Bila sam danas u Genezisu i bebe su ok,dr je rekao da su 2 devojčice i dečak.Po njemu ne treba da se radi amnio jer su sada bebe ok UZ mi je radio prof Stojić.Idem na kontrolu za mesec dana
Bravo Jelena mb!Divna kombinacija.
Jedno pitanje za sve blizanačke trudnice: Da li je iko od vas koje ste nosile više od jedne bebe radila amnio?Koja je svrha amniocenteze,kad je trudnoća višeplodna??

prvo skok-pa hop
Ćaos Pariz! baš te dugo nije bilo, kiss za tebe!
Nego da te priupitam...kako ti piješ metformin? ja nešto mozgam, nije mi logično da ga pijem 2 puta dnevno i to posle doručka i večere, koji stvarno nisu obilni, ja jedva mogu nešto ujutru da pojedem, a posle ručka ništa....kontala sam da pošto pijem 2*850mg, da lepo podelim na tri pa da pijem tri puta 500....
nažalost već dva meseca pokušavam da zakažem kontrolu kod stokićke, ali jednostavno ne uspevam. dok ja nazovem, planu svi termini za naredni mesec...da popizdiš. trebala sam u martu na kontrolu...a nešto mi se ne da idem da je jurim po hodnicima bolnice. eto čisto da čujem tvoje mišljenje...
cmok
Draga Zsuki,ja pijem 3x 1000,i tu 3.sam sama sebi uvela,nekad i ne bude celih 3,ali upravo zbog sigurnosti o kojoj pričaš,jer meni je ručak ipak najobilniji od sva tri obroka,ja sam i tu uvela.ustvari,ja nemam vremena da svaka 3 sata nešto glocnem,kako bi trebalo da radim,ali ostatka priče se manje-više pridržavam.Na poslednjoj kontroli,2 sata posle jela glukoza mi je bila 4,6,a insulin 5,6, što mi je i vlasnik laba gde sam radila rekao da su to prosto idealne razmere,pa me pitao kako se hranim,jer mu dolaze trudnice po preporuci svojih dr, da rade taj OGTT sa insulinemijom,pa me pitao kako se ponašam.
Ne znam što bi išla na kontrolu.I sama možeš da iskontrolišeš nalaz,a najbitnije vrednosti su 2 sata posle jela.Ako odstupaš od vrednosti,onda se javi,ali i sama možeš da koriguješ dozu-tako je meni bar rečeno.Rekla mi je ?umarac i to,da nema potrebe ni da proveravam nalaz,ako se pridržavam svega dogovorenog,jer sam lekom pokrivena,ne trujem organizam insulinom toliko više,tek sa trudnoćom da idem na kontrolu.
Eto,nadam se da sam ti pomogla.Naravno,nalaz je bio idealan po popijenom leku posle jela

Pozdrav draga!