Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I meni je ginekolog rekao da je tek proslo 3 meseca od prve vto i da cekam na sta sam mu ja odgovorila da dok ja prodjem komisjiu pa dok muz ispije terapiju doce nova godina.
I jos se naljutio sto nisam otisla kod dr kod koje uvek idem nego dosla kod njega i rekao mi da mu vise ne dolazim. ( to sam uradila samo zato sto je ranije imao slobodan termin) Kaze mi vi samo dolazite po neke upute...dosadni ste

Sto se tice onih dodatnih analiza gotovi mi rezultati ogtt-a koji su sledeci:

0 min 4.3
30min 6.1
120min 5.2

Da li neko zna da tumaci?

ja i ti smo otprilike na istom putu,i vto nam je bila otprilike u isto vreme,ja sutra radim ogtt,nadam se bicemo TRUDNE UBRZO,pozzzic

Kako je ovo divno... Citam postove iz juna i naidjem na ovo...Zsuki, Zvoncica ti je pozelela pravu stvar i eto, zelja se ostvarila!

samma sećam se :heart::heart:
i tako se i desilo!

Ikice, evo po ceo dan samo spavam, neverovatno :hvala: samo mi dođe neki talas umora i gotova sam, u roku od 10 minuta spavam ahahahhahahah danas na poslu dva puta džonjala, kolege su pale u nesvest od smeha, kao čitam knjigu a ustvari :whistling: zzzzzz
Sreća, pa nemam mučnine, jedino to spavanje i jurenje na wc kao da sam baba od 90 god. šta će biti kad tiba počne da raste....i da devojke ja gubim kile... :eek::eek: jel to normalno???? jedem kao i do sad, čak se manje krećem jer stalno spavam....
Joj tebi mora da je veselo, još pardana i poznaćeš tvog Pavlička!!!! kako je to uzbudljivo! :heart::heart:
ja jedva čekam da krenem sa kupovinom bebi opreme, ima svaku platu da spiskam na razne slatke bebeće stvarčice!

danas sam počela da planiram gde ču da stavim krevetac ahahhahahahahah mislim valjda ću tako početi da shvatam da jedan novi život raste u meni.....kako to lepo zvuči :heart:[/QUOTE]

Ja sam izgubila 3kg al ja na dane ništa ne mogu da jedem i povraćam.Ja bi već krenula da kupujem bebeće stvari :D al meni ce za par dana da se rodi sestrić pa sam krenula njemu da kupujem :D utešna stvar

hahaha! ni ja nisam još počela da kupujem opremu za bebca, ali sam već apsorvirala i kolica i ležaljke i krevetiće..... moj mužić je još više uzbuđen, pre neki dan je proveo 45 minuta u prodavnici bebi opreme..... :zcepanje: ja sam morala da ležim zbog utrogestana, pa je išao sam.... kad se vratio kući, ja ga pitam: jesu tebe izbacili?! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

ja sam se za ovih 12. nedelja ubuckala oko 1,5kg, ali sam dobila i stomak i bokove i sva odeća mi je uska, pa deluje kao da sam dobila više.....

Evo jedna lepa vest, moja dobra drugarica se prekjuce porodila. I dobila prelepog sina. Inace ona je sve ukupno trudna vise od 15 meseci. Imala je spontani, pa potom vrlo brzo opet ostala trudna. Imala je veliku srecu, i isplatilo se .Salim se ja sa njom skoro. Otkri mi recept, kako ti to uspeva? A, ona kaze pa znas mi imamo svakodnevne odnose, nekad vise puta dnevno. Ja kazem, salis se! A, ona kao iz topa ne, nesalim se. Nasmejem se ja, he,heee.

Devojke bila sam danas na exspertnom UZ.Bebe su veličine oko 7cm, vidi se želudac, bešika, donji i gornji ekstremiteti.lice pravilnih kontura, kičmeni stub u razvijanju ....Jedna beba sisa palac:) kaže dr da će biti gurman.Rekla mi je da uradim double test.Kao ranije se kod blizanaca nije radilo sad rade.

evo mojih rezultata ogtt testa ko moze neka baci pogled,molim vas,nisam bila kod dr.da mi tumaci: I sat pre uzimanja glukoze 5,3 II sat 10,4 III sat 7,6 IV sat 6,3
Ти си критична.
Први резултат од 5,3 је ОК.
Други резултат је лош. Максимум свих максимума је 6,4 на празан стомак 8 сати после последњег оброка, а у овом случају 2 сата после гукозе не би требао бити преко 8,5-9. 10,4 је превише.
3. сат би ти шећер већ требао бити макар на максимално дозвољених 6,4 али је7,6 ипак превише.
У 4. сату је коначно шећер пао испод горње границе и то тек мало, али је дуг период.
Гуштер ти споро реагује и ,,лењ" је, тј не убацује довољно инсулина у крв.
Ако си трудна ови резултати могу бити и последица трудноће, али ако ниси, поведи рачуна о исхрани и ако имаш прекомерну тежину регулиши је.
Дијабетес је вероватно пред ликвидацијом као болест, за не више од око 10 година, неком од терапија матичним ћелијама, али свеједно и да ти је суђено да га добијеш нека буде што касније.
ДаклеМ ако си трудна има оралних антидијабетика и лекар ће ти их прписти и узимај их до краја трудноће, а после ће се установити је си ли ОК , болесна или тек ,,клизиш" удијабетес.
Ако ниси трудна одмах регулиши тажину и исхрану пребаци на више оброка дневно(5 рецимо) пуно поврђа, пресног и бареног, пуно пресног воћа, млеко, барена јаја, лака немасна меса...

Danap reci ce ti dr, ja sam radila OGTT sad pre neki dan u trudnoci i moji rezulatati su sledeci: Pre uzimanja glukoze 4.8 mmol/l, sat vremena posle 7.6 mmol/l, dva sata posle 5.1 mmol/l, i tri sata posle 4.2 mmol/l. Ja sutra nosim moje rezultate ali mislim da su ok.

Juce se rodila jedna mrvica Dunja,a danas jos 2 bebe-Bosko i Ivona, deca iz VTO,koje su nastale zahvaljujuci vrednom radu naseg dragog dr. Ljubica i tima iz Jevremove! Neka su nam zivi i zdavi! Njihove mame nisu clanice ovog foruma, ali su me ove vesti tako obradovale da sam morala da ih podelim sa vama!

Pa neka su zivi i zdravi svojim roditeljima i samo im radost donosili!
Ja kad sam bila na uzv cekam red nesto se oduzilo, unutra jedna zenica i nikako da izadje, cujem da dr pusta srce da se cuje i tako nekoliko puta, izasli oni ja ulazim sledeca dr se izvinjava jer su se malo duze zadrzali, zenica trudna sa trojkama nakon ivf nisam pitala gde je radjen, ali to su prve trojke u mom gradu i bas mi je bilo drago.

Ти си критична.
Први резултат од 5,3 је ОК.
Други резултат је лош. Максимум свих максимума је 6,4 на празан стомак 8 сати после последњег оброка, а у овом случају 2 сата после гукозе не би требао бити преко 8,5-9. 10,4 је превише.
3. сат би ти шећер већ требао бити макар на максимално дозвољених 6,4 али је7,6 ипак превише.
У 4. сату је коначно шећер пао испод горње границе и то тек мало, али је дуг период.
Гуштер ти споро реагује и ,,лењ" је, тј не убацује довољно инсулина у крв.
Ако си трудна ови резултати могу бити и последица трудноће, али ако ниси, поведи рачуна о исхрани и ако имаш прекомерну тежину регулиши је.
Дијабетес је вероватно пред ликвидацијом као болест, за не више од око 10 година, неком од терапија матичним ћелијама, али свеједно и да ти је суђено да га добијеш нека буде што касније.
ДаклеМ ако си трудна има оралних антидијабетика и лекар ће ти их прписти и узимај их до краја трудноће, а после ће се установити је си ли ОК , болесна или тек ,,клизиш" удијабетес.
Ако ниси трудна одмах регулиши тажину и исхрану пребаци на више оброка дневно(5 рецимо) пуно поврђа, пресног и бареног, пуно пресног воћа, млеко, барена јаја, лака немасна меса...
u svakom slucaju hvala na odgovoru,mada nisam sigurna da smo se razumeli,ili sam se ja pogresno izrazila: pre uzimanja glukoze,tj.pocetna vrednost je 5,3,posle sat vremena 10,4,posle dva sata 7,6 i posle 3 sata 6,3

u svakom slucaju hvala na odgovoru,mada nisam sigurna da smo se razumeli,ili sam se ja pogresno izrazila: pre uzimanja glukoze,tj.pocetna vrednost je 5,3,posle sat vremena 10,4,posle dva sata 7,6 i posle 3 sata 6,3
Ти си све пребацила за сат више у првом посту..
Али по у овом посту наведеним вредностима, које су за сат мање, нису ти лоше вредности на онај начин као што сам навео, али ти гуштерача и даље споро реагује.
Ипак се покрени, уведи мало више активности, нпр шетња, бицикл, аеробик(у приципу боље је 20 минута интензивног напора него 40 минута лаганих вежби), мало промени исхрану као што сам рекао и, знам да је то многима тешко, али могуће је избаци слаткише, нека буде уместо њих најприроднији и најбољи десерт-воће.
Јер ако ће ти лекари овај тест узети као мало сумњив(може, али и не мора), за месец или два бићеш сасвим задовољавајућа.

Ти си све пребацила за сат више у првом посту..
Али по у овом посту наведеним вредностима, које су за сат мање, нису ти лоше вредности на онај начин као што сам навео, али ти гуштерача и даље споро реагује.
Ипак се покрени, уведи мало више активности, нпр шетња, бицикл, аеробик(у приципу боље је 20 минута интензивног напора него 40 минута лаганих вежби), мало промени исхрану као што сам рекао и, знам да је то многима тешко, али могуће је избаци слаткише, нека буде уместо њих најприроднији и најбољи десерт-воће.
Јер ако ће ти лекари овај тест узети као мало сумњив(може, али и не мора), за месец или два бићеш сасвим задовољавајућа.

HVALA!!!!! jesam sumnjiva i sama znam,i to sve zbog slatkisa,koje tamanim,bar znam cega cu prvo da se odreknem,pozzz

Da prvu sam vto radila i GENEZISU i nije uspelo ali sam odusevljena sa doktorima i sestrama u klinici. htela sam ponovo tamo ali su ukinuli besplatne vto u privatnim klinikama nazalost tako da cu raditi u betaniji...

Zenska dobrodosla!!!!Potpuno ista prica kod mene.Ja sam u martu radila u Genesisu i nije uspelo.U cetvrtak idem na betaniju na komisiju,a temo cu i raditi....iz istih razloga kao i ti.Jesu ti rekli koliko ces cekati na poziv?Ja sam i zaboravila,kao da je bilo pre 100 godina.pozzzzz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back