Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako ste bockalice?Sukili sta se radi?Ja brojim dane do Segedina,nesto mi sporo idu:brus: No, proci ce i doci ce taj 13.07.Ljubim te puno.
Ikice, raste malisa,nek se sklone seke Somborske kada on krene da se becari.
Puno vas ljubim a narocito nastu Milicu, Pariz, Zvonce .... mogla bih tako do sutra.
Ja sada kuliram, bila na pregledu dojki sve je OK, ipak 4 VTO za 2 godine nije malo.

zdravo najdraze moje...................prvo bih htela da cestitam svim trudnicama,a cula sam jos bolje vesti da imamo trojke i cetvorke,cestitke od srca:cmok2::cmok2:

mi smo ok,ma bolje nego ok:lol:,uzivamo za sve pare,svaki dan rastemo:heart::heart:,pa mi zao sto vreme prolazi..............poceli smo da se smejemo i gucemo i radoznalo razgledamo okolo hehehe....................

sve vas pozdravljamo i ljubimo,i obecavamo da cemo se cesce javljati ........niste jedini koje smo zapostavili ,zapravo sve smo zaboravili,jedva da pronadjemo mobilni da se javimo

cmok za sve
...... Pa,bas ste nam nedostajale...... vidis kako vrijeme naprosto leti i dok se okrenes ona ce i prohodati.... neka i treba da je tako..... veliki pozzzz za tebe i malu princezu...... :cmok:

Cranberry, navijamo za mrve!!!!!!!!!!
Cicak,sta ima novo?Kiss za Skandiu

Ćao devojke...:bye:

Nema ništa kod mene, pijem Yasmin... pomerili su mi plan za dva dana unapred... pa sam srećna...:super:

Padar, sjajno za bebice...
Ikice, opusti se i uživaj...
A mi ostale, uživajmo dok ne ostanemo trudne, pa ćemo posle tek da uživamo...:lol::mrgreen:

Malopre smo bili na piću sa prijateljima, ona je trudna... a on je pojeo beli luk na nekom ručku... i ona mu prigovara celo veče...:mrgreen: on se nekako izvlači ali neuspešno... tek će ona u jednom momentu:"Ti si bezobrazan, znaš da mi je muka od luka... i drobi mu, drobi tako pola sata... i na kraju kaže:"Ti imaš sreće što ja nisam neka što izvoljeva i drobi... šta bi onda radio?":evil::mrgreen:

Ja sam plakala od smeha...:rotf::rotf::rotf:

Nisam mogla da izdrzim, zvala sam Genesis sinoc da pitam da li stvarno dobijam Pregnyl ili je greska u kucanju. Kazu da je sve ok, tako treba.:D

A krenula sam da razvijam filmove u glavi, i pravim sledeca poredjenja: Ako se pregnyl dobija da zaustavi rast folikula, onda cu i ja sutra kad ga dobijem da zaustavim rast beba i da ih takoreci ubijem. Ovo je samo okosnica price, bilo je jos detalja.:dash: Muz gleda i ne veruje, samo trepce :roll:
Posle mi je bilo lakse kad sam zvala.

Nisam mogla da izdrzim, zvala sam Genesis sinoc da pitam da li stvarno dobijam Pregnyl ili je greska u kucanju. Kazu da je sve ok, tako treba.:D

A krenula sam da razvijam filmove u glavi, i pravim sledeca poredjenja: Ako se pregnyl dobija da zaustavi rast folikula, onda cu i ja sutra kad ga dobijem da zaustavim rast beba i da ih takoreci ubijem. Ovo je samo okosnica price, bilo je jos detalja.:dash: Muz gleda i ne veruje, samo trepce :roll:
Posle mi je bilo lakse kad sam zvala.

Nista mi ne govori, ista sam takva, kad krene film u glavi ne da se zaustaviti i to samo crnjak do crnjaka! Sad opusteno:-)))

Devojke, primam Suprefact, jel zbog toga ne smem ni malo alkohola? Nije problem i da ne smem, ali što se suzdržavati ako ne utiče, idem na slavlje...:per:
Milice, moram da pitam gde si izvukla to objašnjenje za Pregnil?? Svaka čast!!! :ok:
Oficirušo, jel u Segedinu nema letnjih pauza ? Klinika za vto non-stop radi?
Osim Cranberry, ko još uskoro radi betu?

Cestitam svim trudnicama:klap:
Sutra krecem sa diferelinom. Hvala curama na pomoci oko izbora leka!
Pitanjce: gde drzite diferelin i menopure? Frizider, neka ostava, polica... nemam ideju gde da drzim lekove.
Stalno citam sta jesti, piti.... sad sam doruckovala tunjevinu i kroz par minuta procitam ne treba jesti tunjevinu nego sardinu.
Ma necu se opterecivati:besna:

Milice, nisam mislila da si izmislila!!! :heart: To je bila pohvala!!!
Mali Doco, svaka čast na pitanju!!! Jooooj, ja Suprefact držim u sobi, ništa mi dr nije rekla a ja nisam pitala!!! Šta kažu cure???

Poslednja izmena:
Ja sam Suprefact držala u frižideru i izvadim par min pre davanja jer kad je lek hladan jače peče,Gonal f nisam držala u frižaideru.Ali ostale lekove koje su ampulama jesam.To mi je navika ja sve ampule držim u frižideru i one za bolove.Obično ti sestrice pri izdavanju leka kažu da mora da drži u frižideru.Pa da ja ne bi previše pametovala pitaj Genezis one će ti reći.

Ja sam Suprefact držala u frižideru i izvadim par min pre davanja jer kad je lek hladan jače peče,Gonal f nisam držala u frižaideru.Ali ostale lekove koje su ampulama jesam.To mi je navika ja sve ampule držim u frižideru i one za bolove.Obično ti sestrice pri izdavanju leka kažu da mora da drži u frižideru.Pa da ja ne bi previše pametovala pitaj Genezis one će ti reći.

Baš sam se uspaničil ai zvala Genesis. Rekli da ne držim u frižideru, već na sobnoj temperaturu, na tamnijem mestu!!!
Jelena, hvala na savetu, a četiri poljupca vam šaljem!!:cmok2::cmok2::cmok::cmok:

Devojke, mala pomoc treba:
na otpusnoj listi mi za dalju terapiju (posle ET) pise: Folan 1 x dnevno, Utrogestan 3x2, i na peti dan Pregnyl 1500ij. To mi je sestra Tina objasnila posle da se Et racuna kao nulti dan, i onda 5. dan (a to je sutra) dobijem Pregnyl od 1500, i tako na svaki 5. dan do testa na trudnocu.
Ono sto mi sad nije jasno, posle citanja raznih prica sa raznih foruma, je da nigde nisam videla da neko dobija Pregnyl posle. Svi pominju neki Progesteron depo, Fraxiparin i ostalo. Doduse, nisam temeljno pretrazivala (nemoguce je sve iscitati) ali da li se mozda secate nekog da je primao ovo? Nisu valjda pogresili u kucanju?
Sad se ubacujem u razne tripove, ovo je samo jedan od njih :)
Ilija Cvorovic je mala maca za mene :)

Pregnyl pomaže žutom telu da luči progesteron ne brini nisu pogršili a koristiš i Utrogestan što je progesteron koji se daje u cilju da dođe do začetka trudnoće ili njenog održavanja.Puno poljubaca

Drage bockalice,samo napred sa svojim bocama!
Krenberi,skroz si simpa sa svojim komentarom...pregnil je HCG-ništa dr.Tripuje organizam da smo trudni,da se ne bi borio protiv ploda...
Padar,sve čestitke,nek ti je školska trudnoća! Mazi stomače!

Hej Matorka nisam ni ja pomislila da si ti to mislila nego ja ne koristim smajlije pa nemogu da docaram svoj smeh kad sam procitala tvoj post, inace bas onako pomno citam uputstva.
Zlobnice jesi li danas vadila hormone?

Vadila sam danas LH je 0,4 a E2 14,8 doktorka rekla da je odlično pa smo zato krenuli sa Gonalom. Sve je drugačije nego prvi put kad sam radila. Ja se vodila da će tako i sad da bude, nisam očekivala da ću da krenem danas sa stimulacijom.

meni sestre nisu napomenule ništa u vezi sa čuvanjem lekova, ali na uputstvu za svaki lek mora da piše način čuvanja. diphereline ampule se čuvaju na sobnoj temperaturi i stoji da nema posebnih zahteva u vezi sa čuvanjem leka, puregon 100 na temperaturi 2-8 stepeni C, odnosno u frižideru....
zlobnice, ja sam u sredu bila na betaniji, moji nalazi hormona su LH 1,2; E2 18,2, tako da sam i ja od srede krenula sa stimulacijom! :klap: primam puregon 100!

meni sestre nisu napomenule ništa u vezi sa čuvanjem lekova, ali na uputstvu za svaki lek mora da piše način čuvanja. diphereline ampule se čuvaju na sobnoj temperaturi i stoji da nema posebnih zahteva u vezi sa čuvanjem leka, puregon 100 na temperaturi 2-8 stepeni C, odnosno u frižideru....
zlobnice, ja sam u sredu bila na betaniji, moji nalazi hormona su LH 1,2; E2 18,2, tako da sam i ja od srede krenula sa stimulacijom! :klap: primam puregon 100!

Ja i diferelin držim u frižideru, pa sestre ga vade iz frižidera tako da i ja čuvam u frižideru. Cvrle super !

evo drage i ja se pridružujem bockalicama :super::super::super:

Bila danas na uz, cista je manja od 10mm, kaže macan jedva se vidi, pa smo počeli sa bocama. Primaću gonapeptyl i gonal f, male doze...:think::think::think:
Kaže dr da ne sme da mi da opet merional jer sam prošli put buknula od njega, pa se zato odlučio za gonal na koji nisam tako burno reagovala kada sam ga prvi put primala...mada se ja sad plašim da će mi doza biti suviše mala...prvi put sam isto primala 75 jedinica gonala i imala 4 folikula, 2 jć.
Pa nadam se da će sad biti bolje, ali baš sam nešto zabrinuta. možda metformin pomogne, pa ću bolje odreagovati na taj prokleti gonal.

u svakom slučaju, u utorak vađenje krvi i uz pa ćemo videti. izgrdila sam macana što me je prošli put brzo otaljao ahahhahahahhaha, pa je imao grižu savesti i danas nikako da me pusti iz ordinacije :zper::zper::zper:, pričao mi neke gluposti kako je studirao i ekonomiju i kako je uređivao stan ahahahahahhah

ljubim vas i držite mi fige da ovaj gonal proradi i kod mene...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back