Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Padar,baš si me nasmejala: Šta sad planiraš,Pariz :)
Imam zakazanu histero,pa posle u postupak...planiram u skorije vreme,ah...koliko dugo isto planiram...da šetam svoj veliki stomak ponosito,uzdignute glave,sa jednom šakom u podnožju stomaka...eto,to su moji planovi,moji snovi...i moja java-nadam se :)

I da rodis male Parizane! Nego sta! Cini mi se da smo na istoj tacki do cilja. Ja sam danas bila na prvom pregledu, ali cu morati da cekam menzis pa da uradim jos jedan uz, zbog sumnje na polip. Ako ga nema, krecem sa pilulicama krajem jula. Mozda je trebalo i ja da uradim tu histero... Hsg mi je star tri godine, ali na komisijama nisu pravili problem i nisu trazili dodatne analize. Danas su mi prvi put posle milion pregleda videli neko prosirenje na levom jajovodu. Pojma nemam sta to moze da bude i da li se tek sad pojavilo, ali ako je promaklo gomili lekara svih ovih godina...
Ne smem da se tripujem, resila sam da slepo verujem lekarima.

Zlobnice to su divne vesti, dva srculenceta, dve bebice:heart:
Ja sam pre VTO isla kod nje u Consilium oko godinu dana. Usluga je dobra ali i kosta. Mada nekako imam najvise poverenja u Betaniju.

Ne sumnjam da je dobra, al svesna sam da sve to košta i to mnogo, a ako mogu već da ne plaćam sve zašto bi.Imam dobrog lekara u domu zdravlja, malo sam jedino u dilemi zbog tog što su dve bebe, pa dal je možda bolje da idem kod nje u Consilium.

I da rodis male Parizane! Nego sta! Cini mi se da smo na istoj tacki do cilja. Ja sam danas bila na prvom pregledu, ali cu morati da cekam menzis pa da uradim jos jedan uz, zbog sumnje na polip. Ako ga nema, krecem sa pilulicama krajem jula. Mozda je trebalo i ja da uradim tu histero... Hsg mi je star tri godine, ali na komisijama nisu pravili problem i nisu trazili dodatne analize. Danas su mi prvi put posle milion pregleda videli neko prosirenje na levom jajovodu. Pojma nemam sta to moze da bude i da li se tek sad pojavilo, ali ako je promaklo gomili lekara svih ovih godina...
Ne smem da se tripujem, resila sam da slepo verujem lekarima.
Samma,samo lagano,već će doca videti da l ti treba histero.Iskrreno,iako je to bila jedina stvar koju nisam uradila,nisam bila rada da me prčkaju,ali opet sam se pitala šta ako mi samo još to fali da odradim...i eto..
Danas mi je 14 dan, aaaaaaaaaaaa, hocu kuci!
U bre Ikice...ma kao što ti reče,udri brigu na veselje...ja verujem da ti je trudnoj,još toplije nego nama,pogotovo u tim zdravst.ustanovama,ali sad,šta mora-mora se,je l?
Hej Pariz,ma mislila sam ,sta sad radis,cekam da krenes u postupak vantelesne,a nema te da javis sta radis sad.Znaci histeroskopija.Ok.Cekam sad tebe da zavrsis to pa da javis veliku betu.:D
Padar:D znam ja šta si ti mislila,ali ja volim malo da kažem i ja:D
Važi draga,svi čekamo taj dan...betu ću ,veruj mi,prvo kroz otvoren prozor da vrisnem...a onda da svima i objavim:ok:
Devojke bila sam danas na UZ i sve je u redu, kod oba ploda se čuje srčana akcija.terapija utrogestanom do daljnjeg.Za 4-5 nedelja da zakažem ekspertni ultrazvuk.Što se tiče njih na betaniji kažu da sam sa njima zavrsila.Doktorka mi je rekla da zakazem expertni na poliklinici Consilium gde ona radi privatno, ona tamo vodi trudnoću. To ću još da razmislim.
Bravo Zlobnice!:heart::heart:mazi tibu!

Devojke bila sam danas na UZ i sve je u redu, kod oba ploda se čuje srčana akcija.terapija utrogestanom do daljnjeg.Za 4-5 nedelja da zakažem ekspertni ultrazvuk.Što se tiče njih na betaniji kažu da sam sa njima zavrsila.Doktorka mi je rekla da zakazem expertni na poliklinici Consilium gde ona radi privatno, ona tamo vodi trudnoću. To ću još da razmislim.

ja sam vodila obe trudnoce kod dr.Bujas u Consilium-u...prezadovoljna sam
i dva carska reza mi ona radila...

Mali Pariz,
histeroskopija nije strasna, a vrlo je korisna. Mada, posle svih prckanja koje sam prezivela, cini mi se da mi vise nista ne pada tesko. Ako ce na taj nacin otkloniti neki problem, nemam nikakvu dilemu da treba da je uradim. Naravno, ako doktori kazu da treba. Zato mi preostaje da cekam i vezbam strpljenje, propade mi leto zbog toga. Ne smem na bazen zbog infekcije, ne mogu da planiram more zbog analiza, pih. Ali, mora tako. Izdrzacemo.
Pozdrav svim devojkama

Matorka, procitala sam da si primala Fraxiparin u ovom postupku. Jel to preventivno ili imas dokazanu trombofiliju? Interesuje me jer se ja planiram pozabaviti jos nekim analizama jer mi i posle dve godine niko nije nasao konkretan razlog zasto ne ostajem trudna.

Matorka, procitala sam da si primala Fraxiparin u ovom postupku. Jel to preventivno ili imas dokazanu trombofiliju? Interesuje me jer se ja planiram pozabaviti jos nekim analizama jer mi i posle dve godine niko nije nasao konkretan razlog zasto ne ostajem trudna.

Iz istog razloga sam i ja otišla da uradim analizu na trombofiliju, ali dr mi nije htela raditi jer kaže da nema razloga za tim...
Dr mi ga je prepisala preventivno.

Znaci ti nemas trombofiliju ali primas inekcije preventivno? Ni meni dr nista ne da da radim jer po njenom misljenju izgledam zdravo a te analize se predlazu nakon tri neuspele VTO, sto bas i nije racionalno. Dobar deo sam sama vec uradila i sve je bilo ok, ostala je samo trombofilija i kariotipi, taman da se necim pozabavim do sledece VTO.

Znaci ti nemas trombofiliju ali primas inekcije preventivno? Ni meni dr nista ne da da radim jer po njenom misljenju izgledam zdravo a te analize se predlazu nakon tri neuspele VTO, sto bas i nije racionalno. Dobar deo sam sama vec uradila i sve je bilo ok, ostala je samo trombofilija i kariotipi, taman da se necim pozabavim do sledece VTO.

Koliko znam da se U NS ta anliza ože odraditi samo u KC, a tamo me je odbila...jednoj drugarici je odradila, ali je ona imala vezu...znači veza, ili otiđi u BG privatno.

Hvala vam devojke moje :heart::heart::heart:
da što kažete, možda bebac čeka zavničan papir ahahahahhhahah i ja sam to rekla dragom, kažem bog nas kažnjava što nismo legalni :zper:

baš mi je sladak prstenčić :heart: i samo da znate još niko ne zna od mojih drugova samo vi i roditelji :klap:

Ikice, beži iz te bolnice! mora da je pakao tamo....mislim na toplotu.

Oficiruš još malo i ideš kod macana!!!!! super!

ostalim devojkama veeeliki poljubac!!

Suncokretu,ne znam u koju grupu žena pripadaš (ovo o podeli žena u grupe kažem zbog svog poslednjeg razgovora sa dr Biljanom T.-P.),ali ako bi više volela da dočekaš ,kao ja,3 neuspeha,pa tek onda da otkriješ svašta nešto-onda je to o.k.,ali ako si u onoj grupi,koja ipak misli pre svega na sebe i svoje zdravlje,i ne bi se prepuštala ponovljenim neuspesima,onda ti je moja preporuka da pre sledećeg postupka odradiš SVE sa onog spiska koji daju,npr.Jevremovci,posle 3.neuspeha...ima dosta pretraga,nisu samo na trombofiliju,ali bolje je na vreme se suočiti sa problemom,piti terapiju,i onda smireno u sl.postupak.Opet-to je samo moje skromno mišljenje.
Zsuki,gde palite na medeni mesec?

pozdrav svima , jedno pitanje ako moze , cerka od drugarice je radila vto , 8.07, posle dve nedelje joj beta bio 204 , doktor kaze da uradi uz pre neki dan , i vidi se mesak ali ne i otkucaji , kako je to moguce?
ako neko imao takav slucaj molim za pomoc

pozdrav svima , jedno pitanje ako moze , cerka od drugarice je radila vto , 8.07, posle dve nedelje joj beta bio 204 , doktor kaze da uradi uz pre neki dan , i vidi se mesak ali ne i otkucaji , kako je to moguce?
ako neko imao takav slucaj molim za pomoc
Mešak se može tad videti, ali otkucaji srca se čuju u 5-6-7 nedelji, sve je induvidualno. Treba otprilike da prođe dve nedelje posle bete da se otkucaji srca čuju.

da , juna , hehe , mislim doktor je tako hladno rekao da ako se ne vidi za nedelju dana da onda nema nista , njoj je to prvi put i kad je videla betu da je 204 bila je sigurna u trudnocu , a onda uz i srce joj se slomilo , hvala vam puno , javicu vam sta je bilo , ovaj forum je mesto gde teski dani postanu laksi a i mesto za radost.

Mali pariz, u pravu si. Naravno da mi je cilj pre novog postupka uraditi sve, ma ja sam i pre prvog postupka uradila dosta antitela na svoju ruku i uradila OGTT test koji je pokazao jaku insulinsku rezistenciju. Ostalo je jos par stavki pa cu odraditi i to da budem mirna

Gde nam je mali cicak?

Pozdrav svima,pratim vas od januara s vremena na vreme,mnogo ste mi pomogle i hvala vam velika.Danas sam saznala nalaz bete 1696,00 U/L na 17.dan od embriotransfera.Radila sam Icsi u bis intermedicus kod prof.Radunovica preko fonda, imala sam 6 jajnih celija,treci dan od aspiracije vracena tri embriona,primam progesteron depo 250 mg injekcije na drugi dan počev od aspiracije.Kod mene policistični jajnici i neredovne menstruacije,kod muža ologoasthenospermija,ja sam na metforminu od maja 2x1000 mg dnevno,a on bez ikakve terapije.Kada sam im javila rezultat bete rekli su mi odlicno i da se javim za sedam dana.Pocela sam da radim 7 dana posle transfera,prva tri dana sam leskarila,posle normalno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back