Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zsuki, drzi se... znam kakvo je razocarenje... ali bice nesto u sl.ciklusu... samo odluci... i veruj, mora biti...

A do tada, tu smo... pisi... :zag::zag::zag:

Ja sam danas malo lezala, malo raduckala po kuci, sirila ves, prala sudje... nemam nikakav osecaj...
jedino me cudi to malko braonkastog juce, vise bi volela da znam da nije uspelo, ako je to znak, nego da se nadam... pa se s*****m... to mi je najtezi osecaj... :(

Čičak ta sukrvica je verovatno od katetera što ti uvedu kroz grlić materice, i ja sam to imala prilikom inseminacije, malkice su te ogrebali :) ništa ti ne brini kisss

cvrc Milojka za mene...

Estradiol jeste pao, čak su dva puta vadili krv danas. Pao je sa 7000 na 1380.
Međutim dr se ipak odlučio da obustavi sve ovog puta. Kaže da mi je desni jajnik već uvećan, da i dalje ima puno folikula. Jako se puno premišljao šta da radi, misli da je ovaj pad prenagli i da se verovatno mnogo folikula inaktiviralo, pa je moguće da bi mnogi bili prazni ili lošeg kvaliteta....pošto je uz bio loš u smislu uvećanih jajnika preko prihvatljive mere, odustao je. Oboje smo bili kao poliveni nošom.
Kad dobijem moram piti kontracepciju, FUJ, i onda na UZ, pa nastavljamo u sledećem ciklusu, sa manjom dozom hormona. Verovatno samo jedan merional dnevno.
Danas je baš bilo uspona i padova. Prvo su me sve sestrice dočekale u vratima da mi je e2 super, pa radovanje, pa kod doktora na uz - tad sam još imala nade, čak je i termin tražio za moju punkciju, recept ispisao za ovitrell, i onda ponovo ponovio e2 i ipak odustao :sad2::sad2::sad2:
Verovatno je ovako bolje po moje zdravlje, ali jako sam razočarana. Baš sam imala neki dobar predosećaj.:besna:

Zao mi je draga moja Sukice, i mozda je grubo reci ali bolje je sto je obustavio postupak nego da ste isli do kraja, pa da ne uspe. Zato ce sledeci put sve biti bas kako treba! Grlim te jako!

Zsuki,zaista je neobična bila tvoja reakcija ovaj put.Mislim na stimulaciju,naravno.Dobro je da ti imaš poverenja u svog dr...pronađi bolju stranu ove priče i polako.
Želim ti da se jajnici što pre smire,i za koji ciklus,ponovo u postupak.
Čičak,sa srećom iščekivanje bete!

Zsuki,zaista je neobična bila tvoja reakcija ovaj put.Mislim na stimulaciju,naravno.Dobro je da ti imaš poverenja u svog dr...pronađi bolju stranu ove priče i polako.
Želim ti da se jajnici što pre smire,i za koji ciklus,ponovo u postupak.
Čičak,sa srećom iščekivanje bete!

Zsuki,:besna::besna::besna:Bolje je sto se malkoc ceka.Glupo bi bilo da ides do kraja a doca sumnja da bi ispalo kako treba.Gde si dosad cekala, sacekaces i jos mesec.Ne vredi,organizam je cudo!Ja se moja Zsuki nicemu ne nadam.Pocela sam danas sa bockanjem i mnogo sam napeta.Mnogo sve ovo smarai ubija!Bas smara.Kad bi sve moglo za dan da se resi.Uh,bila bih najsrecnija!Ne volim neizvesnost

Drage moje drugarice,sutra idemo po mrvice.Kuca je spremljena, hrana nabavljena, mm prosao instant kurs kuvanja.Sutra ce vam on pisati koliko je bilo jc i embriona, valjda ce nam sutra nesto reci ili napisati.Bio bi red.
Suki bice sve ok, jako mi je zao ali sto neko rece sledeci ciklus je blizu.
Cranberry, Padar, Pariz,Zvoncice i ostale cure hvala vam do neba na podrsci.:heart::heart::heart::heart:

Zsuki,:besna::besna::besna:Bolje je sto se malkoc ceka.Glupo bi bilo da ides do kraja a doca sumnja da bi ispalo kako treba.Gde si dosad cekala, sacekaces i jos mesec.Ne vredi,organizam je cudo!Ja se moja Zsuki nicemu ne nadam.Pocela sam danas sa bockanjem i mnogo sam napeta.Mnogo sve ovo smarai ubija!Bas smara.Kad bi sve moglo za dan da se resi.Uh,bila bih najsrecnija!Ne volim neizvesnost

padar sapatnice naša... sve nas smara, veruj mi... ;)
Samo dok sam prikupila sve moguće analize, umal' nisam pukla... ali bar nešto radimo... od čekanja prirodnog nema vajde... bar kod mene... kad sam videla da više ne mogu da podnesem kad mi zakasni dan-dva... krenula sam... nemam šta izgubiti... ;)
Ja već vidim sebe par dana pred vađenje krvi... neizvesnost ima da me izjede... ali to je sve ljudski... ;):D

Nego, kakva beta treba da bude 15 dana od IUI da bi pokazala trudnoću?
A kakva je ako je nema?

:bye:

Drage moje drugarice,sutra idemo po mrvice.Kuca je spremljena, hrana nabavljena, mm prosao instant kurs kuvanja.Sutra ce vam on pisati koliko je bilo jc i embriona, valjda ce nam sutra nesto reci ili napisati.Bio bi red.
Cranberry, Padar, Pariz,Zvoncice i ostale cure hvala vam do neba na podrsci.:heart::heart::heart::heart:

Držimo fige sutra...:D:D:D

Oficirusa, mislim na tebe i javi nam kako je bilo!!

Ja se nisam javljala odavno ali vas redovno pratim.Za vikend sam jako povraćala pa sam na kraju završila na infuziji u bolnici sam bila 2 dana.Juče su opet krenule jake mučnine i povraćanje užas.........
Radila sam UZ u nedelju i dr je čuo 3 srca,presrećna sam!!!!!!!!

padar sapatnice naša... sve nas smara, veruj mi... ;)
Samo dok sam prikupila sve moguće analize, umal' nisam pukla... ali bar nešto radimo... od čekanja prirodnog nema vajde... bar kod mene... kad sam videla da više ne mogu da podnesem kad mi zakasni dan-dva... krenula sam... nemam šta izgubiti... ;)
Ja već vidim sebe par dana pred vađenje krvi... neizvesnost ima da me izjede... ali to je sve ljudski... ;):D

Nego, kakva beta treba da bude 15 dana od IUI da bi pokazala trudnoću?
A kakva je ako je nema?

:bye:

Uobičajen raspon vrijednosti beta HCG-a u krvi po tjednima trudnoće prikazan je u donjoj tablici:

Tjedan poslije prvog dana zadnje menstruacije Vrijednost ß HCG-a, mIU/ml

3 5_50
4 3 - 426
5 19 - 7.340
6 1.080 - 56.500
7_8 7.650 - 229.000
9 _ 12 25.700 - 288.000
13 - 16 13.300 - 254.000
17 - 24 4.060 - 165.400
25 - 40 3.640 - 117.000

cvrc Milojka za mene...

Estradiol jeste pao, čak su dva puta vadili krv danas. Pao je sa 7000 na 1380.
Međutim dr se ipak odlučio da obustavi sve ovog puta. Kaže da mi je desni jajnik već uvećan, da i dalje ima puno folikula. Jako se puno premišljao šta da radi, misli da je ovaj pad prenagli i da se verovatno mnogo folikula inaktiviralo, pa je moguće da bi mnogi bili prazni ili lošeg kvaliteta....pošto je uz bio loš u smislu uvećanih jajnika preko prihvatljive mere, odustao je. Oboje smo bili kao poliveni nošom.
Kad dobijem moram piti kontracepciju, FUJ, i onda na UZ, pa nastavljamo u sledećem ciklusu, sa manjom dozom hormona. Verovatno samo jedan merional dnevno.
Danas je baš bilo uspona i padova. Prvo su me sve sestrice dočekale u vratima da mi je e2 super, pa radovanje, pa kod doktora na uz - tad sam još imala nade, čak je i termin tražio za moju punkciju, recept ispisao za ovitrell, i onda ponovo ponovio e2 i ipak odustao :sad2::sad2::sad2:
Verovatno je ovako bolje po moje zdravlje, ali jako sam razočarana. Baš sam imala neki dobar predosećaj.:besna:

Baš mi je žao,ali ne gubi nadu.Sledeći put će biti bolje,pićeš kontracepciju to će ti smiriti jajnike i sve će biti ok.
Ljubim te puno

Ja se nisam javljala odavno ali vas redovno pratim.Za vikend sam jako povraćala pa sam na kraju završila na infuziji u bolnici sam bila 2 dana.Juče su opet krenule jake mučnine i povraćanje užas.........
Radila sam UZ u nedelju i dr je čuo 3 srca,presrećna sam!!!!!!!!

Cestitam!!!!! Bas lepe vesti! Ma mucnina ce ti biti najmanji problem kad znas da nosis 3 bebice!

Ja sam konkretno za mumiu ili mumio kako ko voli.Ja je koristim,a i dosta mojih prijatelja,moj muž....Vadim krv da bih videla kakvo je stanje i mogu ti reći da smo svi prijatno iznenađeni.Mom mužu je štitna super,a ima Hašimota i ide redovno na Zlatibor na kontrole,ali od kad koristi mumio vrednosti su mu idealne.Meni su jć.dobrog kvaliteta,a nisam imala ovulaciju,a mogu ti reći da sam bila skeptična.Ali ni mumio nikad ne bih preporučila bez nadzora ljudi koji se time bave.Ima dosta čajeva kojima žene pribegavaju kao macina trava,peruanska maca,....Dobro je izbegavati takve stvari kad se radi vto.

Ja sad pravim pauzu izmedju dva postupka pa sam mislila da probam nesto od biljnih preparata. Dosta sam citala o peruvan maci al ne znam nikoga da je to koristio pa me strah da probam. Imate li vi nekih iskustava sa preparatima?

Jelena mb,3 bebe :eek::cmok2::bye:..pa to jemoj san.Uauuuuuuuuuuuuu!
Blago tebi,uzivaj u tom povracanju,vredi!Uhhh,kakva vest!:klap::klap::klap:
Oficirusa,javljaj draga kako je prosao embriotransfer.:cmok:
Ikice,koliki ti je bio estradiol 5-og dana stimulacije?Secas li se?I ko tije radio punkciju i embriotransfer?

Jelo ns,ja sam takodje kad me uhvati frka razmisljala o peruvian maci,ali ipak nisam kupila,to mi opet kad razmislim bacanje para,hvatanje davljenika za slamku.Mozda gresim.Mislim da je bezbedno piti,samo je pitanje love,ako imas para ti pij!

Zsuki, draga, bas mi je zao... Bice sledeci put, samo napred, uz tebe smo ;)
Oficiruso, posle koliko dana od aspiracije to imas ET, 2 dana? Srecno i javi i nama koliko vas ima i mi smo radoznale :D
Jelenamb, bravo za :heart::heart::heart:
Cicak, beta bi trebala da bude veca od 30 tog dana, ali znam za par slucajeva kada je bila i manja pa je trudnoca normalno izneta do kraja. Samo napred!:ok:
Jelo, ja sam Peruvian Macu kupila u apoteci Biljana i Luka na Bulevaru. Doduse, to je bilo pre godinu dana i nismo je ni koristili, ali sam je nasla u apoteci.
Devojke, sve vas ljubimo moja devojcica i ja!:heart:

Meni je frka sto ga nema u apotekam da se kupi vec se narucuje telefonom.

Jelo ima ga i u apotekama, ovi što prodaju preko telefona se naravno kunu da samo njihov proizvod valja. Ja sam macu kupila u radnji za bildere ahahahhahhahah, pošto moj dragi ima stav da za bodi bildere prave samo kvalitetne stvari i ne ograničavaju se na samo jedan proizvod... mislim da se radnja zove x-sport nalazi se blizu betanije. Maca je bila puno jeftinjia nego kod ovih sa sajta. Uzela sam macu kompanije NOW, oni prave i ostale suplemente. Ja sam je pila mesec dana u kombinaciji sa uljem žutog noćurka. Imala sam više folikula u prirodnom ciklusu, bila sam na uz, mada se mani desi i da bez ikakvih đakonija imam po 5-6 folikula. Luda žena, šta ćeš.
Do trudnoće nije došlo, a noćurak mi je poboljšao viskozitet sekreta :klap:
pa ti vidi.

Devojke ja ne razumem... kako se gleda od poslednje menstruacije? Jel od poslednje očekivane menstruacije?
Zar ne bi trebalo da se računa od IUI?

Jel beta kad nema trudnoće 1? I počinje da se povećava sa trudnoćom?

Zbunjena sam... oprostite... :rumenko::rumenko::rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back