Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zvončice, nisam ubrizgala više, možda crticu jednu manje, to je mili mili mili...ali opet ne znam da li se u dlaku mora biti precizan.
Tačkica krvi, crvenilo prošlo....Mene najviše brine što me danas ne pecka, jer me je juče definitivno bar dva sata peckalo.
Ja sam užasna, razmišljam ko zna šta je sve moglo imati uticaj, da li sam tačno pod uglom od 45 stepeni dala....
Izvini ako davim i preterujem sa brigom.

Ako si davala polako onda nepeče,a ako se brzo ubrizga peče.To je što je i sad nema razloga da se nerviraš.Sigurna sam da si sve ok.uradila.Meni sestrice u Segedinu nisu uvek davale pod uglom pa je sve bilo ok.pogotovo u olovci gonal.Opusti se.

Cure, pomoć!!!! možda mislite da od muve pravim magarca, ali ću vas ipak pitati, jer uvek razmišljam da mi neka sitnica ne utiče negativno na sam ishod vto.
Dala sam pre 20min suprefact. Nakon inekcije malo mi se zacrvenilo, ali ne strašno, ali više me brine drugo, ni malo me ne pecka, što je juče bio slučaj. Juče me peckalo sigurno dva sata. Malo mi je bio problem da naciljam 0,4!!! Jel vi umete više suprefacta, pa ostatak vraćate u bočicu...jer sam ja dugo ciljala, pa mi uvke vazduh ostajao unutra i jedino sam naciljala tako što sam uzela više, pa razliku vratila. Da, i nisam aspirirala. Od sve euforije zaboravila.
Molim komentar!!
Matorčice,:) nemoj se sekirati...ništa tu ne može loše da prođe kod subkutanog bockanja...drugo bi bilo da se daje intramuskularno,kad može i nerv da se pogodi,ali kod subkutanog,sa insulinskim iglama-ništa! Crvenilo hoće i kad se malo vazduha ubrizga,ali opet-ništa nećeš "pokvariti"...opuštencija i uživancija u narkomanskom stažu.Samo napred,draga!! Sa srećom!

Izvini što se mešam, ali nađoh ovo pa sam se setila tebe, ako nemaš predrasuda prema polovnim kolicima. Mislim, ja imam bebu od 10 meseci i u prvom periodu teško da će neko ko ima trojke moći da se sastavi i često koristi kolica pa verujem da su stvarno u dobrom stanju.
http://forum.234.co.rs/viewtopic.php?f=7&t=6#p28
možda više i nije aktuelan oglas, ali vredi proveriti, i ovaj nađoh u nekim novosti oglasima, ne znam možda je isti
PRODAJEMO PEG PEREGO -KOLICA ZA TROJKE. KORISCENA GODINU DANA, OCUVANA. Cena: 40.000 din
060/131-5115 060/131-5115

Hvala na informaciji proveriću

Ćaos Pariz! baš te dugo nije bilo, kiss za tebe!

Nego da te priupitam...kako ti piješ metformin? ja nešto mozgam, nije mi logično da ga pijem 2 puta dnevno i to posle doručka i večere, koji stvarno nisu obilni, ja jedva mogu nešto ujutru da pojedem, a posle ručka ništa....kontala sam da pošto pijem 2*850mg, da lepo podelim na tri pa da pijem tri puta 500....
nažalost već dva meseca pokušavam da zakažem kontrolu kod stokićke, ali jednostavno ne uspevam. dok ja nazovem, planu svi termini za naredni mesec...da popizdiš. trebala sam u martu na kontrolu...a nešto mi se ne da idem da je jurim po hodnicima bolnice. eto čisto da čujem tvoje mišljenje...

cmok

Nego da te priupitam...kako ti piješ metformin? ja nešto mozgam, nije mi logično da ga pijem 2 puta dnevno i to posle doručka i večere, koji stvarno nisu obilni, ja jedva mogu nešto ujutru da pojedem, a posle ručka ništa....kontala sam da pošto pijem 2*850mg, da lepo podelim na tri pa da pijem tri puta 500....
nažalost već dva meseca pokušavam da zakažem kontrolu kod stokićke, ali jednostavno ne uspevam. dok ja nazovem, planu svi termini za naredni mesec...da popizdiš. trebala sam u martu na kontrolu...a nešto mi se ne da idem da je jurim po hodnicima bolnice. eto čisto da čujem tvoje mišljenje...

cmok
Izvini što se ubacujem....samo ću da dodam z azakazivanje. Ja sam do sad išla privatno kod nje, pa sam mislila da sad zakažem u KC, ali situacija kao tvoja...strašno. Nikako ne možeš dobiti vezu, i kad dobiješ u 09h, onda je sve zauzeto. Rekla mi je, da je lakše i sigurnije doći tamo oko 6,15 i čekati red za brojeve, oni rade od 7h, i onda zakažeš kad dođeš na red. Jeste sttrašno, ali ako hoćeš da uštediš 3300din, to je lakši način ili čak jedini. D
a, da, veza je najlakši način!:ok:

Cure :bye:
Upravo sam se vratila iz Segedina. Isla sam da kupim decapeptyl ampule koje sam prethodno porucila i kada sam dosla po njih rekli su mi da nemaju decapeptyl nego gonapeptyl! Kazu da je to zamena za decapeptyl. Nismo smeli da uzmemo. Od kud znam da li je istog kvaliteta. I sada smo u panici jer treba prvi put da se bocnem u subotu a jos nisam pronasla lekove. U nasim apotekama mi govore da je zamena diphereline. Ja se iskreno nadam da je istog kvaliteta kao i decapetyl. Bas sam u panici. Gde da pronadjem diphereline? U kojoj apoteci mogu da odmah da pronadjem?
Hvala!

Upravo sam se vratila iz Segedina. Isla sam da kupim decapeptyl ampule koje sam prethodno porucila i kada sam dosla po njih rekli su mi da nemaju decapeptyl nego gonapeptyl! Kazu da je to zamena za decapeptyl. Nismo smeli da uzmemo. Od kud znam da li je istog kvaliteta. I sada smo u panici jer treba prvi put da se bocnem u subotu a jos nisam pronasla lekove. U nasim apotekama mi govore da je zamena diphereline. Ja se iskreno nadam da je istog kvaliteta kao i decapetyl. Bas sam u panici. Gde da pronadjem diphereline? U kojoj apoteci mogu da odmah da pronadjem?
Hvala!

Ne znam odakle si ali se raspitaj ima verovatno u tvom gradu apoteke koje nabavljaju lekove iz Mađarske(onako ispod tezge....)pa probaj od njih da naručiš.

Matorka,pa ti mislis da one sestre daju to tako brizljivo i precizno.Meni je jednom sestra dala difereline ne pod uglom od 45 stepeni nego me nabola pravo pod 90.Ne brini bre,samo se opusti,u redu je sve,veruj mi.Previse brines!Opusti se,bice sve u redu!A sto ne bi bilo?!Kiss!

Bila sam danas u Genezisu i bebe su ok,dr je rekao da su 2 devojčice i dečak.Po njemu ne treba da se radi amnio jer su sada bebe ok UZ mi je radio prof Stojić.Idem na kontrolu za mesec dana
Bravo Jelena mb!Divna kombinacija.:ok:
Jedno pitanje za sve blizanačke trudnice: Da li je iko od vas koje ste nosile više od jedne bebe radila amnio?Koja je svrha amniocenteze,kad je trudnoća višeplodna??:roll:
Ja se bojim i sa 2 kako ću... :confused::rumenko::rumenko::rumenko:
:lol:prvo skok-pa hop;)

cmok
Draga Zsuki,ja pijem 3x 1000,i tu 3.sam sama sebi uvela,nekad i ne bude celih 3,ali upravo zbog sigurnosti o kojoj pričaš,jer meni je ručak ipak najobilniji od sva tri obroka,ja sam i tu uvela.ustvari,ja nemam vremena da svaka 3 sata nešto glocnem,kako bi trebalo da radim,ali ostatka priče se manje-više pridržavam.Na poslednjoj kontroli,2 sata posle jela glukoza mi je bila 4,6,a insulin 5,6, što mi je i vlasnik laba gde sam radila rekao da su to prosto idealne razmere,pa me pitao kako se hranim,jer mu dolaze trudnice po preporuci svojih dr, da rade taj OGTT sa insulinemijom,pa me pitao kako se ponašam.
Ne znam što bi išla na kontrolu.I sama možeš da iskontrolišeš nalaz,a najbitnije vrednosti su 2 sata posle jela.Ako odstupaš od vrednosti,onda se javi,ali i sama možeš da koriguješ dozu-tako je meni bar rečeno.Rekla mi je ?umarac i to,da nema potrebe ni da proveravam nalaz,ako se pridržavam svega dogovorenog,jer sam lekom pokrivena,ne trujem organizam insulinom toliko više,tek sa trudnoćom da idem na kontrolu.
Eto,nadam se da sam ti pomogla.Naravno,nalaz je bio idealan po popijenom leku posle jela:D
Pozdrav draga!

Evo i ja da znam nesto bolje od nase Enciklopedijice. Salim se draga,ne ljuti se, ti si nenadmasna. Radila je moja drugarica koja nosi blizance i to u Jevremovoj kod profesora LJubica. Ona ima 38 godina i naravno da su preporucili AC. Samo je bilo zeznuto sto su bebe bile nezgodno postavljene pa je morao 2 puta da radi u razmaku od nedelju dana. Ona nosi decaka i devojcicu i oboje su hvala Bogu zdravi i napredni, cak su i veci od mog Pavlicka, a istog dana je bio ET.

Ja u 5 odoh kod dr, ubi me stomak od jutros. A da sam plakala to ne moram ni da kazem, pravi sam pekmez!

Hvala!

Daco, potpuno je isto gona ili decapeptyl. Možeš ga slobodno uzeti. Ja sam u jednoj VTO koristila deca a u poslednjoj gonapeptyl. Inače sva tri leka imaju isti sastav - triptorelin i potiču od različitih proizvođača.
Pogledaj na wikipediji -
http://en.wikipedia.org/wiki/Triptorelin

Triptorelin is marketed under the brand names Decapeptyl (Ipsen) and Diphereline and Gonapeptyl (Ferring Pharmaceuticals).

Ipsen je francuska kompanija, a Ferring švedska.

ljubim te...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back