Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zlobnice izvini ja sam mislila da si u Bg.
Oficirusa,ja sam dobro tj.u poslovima,razrovalila sam ceo stan da bih postavila uticnice na mesta koja ja zelim i da dovedem struju na mesto gde ce mi stajati novi lcd.Poginula sam da nadjem zift crnu klimu.A i garnituru kupujem crnu,sva sam u darkerskom fazonu.I zid cu da ofarbam u ljubicasto.Haos.Kako si ti?I ja se bojim da necu docekati betu da izvadim!:cmok::cmok::cmok:
Padar Ikica je u pravu kad dobiješ decu njima za razvoj i sreću više znače vesele boje.Divim se tvom odabiru boja,alo se radujem što nikad neću doći kod tebe na kafu,pošto su kod mene sve bež tonovi,po neki narandžast detalj i po jedan zid u staklu,tj.vrata i prozori.Obožavam svetlo čak imam i ogromnu terasu zastakljenu.Ali draga moja to smo mi sve različite i najbitnije je da živimo kako volimo!

Onda ti Padar preporučujem Barselonu,Pariz i London.Madrid,Milano i Rim se meni sviđaju,a ova tri prva ne,a pošto si ti moja suprotnost verujem da ćeš ti tamo uživati,ako već nisi bila.Prva tri su mi mračna London najmanje,ali njegova klima je loša pa mi se ni on nesviđa.M.,M i R.su puni života i dobre energije prva dva su jako svetla pogotovo Madrid.Prag ti je blizu i sav je taman zato što je star,a i ljudi duše nemaju,ali Budimpešta je živa i ima super energiju.

Danas nam je 9. dan i bojim se da su znaci vestice vec prisutni tako da na zalost opet necu docekati betu.:sad2::sad2::sad2::sad2:

Oficiruso draga,
Ne mogu ti pomoci jer i sama krecem tek u 1. postupak i isto se bojim da cu strahovati, ali daj bar pokusaj da razmisljas o necem drugom, pocni da citas one trac novine, bilo sta...
O Boze kroz sta mi moram prolaziti, bar orden zasluzujemo za to. Drzim ti fige i molim te ostani mirna, sto kaze zvoncica, ne traumiraj ih odmah :)
Znaj bar da nisi jedina i da nas je mnogo koje osecamo isto, zato glavu gore!!!

Devojke, moze jedna mala pomoc?
16.dc treba da pocnem sa Suprefactom, a to mi spada sledeci cetvrtak. Medjutim, sad ulazim u zonu plodnih dana :D i tu vec imam dilemu: da li da ih koristim ili ne?
Plasim se da ne ostanem slucajno u drugom stanju pa se nakokam posle toga sa 14 injekcija Suprefacta. Moze li to onda ostaviti neke posledice?
Ako i upale plodni dani, necu stici ni kucnim testom da proverim uspeh a vec cu poceti da se bockam.
Ima li neko nekakvog iskustva? Da li da hvatam jos ovu poslednju sansu pred VTO ili da batalim kucnu radinost i ne razbijam glavu time?;)
Svaka pomoc je dobrodosla :heart:

Danas nam je 9. dan i bojim se da su znaci vestice vec prisutni tako da na zalost opet necu docekati betu.:sad2::sad2::sad2::sad2:

Tako je i meni bilo, secam se bila je nedelja, a ja u sredu trebala da vadim betu. A svi simptomi prisutni, bole stomak, ledja, ma sve kao pred menstruaciju. Ja otisla na spavanje i placem ko kisa, samo mislim - odose moje mrvice, a vec ih obozavam, i tako sam tonula sve dublje i dublje. Sreca moja pa je muz bio kod kuce pa me je resetovao, a on bas zna da me u tim trenucima tako oladi da se momentalno trgnem i promenim pesmu. Bila srecna ili tuzna bice onako kako je Bog rekao i tu mi ne mozemo ama bas nista. Zato probaj i potrudi se da izaberes prvu soluciju- znaci, srecna si, tvoje mrvice su samo tvoje i vole te isto kao i ti njih. I opet moram da citiram Milicicu i njenu genijalnu izreku- TRUDNA SI DOK SE NE DOKAZE SUPROTNO!

16.dc treba da pocnem sa Suprefactom, a to mi spada sledeci cetvrtak. Medjutim, sad ulazim u zonu plodnih dana :D i tu vec imam dilemu: da li da ih koristim ili ne?
Plasim se da ne ostanem slucajno u drugom stanju pa se nakokam posle toga sa 14 injekcija Suprefacta. Moze li to onda ostaviti neke posledice?
Ako i upale plodni dani, necu stici ni kucnim testom da proverim uspeh a vec cu poceti da se bockam.
Ima li neko nekakvog iskustva? Da li da hvatam jos ovu poslednju sansu pred VTO ili da batalim kucnu radinost i ne razbijam glavu time?;)

Auuuu, tesko je biti pametan i dati savet u ovoj situaciji. Ja mogu samo reci sta bih ja uradila-pocela bih sa terapijom, naravno. Dok nisam usla u postupak VTO, svakog meseca sam mislila-mozda mi se posrecilo, ali corak. Ja nisam mogla vise da cekam da se desi i da sam odlagala sada verovatno nebih mazila ovu mrvicu koja mi mrducka u stomaku. Odluka je na tebi i tvom dragom, a sta god odlucis mi smo uz tebe! CMOK

Dobićeš Oficirušo,ali bebe ili bebu!!!Svako ima utisak kad čeka betu da će dobiti,seti se Pazarke i mnogih.Kad stavljaš utrogestan,ako ti je prst samo od njega beo znači da nema ni sukrvice.Razmišljaj o tome da si trudna,a ne o onom drugom što biti neće.Ja sam juče radila na sebi,tj.promena frizure,boje,itd.,a onda sam se malo družila sa mužem.Posle svega mala revija zatvorenog tipa gde mi je bilo dosadno.Glavu gore i pusti tu decu da rastu,a ne da ih traumiraš od početka!

Bravo draga, svidja mi se tvoja pozitivna energija, samo napred!

cao svima,
prvi put sam na ovom forumu pa cu vam se ukratko predstaviti.
imam 33god. do sada dve vanmatericne trudnoce uklonjena oba jajovoda,radila do sada 1 vto preko fonda, pre 4 dana saznala da vto nije uspela pa me interesuje koliko mora da prodje vremena do sledece vto ako neko zna bila bih vam zahvalna na odgovoruhttp://forum.krstarica.com/images/smilies/sad2.gif

Moj ti je savet da se odlucis ako kreces VTO nemoj se igrati.Meni se to desilo ali sam bog me pogledao.UZ mi je radjen 21 dan ciklusa a sutradan krecemo sa stimulacijom,na UZ-ku se nista nije videlo a ja trudna 7 dana.Sreca u nesreci sto bolujem od stitne i moj endokrinolog zamoli doktorku da pocne za desetak dana odnosno prvi dan ciklusa zbog TSH,i kao sto vecina vas zna, ja vise nisam dobila.Moju srecicu je bog spasao,doktorka je rekla ne daj boze da smo krenuli,a ja to sebi nikada ne bih oprostila:worth:

Cao devojke,za pocetak da vam kazem da vas vec duze vreme citam i divim se vasem optimizmu i hrabrosti,radujem se svakom vasem uspehu,ma sve vvreme sam sa vama i kada je lepo i ruzno.E sada mi treba jedan savet od vas!Vto sam radila pre 15 dana ali se nisam registrovala jer bih vas ugusila!!!Juce sam vadila betu i ona je bila 27,koristim utrofeston3*2 i primam progesteron svaki drugi dan.Dva dana pre bete mi je pocelo malo braonkasto,a jutros mi se pojavila i krv inace je danas dan kada treba da dobijem.Naravno ja sam otisla i izvadila betu i ona je za 24 sata bila 43!!!!i dalje imam krvi kada idem u wc.Mom mm su rekli u lab. da ovo krvarenje nije nista opasno da se to ciste embrioni koji se nisu zakacili.Ubacena su mi 3 embriona.Ja vas gusim,ali mnogo bi mi znacilo vase misljenje.
Oficirius i Crna Ovcice navijam za vas i jedva cekam ++++++Bete!!!!!!!!!

Hvala, BET, u tom pravcu sam i ja razmisljala :)
A, pravo da ti kazem, muka mi je vise i od jurnjave plodnih i neplodnih dana. Od kad smo odlucili da krenemo na VTO konacno sam uspela da se opustim po tom pitanju.
Sad vise ne moram da racunam, kalkulisem i skacem u krevet kao po komandi :D

Auuuu, tesko je biti pametan i dati savet u ovoj situaciji. Ja mogu samo reci sta bih ja uradila-pocela bih sa terapijom, naravno. Dok nisam usla u postupak VTO, svakog meseca sam mislila-mozda mi se posrecilo, ali corak. Ja nisam mogla vise da cekam da se desi i da sam odlagala sada verovatno nebih mazila ovu mrvicu koja mi mrducka u stomaku. Odluka je na tebi i tvom dragom, a sta god odlucis mi smo uz tebe! CMOK
U pravu si , Ikice. Jedan od boljih momenata mi je bio kad sam konacno sebi priznala da imam problem koji doktor treba da resava, i da iz meseca u mesec situacija postaje samo mucnija. Sad se vise cak ni ne osecam tako lose kad dobijem menstruaciju, nije onakva patnja kao ranije.

Juce sam prokrvarila i danas je stanje isto.Opet nismo uspeli.:sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2:
Nikako da nadjem kljuc koji otvara vrata bebi a nemam pojma ni kako ni gde da ga nadjem.
Opet prezivljavam pakao.
:( jbga Oficirusa...žao mi je,draga...sada nema reči utehe,ali ja se samo nadam da ćeš što pre u sebi pronaći snagu da se krene napred,jer drugog puta za nas nema!
Kad "dođeš sebi",napiši nam koji su razlozi zbog kojih idete na VTO,kao i nalaze koje ste do sada odradili.Ako hoćeš,pošalji mi i na p.p.,da bih te posavetovala ,ako imam o čemu,šta bi trebalo još da odradiš,mada sam o svemu tome pisala.Nema stajanja dok se cilj ne postigne.Idemo dalje.

Poslednja izmena:
Hvala Mali Pariz!Ljubim te.
St.post laparoscopio- occlsio tub. bill
st. post. hysteroscopio et poliypectomio
Insulinska rezistencija
Oligoastenospermia, bilo pre profertila 1 spermatozoid sada A 16+%
To mi stoji u otpusnoj listi Ivanovica sa 4. VTO

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back