Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne daj se Maro, samo hrabro, odmaraj sto vise. Trudnoca jeste lepa, ali je i stresna(bar je meni bila), ali uz pozitivne misli sve ce se na kraju dobro zavrsiti, samo polako, dan po dan! Mi drzimo fige za tebe i malog borca!

:vatromet: :zurka: :zurka: :zurka: :klap: :klap: :klap: :vatromet:
nekoliko dana nismo vas obilazili i baš ste nam ulepšali ove tmurne i kišovite dane
sve čestitke novopečenim trudnicama, kristina, vasilije moja supruga i ja vam želimo bazbrižne trudničke dane,
klarita i tebi želimo puno sreće, naravno puno pozdrava i mari, kad ona povuče za nosiće nema promašaja ...
samo tako nastavite i neka na svakoj strani bude po neki vatromet ...

Poslednja izmena:
Leukociti ce spasti cim te prodje ta prehlada. Sad se cuvaj, kljukaj vitaminima, cajevima, pij puno tecnosti i proci ce to. Kada trebas na UZ?

Na UZV idem 31. 05. Dobila sam nalaze krvi Leukociti 18, 8 a trombociti isto preko norme. Ali već su mi se javili sa klinike i dali uputstva tako da ne brinem. Za nedelju dana ponovo vadim krv i ima da budu rezultati kao za izložbu! Ima da pokažem zube ovim bakterijama i virusima što me opsedaju!!!

Nije me bilo par dana, pa navratih da vidim ima li nekih novosti. Meni danas 3 dan nakon transfera i bez nekoh velikih i bitnih simptoma sam. Verovatno je tako i kod vecine vas bilo. Posto zivim na 4.spratu, bez lifta, a savetovane su mi setnje, ali ne i stepenice:dash:, primorana sam na setnju po sopstvenom stanu, tako da sam blago receno vec podileisala od dosade. A tek 3. dan:lol: Htela sam da vas pitam da li slaba cirkulacija utice na embrione? Naime, ja sam dobila da pijem aspirin, ako i mnoge zene, ali mi je i pored njega dosta slaba cirkulacija, noge su mi konstantno hladne, pa se plasim da to nesto ne utice na plod. Ako neko zna nesto o tome, bila bih vam veoma zahvalna.
Veliki pozdrav za sve cekalice i za nase novopecene trudnice!

:vatromet: :zurka: :zurka: :zurka: :klap: :klap: :klap: :vatromet:
nekoliko dana nismo vas obilazili i baš ste nam ulepšali ove tmurne i kišovite dane
sve čestitke novopečenim trudnicama, kristina, vasilije moja supruga i ja vam želimo bazbrižne trudničke dane,
klarita i tebi želimo puno sreće, naravno puno pozdrava i mari, kad ona povuče za nosiće nema promašaja ...
samo tako nastavite i neka na svakoj strani bude po neki vatromet ...
Hvala Vlajo puuuuuno!!! Veliki pozdrav

- - - - - - - - - -

Kristina, vidimo se 31- og. :) I ja sam tad zakazana za UZ.

Vasilije, kako se osecas sada? Zelim ti da ti vreme sto brze prodje i da uskoro vidis svoju bebu!

Na UZV idem 31. 05. Dobila sam nalaze krvi Leukociti 18, 8 a trombociti isto preko norme. Ali već su mi se javili sa klinike i dali uputstva tako da ne brinem. Za nedelju dana ponovo vadim krv i ima da budu rezultati kao za izložbu! Ima da pokažem zube ovim bakterijama i virusima što me opsedaju!!!

Tako je!!!! :) Bice to dobro! I ti i Vasilije imate UZ isti dan! Navijam za puuuuuno beba:))))

Hvala Klarita, sad je sve ok. Čekamo sledeći petak a ovde navratim da ispratim i tvoju betu.
Što se cirkulacije tiče, nemoj dugo da sediš, ili šetaj ili lezi, a slobodno i na stepenice,samo lagano. I ja sam na 3.spratu.

Vlaji i njegovoj supruzi hvala na lepim željama.

Hvala Klarita, sad je sve ok. Čekamo sledeći petak a ovde navratim da ispratim i tvoju betu.
Što se cirkulacije tiče, nemoj dugo da sediš, ili šetaj ili lezi, a slobodno i na stepenice,samo lagano. I ja sam na 3.spratu.

Vlaji i njegovoj supruzi hvala na lepim željama.
Hvala ti, draga, puno sto pratis moju betu, i ja se uvek radujem kada cujem da nekom uspe, kao da je meni. Sto se cirkulacije tice, drzim je za sad pod kontrolom:) Prija mi vise kad setam, makar po kuci, a kad sedim neprijatan mi je osecaj, kao neki teg da ima dole.
Drzim palceve za sledeci petak i puno beba:)

Nije me bilo par dana, pa navratih da vidim ima li nekih novosti. Meni danas 3 dan nakon transfera i bez nekoh velikih i bitnih simptoma sam. Verovatno je tako i kod vecine vas bilo. Posto zivim na 4.spratu, bez lifta, a savetovane su mi setnje, ali ne i stepenice:dash:, primorana sam na setnju po sopstvenom stanu, tako da sam blago receno vec podileisala od dosade. A tek 3. dan:lol: Htela sam da vas pitam da li slaba cirkulacija utice na embrione? Naime, ja sam dobila da pijem aspirin, ako i mnoge zene, ali mi je i pored njega dosta slaba cirkulacija, noge su mi konstantno hladne, pa se plasim da to nesto ne utice na plod. Ako neko zna nesto o tome, bila bih vam veoma zahvalna.
Veliki pozdrav za sve cekalice i za nase novopecene trudnice!

što se tiče cirkulacije i moja supruga je imala tih problema kad je bila trudna pa sam joj po savetu lekara noge masirao ujutru i uveče sa hepalpan gelom
što se tiče šetnji ne znam koliko stepenice mogu da naštete ali i mi smo ih izbegavali, ali obzirom da se šetnja preporučuje a pri tom savetuju da treba izbegavati
stepenice, zato ne znam šta reći, ja mislim da treba slušati lekare ali prevashodno treba da slušate svoj organizam, ako ti osećaš da možeš lagano i uz njih ne
treba da brineš, samo ne treba preterivati a ako se plašiš pa šetaj po tom stanu i ne razmišljaj mnogo kakva dosada mazi taj stomak i uživaj, divni su to dani puni
nade iščekivanja i maštanja proći će kao tren za čas videćeš.

veliki pozdrav i SREĆNO !!! držimo fige :super: :bye:

Poslednja izmena:
što se tiče cirkulacije i moja supruga je imala tih problema kad je bila trudna pa sam joj po savetu lekara noge masirao ujutru i uveče sa hepalpan gelom
što se tiče šetnji ne znam koliko stepenice mogu da naštete ali i mi smo ih izbegavali, ali obzirom da se šetnja preporučuje a pri tom savetuju da treba izbegavati
stepenice, zato ne znam šta reći, ja mislim da treba slušati lekare ali prevashodno treba da slušate svoj organizam, ako ti osećaš da možeš lagano i uz njih ne
treba da brineš, samo ne treba preterivati a ako se plašiš pa šetaj po tom stanu i ne razmišljaj mnogo kakva dosada mazi taj stomak i uživaj, divni su to dani puni
nade iščekivanja i maštanja proći će kao tren za čas videćeš.

veliki pozdrav i SREĆNO !!! držimo fige :super: :bye:
Hvala, Vlajo, mnogon a savetu, mislim da cu morati i ja kupiti jer mi je stalno hladno i muka mi vise od termosa. Cim setam super, kako legnem, noge santa leda. uzas. Sto se setnje tice, za sad samo stan, sta da se radi. Izbegavam da dugo lezim, malo setam po stanu...proci ce to brzo.
Hvala ti jos jednom puno na svemu, ja i moje 3 mvice vas pozravljamo i javljam se uskoro:D

5 dan od et, vreme jako sporo prolazi...
bavim se trenutno onim sto, sigurna sam, svako od vas bi mi rekao da ne radim, a to je tumacenje simptoma. te osecam nesto, te nista.
citam trenutno o tom cuvenom implantacijskom bolu i krvarenju. da li znate kada se ono desava kod trodnevnog embriona? I da li ima razlike ako je cetrvorocelijski, sestocelijski i osmocelijski?moji su 8-celijski. mene su nocas prvi put boleli jako jajnici,materica, sta vec ne znam tacno. trajalo 10-tak min i proslo. nista strasno i nema tragova krvi. joooj, sama sam sebi dosadna sa ovim pitanima. Danas sam primila progesteron, na 5.dan od et treba pa sam malo i >pod hormonima< :D

Draga Klarita, džaba sebe mučis. Na prethodnoj strani imas sve moje simptome iz tog perioda, ali oni su svi od stimulacije,jer su prestali dve nedelje posle transfera, kad su se jajnici smirili. Kad sam potvrdila trudnocu nestalo je i simptoma jer je prirodno u to vreme došlo do smanjenja napumpanih jajnika. 7 dana nakon transfera sam imala tri tačkice krvi,valjda implantacijske, ali to ima 20-30% žena, ostale su trudne i bez tog znaka. Trenutno jedini simptom koji imam je boluckanje materice, kao kad treba da dobijem,ali kod tebe je još rano i za to, tebe još bole jajnici. Samo opušteno koliko možeš, citaj neku knjiigu, da ti mozak zaokupi tudja sudbina, brže će ti proći vreme.
Pozdrav.

bavim se trenutno onim sto, sigurna sam, svako od vas bi mi rekao da ne radim, a to je tumacenje simptoma. te osecam nesto, te nista.
citam trenutno o tom cuvenom implantacijskom bolu i krvarenju. da li znate kada se ono desava kod trodnevnog embriona? I da li ima razlike ako je cetrvorocelijski, sestocelijski i osmocelijski?moji su 8-celijski. mene su nocas prvi put boleli jako jajnici,materica, sta vec ne znam tacno. trajalo 10-tak min i proslo. nista strasno i nema tragova krvi. joooj, sama sam sebi dosadna sa ovim pitanima. Danas sam primila progesteron, na 5.dan od et treba pa sam malo i >pod hormonima< :D
Klarita, nešto najteže što u životu treba da naučimo jeste da imamo strpljenja (našla ja da ti kažem ;) ) Ali ja sam se držala herojski. Do 12. dana sam izdržala a onda sam morala, ali MORALA da uradim test. Mene je od početka boleo stomak i do dan danas me boli, ali su ti bolovi sada drugačiji. Još uvek osetim jajnike i nadam se da će i to uskoro prestati. Ono što bih ja preporučila jeste da pokušaš nečim da se zabaviš. Na internetu ima mnogo raznih zanimljivih stvari. Ja sam preko interneta naučila da pletem korpice. Uz to i heklam, štrikam i čim nadješ neki hobby vreme brže prodje.

- - - - - - - - - -

Klarita, nešto najteže što u životu treba da naučimo jeste da imamo strpljenja (našla ja da ti kažem ;) ) Ali ja sam se držala herojski. Do 12. dana sam izdržala a onda sam morala, ali MORALA da uradim test. Mene je od početka boleo stomak i do dan danas me boli, ali su ti bolovi sada drugačiji. Još uvek osetim jajnike i nadam se da će i to uskoro prestati. Ono što bih ja preporučila jeste da pokušaš nečim da se zabaviš. Na internetu ima mnogo raznih zanimljivih stvari. Ja sam preko interneta naučila da pletem korpice. Uz to i heklam, štrikam i čim nadješ neki hobby vreme brže prodje.

Drage, imam pitanje za iskusne (i ja sam sa iskustvom,ali jos uvek ne sa ovakvim). Sedmi dan vece nakon transfera (dva dana pre ocekivane menstruacije) imala sam malo blede krvi. Odmah ujutru bilo je samo nekog braonkastog, cak nije ni curilo, vise onako se razmazuje. Uradim taj dan betu, negativna. Iz klinike mi kazu da nastavim s terapijom do 11. dana pa ponovo da uradim betu (to bi bio ponedeljak). I dalje ima (vec dva dana) tog braonkastog, ali cini mi se manje nego u pocetku. Inace, moje menstruacije znaju pocinjati prvo tim braonkastim, nekad i po vise dana dok ne krene krv. Elem, sta sam htela da pitam.

Da li je bilo slucajeva da beta tog 8. dana bude debelo negativna, pa posle npr. tog 11. ili 12. dana da bude pozitivna u vrednostima za normalnu trudnocu?

I da li to tzv. implantacijsko krvarenje (braonkasto i sl.) moze da traje dva i vise dana i kako izgleda?

Trudnice nove, cestitam vam! Ulivate nadu nama drugima. Ja se ne nadam preterano, ali ... ko zna, mozda i ja kazem eto, desilo mi se cudo!

Pozdrav!

ZA KRISTINU: Meni ne pada na pamet da ih castim, pogotovo što se dete nije rodilo, ima mi još 100 briga da preturimo preko glave do te srece. Dovoljno je skupa sama VTO,zaradili su oni dosta,izdvajas ti dovoljno od plate za zdravstvo. Nemoj da misliš zbog mog odgovora da sam besna na doktore, naprotiv, i sama sam iz te branše i dobro znam kolika mi je mala plata, ali ne verujem da to važi za ustanovu u kojoj smo mi bile na VTO. Njima je upala kašika u med što su dobili pacijente preko fonda.

ZA MINIJATURE: Rano ti je za betu, ja sam je radila tek 13.dan od transfera, a 7og dana sam imala braonkasto, valjda implantaciono krvarenje. Tek 5-6 dana nakon implantacije treba raditi betu. A imala sam i krvi na dan kad treba da dobijem, pa mi je opet beta pozitivna. Budi strpljiva i bez panike. Sve najbolje.

6. dan od et....
Hvala devojke, pre svega Vasilije i Kristina na savetima. Treba naci neku zanimaciju da vreme sto pre proleti.
Ali, htela sam vas obe pitati da li ste vi osetile tu implantacijsku bol? Znam da je Vasilije imala par kapi krvi na vesu, pa me samo zanima da li ste osetile bol. Hvala unapred i veliki pozdrav

Draga Klarita, ja se ne secam, tih dana sam bila naduvana, zigali me jajnici, od svih tih ziganja ko bi znao koji su potekli od implantacije. A možeš biti trudna i bez svih tih simptoma i tako je u najvećem broju slučajeva. Veliki pozdrav i svako dobro.

6. dan od et....
Hvala devojke, pre svega Vasilije i Kristina na savetima. Treba naci neku zanimaciju da vreme sto pre proleti.
Ali, htela sam vas obe pitati da li ste vi osetile tu implantacijsku bol? Znam da je Vasilije imala par kapi krvi na vesu, pa me samo zanima da li ste osetile bol. Hvala unapred i veliki pozdrav

Ja sam imala bolove od hiperstimulacije. A i neka upala me je uhvatila pošto sam imala povišene leukocite. Par dana nakon transfera sam morala da pijem antibiotike i tek posle par dana su bolovi prestali. Ali su se javili neki malo drugačiji. Kao menstrualni. Za to su mi drugarice tvrdile da je to bol od implantacije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back