Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo me i ja da se javim sa zvanicnom betom koja je 656.Danas je 10.dan nakon transfera blastociste,tako da mislimo da i nas ima vise :D
Bogami,puno je Genesis trudnica :klap: Jelena,videla sam kod tebe da je i Zorica trudna,pa ti,pa ja i sve 3 iz Genesisa :klap: Svaka cast Genesis i dr Crnogorac i dr Kopitovic :hvala:
Jelo,ti si sledeca Genesis trudnica,ne brini,:super:
Sve vas pozdravljam i sve najlepse vam zelim i navijam za sve :heart::cao:
Cestitam i sve najbolje !!!!!! :vatromet:

Danvel,dobro nam dosla !!!!! Ikice,kako je bilo na na ultrazvuku? Obavezno javljaj.... Kako Skituljko,jesi li vec osjetila prve pokrete( ili je jos rano)? Pusa za tebe i malog Skituljka(ustvari on i nije vise tako mali).... :cmok:

Matorka, komisiju u Betaniji sam obavila 3.02.2011., a u Genesis idem tek 11.03 (vise od mesec dana). Danas sam dobila poziv iz socijalnog sa daljim uputstvima, koje sve upute da ponovo donesem na overu pre nego sto odem u G.
Deluje na prvi pogled dosta komplikovano, ali nije. U Betaniji sam radila prvu IUI, u Genesisu drugu jer me je, naravno, uhvatio vikend pa sam platila oko 400 evra inseminaciju da mi ne propadne posao :dash: i vise me je zivaca to kostalo nego sad VTO. Ili sam mozda malo ojacala i oguglala?
U svakom slucaju, sad skupljam snagu za bitku :D

Devojke, da li moze da mi odgovori neko ko se malo vise razume od mene:
Radila sam nesto sto mislim da je OGTT, ali nisam sigurna. Izvadila krv ujutru (na prazan stomak) - glukoza 5,3 (ref.vr. 4,2 - 6,4). To sam shvatila da je u redu. Onda sam popila 75g glukoze, mirovala 2 h i pri ponovnom vadjenju krvi glukoza je 5,4. Neko je belilom obrisao ref.vrednosti u Medlabu :rtfm: , pa ne znam da li je to u redu? Moja bivsa dr mi je rekla da zbog toga pijem Glucophage 6 meseci. Ubrzo sam otisla kod dr.Kopitovic i ona je rekla da ne treba nista da pijem, da nemam PCOS i da su analize u redu. Nisam pila Glucophage.
Sad vidim da se pominje OGTT sa insulinemijom, pa sam se sludila. Da li i to da uradim, na svoju ruku, pre nego sto krenem sa pripremama za VTO?:think:

Devojke, da li moze da mi odgovori neko ko se malo vise razume od mene:
Radila sam nesto sto mislim da je OGTT, ali nisam sigurna. Izvadila krv ujutru (na prazan stomak) - glukoza 5,3 (ref.vr. 4,2 - 6,4). To sam shvatila da je u redu. Onda sam popila 75g glukoze, mirovala 2 h i pri ponovnom vadjenju krvi glukoza je 5,4. Neko je belilom obrisao ref.vrednosti u Medlabu :rtfm: , pa ne znam da li je to u redu? Moja bivsa dr mi je rekla da zbog toga pijem Glucophage 6 meseci. Ubrzo sam otisla kod dr.Kopitovic i ona je rekla da ne treba nista da pijem, da nemam PCOS i da su analize u redu. Nisam pila Glucophage.
Sad vidim da se pominje OGTT sa insulinemijom, pa sam se sludila. Da li i to da uradim, na svoju ruku, pre nego sto krenem sa pripremama za VTO?:think:

Koliko puta si vadila krv, samo 2x? Nalaz glukoze ti je ok i ne znam ko ti je preporucio Glucophage?
OGTT sa insulinemijama sam i ja radila pre moje prve VTO i ispostavilo se da da imam sindrom insulinske rezistencije, koji, po mnogim doktorima ometa implantaciju embriona, a cesto izaziva i spontane pobacaje oko 8-9 nedelje trudnoce. Ja sam bila na Sioforu 2x850, sto je isti lek po sastavu kao Glucophage, a sa terapijom sam prestala tek kada sam usla u 6. mesec trudnoce.
Inace taj test sam uradila na svoju ruku, bez preporuke lekara, a VTO sam radila u Genesisu.: ))
Ako imas genetske predispozicije za dijabetes, preporucujem ti da uradis kompletno testiranje OGT + insulinemije, znaci ukupno 4 vadjenja krvi. U Medlabu sam u avgustu to platila 4200 din ukupno.
Moja odluka da radim te analize je doneta zbog cinjenice da mi i baka i deda boluju od dijab. tip 2, a i, bez obzira sto nemam pcos, fsh i lh su bili dosta blizu po vrednostima. Takodje, amh je bio 4,5 sto ukazuje na granicni pcos.
Medjutim, ako se vratis unazad, videces da i drugarica Mali pariz ima sindrom IR, a nema signale za pcos niti genetske predispozicije, "samo" 3 nesupela pokusaja iza sebe... Ne znam sta bih ti rekla, ali licno sam za to da se pre prvog postupka proveri sve sto se proveriti moze...jer kasnije osim novca na vise pokusaja vantelesnih, gubis i zivce...

Devojke, hvala na dobrodoslici!:) Na komisiju bi trebalo da idemo u Nis, sto me ne raduje, ali to je, sto je. Mozda neko ima iskustva sa njima? Cula sam da nisu bas ekspeditivni, pa se ceka malo duze. Sto se tice VTO, radili bi je u Jevremovoj ili na klinici Ivanovic, nekako imamo najvise poverenja u njih. O inostranstvu nismo jos uvek razmisljali.
POZDRAV ZA SVE MAME, ONE VEC OSTVARENE I NAS BUDUCE! :D

Naravno. Tu drugu sam radila u avgustu, primila 8 merionala kojih tad trenutno nije bilo u Betaniji pa sam morala i njih da kupim sama, a onda je 11 dc spao za vikend pa sam isla u Genesis jer bi mozda u ponedeljak vec popucali. Haos. Onda imas od 2 situacije da odaberes: ili ti propadnu pare za 8 merionala (a nije bas malo) i folikuli s njima, ili platis jos. Ja sam i bila spremna da rizikujem za 2 dana, ali m nije. Oni hoce da obave IUI nedeljom ako imaju neki transfer vec zakazan, a ako nemaju onda ne dolaze nego cekas ponedeljak.

Hvala, Sofia83, za komentar za OGTT. Mislila sam ja i ranije da ga uradim ponovo, ovaj put sa insulinemijama. I , da budem iskrena, to sam od vas ovde na forumu i naucila :) Ne znam samo zasto to nije na spisku onih obaveznih analiza za VTO. Bolje da nam kazu sta sve treba da uradimo, nego da same rondamo po netu.
Sad vidim da pominjete i kariotipe :think:

Cestitam svim buducim mamama!Ja razmisljam o sledecem pokusaju pa molim Vas koje ste skoro radile da mi kazete kako ste primale inekcije progesterona.Posto mi je prijateljica rekla da Zadori nije za inekcije.Novi mi je komp pa nisam u stanju da stavim znak pitanja.Zato se izvinjavam na pravopisu.

Novim devojkama želim dobrodošlicu!!!!!!!!!!!!!!Meni su krenule jutarnje mučnine i :bljak:.
Malo je rano ali eto............!!!!
neka su krenule,samo napred i treba, samo neka beeebeeee rastu :heart: ja ih uopste nisam imala neverovatno ;) ali istinito niti sam se izvoljevala te jede mi se ovo te ono....a mogla sam :rumenko: sad kad bi mogla da vratim vreme....jaaaaoooo sta bi im radila......:zcepanje::zcepanje::zcepanje: zato sad ti bolje u akciju,nego da se kajes kao ja ;) uzivaj :heart:

Danvel, dobrodosla!:D
Nisam bas najbolje ispratila sta je konkretno problem sa tvojim hormonima, ali ukoliko ti fsh nije preko 15 trebala bi da prodjes komisiju bez problema. Nemam iskustva sa konisijama, ali ako oni npr smatraju da ti hormoni nisu dovoljno uskladjeni za pocetak VTO, mozda ti odloze kako bi stvari legle na svoje mesto.
Carnberry, to je zaista katastrofa... Bas sam se razocarala.:(
Sto se tice ogtt-a on ne spada u standardne analize pre svega jer se ne poklapaju misljenja lekara vezano za uticaj insulina na uspesnost VTO. Koliko sam ispratila, uglavnom na taj test salju devojke koje imaju izrazen pcos, pa kao pokrice zasto ima daju metformine. OGTT sa insulinemijama, medjutim, pored mnogih drugih hormonskih i imunoloskih ispitivanja, spada u standardne analize nakon 3 i vise neuspesnih pokusaja VTO. Zalosno, ali tako je...
Zvoncice, ja sam primala progesteron depo od dana ET-a, svakog petog dana, pa do prvog UZ-a. Neke devojke ga primaju na 3. ili 2. dan, zavisno od lekara.

Hvala Jelena!!!Vidim da nasi imaju sve vise uspeha,posto u Segedinu nece da daju inekcije moracu da ih menjam.Mada mi je prijateljica rekla da je ona cekala tamo pregled 7sati.Posto je radila tamo vto prvoj su joj uzeli krv,ali posle je cekala posto Rumuni dolaze grupno i sestrice ih ubacuju preko reda.

Hvala Sofia83 vidim da ipak ima neceg u inekcijama i ako Zadori tvrdi da su vaginalni utrogestani tri puta po dve i oralno dve sasvim dovoljne i da retko ko koristi inekcije.Meni bez inekcija nisu uspele tri vto,tako da bih sad probala.Gde ste kupovale inekcije ili vam je to bilo u sklopu terapije,posto u Madjarskoj ih nema.

Zvoncice, ja sam ih dobijala u Genesisu, bile su u sklopu terapije, a koliko znam ima da se kupi...
Draga, najiskrenije, ne mislim da ce ti samo inekcije nesto doprineti i da je tvoj dr u pravu... 3x2 utrogestana vaginalno je standardna terapija, a ti jos pijes 2...to je sasvim dovoljno. Naravno, mozes da ukljucis inekcije ukoliko ces ti biti mirnija, ali pozabavi se dodatnim analizama s obzirom da imas 3 neuspeha iza sebe.
Moja drugarica koja je radila u Jevremovoj je od pocetka bila na terapiji 3x1 vaginalno i uspelo je...

Danvel, kad sam na prvostepenoj komisiji odlucivala u kojoj cu bolnici raditi VTO, klinika Ivanovic vise nije bila u opticaju jer su bili prebukirani. Mozda se situacija promenila, nemoj da panicis, ali budi spremna i na neku drugu varijantu.
Sofija, ako sam dobro shvatila, i ti si radila u Genesisu preko Fonda. Ako je tako, reci mi da li mi imamo nekih dodatnih finansijskih troskova tamo? Da me ne iznenade :)

Danvel, kad sam na prvostepenoj komisiji odlucivala u kojoj cu bolnici raditi VTO, klinika Ivanovic vise nije bila u opticaju jer su bili prebukirani. Mozda se situacija promenila, nemoj da panicis, ali budi spremna i na neku drugu varijantu.
Sofija, ako sam dobro shvatila, i ti si radila u Genesisu preko Fonda. Ako je tako, reci mi da li mi imamo nekih dodatnih finansijskih troskova tamo? Da me ne iznenade :)
Ako radiš preko fonda nemaš nikakve dodatne troškove.Sve injekcije ćeš dobiti,jedino ćeš kupovati tbl.Ja čak nisam platila ni punkciju ciste na jajniku jer sam već bila prošla komisije,pa je postupak VTO počeo,zvanično.Ako si me razumela šta sam htela da kažem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back