo bili na uz u 12oj nedelji. Bebe prave žurku, mrdaju na sve strane, jedva ih je prof namestio da im premeri sve sto treba. Jednog bebca je morao i malo da pogurka :). Uglavnom, imaju sve što treba i koliko treba. Kontrola za mesec dana, terapiju nastavljam, planiran serklaz u 18oj nedelji. Dozvoljene mi lagane setnje. Čekam vaše izveštaje devojke.

Znaci bebe prave zurku:hahaha::zcepanje: Neka, neka, bitno je da su dobro i zdravo. Jesi bila kod profesora Stojica? Da ne znas mozda kojim danima radi u Genesisu? Ja sutra kod Crnogorac na uz da vidimo stanje, pa cemo videti sta dalje. Javljam se... E, a sto serklaz tako rano? Mislim, ja ne znam ni kad se to inace radi, nego sam mislila tamo pred porodjaj.

Bila sam kod njega. Izgleda da radi četvrtkom samo, bar ovog meseca. A serklaz preventivno, mislim da to predloze svim vto trudnicama sa više od jedne bebe, za sigurnost. Još ja imam taj polip u grlicu, mada sem onog krvarenja u 8oj nedelji, za sad ne pravi druge probleme. Svidja mi se prof. Ne priča mnogo dok pregleda, samo diktira mere bebe, ali odaje utisak čoveka koga možeš sve da pitaš i sve ti odgovori, vrlo ljubazan.

Pozdrav svima.

Hej, super. Pretpostavljam da ćeš serklaž raditi u Genesisu, koja je cena ako sme da se zna? Ja idem na UZV u ponedeljak poslepodne. Videćemno šta će biti. Sve se nadam da bi mogli da mi izbace fraxiparin pošto sam jako loše počela da reagujem na njega. Strvaraju mi se jako tvrde kvržice koje svrbe kao da me izujedali rasni komarci (a i finansijski sam već u dugovima). Ali šta je tu je. Sve za dobro naše dečice. Nadam se da će sve biti u redu i da bebice rastu s obzirom da se ja nisam ugojila ni grama za sada.

Hej, super. Pretpostavljam da ćeš serklaž raditi u Genesisu, koja je cena ako sme da se zna? Ja idem na UZV u ponedeljak poslepodne. Videćemno šta će biti. Sve se nadam da bi mogli da mi izbace fraxiparin pošto sam jako loše počela da reagujem na njega. Strvaraju mi se jako tvrde kvržice koje svrbe kao da me izujedali rasni komarci (a i finansijski sam već u dugovima). Ali šta je tu je. Sve za dobro naše dečice. Nadam se da će sve biti u redu i da bebice rast
u s obzirom da se ja nisam ugojila ni grama za sada.

Pozdrav.
Nismo se dogovarali gde će mi raditi serklaz, tako da nemam pojma za cenu. Ni ja baš ne bih bacala novac, s obzirom da u bolnici u kojoj radim mogu da sa knjižicom to obavim, i da to opet uradi neko kome verujem, kao i profesoru. Nije to ni neki komplikovan postupak. Za ekspertski uz sam dala 6500, tako da imaš u vidu za ponedeljak. Ko će te pregledati?
I meni je guza cvornovata od injekcija Progesterona, ali profesor je rekao da nastavim do sledeće kontrole. I aspirin i utrogestan i dalje.

I mi smo bili danas na UZ. Imamo dve bebe, jedna je sama otisla, prestala sa razvojem.Imacemo dva decaka:hahaha::hahaha: Bebani su dobri, razigrani i napredni. A mama i tata presrecni:heart::heart: I meni je doktorka spominjala serklaz, ali kao ne pre 16. nedelje. Sad ekspertni u 12. nedelji. Misilim da je serklaz u Genesisu oko 18.000.... ali, nemojte me drzati za rec, tako sam negde procitala.

I mi smo bili danas na UZ. Imamo dve bebe, jedna je sama otisla, prestala sa razvojem.Imacemo dva decaka:hahaha::hahaha: Bebani su dobri, razigrani i napredni. A mama i tata presrecni:heart::heart: I meni je doktorka spominjala serklaz, ali kao ne pre 16. nedelje. Sad ekspertni u 12. nedelji. Misilim da je serklaz u Genesisu oko 18.000.... ali, nemojte me drzati za rec, tako sam negde procitala.

Kako je uspela da vidi pol tako rano. Koliko je meni poznato u 9oj nedelji postoji polna kvrzica koja se nije još diferencirala u pravi polni organ. Trebalo bi tek posle 12te da može da se vidi. Nama je profesor rekao da ga ne pitamo za pol jer je još jako sitno a bebe zivahne. Al dobro, da ne pametujem. Imaš na sajtu bebac.com lep opis razvoja trudnoće po nedeljama.
Ako je tolika cena serklaza, a verovatno da jeste, s obzirom na anesteziju, meni je to mnogo. Pogotovo što će uz posle 20te nedelje biti preko 10000, jer je to ekspertski za blizance.

Uzivaj u trudnoći Klarita, nadam se da ti prestaju mučnine.

Kako je uspela da vidi pol tako rano. Koliko je meni poznato u 9oj nedelji postoji polna kvrzica koja se nije još diferencirala u pravi polni organ. Trebalo bi tek posle 12te da može da se vidi. Nama je profesor rekao da ga ne pitamo za pol jer je još jako sitno a bebe zivahne. Al dobro, da ne pametujem. Imaš na sajtu bebac.com lep opis razvoja trudnoće po nedeljama.
Ako je tolika cena serklaza, a verovatno da jeste, s obzirom na anesteziju, meni je to mnogo. Pogotovo što će uz posle 20te nedelje biti preko 10000, jer je to ekspertski za blizance.

Uzivaj u trudnoći Klarita, nadam se da ti prestaju mučnine.

ej, pa na onom uz sto imaju u ordinaciji ne moze da se vidi, ali juce kad smo mi bili na klinici majstori su taman montirali neki najnoviji aparat, pa su mi dr Crnogorarac i dr Andjalic rekle da imam privilegiju da prvoj gledaju bebe na njemu, i da se moze videti i pol i svasta nesto sto ne moze na obicnom. pregledale me oko 45 min, a ordinacija bila puna doktora koji su se zadesili tu na klinici i svi su kad su priblizili bebe rekli: decaci!!!! Imam snimak na cd, ja naravno ne vidim toliko, ali se bebe jako lepo vide, i oci i nos i rukice i sve. Inace sam juce bila 9+6 tako da se pol mogao videti jer se formira do kraja 9te nedelje, tako su mi bar juce doktori rekli a imam i neku knjigu o razvoju trudnoce po nedeljama gde pise da se polni organi formiraju do 10te nedelje, ali se ne moze uociti na uz aparatu jer sve to jos uvek minijaturno. Ali ovaj aparat je izgleda cudo :) Kaze neki doktor koji je isto bio tamo: jao, dve pise :D :D Ja gledam a od uzbudjenja nista ne vidim. inace, naplatili su mi kao obican pregled jer sam im verovatno bila zamorce juce. :D Nisam znala da je ekspertni za blizance tako skup posle 20te nedelje/ Lele, pa to je bas puno!
Meni je i dalje muka, smrsala sam dosta, jedem kao vrabac, inace sam uvek slabo jela, ali sad je bas uzas. Sinoc sam prvi put i povratila, i to ne toliko od muke nego posle leka. Svaki put kad pijem neki lek, ja sam na granici da povratim, a znas i sama koliko ih dnevno pijemo. uf! Al, dobro, proci ce i to... Da li si ti presla na femibion 2?

Poslednja izmena:
Treba da predjem na femibion 2,ali ga nisam nasla u apotekama, dobiće sledeće nedelje.
Bili su vrlo korektni ako ti nisu naplatili cenu ekspertskog, jer ti si svakako u 9oj a ne u 12oj,kad se to radi a ipak te ispregledali do detalja. Super što ne moraš da čekaš do 12te da vidiš detalje. Ja i dalje ne mogu da verujem da su u mom stomaku dva gimnasticara, koja se vrte tamo amo, a na meni se ni ne vidi da sam trudna. Da mi nije naduvan želudac, zaboravila bih da sam u "drugom" stanju :).

Ja od sinoc imam jaku, tupu bol, ziganje, sa leve strane, i to u gornjem stomaku. Sad me je tek malo popustilo, a ne moram da vam kazem koliko sam se uplasila. Doktorka mi je rekla da u ovom dobu trudnoce bol koja nije pozeljna je ona menstrualna i da, ako je osetim, odmah legnem, a ako se nastavi da se javim na kliniku. E, sad, mene boli s vremena na vreme dole, ali uglavnom ako puno setam ili sedim, ali ono od sinoc su bili nepodnosljivi bolovi na svakih 5 minuta. Sad mi jeste bolje, ali ne znam da li bih se trebala javiti i kome.... danas u genesisu nema doktora. Da li je neka od vas imala takve bolove u gornjem delu stomaka?

Ako se stvarno plašiš, nazovi kliniku.Barem sestre da ti pomognu ili da te upute šta da radiš.
Meni je dr.rekla da , ne daj bože da prokrvarim, da se javim da dobijem pregnyl.Moj lokalni ginekolog mi je napisala nalog pa da idem u hitnu ako zatreba.
Ne smeš da čekaš sutra.

Ako se stvarno plašiš, nazovi kliniku.Barem sestre da ti pomognu ili da te upute šta da radiš.
Meni je dr.rekla da , ne daj bože da prokrvarim, da se javim da dobijem pregnyl.Moj lokalni ginekolog mi je napisala nalog pa da idem u hitnu ako zatreba.
Ne smeš da čekaš sutra.

Zvala, sutra do pre 2 sata nema niko od doktora i da dodjem tad. Ako se stanje nastavi i bol ne prodje, u bolnicu da se javim. Ovde ako se javis u bolnici odmah te ostavljaju da lezis, Joj, moram se malo smiriti. Primila sam progesteron pa ce mi nadam se biti malo bolje.

Ne znam šta da ti kažem...
Mogu da pretpostavim kako ti je...Nema ko da ti pomogne...
Možda bolnica i nije loše rešenje, barem će neki doktor da da mišljenje.Ti najbolje znaš šta treba da radiš i osetićeš šta je najbolje za vas.
Biće sve u redu!

Klarita, da li ti je bolje danas?
Bol u levom gornjem delu stomaka ne bi trebalo da ima veze sa bebama, suviše je visoko za taj stadijum trudnoće i što je još dobro nemaš krvarenje. Medjutim, nema razloga da trpis bol i još strah i stres koji ti mogu dodatno naskoditi. Idi u bolnicu da ti dežurni ginekolog potvrdi da je sa bebama sve u redu, biće ti mnogo lakše. A onda te mogu pregledati hirurg i radiolog da ti uradi ultrazvuk stomaka da se vidi odakle taj bol, što sve nemaš u Genesisu. Bol može biti od zatvora koji muči skoro sve trudnice, od želuca od svih lekova koje pijemo i još mnogo čega i što bi ga trpela i mučila se.
Čuvaj se i javi se šta si uradila i kako ti je.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back