Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devojke, pozdrav svima!
Citala sam vas svo vreme i radovala se sa vama.
Ja sam ponovo u postupku. Mislila sam da mora proci vise vremena od prethodne vto, medjutim moja dr hoce da odmah krenemo u akciju. Tako da sad skupljamo papire i sve iz pocetka...Ja sam mislila kako ce mi ovo biti dosadna i duga jesan, kad ono nema odmora:)
Dobila sam od dr uput za hematologa i imunologa da vidimo zasto prosli put nije uspelo, da li postoji mozda sklonost trombofiliji i slicno. Sutra imam zakazano kod hematologa, pa se nadam da cu nesto konkretno saznati....
Jedva cekam da krenem, sad sam sva u euforiji:p

Devojke, pozdrav svima!
Citala sam vas svo vreme i radovala se sa vama.
Ja sam ponovo u postupku. Mislila sam da mora proci vise vremena od prethodne vto, medjutim moja dr hoce da odmah krenemo u akciju. Tako da sad skupljamo papire i sve iz pocetka...Ja sam mislila kako ce mi ovo biti dosadna i duga jesan, kad ono nema odmora:)
Dobila sam od dr uput za hematologa i imunologa da vidimo zasto prosli put nije uspelo, da li postoji mozda sklonost trombofiliji i slicno. Sutra imam zakazano kod hematologa, pa se nadam da cu nesto konkretno saznati....
Jedva cekam da krenem, sad sam sva u euforiji:p

Kod koga si zakazala? Kod kog hematologa?
Vidim da si iz ns pa me bas zanima, jer je dr. Koja je mene primila otisla na godisnji i sad ne znam sta da radim...

Jel ides bas kod hematologa ili na odeljenje za prevenciju tromboze? Hemostazeologija?

Srecno!!!!

Mali cicak,

idem na odeljenje za prevenciju tromboze, na hemostazu. Dr koja mi je ginekolog mi je rekla da zakazem kod dr Mitic ili dr Gnip. Dr Mitic je jako zauzeta i tu uopste nema slobodnih termina a kod dr Gnip sam zakazala u roku od dva dana. Verujem da je i ona dobra. Javicu ti utiske sutra:)

:think::think::think::think:

pomoć prijatelja molim

ovaj rezultat dabl testa kao špansko selo, razume li se neko u ovo????

kaže ovako:
Trisomy 21 Likelihood Ratio markers - negative

Down syndrome risk: less than 1:10000 - low risk
The maternal age realated risk for Downs syndrome 1:191 - high risk

Edwards and Pataus syndrome risk 1: 78551 - low risk

znači li ovo da rizik kod mene predstavlja samo godina proizvodnje???
Da li se sa ovakvim rizikom šalje na AC?

Nestrpljiva sam zato vas pitam :hvala:, mada ću sutra verovatno sve saznati od giše ahahhahah, ali ajd. mozda neka pametnica zna....

ljubim

Mali cicak,

idem na odeljenje za prevenciju tromboze, na hemostazu. Dr koja mi je ginekolog mi je rekla da zakazem kod dr Mitic ili dr Gnip. Dr Mitic je jako zauzeta i tu uopste nema slobodnih termina a kod dr Gnip sam zakazala u roku od dva dana. Verujem da je i ona dobra. Javicu ti utiske sutra:)

Jel na KCV?
Ja sam tamo išla, al kod dr.Čanak... žena me primila i sutradan otišla na godišnji... :neutral:

Čekam utiske...;)

Oooo Mico, tek sad vidim sliku, pa med medeni si, sta da ti kazem!
Sukice, matoroca te zeza vidim ja, jesu li ti merili na uzv nuhali nabor i gledali nosnu kost? Sigurno je sve ok, double test je cista statistika.
Moj dr je takodje bio protiv AC, al ja ga nisam poslusala, rekao mi je da treba imati vere u ono sto je Bog dao. Zbog tih njegovih reci dugo sam se kolebala da li da idem, al sam se na kraju ipak odlucila za AC.
A tvoja slika Sukice gde je???

Mali cicak, da to je na KCV, na odeljenju za prevenciju tromboze.
Bila sam jutros, primila me dr Mitic iako nisam kod nje imala zakazano, ali bila je slobodna tada. Uzela osnovne podatke, pitala me da li je neko iz porodice imao trombozu, infarkte, da li mi je mama imala spontane pobacaje...Napisala mi je gomilu analiza koje treba da uradim, a kad dobijem rezultate poslace me da uradim i odredjene genetske testove. Problem je sto to sve traje i traje....tek za dve nedelje idem na ove prve pretrage, pa se rezultat ceka 2 do 3 nedelje pa tek onda na genetske. Pitam se hocu li sve to stici pre VTO koja bi mogla biti u novembru, decembru.
Posto meni ne prave problem spontani pobacaji, problem mi je nemogucnost zatrudnjivanja, pa sam je pitala da li eventualna trombofilija moze uticati na nemogucnost zaceca. Odgovorila mi je da postoje studije koje upucuju na to ali da za sada to podrucje nije dovoljno istrazeno. Ono sto je sigurno jeste da utice na spontane.

Devojke da se pohvalim da nosim dve devojčice :) Ja sam navijala za dečaka i devojčicu al nije ni bitno. Bili smo danas na kontroli bebe lepo napreduju, stavljače mi serklaž, pošto je grlić skraćen i mekan, al zatvoren.

Devojke da se pohvalim da nosim dve devojčice :) Ja sam navijala za dečaka i devojčicu al nije ni bitno. Bili smo danas na kontroli bebe lepo napreduju, stavljače mi serklaž, pošto je grlić skraćen i mekan, al zatvoren.

Hej draga, kakvo lepo iznenadjenje, predivno! Dve male princeze! Pa ko ce biti srecniji od tebe kad im buces haljinice i krenes u setnju! Cmokic za vas tri lepotice!Ala ce moj Paja da biraaaaaaa!

e cure moje, pa ja jos nemam neki stomak za hvalisanje :( jedino mogu, onako malo da ga naduvam pa se onda baš vidi ahaahhahahah donji deo stomaka malo je isturen...mada sam ja i pre imala malu tibicu, pa se baš i ne vidi ahahhahahah

dr mi je rekla da što se nje tiče ne moram na AC, rezultati su ok, jedino ako mislim zbog godina i neke sigurnosti da uradim....ja sa dvoumim, plašim se mogućnosti spontanog, mada iskreno ja nikad nisam čula je neko izgubio bebu zbog AC....

Milice ne znam na šta misliš, kakav krajnji rez, mada je ovaj nalaz skroz haotičan....
free bHCG je 0,49 Mom
PAPP-a 1,33 Mom

CRL 57,4 mm (to je valjda dužina ploda?????)
NT 0,70 mm (jel to nosni nabor???)
BPD 1,88 cm (to je vratni nabor???)

sve ovo u 12+2 nedelji

ko će ga znati... vidiš vidiš MIlice ima ovde još neki podatak na kraju, možda je to zbirno :think::think::think: piše ispod svih ovih

low risk 1:380 high risk

hm. pa šta ja znam. a gde se u ns radi AC?? mislim ne privatno, nego lepo za džaba :zcepanje: ne dam im pare, dušmani!

Mali cicak, da to je na KCV, na odeljenju za prevenciju tromboze.
Bila sam jutros, primila me dr Mitic iako nisam kod nje imala zakazano, ali bila je slobodna tada. Uzela osnovne podatke, pitala me da li je neko iz porodice imao trombozu, infarkte, da li mi je mama imala spontane pobacaje...Napisala mi je gomilu analiza koje treba da uradim, a kad dobijem rezultate poslace me da uradim i odredjene genetske testove. Problem je sto to sve traje i traje....tek za dve nedelje idem na ove prve pretrage, pa se rezultat ceka 2 do 3 nedelje pa tek onda na genetske. Pitam se hocu li sve to stici pre VTO koja bi mogla biti u novembru, decembru.
Posto meni ne prave problem spontani pobacaji, problem mi je nemogucnost zatrudnjivanja, pa sam je pitala da li eventualna trombofilija moze uticati na nemogucnost zaceca. Odgovorila mi je da postoje studije koje upucuju na to ali da za sada to podrucje nije dovoljno istrazeno. Ono sto je sigurno jeste da utice na spontane.
Mali, bila sam i ja jutros, oko 9-pola 10... Isla da se dogovorim sa sestrom, puno mi da cekam 3 nedelje da se dr.vrati sa godisnjeg, ali kako su zakomplikovali, moracu...
Umalo nisam pala u nesvest od one guzve tamo, ono je uzas...

pa divnoooooo!!!!
Ja danas lunjala po buticima, trazila nesto lepo za predstojeci period, i iako nista nisam nasla, ima tako slatke odece za devojcice...
Ja kazem muzu, posto i njegov brat ima 2 sina, valjda nam te decacke igracke i odeca dosadila...
Al dobro, ako Bog da pa bude drugog il trecegg, bice i devojcica...
e cure moje, pa ja jos nemam neki stomak za hvalisanje :( jedino mogu, onako malo da ga naduvam pa se onda baš vidi ahaahhahahah donji deo stomaka malo je isturen...mada sam ja i pre imala malu tibicu, pa se baš i ne vidi ahahhahahah

dr mi je rekla da što se nje tiče ne moram na AC, rezultati su ok, jedino ako mislim zbog godina i neke sigurnosti da uradim....ja sa dvoumim, plašim se mogućnosti spontanog, mada iskreno ja nikad nisam čula je neko izgubio bebu zbog AC....

Milice ne znam na šta misliš, kakav krajnji rez, mada je ovaj nalaz skroz haotičan....
free bHCG je 0,49 Mom
PAPP-a 1,33 Mom

CRL 57,4 mm (to je valjda dužina ploda?????)
NT 0,70 mm (jel to nosni nabor???)
BPD 1,88 cm (to je vratni nabor???)

sve ovo u 12+2 nedelji

ko će ga znati... vidiš vidiš MIlice ima ovde još neki podatak na kraju, možda je to zbirno :think::think::think: piše ispod svih ovih

low risk 1:380 high risk

hm. pa šta ja znam. a gde se u ns radi AC?? mislim ne privatno, nego lepo za džaba :zcepanje: ne dam im pare, dušmani!

moja suki, pusti ti tu godinu proizvodnje, sem nje, nalazi su ti bolji od mojih... A ja imam 25... Tako da to nema veze, ne obracaj paznju na to...
Meni je dr.danas tumacila dabl i rekla da nema potrebe da idem na AC...
Mislim da necu ni ici, ne samo zbog rizika po bebu koji postoji(ne zelim nikog da plasim, ali moja drugarica je tako izgubila bebu), meni nije sam taj strah, vec zbog moje krvi i primanja fraksiparina... Krv su mi razredili, bojim se unutrasjeg krvarenja... A to je ogroman rizik prvenstveno za mene, a i za bebu...
Tako da, sto se mene tice, ne verujem da cu raditi AC.

Bas sam gledala cene danas, privatno je 42.500 dinara, a sa uputom se vadi dzabe u decijoj bolnici ili betaniji...

Čestitam!!! Samo neka su žive i zdrave, ija više navijam za dečaka devojčicu, ali je teško baš ako ubosti!!! ;)
Kad ti rade serklaž i gde? Jel to rade pod anestezijom?

Zsuki, Ikica kaže da te zezam, ali te ne zezam, menije dr rekao isto kao tebi. Ja sam odlučila da ne radim, ipak imam dve bebe i većije rizik, ali defakto da sam na mnogo mesta čitala , tamo gde je došlo do spontanog posle AC da bi došlo i bez nje...kažu da kad je sve normalno ni AC nije problem uraditi.

Mali Cicak, i ja sam bila u to vreme, mozda smo se srele:))
Posle sam otisla do Merkatora da vidim sta ima i naravno zaustavila se gore kod one radnje sa kolicima. Jos uvek me cekaju jedna koja sam smeknula pred pola godine, valjda se nece prodati dok ja ne zatrudnim:hahaha:

Zlobnice, cestitam na devojcicama, to je tako lepo i ja bih zelela dve:heart::heart:

Matorka moram da uradim brdo neki analiza pre serklaža,rekla je izmedju 18 i 20 nedelje, radiće mi u Betaniji, mislim da pod anestezijom, ako sam je razumela dobro.Hvala svima
na čestitkama. Jel znate kako se zovu vitamini nešto počinje sa fi.... koji se piju u drugom periodu? Ja ne zapamti danas :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back