Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cao devojke moje!

Ja ovih dana krenula u setnje pa me nema... Konacno van kuce... A i stomak poceo da raste...
Danas sam bila na expertnom, kazu da je beba skroz ok... Gica se ko pravi... Jedva smo uspeli videti da je decak!
U sredu ce biti i rezultati krvi, pa cemo znati jel moramo na AC!

Jajnici se smanjuju, u sirinu... U duzinu su jos uvek uvecani ali ide kad boljem...
Onaj d dimer mi je ok... Za par dana cu ga ponoviti pa ce mi nadam se ukidati polako ove inekcije...

Pozzz...

Pa da se malo i ja pohvalim, kad se vec o tome prica: ja sam u 19.nedelji i kod nas ce biti decak.
Na expertnom uz u 12.nedelji je dr posumnjala da je decak ali nije bila sigurna, a na proslom uz u 18.ned. je vec bilo ocigledno.
Sad smisljamo imena i mucimo slatke muke :D
Meni je jos uvek zao one druge dve bebe sto su otisle, mm se vec navikao na situaciju i vec planira za dve godine drugo dete.
A ja se samo :rotf::zcepanje::hahaha: , glupo mi da ga podsecam da to kod nas nema veze sa planiranjem i da ne ide kao kod vecine parova.

padar, sve sami kurajberi...:hahaha:
ja sam mislila da je devojcica, jer mi je bilo zadivljujuce da jedan decak prezivi sve sto sam prosla... Sve bolove, muke, stresove, suze... Al onda se setih da su mi dr.rekli da hiper nema veze sa bebom, samo majci skodi...
I sad ja se mislim, ako nema veze sa bebom, sto nam onda govore da se ne nerviramo, kao beba to oseti? Pa mora onda i osetiti kad ja vristim od bolova!? :think:
al dobro, decko je to, a oni su malko operisani od emocija...:mrgreen:

ja mislila ako bude devojcica zavrsila sam gadjanje... Posle mi svejedno... A sad moram jos bar dvoje, jer moja neka opcija je devojcica ili 2 decaka i devojcica! Eto sad me bacise na muke... Ahahaha...:lol:

evo devojke i mene, konacno da se javim.... ja sam imala bas zestoku frku zbog alergije na ambroziju, posto nisam koristila kapi za nos, koje inace koristim, jednu noc sam imala bronhospazam i gusenje.... katastrofa! uglavnom bila sam kod pulmologa, dobila terapiju i dr mi lepo kaze, da sam koristila kapi za nos od pocetka, ne bi se nista desilo.... u petak sam radila AC, u decijoj bolnici u NS, sve je ok proslo, rezultati su za 2-3 nedelje.... i mi smo saznali da cemo imati malog pisonju!!!!! eto i ja se pridruzujem klubu...:lol:

Evo mene vratila se iz Jevremove, pogledala me Milica Ilic, kaze sve OK nema nikakvih cisti, polipa, akcija moze da pocne

Cekam da dobijem da mogu da krenem da se bockam, pocinjem sa Gonal F od 150 drugog dana ciklusa, zatim od sedmog dana Cetroide 0.25. U ponedeljak idem kod njih da vadim E2 . Bas se priblizilo

O, koliko svekrva! Zelim vam sve najbolje i da uvucete zube kad dodje do toga da se pojavi neka snajka!
Ko ce se odbraniti od tolikih snajki...
Heart, neka je sa srecom! Ja u petak pocinjem sa merionalom... bas se priblizilo...
Navijamo da Vuk ima seku!!!:heart:

e moje buduće svekrve ahahahhahahhahahha, nadam se da vas buduće ženice vaših sinova neće pljuvati, kao što smo mi ovde pljuvale po našim :zcepanje::zcepanje:
šalim se! bićete super svekrve!

e pa ija da se hvalim! bila sam na EUZ..... :heart::heart::heart: jaoj kako je divan osećaj videti svoju bebu, koja zapravo liči na bebu, ljudsko biće, sa sve prstićima i nogicama! znači raspekmezili smo se. bilo nas je petoro u sobi, dr, dragi, ja i dve medicinske sestre koje me prate već dosta dugo, pa su zamolile da i one vide čudo od deteta! mahao nam beban, tapšao, štucao, igrao se sa pupčanom vrpcom, ma cirkus pravi. Ja nisam mogla da verujem svojim očima. :heart::heart::heart: jedva je uspela da izmeri vratni nabor, ili šta već, toliko se mrdalo!!
najčudnije je bilo što je vidim na monitoru kako se mrda, okreće, a ništa ne osetim!!
sutra radim dabl test.

gde ste vi radile u ns? koliko to košta, jel nešto skupoceno? nije mi jasno kako se to ne radi u državnim laboratorijama....

e moje buduće svekrve ahahahhahahhahahha, nadam se da vas buduće ženice vaših sinova neće pljuvati, kao što smo mi ovde pljuvale po našim :zcepanje::zcepanje:
šalim se! bićete super svekrve!

e pa ija da se hvalim! bila sam na EUZ..... :heart::heart::heart: jaoj kako je divan osećaj videti svoju bebu, koja zapravo liči na bebu, ljudsko biće, sa sve prstićima i nogicama! znači raspekmezili smo se. bilo nas je petoro u sobi, dr, dragi, ja i dve medicinske sestre koje me prate već dosta dugo, pa su zamolile da i one vide čudo od deteta! mahao nam beban, tapšao, štucao, igrao se sa pupčanom vrpcom, ma cirkus pravi. Ja nisam mogla da verujem svojim očima. :heart::heart::heart: jedva je uspela da izmeri vratni nabor, ili šta već, toliko se mrdalo!!
najčudnije je bilo što je vidim na monitoru kako se mrda, okreće, a ništa ne osetim!!
sutra radim dabl test.

gde ste vi radile u ns? koliko to košta, jel nešto skupoceno? nije mi jasno kako se to ne radi u državnim laboratorijama....

ja sam radila privatno, i sve sa dabl-om me je izašlo oko 8-9000 dinara...
meni rezultati sutra...

nego, jel neka od vas počela da maže stomak? I čime?

meni je u bolnici bio kao da sam pred porođaj (to su me svi i pitali:mrgreen:)... naravno nisam ničim mazala... i sad kad se vratio, gledam, nema strija(Hvala Bogu-moja mama ih je puna)... a pošto sad već trba počinje da pupi... ne bih da rizikujem dva puta...

Šta je dobro za mazanje?
Čula sam za maslinovo ulje?:think:

čičak to ti je cena zajedno sa UZ? ala deru kožu, mamicu im.

Da.
Ma deru al šta da se radi...
Ovde kod mene ginekolozi nemaju ni UZ u ambulanti, nego na dom zdravlja jedan UY koji se koristi i čeka za sve... a dok bi dobila uput za ns, pokidala bi sebi tonu živaca, koje nemam... tako da, bolje i ovo, odradim i ćao...;)

A tek za AC sam čula da je skupa... oko 300-400 evra...:neutral:

O, koliko svekrva! Zelim vam sve najbolje i da uvucete zube kad dodje do toga da se pojavi neka snajka!
Ko ce se odbraniti od tolikih snajki...
Heart, neka je sa srecom! Ja u petak pocinjem sa merionalom... bas se priblizilo...
Navijamo da Vuk ima seku!!!:heart:

Pozdrav za sve drage drugarice :) Interesantno mi to sto, nas tri, Hert, Samma i ja .Koje smo u ovom septembarskom postupku, primamo potpuno razlicite bocce. :confused::confused::confused: Meni su pet dana pre Pms-a. davali Superfakt. I od drugog dana Pms-a, i Superfakt i Menopur.

I ja mackam Saljicev melem protiv strija, ali je masaaaan nevidjeno...nekad me to bas nervira pa namazem neko obicno mleko za telo. Mislim da je poenta samo da koza bude vlazna i elasticna, da ne puca dok se siri.
Neko je negde pisao da AC moze da se odradi privatno, pa da se posle potrazuju troskovi od socijalnog. Mora se samo imati overen uput od drzavnog lekara, a posto na drzavnim klinikama najcesce bude jako velika guzva onda moze i privatno. Sad da me ubijete ne mogu da se setim gde sam ovo citala, neka zenica je pisala na ovu temu, ali nisam sigurna ni da li je na ovom forumu ili negde drugde. Ako se neko seti, neka javi.
Mada, meni su kod nas u socijalnom jedva platili putne troskove dok sam isla u Genesis iako sam sve imala uredno overeno. Zatezali su dok mi sve zivce nisu pokidali. Mogu tek da zamislim sta bi mi radili za AC.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back