Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zsuki, držim ti fige da spadne e2... :ok: i mislim na tebe... ;)

Meni je danas bio fuj dan, posvađala sam se sa mužem... :evil: sad se spremam na spavanje, pa sutra u BG... da vidim kako ta inseminacija izgleda...

Devojke, a čime oni ubacuju spermiće? :think:

Pa inseminacija ti je prosta stvar.Oni će da procene kad dođeš ultra zvukom da li si spremna,a onda ćete ti i tvoj muž da dobijete sobu da ti on preda materijal i to ti je to!

Šalim se Čičak mislim da je kao neka cevčica.Nisam nikad radila,ali pretpostavljam da je tako nešto.Ajde ženo tamo ti nije potreban mozak prestani da se opterećuješ.Kad ti budu radili razmišljaj o nečemu što najviše voliš da bi bila što opuštenija.Srećno!!!!

Zsuki, ne znam sta bih ti pametno rekla za taj e2, osim da sam uz tebe i nadam se da ce pasti. Evo i Milica je primala samo supresiju zadnjih par dana pa ispao Sergej : )
Vidi, ja sam u Genesisu vadila e2 samo jednom i to 4 dan stimulacije kada je bio 400 i nesto... Tada sam na UZ imala 12 folikula. Aspiracija je bila 6 dana od tada i izvukli su mi 25 jajnih celija. Prosla sam sa blazom ( a po proteinima iz krvi nikakvom) hiperstimulacijom. Da sam dva dana pred aspiraciju radila e2 garant bi bio kao tvoj...
Uh, ne znam, lekari se ipak bolje razumeju, hiperstimulacija sigurno nije tako bezazlena kao sto se meni cinilo, ali prosla bih jos sto puta kroz to ako ce mi doneti dobar ishod.... Razumes? Tvoj dr ipak bolje zna i ne treba da te izlaze riziku ako smatra de je preveliki.
Ponovi ti e2 sutra ponovo, a ja navijam da sve bude kako treba i da punkcije bude. Ljubim : *

Mali cicak, nemoj toliko da se sekiras za inseminaciju! Ja sam radila dve proslog leta. Nisam neka hrabrica, ali veruj mi na rec da je IUI prosta k'o pasulj :D Posle dobijanja stop injekcije, kazu ti kad da dodjes u bolnicu. Odes sa muzem, on da uzorak u casicu, obrade ga nekako, stave u spric, tebi uvuku neku cevcicu, kroz to puste uzorak, odlezis 10-ak min i ides kuci. I posle sve normalno radis - setas, kuvas, pijes kafu sa drugaricama...
Jedino jos savetuju da imate odnose to vece i sutradan ujutru, ako mozda neki folikul nije pukao pa da ga u domacoj radinosti stignete (to mi je savetovala dr A.Trninic)
I to je sve :)
Nista ne boli, videces. Posle 14 dana vadis betu da saznas rezultat.
Javi kako si prosla

O moja Sukice, bas si se namucila, al znas kako to ugavnom bude-kad sve ide kljakavo na kraju bude uvek pun pogodak! Koliko puta smo imale takve slucajeve na ovom forumu! Ja navijam za tebe iz sveg srca, a na domacu radinost samo navali, ne moze da skodi, u ime svih nas kojima je s.. misaona imenica! Kiss

ajoj đevuške moje....loše...
mi se ovde toliko zezamo na moj račun :zper: da mi je estradiol potpuno poludeo.....
danas 7000 :sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2:
mašina im meri samo do 4000 pa su morali moju krv još nekako specijalno da urade.
elem, situacija loša. folikula ima mali milion i mogli bi već u sredu na punkciju, ali ne može zbog ovog enormnog estradiola.

ZSuki nemoj unapred da ocajavas,bice sve ok.Nadamo se da ce taj estradiol da se sredi,drzimo ti fige da to privedete kraju kako treba, a onda da iscekujemo veeeeliiiku betu:heart::heart::heart:

Poslednja izmena:
Evo, potvrdjuje se ono da je svaki organizam prica za sebe i svaki ciklus prica za sebe.Zsukice ne brini ,opusti se ne vredi,sta mora biti bice.Prosto je cesto nemoguce predvideti reakciju organizma.
Pariz,evo da ti ispricam svoje iskustvo da znas da ima i toga a apropo onoga sto si pisala da su vestacki ciklusi bezbolni i sa malo krvarenja,kod mene jeste bio bezbolan ali nikad u zivotu nisam vise krvarila,jos mi je krvarenje pocelo 2 dana pre zadnjeg Microgynona,pa sam na svoju ruku popila umesto jedne tablete dve.Moguce da sam toliko krvarila zbog tog mioma koji su mi na ultrazvuku posle videli.E sad me zivo interesuje u iducu sredu kako cu da prodjem sa krvarenjem posto tada pijem zadnji Mikroginon pa bih valjda i tada trebala da dobijem iako cu sutra poceti sa diferelinom.Ispravi me ako gresim.A sa stimulacijom cu poceti tek 6 aprila pa ti sad vidi kakve to sve logike ima.Nista mi nije jasno.A i bolje.Kako mi Bog da!Inace mi ciklusi traju 26 dana.Cini mi se da oni prilicno kasne u odnosu na moj prirodan ciklus.A mozda to i nema veze.Mozda previse ne znamo pa donosimo zakljucke na precac.Pozdrav svima.
Oficirusa,javi se draga,kako je bilo na punkciji,koliko imas folikula?
Ovcice,sutra krecemo sa bockanjem!

Mali cicak, nemoj toliko da se sekiras za inseminaciju! Ja sam radila dve proslog leta. Nisam neka hrabrica, ali veruj mi na rec da je IUI prosta k'o pasulj :D Posle dobijanja stop injekcije, kazu ti kad da dodjes u bolnicu. Odes sa muzem, on da uzorak u casicu, obrade ga nekako, stave u spric, tebi uvuku neku cevcicu, kroz to puste uzorak, odlezis 10-ak min i ides kuci. I posle sve normalno radis - setas, kuvas, pijes kafu sa drugaricama...
Jedino jos savetuju da imate odnose to vece i sutradan ujutru, ako mozda neki folikul nije pukao pa da ga u domacoj radinosti stignete (to mi je savetovala dr A.Trninic)
I to je sve :)
Nista ne boli, videces. Posle 14 dana vadis betu da saznas rezultat.
Javi kako si prosla
Duša si prava... kad mi sve ovako lepo objasniš... :zag::zag::zag: hvala... ;)
ahahahahhahahahahhhahahhaa :zcepanje::zcepanje::zcepanje::rotf::rotf::rotf::rotf::klap::klap::klap::klap:
ova ti je jako dobra! a doktori navijaju i bodre iza stakla...e crkla sam od smeha
:heart::heart:
:rotf::rotf::rotf:
Kao na utakmici... "Udriiiiii mali!!! Napred maliiiii!!!" :rotf::rotf::rotf:
Zamišljam tu scenu ... ahahahahahhah... umirem od smeha... ahahhaa... :mrgreen::zcepanje:

Sad ću da se spremam, ima ceo dan da zamišljam tu scenu... i smejem se...:mrgreen::lol:

verovatno je cicak do sad uradila IUI al rekoh da napisem.Muz da uzorak koji se obradjuje swim up metodom pomocu centrifuge, najbrzi spermatozoidi se izdvoje i oni se kateterom ubacuju. traje otprilike nekih 10 ak minuta kao i obican ginekoloski pregled i ne boli.

Eto vidiš Čičak :zcepanje: evo tebi teme za razmišljanje dok ti budu ubacivali spermiće!

Drage moje baš ste slatke što me bodrite...šmrc raspekmezila sam se....:sad2:
Razmišljam da sad skoknem da uradim E2 i danas, da vidim kako napredujem. Šta mislite o tome?
Danas sam malkice raspoloženija, nada mi se vratila, hebemliga, možda i sad reagujem nepredvidljivo pa mi sutra E2 bude super, a folikulići odlični :hvala::whistling::manikir:

oficirušo čekamo izveštaj!

Eto vidiš Čičak :zcepanje: evo tebi teme za razmišljanje dok ti budu ubacivali spermiće!

Drage moje baš ste slatke što me bodrite...šmrc raspekmezila sam se....:sad2:
Razmišljam da sad skoknem da uradim E2 i danas, da vidim kako napredujem. Šta mislite o tome?
Danas sam malkice raspoloženija, nada mi se vratila, hebemliga, možda i sad reagujem nepredvidljivo pa mi sutra E2 bude super, a folikulići odlični :hvala::whistling::manikir:

oficirušo čekamo izveštaj!

Zsuki, drago mi je da si bar bolje raspolozena, nije ni to mala stvar :) Toliko puno uspona i padova, treba biti kao Bas-Celik da se sve podnese, a vazimo za slabiji pol :)
Za E2 nemam nikakav savet, samo veeeliku zelju da ti bude onakav kakav treba i da sve prodje u redu. Eto. :))

Zsuki,bice sve dobro,veruj!
Ja pokusavam da te utesim a i sama sam se ucvrcala,jer me bolucka jajnik.Ne znam sad sta je to i zbog cega a tek sutra krecem sa diferelinom.
Ovcice,bole li tebe jajnici?
Limba,jesu li ti poslali mejl iz Jevremove?Kakva ti je sema stimulacije?

Padar, ako suta krećeš sa diferelinom, 6. april je tačno 2 nedelje od početka. Koliko sam ja skontala supresiju uglavnom daju 14-15 dana pre početka stimulacije. U sredu piješ zadnju kontracepciju, znači 30. dobićeš verovazno za 4-5 dana, znači oko 4-5. Pa meni je to sve ok i logično ahahahahhaha :hvala::hvala: ili su mi odbrambeni mehanizmi odlični!
Tebi beše skinuše onaj onaj miom, polip ili šta već jel? :rumenko:ne sećam se...

bila sam da izvadim krv...rezultati posle 5. Samo što ovi imaju potpuno drugačiji opseg rezultata :dash::dash: zaboravih da ih pitam pre vađenja....
nema veze, valjda će moći da se uporede.

ljubim vas sve.:cmok2:

I ako ne budu mogli da uporede snaci cemo se... Ima neka fora za pretvaranje jednih jedinica u druge.
Nabavicemo tabelu : ) pa cemo da racunamo. Nadam se da je danas bolje! Ljubim : *

Zsuki,skinuli mi polip,sad na zadnjoj kontroli kazu ima miom!U pm!Bojim se da cu dobiti 30.-og kad popijem zadnji Mikroginon,jer sam pocela sa mikroginonom 16.02.a zadnja bila 6.03 a ja dobila 4.03.Znaci dva dana pre zadnje tab.Mikroginona.Valjda sad nece da porani.A krvarila sam 10 dana kao luda.Tri pakovanja ulozaka sam potrosila.Sad ti Zsuki proceni sta se desava.Ostaje mi da se nadam da cu dobiti posle 30.-og.Uh!

Zsuki,bice sve dobro,veruj!
Ja pokusavam da te utesim a i sama sam se ucvrcala,jer me bolucka jajnik.Ne znam sad sta je to i zbog cega a tek sutra krecem sa diferelinom.
Ovcice,bole li tebe jajnici?
Limba,jesu li ti poslali mejl iz Jevremove?Kakva ti je sema stimulacije?

Malko su me zigali pre par dana, danas i ne bas, osim sto mi je sekret cudan, beo i u velikim kolicinama.
Padar, imas li neki specijalni rezim ishrane?
Ja sam se odrekla popodnevne kafe ali ove jutarnje nikako.
Joj danas mladenci, opet gomila rodbine kod mene sa istim pitanjem-a kad ces ti ovako, kad ce bebce

Zsuki,isto se određuje količina E2,samo jedinice mogu biti druge,ali imamo tablicu mernih jedinica...
Biće dobro draga,najbitnije je, iznad svega, da se ti dobro osećaš.
Padar,sama si sebi odgovorila.Krarenje obilnije si imala samo zbog mioma.Kontracepcija kad se pije,nema ovulacije,samim tim i endometrijum je dosta tanji,a rezultat svega toga je jako oskudan ciklus.Žene često ni ne znaju kad da računaju prvi dan ciklusa-jer samo "brljave".
Čim krvarenje nije obilno,nema ni bola.U suprotnom,reč je o endometriozi,miomima,cistama-koje često nastaju u toku pijenja kontraceptiva...
Drugo-to je ciklus veštak,kao što sam već spominjala,i on se ne može meriti sa tim našim od 26 ili 30 dana.Tu ništa ne znači da li je početak stimulacije počeo 1.,4. ili 7.dana ciklusa-zato što od količine hormona zavisi reakcija i vreme ovulacije.Jedino što se tu prati je estradiol koji ne bi trebalo da bude iznad ...negde kažu 20 a negde 40 jedinica,pred početak stimulacije...no-već ćeš nam reći,kad dođeš u tu fazu.Srećno!
Ti ako piješ poslednju tabletu iduće srede,nećeš dobiti istog dana.Ne bi trebalo,a to što si tako dobila prethodni put-opet pripisujem miomu.Evo neka cure kažu,naravno,koje su pile kontraceptive,koji dan od posl.popijene su dobijale...pa izvuci zlatnu sredinu.Ja uvek 3-4.dan od popijene.Tome dodaš i početak stimulacije i uvidiš da ništa neobično što počinješ 6.aprila.
Nadam se da ti je malo jasnije.
Zsuki,sad sam pogledala neke ref. vrednosti estradiola ,ali za normalana ciklus...on je u ovulaciji na gornjoj granici 1800...ali tad se očekuje samo 1 folikul,a ne nekoliko koliko ti nosiš...tako da...polako i opušteno.

Pariz,sad sam se setila da sam u prethodnom postupku vantelesne dobijala 3-4 dana nakon zadnje tablete mikroginona.Verovatno je to zbog tog miomcica.Mada mislim da sam ga i pre imala.Otkud znam,nemam vise pojma!Nadam se da necu pre 4.-og da dobijem!
Ovcice,ja nemam pojacan sekret,a sto se tice ishrane,ja uvek jedem dosta povrca i voca,uglavnom kuvano,riba,obrano mleko,pavlaka sa malo mlecne masti,secer i so izbegavam.Pijem vitamine,vezbam kad i koliko mogu.U principu vodim racuna da ne jedem masno przeno,slatko,grickalice!Nisam pusac!Zivim zdravo!A kafe popijem 2 dnevno.Jedino sto sam poslusala Pariz pa jedem po 4-5 smokvica dnevno.To ranije nisam a sad bas forsiram smokve.
Nego htedoh da Vas sve pitam,setih se da mi je od bockalica na mestu uboda nastajao otok i crvenilo.A Vama?
E da setih se i zena sa prosle vantelesne koje su za vreme stimulacije imale pojacan sekret kao kad ovuliraju u prirodnom ciklusu.Staklast,bistar i pojacan sekret.A Vi jeste li imali!Ja to proslu vantelesnu nisam imala a i imala sam samo jednu j.C.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back