Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bila sam juče na kontroli bebe su dobro.Jedna je teška 980 gr,druga 1100 gr,treća 1200 gr.Grlić zatvoren selom dužinom i 28mm.Bebe napreduju i trudnoća se odvija kako prof kaže kao da nosi jednu bebu a ne tri .Krvna slika dobra kao i grlić.Prof je rekao da ćemo izdržati do 35 nedelje to je do kraja septembra.Taman će se završiti razvoj pluća baš sam sretna

zlobnica je u pravu, baš sam htela i ja to da napišem.... meni je prva vto uspela na betaniji.... znam da će biti veće gužve i da će se duže čekati, ali morate pozitivno razmišljati!!!!! :whistling::whistling::whistling: ljiljana, sofija, opustite se i samo napred.....

Jelena supeeeer! Baš mi je drago zbog tebe!!
a mene danima ubija glavobolja, da poludiš....danas mi je dr dopustila da popijem panadol, kaže ako baš ne možete da izdržite. trpila sam tri dana, ne mogu više, poludeću....

nego đevojke ima li koja od vas alergiju na ambroziju???? ja se unapred plašim, jedini lek koji je meni do sad pomagao je na bazi kortikosterida, a to ne smem sad ni u ludilu...da li uopšte ima neki lek, srej koje i trzdnice smeju da koriste??

zsuki, ja imam isti problem, alergiju na ambroziju.... ja sam isto koristila kapi za nos na bazi kortikosteroida.... ništa, ove godine ću morati da trpim.... :sad2: šta je tu je! inače i ja sam juče imala užasnu glavobolju, to mi se do sada nije dešavalo, ni u trudnoći, a ni ranije... danas nemam bolove....

Devojke ja sam danas išla opet na UZ kod dr Bujas, i ona je potvrdila da je sve ok, bebe su dobro,zadovoljna je.Jedna posteljica je malo niže al kaže da će to kako beba bude rasla podići se.Sledeća kontrola za 5nedelja.Pitala me je za vadjenje plodove vode dal hoću da idem ja sam rekla da ne bih da rizikujem, jer po njenom mišljenju nema nikakve potrebe, porodična anameza je dobra.Rekla je da će mi možda stavljati serklaž u 17 nedelji, al videćemo kakav grlić bude.

zsuki, ja imam isti problem, alergiju na ambroziju.... ja sam isto koristila kapi za nos na bazi kortikosteroida.... ništa, ove godine ću morati da trpim.... :sad2: šta je tu je! inače i ja sam juče imala užasnu glavobolju, to mi se do sada nije dešavalo, ni u trudnoći, a ni ranije... danas nemam bolove....

cvrla sad googlam malo, ima neki sprej nasya, na prirodnoj bazi, ja ću probati, samo treba proveriti da nije kontraindikovan u trudnoči...navodno stvara neki zaštitni sloj u nosu, pa alergeni ne mogu do sluznice...đavo će ga znati. ja inače imam vrlo jako reakciju, i obavezno mi se upale sinusi...prošle godine sam od sredine avgusta do kraja novembra!!!!!!!!! bila bolesna. tri i po meseca. užas. ali kažu da je trudnoća lek za sve, možda ove god ne odreagujemo tako jako, šta misliš???

bravo zlobnice!!! :klap:
zsuki, ja ću pokušati da izguram bez lekova.... meni alergija krene već u junu, ali mogu ti reći da sam ove godine imala nešto slabiju reakciju... ali to možda zavisi i od godine, a ne od trudnoće... videćemo kad krene tetka ambrozija kako će biti..... :think:

bravo zlobnice!!! :klap:
zsuki, ja ću pokušati da izguram bez lekova.... meni alergija krene već u junu, ali mogu ti reći da sam ove godine imala nešto slabiju reakciju... ali to možda zavisi i od godine, a ne od trudnoće... videćemo kad krene tetka ambrozija kako će biti..... :think:

Ma, kakve alergije, vama bre ambrozije nista ne mogu kad imate male misice da vas stite!
Pozdrav za stomacice!
Jedva cekam da vam se pridruzim!

Bila sam juče na kontroli bebe su dobro.Jedna je teška 980 gr,druga 1100 gr,treća 1200 gr.Grlić zatvoren selom dužinom i 28mm.Bebe napreduju i trudnoća se odvija kako prof kaže kao da nosi jednu bebu a ne tri .Krvna slika dobra kao i grlić.Prof je rekao da ćemo izdržati do 35 nedelje to je do kraja septembra.Taman će se završiti razvoj pluća baš sam sretna

Divmo, Jelena mb. To su prelepe vesti.

Cao ljudi.Jedva sam se izcupala iz bolnice,stavise mi ljudi serklaz preventivno zbog dvojki i otpustise kuci,a kuci kad dodjoh krvoliptanje pa nazad u bolnicu gde mi skidose serklaz i isprimah 15 tokoliza odjednom,amalo srce da mi pukne,sad sam kuci na ginipralu i verapamilu i ampulama gvozdja a na svoju ruku i dalje pijem 3x1 utrogestan.Bebe su dobro,19-ta sam nedelja,samo da sve ovo prezivim.

Cao ljudi.Jedva sam se izcupala iz bolnice,stavise mi ljudi serklaz preventivno zbog dvojki i otpustise kuci,a kuci kad dodjoh krvoliptanje pa nazad u bolnicu gde mi skidose serklaz i isprimah 15 tokoliza odjednom,amalo srce da mi pukne,sad sam kuci na ginipralu i verapamilu i ampulama gvozdja a na svoju ruku i dalje pijem 3x1 utrogestan.Bebe su dobro,19-ta sam nedelja,samo da sve ovo prezivim.

obožeeeeee, šta sve može da se desi.....
ljubim te i hrabro....

O Boze Padar sta te sve ne snadje!!!! Dobro je da je sve ok, lezi i miluj mrvice.
Zule i Cvrle nazalost nema lekice u toku trudnoce i dojenja, to vam je sto vam je bolje da pobegnete negde gde nema ambrozije. Za bolove moze jedino paracetamol odnosno febricet.
Jelena bas mi je drago za bebirone, izguracete vi i vise od 35 nedelje.

U bre Padar šta te snađe baš mi je žao.Sad odmaraj i mazi svoj stomačić.

devojke, sta je to serklaz? Vidim pisete o tome a nemam pojma sta je tacno?

S cim(sem sa sokom) moze da se pije gvozdje? Hocu da izbacim slatko pre vadjenja krvi ali ne znam s cim gvozdje(tothemu) onda da pijem?

Ja ga pijem sa vodom sipam malo na dnu čaše vodu i Tothemu,kad to popijem zalijem sa punom čašom vode.Znam da je gadna ja sam je pila mesec dana 2*1 pa sam prešla na Ferrum sandoz tbl koje se žvaću sa ukusom čokolade.Sad mi je prof uveo opet Tothemu 2*1 10 dana,krvna slika je dobra ali za svaki slučaj.Muka mi je pri samoj pomisli na nju,fuj

Bas mi je drago... To je super... :-)))
Devojke ja sam danas išla opet na UZ kod dr Bujas, i ona je potvrdila da je sve ok, bebe su dobro,zadovoljna je.Jedna posteljica je malo niže al kaže da će to kako beba bude rasla podići se.Sledeća kontrola za 5nedelja.Pitala me je za vadjenje plodove vode dal hoću da idem ja sam rekla da ne bih da rizikujem, jer po njenom mišljenju nema nikakve potrebe, porodična anameza je dobra.Rekla je da će mi možda stavljati serklaž u 17 nedelji, al videćemo kakav grlić bude.
Odlicno...:-)))
Kazem ja, to su sve mesari, mamicu im... Samo gledaju da te odrade... Uzas...
Bitno je da si ti sad dobro, i da su bebice ok... Znam zenu prima 2 odjednom od pocetka do kraja trudnoce i samo lezi... U bolnici naravno... E to treba izdrzati...

Čičak to ti je ušivanje grlića materice.
Pretpostavljala sam... Cula sam za to i ranije, u bolnici je dosta njih to radilo, ali mi bzvz bilo da pitam...
To je bas ucestalo u zadnje vreme...
Jel to ide samo za visestruke trudnoce? Vidim da za njih praktikuju...
Ja ga pijem sa vodom sipam malo na dnu čaše vodu i Tothemu,kad to popijem zalijem sa punom čašom vode.Znam da je gadna ja sam je pila mesec dana 2*1 pa sam prešla na Ferrum sandoz tbl koje se žvaću sa ukusom čokolade.Sad mi je prof uveo opet Tothemu 2*1 10 dana,krvna slika je dobra ali za svaki slučaj.Muka mi je pri samoj pomisli na nju,fuj
Meni nije muka od totheme, bas je dobro podnosim...
Nervira me samo sto kod lomljenja one ampule, uvek mi parcici stakla ostanu u ruci... Ne daj Boze da to popijem...

Nego, u ponedeljak vadim krv, razne analize, izmedju ostalog secer i gvozdje... Rekli su mi da dan pred vadjenje ne jedem slatko, i nije mi problem, ali nisam znala kako cu tothemu...
Malopre citam uputstvo, kaze moze sa vodom... Umutim u casi vode i popijem... Kad me ke stomak zaboleo, mislila sam umrecu... Ebem ti gvozdje... Evo sad me prolazi... Bas me je zaboleo...
Ja tothemu pijem 3x1, i to vec sigurno 25 dana... Nije mi teska, ali mi vec dosadila...

Jeste vi pauzirale sa slatkim pred vadjenje secera?
Ja se danima ubijam od dinje, voca svakojakog... +3 case soka(zbog totheme)... Sad cu da pauziram 2 dana, valjda ce mi secer biti ok?

Razlog moje brige, je sto znam da zene sa poviisenim secerom hospitalizuju na par dana, a ja nemam snage da opet to prolazim...

Bitno je da si ti sad dobro, i da su bebice ok... Znam zenu prima 2 odjednom od pocetka do kraja trudnoce i samo lezi... U bolnici naravno... E to treba izdrzati...

Pretpostavljala sam... Cula sam za to i ranije, u bolnici je dosta njih to radilo, ali mi bzvz bilo da pitam...

Nervira me samo sto kod lomljenja one ampule, uvek mi parcici stakla ostanu u ruci... Ne daj Boze da to popijem...

Nego, u ponedeljak vadim krv, razne analize, izmedju ostalog secer i gvozdje... Rekli su mi da dan pred vadjenje ne jedem slatko, i nije mi problem, ali nisam znala kako cu tothemu...
Malopre citam uputstvo, kaze moze sa vodom... Umutim u casi vode i popijem... Kad me ke stomak zaboleo, mislila sam umrecu... Ebem ti gvozdje... Evo sad me prolazi... Bas me je zaboleo...
Ja tothemu pijem 3x1, i to vec sigurno 25 dana... Nije mi teska, ali mi vec dosadila...

Ja se danima ubijam od dinje, voca svakojakog... +3 case soka(zbog totheme)... Sad cu da pauziram 2 dana, valjda ce mi secer biti ok?

Razlog moje brige, je sto znam da zene sa poviisenim secerom hospitalizuju na par dana, a ja nemam snage da opet to prolazim...

Praktikuju i kod jedne bebe ako si otvoren il jako nisko nosiš.Mojoj
poznanici su stavljali .

Три пута по једна чаша сока дневно, поготово ако га направиш цеђеног из воћа није никакав проблем, па и да једш воће.
Важно је да се не одваљујеш од слаткиша(чоколаде, еурокремови, сладоледи, наполитанке, колачи, торте, бомбоне, индустријски сокови...) и да 8 сати пре контроле глукозе у крви не узимаш ама баш никакав оброк, па ни сок.

strasno!!!!!:sad2::sad2::sad2: kakav uzas!!!!! ne daj se zbog mrvica, a ja se nadam da je sada kraj problemima..... :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back