Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro dosla Medena i ja ti zelim da se sto krace zadrzis na ovom forumu, da sto pre predjes na onaj sladji - trudnicki.

Ovcice samo cool ma opusteno, radi samo ono sto ti se radi. Tako su meni rekli kad ti se seta ti setaj, kad ti se lezi ti lezi i to ti je to, ma nema tu neke filozofije ljub....

Devojke, jel ima neka koja je sada u fazi bockanja? Cini mi se da sam sama, da su ovde ostale samo cekalice....:zurka:
Ja sam jos na diferelinu, nadam se da cu u ponedeljak krenuti sa stimulacijom, bice ludo, kako kaze moja dr, bicu kao jastuce za igle:hahaha1::vudu:

Dobro dosla Medena i brzo presla na trudnicke strane...nema pravih saveta..dobri su oni gde se ti osecas dobro

Meni je 8.DT i uzasno sporo vreme prolazi i beskrajno sam nervozna a sada i sumnjicava...simptomi nista...sva sam splasnula cini mi se cak i vise nego proslog puta kada nije uspelo...:( naravno razmisljam o testu...o beti...a za sve je prerano...eto...ne znam sta cu od sebe...medju ljude ne idem zbog virusa...kod Goce je to i direktiva...tako da uglavnom visim na netu i gledam glupe filmove,,,eto..
ovcice...drzim fige :cmok2:
Sunce neka brzo prodje i donese veliku betuuuuu :cmok:
Devojke samo gurajte napred!!!

evo vama novog clana mada mi je dugo trebalo da se javim posto i ja imam problem kao i svi ostali ja i moj muzic treba da radimo TESA i IVF pa me zanima dali neko ima iskustva sa tim intervencijama gde je to najbolje raditi jel se prvi put srecemo sa tim?

ja nemam pojma šta je TESA.
a IVF gde raditi, jako teško pitanje...ako želiš o trošku fonda, onda možeš da biraš između par klinika koje fond pokriva. Ako plaćaš sama, granica je samo nebo :) imaš i kod nas dobrih privatnih, a o inostranstvu i da ne govorim....
sve u svemu srećno!

Devojke, jel ima neka koja je sada u fazi bockanja? Cini mi se da sam sama, da su ovde ostale samo cekalice....:zurka:
Ja sam jos na diferelinu, nadam se da cu u ponedeljak krenuti sa stimulacijom, bice ludo, kako kaze moja dr, bicu kao jastuce za igle:hahaha1::vudu:
Mali suncokret nisi sama....i ja sam na bockama...danas krecem sa fostimanom ili tako neshto do sada sam bila na suprefactu ))))) menjam ruke svaki put kada mi daju bocu....sva sreca neke fine sestre pa je do sada bila samo jedna modrica ))))
ljub ya sve bockalice i cekalice ))))

Dobro dosla Medena i brzo presla na trudnicke strane...nema pravih saveta..dobri su oni gde se ti osecas dobro

Meni je 8.DT i uzasno sporo vreme prolazi i beskrajno sam nervozna a sada i sumnjicava...simptomi nista...sva sam splasnula cini mi se cak i vise nego proslog puta kada nije uspelo...:( naravno razmisljam o testu...o beti...a za sve je prerano...eto...ne znam sta cu od sebe...medju ljude ne idem zbog virusa...kod Goce je to i direktiva...tako da uglavnom visim na netu i gledam glupe filmove,,,eto..
Ne daj se draga...jos samo par dana))) Sto se tice simptoma i sama znas da nema pravila, prema tome odmaraj i puno glavu nekim dobrim komedijama i nekom dobro knjigom!!! Ljub

Ne brini Ivka samo opusteno, naduvenost nista ne znaci. Ja sam bila naduvena kao balon prosli put, pa nikad da splasnem pa nista. Tako da je sigurno i tebi jasno da je svako individua za sebe i svaki slucaj poseban a i drugaciji. Znas da jedna zena ima svaki put razlicitu trudnocu. Samo optimizam i vera u uspeh. Bice to dobro.
Svima veliki ljub....:cmok2:

Hvala vam Vesnice, Bubice!!!!...mada ocaj ne popusta

Bubice ja sam primala fostimon...ja sam na njega lepo odreagovala 13 folikula 13 jajnih celija, bez bolova...jedino sto sam plakala cesce nego od menopura, a bez razloga, u svakom slucaju mislim da je ok...neka ti ovo bockanje donese vellliikuuu betu

Hvala vam Vesnice, Bubice!!!!...mada ocaj ne popusta

Bubice ja sam primala fostimon...ja sam na njega lepo odreagovala 13 folikula 13 jajnih celija, bez bolova...jedino sto sam plakala cesce nego od menopura, a bez razloga, u svakom slucaju mislim da je ok...neka ti ovo bockanje donese vellliikuuu betu
Hvala draga punoo ))) valjda cu i ja imati lepih folikula...bar se nadam )))..a sto se tice placa....bar cu lepo da se isplacem !!!od ovog supreficta se smejem ko luda ))))

Nema tu pravila Ivka. Ja sam cini mi se iz meseca u mesec sve nadutija, da ne dobijam PMS na vreme, ubedjena bi bila da sam trudna i da ne znam to. ha, ha... Valjda stres, samo njapam nesto...A, ko zna kad cu uci u program, i doci na red. Ali, dobro, cekam, docice i mojih pet minuta. E, a smesno ja sam oduvek bila mrsava, bar stomak izrazen nikad nisam imala, a sad me ljudi gledaju pa im pomalo cudnjikavo gledaju.:roll::roll::roll: Samo se ti opusti, dan je prelep, divan! Mazi srculenca. I beskrajno veruj, a verujemo i mi da ce biti slavlja.

pa nevredi meni nista da gledam na sajt RZZO kad mi nemamo pravo o trosku drzave nego mora da finansiramo sve iz sopstvenih srestava pa me zanima gde je najbolje raditi jel sam citala razna misljena.kakva je razlika izmedju IVF i VTO?

Zavisi koji problem imate, mislim, sve klinike kod nas su ok ali npr ako tebi treba zamrzavanje onda gledaj kliniku koja to ima. Najbolje da ako imas novca odes na konsultacije na vise mesta pa vidis. Tako sam ja uradila i otisla na kliniku gde su bili najljubazniji jer mi je to jako bitno, nisam zelela nekog nadrndanog dr. Odabrala sam Jevremovu ali na zalost nije uspelo, ali oni nisu krivi. Sad sam u Frontu o trosku drzave.

IVF i VTO ti je jedno te isto samo je prvo skracenica na eng. ili latinskom (in vitro fertilization) a VTO - vantelesna oplodnja tj srpska verzija :)

pa nevredi meni nista da gledam na sajt RZZO kad mi nemamo pravo o trosku drzave nego mora da finansiramo sve iz sopstvenih srestava pa me zanima gde je najbolje raditi jel sam citala razna misljena.kakva je razlika izmedju IVF i VTO?

Medena ne znam koliko moze da kosta. Zavisi od slucaja postoje 3 metode tako da mozes pogledati okvirnu cenu na sajtu RZZO, mislim da su cene slicne gde god radila. Srecno u pronalazenju tebi najodgovarajuce klinike. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back