Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje devojke, vratila sam se iz BG.Aspiracija prosla jutros OK mada opet nisa ne govore,nemam pojma koliko imam jc!Stvarno me sada nerviraju.:evil:
Boli me stomak i jako je natecen,ali proci ce.Zamislite ovaj put nam rekli da utric stavljamo vaginalno nakon aspiracije do transfera, 2 stata lezanja nakon guranja.Meni je dosta danas izaslo sa sukrvicom.JOOOOJ! Izludjuju me.:dash:
Sukice, bice sve u redu, mora.

zdravo devojke ja sam od danas na klomifenu kaze moja dr.dok cekam na vto da probamo sa klomifenom inace mi je sada prvi put da ga pijem 4dan ciklusa mi je i na desnom j. imam folikul od4,5 a na levom od 1,5 a pijem 2 puta po 2 od 50mg naredna 3 dana pa u ponedeljak na ultrazvuk pa me zanima dal neka od vas ima iskustvo sa njim i da nije ovo velika doza za prvi put pozdrav

Oficirušo normalno je za utrogestan vag. da stavljaš.To što ti iscuri nema veze.Možda malo dublje da stavljaš,mada kad ti vrate embrione neće ti baš toliko cureti.Lezi obavezno dva sata da bi se lepo istopili.Biće sve dobro.Oni odmah znaju da li ima jć.da ih nema ne bi stavljala utro.Sad samo da se lepo dele.Srećno!!!!

zdravo devojke ja sam od danas na klomifenu kaze moja dr.dok cekam na vto da probamo sa klomifenom inace mi je sada prvi put da ga pijem 4dan ciklusa mi je i na desnom j. imam folikul od4,5 a na levom od 1,5 a pijem 2 puta po 2 od 50mg naredna 3 dana pa u ponedeljak na ultrazvuk pa me zanima dal neka od vas ima iskustvo sa njim i da nije ovo velika doza za prvi put pozdrav

Jednom sam ga pila,ali po jednu uveče i ujutro.Mislim pet dana.Pred kraj sam počela da vidim kao duplo.Mojoj prijateljici je stvorio prazne folikule,a koristila ga je za vto uz gonalf i merional.Srećno!!!

Drage moje devojke, vratila sam se iz BG.Aspiracija prosla jutros OK mada opet nisa ne govore,nemam pojma koliko imam jc!Stvarno me sada nerviraju.:evil:
Boli me stomak i jako je natecen,ali proci ce.Zamislite ovaj put nam rekli da utric stavljamo vaginalno nakon aspiracije do transfera, 2 stata lezanja nakon guranja.Meni je dosta danas izaslo sa sukrvicom.JOOOOJ! Izludjuju me.:dash:
Sukice, bice sve u redu, mora.

Jesi ih pitala koliko imas jc? To je deo psihologije Ivanovica, da ne govore ni tokom postupka ni nakon aspiracije kojiko folikula ima, da se zene ne bi nervirale unapred... Jer desava se da imaju po 1 ili 2 folikula pa opet bude uspesno. Iskreno, mene bi to jako nerviralo, ali kazem, to je nacin njihovog rada.
Opusti se samo, ami navijamo da selepo oplode, koliko god da ih je :klap:
Utrogestan se bolje apsorbuje vaginalno, i normalno je da curi...samo opustencija :super:

Sta bismo bez tebe :heart:

Znaci gornja granica estradiola pred ovulaciju je 1800? Eto, ko zna koliki je moj bio pred aspiraciju sa 25 jajnih celija...
Zsuki, cekamo!:bye:

evo me... o bože. nisu mogli da mi izmere E2 toliko je visok..... tri puta mi razređivali krv... veći je od 11000 qmol/L. U ovoj lab ref vrednost za ovulaciju je 1828...

tako da najverovatnije ništa od moje punkcije. Videćemo šta će sutra dr reći i koliki će biti E2. Kakve sam kurate sreće verovatno 220000 :hvala:

Zsuki,samo za tvoje oči......
:) šalim se , naravno...devojke,služite se... ovde vam je tabela mernih jedinica
http://www.unc.edu/~rowlett/units/scales/clinical_data.html

ohohoh, pa čekaj sad tek ne kontam ništa :dash: :dontunderstand: :dash:
otkud da znam u kakvim mernim jedinicama je bio onaj rezultat iz Segednia....
ako po ovoj tabeli izračunam E2 da bude po konnvencionalnim vrednostima, šta god to bilo, onda je 3260 pg/ml.
ajoj bolje da ga nisam ni vadila danas :manikir: sad ću se samo nervirati....

pomoć prijatelja??? :per:

An upper limit of estradiol of 3800 pg/ml for anovulatory women (with polycystic ovaries) and 2400 for women with hypothalamic amenorrhea produces a risk of severe hyperstimulation of 5% in pregnant cycles and 1% in non conceptional cycles (14).

nađoh ovo na netu...znači šta god gledala moj E2 je u nebesima, a ja bogami s dupetom na zemlji ponovo...

Oficirušo normalno je za utrogestan vag. da stavljaš.To što ti iscuri nema veze.Možda malo dublje da stavljaš,mada kad ti vrate embrione neće ti baš toliko cureti.Lezi obavezno dva sata da bi se lepo istopili.Biće sve dobro.Oni odmah znaju da li ima jć.da ih nema ne bi stavljala utro.Sad samo da se lepo dele.Srećno!!!!

Prethodna 3 puta sam utrogestan pila 2x3 dnevno do transfera pa tek nakon toga se aplikovao vaginalno.Sada odmah nakon aspiracije su rekli vaginalno.:dontunderstand
Inace, u cetvrtak je ako Bog da transfer.
Meni isto smeta sto nista ne govore jer nije fer,ovako se samo zderemo.

Zsuki,bice sve dobro,veruj!
Ja pokusavam da te utesim a i sama sam se ucvrcala,jer me bolucka jajnik.Ne znam sad sta je to i zbog cega a tek sutra krecem sa diferelinom.
Ovcice,bole li tebe jajnici?
Limba,jesu li ti poslali mejl iz Jevremove?Kakva ti je sema stimulacije?

samo da javim da su mi danas poslali mailom plan i pocela sam sa Yasminom do 9 aprila...uhvatila sam se u kolo :zag:

Padar,što se otoka tiče,jesam,imala sam ga kad nespretno dam sebi injekciju...ali i kad me sestre u Betaniji na brzaka spiče...zacrveni se,malo zasvrbi-tako sam obavezno od cetrotida (cetrorelixa) imala.Normalno je. Što se sekreta tiče,nisam ga u postupcima pratila,ali ga takvog imam mesečno,baš kao što si opisala..ja bih ga uporedila sa belancetom,zbog konzistencije-razvlačenje...
Sofy...ljubac draga...trudim se da pomognem u onoj meri kojoj mogu jer i ja dosta saznajem od drugarica :)
Oficirusa,ne razmišljaj o njihovoj zadrtoj politici.Da nije valjalo,već bi te posetili...Kad su ti rekli da će ti se javiti? Valjda su te otpustili bar sa nekom rečju,kad nisu sa otpusnom listom-doduše,u Genesisu i Jevremovoj svako malo daju izveštaje.Na Betaniji sam samo završni izveštaj dobila-a u njemu sve detalje.
Odoh sa temee...upravu si,uobičajeno je da se pije utrogestan od aspiracije do Et-a.Podigni malo karlicu,makar pesnicom ,kad guraš utrić.Jesu li ti rekli šta za ponašanje do ET-a? Ako ti je stomak nadut,mogla bi da piješ malo više tečnosti i cediš pomorandže.Mnoge cure su radi suzbijanja hiperst. pile napitak GATORADE zbog elektrolita u sebi,ali ne preporučujem zbog velike količine šećera.
Zsuki,ajd da ne pametujemo više...sutra ćeš već sve znati.Nisi mi samo odgovorila-kako se ti osećaš? Sem nerviranja...ima li fizičkog bola?
Winni,nemam sa klomifenom iskustva,ali s obzirom da za sada to dobro ide,rekla bih da nije jaka doza.Srećno!
Pozdrav cure!

Padar,što se otoka tiče,jesam,imala sam ga kad nespretno dam sebi injekciju...ali i kad me sestre u Betaniji na brzaka spiče...zacrveni se,malo zasvrbi-tako sam obavezno od cetrotida (cetrorelixa) imala.Normalno je. Što se sekreta tiče,nisam ga u postupcima pratila,ali ga takvog imam mesečno,baš kao što si opisala..ja bih ga uporedila sa belancetom,zbog konzistencije-razvlačenje...
Sofy...ljubac draga...trudim se da pomognem u onoj meri kojoj mogu jer i ja dosta saznajem od drugarica :)
Oficirusa,ne razmišljaj o njihovoj zadrtoj politici.Da nije valjalo,već bi te posetili...Kad su ti rekli da će ti se javiti? Valjda su te otpustili bar sa nekom rečju,kad nisu sa otpusnom listom-doduše,u Genesisu i Jevremovoj svako malo daju izveštaje.Na Betaniji sam samo završni izveštaj dobila-a u njemu sve detalje.
Odoh sa temee...upravu si,uobičajeno je da se pije utrogestan od aspiracije do Et-a.Podigni malo karlicu,makar pesnicom ,kad guraš utrić.Jesu li ti rekli šta za ponašanje do ET-a? Ako ti je stomak nadut,mogla bi da piješ malo više tečnosti i cediš pomorandže.Mnoge cure su radi suzbijanja hiperst. pile napitak GATORADE zbog elektrolita u sebi,ali ne preporučujem zbog velike količine šećera.
Zsuki,ajd da ne pametujemo više...sutra ćeš već sve znati.Nisi mi samo odgovorila-kako se ti osećaš? Sem nerviranja...ima li fizičkog bola?
Winni,nemam sa klomifenom iskustva,ali s obzirom da za sada to dobro ide,rekla bih da nije jaka doza.Srećno!
Pozdrav cure!

Ćao devojke... :bye:

Ja se pre pola sata vratila iz BG-a...
U 6 sam imala IUI... ubacili momke... pa sam ležala nekih sat vremena, i polako kući... dr.mi je prepisala Utrogestan, 2 uveče i 1 ujutru, vaginalno... pa za 15-ak dana vađenje krvi pa ćemo videti... ;)

Da vas pitam nešto... jel vama curilo posle IUI? Dok smo išli do kola, jednog momenta je tako krenulo, ko da sam se upišala... :rumenko::lol::mrgreen: i još jednom posle... kad sam stigla kući pogledam, a ono malko braonkasto... jel to normalno? :confused:

:bye:

Winni da li piješ mumiu trenutno?Ona može uz klomifen da ti napravi haos,pošto ona izbacuje jć,a i klomifen.Kod klomifena ja sam imala osećaj kao da mi pucaju jajnici.Mislim da ako koristiš klomifen nije pametno i mumiu.Jer i jedno i drugo utiču na hormone,a babe i žabe nisu za mešanje.Oprezno!!!!

Zsuki kako je estradiol?Mene interesuje koliki treba da mi bude petog dana stimulacije?
Oficirusa,cekamo sutra da ti ubace bebe!I navijamo za buducu mamu!:klap:
Sasvim svejedno je kako ces koristiti utrogestan,ja sam pitala Vlaisavljevica i rekao mi je da je to najmanje bitno,nego mi smo previse opterecene pa pridajemo svim sporednim stvarima znacaj!Opusti se,sutra dobijas bebe!
Zvoncice,Winni,sto se tice klomifena,ja sam imala lude glavobolje samo od jedne tablete,mislila sam da cu da eksplodiram a folikula milion na jajniku,e sad dal su bili prazni ne znam!Znam da mi je doktor rekao da klomifen nije dobar za endometrijum jer ga deblja!Sta god to znacilo!To mi je rekao na moje pitanje ,,a sta mislite za klomifen,na njega ludo reagujem a na gonal nista,,

Oficiruso, navijam da se oplodi puno celija :super::super::super:
Zsuki, navijam da estradiol padne i da nastavis sa postupkom :super::super::super:
A ja sam danas dobila menstruaciju i od 7.aprila pocinjem sa Suprefactom, jeee!!! Konacno da je nesto krenulo da se desava :)

Oficiruso, svejedno je u usutini kako koristis utrogestan. Meni dr Kopitovic rekla tako, mada su Francuzi radili neko istrazivanje po kkom se dokazalo da je bolja apsorpcija vaginalno. Razumem tvoju nedoumicu, jer sam i ja tek nakon ET-a pocela vaginalno, a do tada su mi rekli da pijem....Nemoj se opterecivati, uradi onako kako su ti rekli. Navijam da se celije lepo oplode! : )
Cranberry, srecan pocetak! Da isprasimo vesticaru? : )
Zsuki, cekam izvestaj nestrpljivo.... : *

cvrc Milojka za mene...

Estradiol jeste pao, čak su dva puta vadili krv danas. Pao je sa 7000 na 1380.
Međutim dr se ipak odlučio da obustavi sve ovog puta. Kaže da mi je desni jajnik već uvećan, da i dalje ima puno folikula. Jako se puno premišljao šta da radi, misli da je ovaj pad prenagli i da se verovatno mnogo folikula inaktiviralo, pa je moguće da bi mnogi bili prazni ili lošeg kvaliteta....pošto je uz bio loš u smislu uvećanih jajnika preko prihvatljive mere, odustao je. Oboje smo bili kao poliveni nošom.
Kad dobijem moram piti kontracepciju, FUJ, i onda na UZ, pa nastavljamo u sledećem ciklusu, sa manjom dozom hormona. Verovatno samo jedan merional dnevno.
Danas je baš bilo uspona i padova. Prvo su me sve sestrice dočekale u vratima da mi je e2 super, pa radovanje, pa kod doktora na uz - tad sam još imala nade, čak je i termin tražio za moju punkciju, recept ispisao za ovitrell, i onda ponovo ponovio e2 i ipak odustao :sad2::sad2::sad2:
Verovatno je ovako bolje po moje zdravlje, ali jako sam razočarana. Baš sam imala neki dobar predosećaj.:besna:

Zsuki, nemoj se nervirati, dr zna šta je bolje, a sledeći ciklus samo što nije osvanuo! Znaš i sama da te beba čeka, pa budi malo strpljiva...:):cmok2:
Čičak, držim palčeve!
Zlobnice, što se ne javljaš? Dokle si ti stigla?

zsuki, drzi se... znam kakvo je razocarenje... ali bice nesto u sl.ciklusu... samo odluci... i veruj, mora biti...

A do tada, tu smo... pisi... :zag::zag::zag:

Ja sam danas malo lezala, malo raduckala po kuci, sirila ves, prala sudje... nemam nikakav osecaj...
jedino me cudi to malko braonkastog juce, vise bi volela da znam da nije uspelo, ako je to znak, nego da se nadam... pa se s*****m... to mi je najtezi osecaj... :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back