Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Papire za vto smo skupljali u februaru i martu,sve smo radili preko uputa,bilo je natezanja u domu zdravlja oko ispisivanja uputa,isla sam 5,6 puta pošto nije znala kako se popunjavaju,a u rzzzo su nas prvi put vratili jer je mm imao neke bakterije u uretri pa je pijo antibiotike,posle u Višegradskoj dosta sam čekala na ultrazvuk,neke su puštali preko reda,ali sada je to iza nas nadam se,idemo u nove pobede,svima želim puno sreće :heart:

Pozdrav svima,pratim vas od januara s vremena na vreme,mnogo ste mi pomogle i hvala vam velika.Danas sam saznala nalaz bete 1696,00 U/L na 17.dan od embriotransfera.Radila sam Icsi u bis intermedicus kod prof.Radunovica preko fonda, imala sam 6 jajnih celija,treci dan od aspiracije vracena tri embriona,primam progesteron depo 250 mg injekcije na drugi dan počev od aspiracije.Kod mene policistični jajnici i neredovne menstruacije,kod muža ologoasthenospermija,ja sam na metforminu od maja 2x1000 mg dnevno,a on bez ikakve terapije.Kada sam im javila rezultat bete rekli su mi odlicno i da se javim za sedam dana.Pocela sam da radim 7 dana posle transfera,prva tri dana sam leskarila,posle normalno.

JESKA80 I MRVINICE dobrodosle :bye::bye:

Da, meni ce biti prva VTO. Bas sam uzbudjena, i jedva cekam da krenem sa terapijom. Meni je Laparoskopski otklonjen jedan jajovod, a drugi ima priraslice. I po misljenju strucnjaka jedino resenje VTO. Nadam se najboljem ! Mada je ceo ovaj postupak analize, cekanje i cekanje veoma stresno. Ali pregurala sam nekako.

Cestitam LJiljana2, pa to su lepe vesti. Ako budes imala malo slobodnog vremena, napisi nam tvoje iskustvo nakon ET. Koliko si lezala kod njih, pa kuci? Na stomaku, boku itd. Mislim da su to bas korisne informacije. Jer verujem da su to mozda to kljuc uspesnosti. Hvala

Cestitam LJiljana2, pa to su lepe vesti. Ako budes imala malo slobodnog vremena, napisi nam tvoje iskustvo nakon ET. Koliko si lezala kod njih, pa kuci? Na stomaku, boku itd. Mislim da su to bas korisne informacije. Jer verujem da su to mozda to kljuc uspesnosti. Hvala

Mislim da nisi razumela draga,to sam na post JESKA80 odgovorila pa vam pozelela dobrodoslicu.Inace,moja prva VTO nije uspela pa se polako spremam za drugu. Pozzzzzzzz

Samo da vas sve pozdravim, nove i stare devojke. u poslednje vreme ne stizem da pratim puno i da pisem. ukratko samo ja sam odlucno rekla NE Ivanovicima i resekciji jajnika u Valjevu. zakazala sam pregled kod Ljubica i kod Radunovica pa da vidim sta ce oni da kazu, da li ce mi neki od njih uluti poverenje. pripremicu i papire i probati preko fonda. srecno svima i veliki pozdrav

Ja sam sve te komisije prosla, sad cekam da me zovu iz klinike Beograd. I nadam se da vec sledeceg meseca da pocnem sa terapijama! Da meni je to prva VTO. A u kojoj klinici ces ti da radis? I u kojoj si prvu radila. Ja sam se totalno posvetila ovom postupku, tako da vec dugo ne radim. A, kao pripremu pred postupak vec dva meseca pijem svaki dan Folnu i oligovit vitamine. Cula sam da je to dobra kombinacija pred VTO. Da se organizam malo pripremi...

Pozdrav za sve. Pitanje za Jesika80. Aj mi malo ispricaj o tome kako si se ponasala nakon ET, Koliko si lezala, itd. I ja bi trebalo u avgustu na VTO.

Cao,meni su rekli da mirujem prva tri dana,pa sam ih poslusala,posle sam se normalno ponasala,ustajala,isla sam pesaka do doma zdravlja na injekcije,nekih 10 min,samo nisam radila fizicke poslove.,ponekad bi skuvala rucak,ne svaki dan.Posle 7 dana sam krenula na posao,inace mi trebaju dva prevoza do posla.Danas su me zvali da pitaju kako sam i bili su iznenadjeni sto radim,kao treba da sedim kod kuce,ali ja nemam pravo na bolovanje,tako da radicu dok budem mogla.

Nisam bas sigurna,ja sam posle transfera lezala 15 min na stolu, posle sam normalno ustala,otisla u toalet i tamo zaglavila 10 min,sama se obukla i dosta smo pesacili do kola,mislim da je vazno da odmaras,leskaris,nije bitno na kojoj strani kao i opste stanje organizma,vazno je i kako odrade i oni svoj deo posla,mene je konkretno nervirala doktorka koja mi je odredila terapiju,dva puta me je rasplakala,pa sam cesto vukla dragog sa sobom,tada je bila jako ljubazna.Meni je bilo krivo sto nema vise jajnih celija,ali su se valjda plasili hiperstimulacije,moj amh je 11,1,odnos fsh i lh 10,1 i 32,4.

Samo da vas sve pozdravim, nove i stare devojke. u poslednje vreme ne stizem da pratim puno i da pisem. ukratko samo ja sam odlucno rekla NE Ivanovicima i resekciji jajnika u Valjevu. zakazala sam pregled kod Ljubica i kod Radunovica pa da vidim sta ce oni da kazu, da li ce mi neki od njih uluti poverenje. pripremicu i papire i probati preko fonda. srecno svima i veliki pozdrav

Srecno,ja nekako imam poverenja u prof.Radunovica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back