Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
čičak, meni su i moja dr i dr u DZ rekli da se utrogestan koristi do 16. nedelje, jer, kao što reče milica, posle 3. meseca posteljica preuzima ulogu proizvodnje progesterona..... meni su ga ukinuli u 14. nedelji, a gynipral sam dobila da pijem zbog AC, to standardno svima daju....

čičak, meni su i moja dr i dr u DZ rekli da se utrogestan koristi do 16. nedelje, jer, kao što reče milica, posle 3. meseca posteljica preuzima ulogu proizvodnje progesterona..... meni su ga ukinuli u 14. nedelji, a gynipral sam dobila da pijem zbog AC, to standardno svima daju....

a ko ce ga znati, ja juce pitala i rekli mi da nastavim, 3x200 dnevno... Meni ne smeta, bebi ne skodi, tako da guram... Naravno da bi volela da mi ukinu, ali sta da se radi.

Cvre, a sto si ti radila AC? Jesu ti preporucili?
Jel se bode kroz pupak ili ne?

Ja sam u 18.nedelji i još uvek koristim utrogestan. Očigledno se mišljenja dr razlikuju.

Cao drage moje!Bebironim koji su rodjeni zelim puno puno puno srece a mama ljubavi sa njima.
Ja sam vadila nalaze za trombofiliju i kariotip i cekamo nalaze, kada budu idem kod Sukicinog macana.Inace, narucili smo neke cajeve sa Stare planine kazu da pomazu jer mm opet ima 0 spermatozoida.Samma i ostale cure koje su bockalice samo napred, moramo i mi uspeti.
Mijaki, LJUBIM TE!
Sule, kako tibica?
Hej, draga, cekali smo da se javis!
Ajd, da sto pre vidis tog Sukijevog macana pa da nam prepricas JEL STVARNO TAKO DOBAR...
Ove moje doktorke i sestre u Jevremovoh uopste nisu zanimljive, pocecu i ja da zamisljam Macana...

Novim bebama i njihovim roditeljima želim sve najbolje!Onima koji su u postupku želim mnogo beba!Evo jedna informacija za sve koji planiraju da rade VTO u Segedinu.Oni su puni do kraja godine i nema mesta za nove pacijente,čak i oni koji su radili po dva,tri puta nisu dobrodošli.Od jula imaju obavezu da im je odnos njihovih pacijenata i stranaca pola pola,a uvek je bilo više stranaca.Trenutno je takva situacija.Pre nego što krenete sa prikupljanjem nalaza za Segedin zovite i proverite da li mogu da vas prime.Pošto svi brisevi,virusi,krvna slika,....,ekg,...i ostalo sam radila privatno,ali sad mi to ništa nije potrebno.U međuvremenu sam radila još jednu VTO kod njih i ništa,a ovo bi bila moja peta.

Dobro sam!Nisam ovo napisala zbog neuspeha već zbog drugih žena koje planiraju tamo da idu.Pošto sve znamo koliko živaca,vremena i para treba da se prikupe svi papirići.Razmišljam da Zadorija zamenim pošto je i njemu malo preko glave da nema dobrih rezultata.Videću šta dalje.

Auu, pa ne treba gubiti nadu.. Ostani jaka, jer vec jesi. U zivotu se uvek otvore dva puta, treba odabrati pravi.

Poslednja izmena:
Zvoncice bas mi je zao!
Cicak ne bode se u pupak, dr ti prvo odradi uzv i nadje dobro mesto za bockanje najcesce je to ispod bikini linije.
Zlobnice ne sekiraj se ove vrednosti sto su ti nize bolje da su nize nego povisene a za hgb dr ce ti dati nesto da pijes

Zvoncice bas mi je zao!
Cicak ne bode se u pupak, dr ti prvo odradi uzv i nadje dobro mesto za bockanje najcesce je to ispod bikini linije.
Zlobnice ne sekiraj se ove vrednosti sto su ti nize bolje da su nize nego povisene a za hgb dr ce ti dati nesto da pijes

Hvala Milice!Čestitam ti na trudnoći!Posle više vto nema depresije bar kod mene.Čak sam mnogo opuštenija nego posle prethodnih,a i imam stotinu obaveza tako da odmah razmišljam o sledećoj.

oooooooooo zvončice moja, pa šta je tom macanu???? ali evo i ja sam posle 5. vto zaglavila prirodno ahahhahahahah pa sad navalite!

Baš sranje što su im uveli tu proporciju, inače mađari više vole da idu u Peštu, pa u Segedinu i nije takva navala, bar što se njih tiče....gde si mislila da ideš na sledeću?

ljubim te, baš te dugo nije bilo....

Gotovi su mi nalazi krvne slike i hemoglobin mi nizak 107 od min 120.Gvožđe je dobro.Vrednosti ureje i kratinina su mi snižene.Sutra nosim dr da pogleda.
To je super, ne sekiraj se... I meni je hgb bio 107, uveli mi tothemu dva meseca i evo sad odlican... E sad, ja imam srece pa meni tothema uopste ne smeta, a pila sam 3 dnevno... Sa casom djusa...
Gvozdje obicno bude svima ok, i meni je bilo, ali pila sam zbog hgb...
I naterala sam gvozdje sa 13 na 21 a hgb na oko 120...
Sad su mi rekli da mogu da predjem na ferofolak(ja nasla feroglobin), to ti je kombinacija gvozdje + folna... Kupila sam, al jos nisam pocela, dok zavrsim kutiju folne...
Zvoncice bas mi je zao!
Pa ja govorila mojim drugaricama da ne ide kroz pupak i da moj pupak nema veze sa bebom, a one tvrde da ima i da ide...???
Mene bilo sramota da pitam bilo kog dr takvu glupost kad je nesto ocigledno... Al evo sad se nasmejah...
čičak, meni nisu bili dobri rezultati dabl testa, pa su me zato slali na AC....
Ali su ti rez.na AC ok jel?
Ja se izvinjavam ako pitam a napisala si vec, ne mogu sve da nas pohvatam, koliko nas je trudnica...
ja se još uvek razmišljam da li da idem....kada se radi AC?

suki generacijo, i ja se mislim, ali nesto mi se ne ide iskreno... Ovi iz bg pokusavaju da me savetuju da bi mozda trebala(ali oni tako svima)... A ja sam vec toliko rizikovala i toliko komplikacija imala da prosto nisam spremna da se mesecima posle mislim jel beba dobro! I jesam li ja dobro!
Da se ne bojim tog unutrasnjeg krvarenja, koje bi ne daj Boze ugrozilo moj a naravno i bebin zivot, pa ajde, ali ovako...
Pa ja ebote ne mogu da zaustavim krvarenje kad mi daju fraxip.sa insulinskom iglom, a ne nesto drugo...

Sto neko rece, ako nemas genetski nekog u porodici sa oboljenjima mislim da nema preterane potrebe...

A i sto dr iz bg kaze, cak ni posle AC niko ne moze da vam garantuje 100% da ce beba biti zdrava psihicki...

Prosla sam prvostepenu komisiju i odabrala Front pa se nadam da cu i tamo ubrzo krenuti.

Nego htedoh nesto drugo da vam ispovedim, vezano za dodatne analize nakon vise neuspelih VTO.
Evo kako sam ja prosla sa drzavnim bolnicama:
-OGTT i insulin nije dobro odradjeno (radili samo na 0.30 i 120min) tako da dr nije mogla da iz toga vidi, pa posto sam bila privatno na konsultacijama dala mi je da uradim neke dodatne analize da ne ponavljam taj test. U nedelju sam ponovo kod nje
- Trombofilije i lupus antikoag., danas isla da podignem rezultate na KCS kad ono ''iznenadjenje'' nisu mi ni uradili analizu pa sam ponovo vadila krv, jelte ''doslo do nekog nesporazuma''
- otisla i po rezultate imunoloskih ispitivanja na KCS kad i tamo iznenadjenje, pola sto je bilo na uputu nisu uradili niti su hteli da mi kazu sta to nego mi rekose ''izvolte lepo kod svog dr''

Od sad pa nadalje sve radim privatno pa makar i kredit digla za silne analize! U Jevremovu moram na konsultacije da bi mi rekli sta nedostaje posto ne znam da tumacim skracenice.
Jedino sto sam uspela da protumacim od uradjenog je dijagnoza sa imunologije:''sy antiphospholipidum prim'' i koliko sam uspela da procitam na netu imam ubrzano zgrusnjavanje krvi, mogucnost tromboze itd...

E Boze, krecem u Front i sve me strah sta li ce tek tamo da me doceka...

Prosla sam prvostepenu komisiju i odabrala Front pa se nadam da cu i tamo ubrzo krenuti.

Nego htedoh nesto drugo da vam ispovedim, vezano za dodatne analize nakon vise neuspelih VTO.
-OGTT i insulin nije dobro odradjeno (radili samo na 0.30 i 120min) tako da dr nije mogla da iz toga vidi, pa posto sam bila privatno na konsultacijama dala mi je da uradim neke dodatne analize da ne ponavljam taj test. U nedelju sam ponovo kod nje
- Trombofilije i lupus antikoag., danas isla da podignem rezultate na KCS kad ono ''iznenadjenje'' nisu mi ni uradili analizu pa sam ponovo vadila krv, jelte ''doslo do nekog nesporazuma''
- otisla i po rezultate imunoloskih ispitivanja na KCS kad i tamo iznenadjenje, pola sto je bilo na uputu nisu uradili niti su hteli da mi kazu sta to nego mi rekose ''izvolte lepo kod svog dr''

Od sad pa nadalje sve radim privatno pa makar i kredit digla za silne analize! U Jevremovu moram na konsultacije da bi mi rekli sta nedostaje posto ne znam da tumacim skracenice.
Jedino sto sam uspela da protumacim od uradjenog je dijagnoza sa imunologije:''sy antiphospholipidum prim'' i koliko sam uspela da procitam na netu imam ubrzano zgrusnjavanje krvi, mogucnost tromboze itd...

Za to se dobija heparin ili ovo što ja primam Fraxiparin... jer inače u trudnoći se sama po sebi krv zgrušava, ako si još sklona tome, ovi lekovi su nešto što ti može pomoći da izneseš normalnu trudnoću...
Opet ne mora da znači da ćeš išta morati da koristiš... lekar će ti već objasniti... ;)

Srećno...:D

Samo budi strpljiva, i ne dozvoli da te izvedu iz takta. Oni u toku dana na nekog mora da se izderu, i odu kuci ok. Tako da sve polako, strpljivo bez nervoze. I rezultat ce biti na dohvat ruke.

oooooooooo zvončice moja, pa šta je tom macanu???? ali evo i ja sam posle 5. vto zaglavila prirodno ahahhahahahah pa sad navalite!

Baš sranje što su im uveli tu proporciju, inače mađari više vole da idu u Peštu, pa u Segedinu i nije takva navala, bar što se njih tiče....gde si mislila da ideš na sledeću?

ljubim te, baš te dugo nije bilo....

Razumem ih što idu u Peštu i dr.Kovač je više po mom ukusu,on je za mene Macan,bar mi tako izgleda na fotografiji.Zadori je prijatan i ok.,ali mislim da posle tri neuspele vto imamo neku prednost u odnosu na početnike.Mađarska je rešena zabranom abortusa i prioritetom njihovih žena da povećaju natalitet.Njima svaka čast.Razmišljam o Moskvi.Jeste da je duplo skuplje,ali im je uspešnost mnogo veća.Još uvek istražujem,ali trenutno mi je Moskva broj 1.Uživaj u trudnoći zaslužila si!

o boze ovcice pa ima li kraja? Ja stvarno nisam imala peh sa dz ali verujem da je tebi preko glave.
Zvonce nadamo se uspehu, nikad ne odustaj!
Hahah Cicak neznaju te tvoje drugarice ja pre nego sto sam otisla isto se nasla neka "pametna" poznanica koja mi je rekla da se bode u pupak samo sam je oladila kao spricer. Ac je najbolje raditi iz,edju 16-18 nedelje jer u tom periodu najvise epitela sa bebine koze opada pa se mogu dobiti validni rezultati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back