Zdravo Maro,
ja faktički i nisam na forumu, učlanila sam se upravo kad sam pročitala tvoj "slučaj". Naime, kod Ivanovića sam, kod Biljane P., imam mega oblik PCO (bezbroj cisti, ogromni jajnici), odradila sam aspiraciju, posle stimulacije, i 8 dana odležala sa 3 dana blaže hiperstimulacije. Mislim da je Biljanina stručnost doprinela da ne bude jača hiperstimulacija. Izvadili su mi 13 j.c. a poslednji put mi je pomenula jedan embrion (samo jedan ????!!!), zamrznut dok mi se smire jajnici. Pošto sam već slučaj kakav jesam, nemam ciklus a ni ovulaciju pa sam ispila neki lek (vrsta kontraceptiva) da mi se smire jajnici i čekam da dobijem pa da se dogovaramo za Superfakt. Posebna je priča što se ja lako istresiram a Biljana je jaaaako hladna, pomene mi nešto a neće onda da objasni o čemu se zapravo radi a kamoli da malo bodri, tako da se oko toga stalno nerviram.Ili mi nemoj ništa govoriti ili objasni kad već kažeš !! Goca mi je pominjala laporoskopiju kao način da ne završim na intenzivnoj 6 nedelja a sad mi Biljana kaže "ma kakva laporoskopija"...Ništa mi nije jasno a njih ne daj bože da nešto pitaš ! S te strane sam baš nezadovoljna ali preživeću ako shavtim da je prava što se tiče stručnosti.
Uh, što sam raširila...

Volela bih ako ti možeš da mi rastumačiš situaciju jer si bila kod njih i eventualno mi kažeš šta me čeka...neki savet...
Ndam se da je kod tebe sve u redu, čestitam ti, želim sve naj, naj !!
Pozdrav
Zdravo draga,
dobro dosla na nas forum. Nas dve smo vrlo slicni slucajevi cini mi se iz tvoje price, samo sto ja pored svog problema imam i muza sa problemom

. Necu ti to ponavljati, verujem da si iscitala sve. Naime, ja sam kod Ivanovica krenula po preporuci prijatelja koji je doktor (urolog), dvoumila sam se izmedju Praga i njih i odlucila se zbog posla za blizu varijantu. Imala sam dve vantelesne, prva nije uspela, blaga hiperstimulacija, jajnici su mi bili oko 10cm, a koristila sam male kolicine Gonal pena kao stimulaciju, u postupku su mi vracene dva embriona idealna, ali ostali nisu nastavili da se razvijaju pa nije bilo nicega za zamrzavanje (Ivanovici zamrzavaju samo blastociste). lezala sam posle et sve vreme i nije mi uspelo. Trebalo mi je 2godine da se oporavim (psihicki) i krenem ponovo.
Ovaj postupak je bio jos burniji, jaca hiperstimulacija, cini mi se da smo imali 17jc, od cega je oplodjeno ne znam koliko, a do stadijuma blastociste i zamrznuto 7.
kada su mi rekli da mi u ovom postupku nece vracati embrione nego zamrzavati, poludela sam, trazila sam da mi vrate na moju odgovornost, a onda mi je Goca objasnila da je zapravo ovakav nacin VTO buducnost, zato sto ti se blastociste vracaju kada ti je organizam potpuno miran. U bolnici su mi kasnije objasnili da oni imaju najsavrseniji kod nas nacin odmrzavanja embrijona, tako da su velike sanse za uspeh.
Sto se Bilje tice, ja sam njom jako zadovoljna, ona je malo strpljivija od Goce, a ja sam svemu ovome pristupila tako da nisam puno ni pitala, imala sam poverenja u njih i cesto sam kada nesto pocnu da mi objasnjavaju govorila da nema potrebe da gube vreme da mi je bitno da one znaju sta rade, verovala sam im beskrajno.
meni su embrioni vraceni 18.04., a aspiracija mi je bila 19.12. toliko mi je trebalo da se sredi situacija sa jajnicima. Pila sam Suprefakt, pijem ga jos uvek.
Inace dobro sam, hvala na pitanju, lezim kod kuce, u utorak idem u bolnicu, rade mi dabl test i lezacu neko vreme. Obzirom da sam imala to krvarenje, icicu u bolnicu na svake 4 nedelje.
ja ti od srca zelim da uspes i vucem te za nosic.
ako imas jos nekih pitanja tu sam

e, zaboravih da ti kazem da su i meni predlagale tu laparaskopiju jajnika, ja na to nisam pristala, ne znam zasto nesto sam se bojala da mi seckaju jajnike, htela sam jos jednom da probam ovako cela.