Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala, skandia, na dobrodoslici!
I ja se, kao i labradorka, pomalo plasim svega sto me ceka, ali valjda je to normalno.
Treba da radim svoju prvu VTO o trosku drzave u Genesisu NS, kod dr.Kopitovic. U martu idem na dogovore i jedva cekam da se pokrenem sa ove "mrtve tacke" :)

Puno hvala!!!
Iskreno malo se plasim svega sto predstoji ali mi je potpuno jasno da se u ovakvom drustvu sve mnogo lakse podnese!Prava ste ekipa!:klap:
Draga labradorka,nemas cega da se plasis,kad samo pomislis zarad cega to radis,sve je lakse.... Ah,da i sve se zaboravi kad ugledas mali zamotuljak.... Sve sam to prosla prije 4 godine i ne planiram vise, ali ipak bez obzira,s vremena na vrijeme svratim malo na ovaj kutak i kazem ako imam sta pametno.... I svaka me vasa pobjeda ovdje jako obraduje.... samo hrabro,pa da i nas uskoro obradujes lijepim vijestima...... :bye:

jelena cestitaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!!!! :super:
sad cekamo izvestak sa UZa, da vas prebroje:hahaha:
labradorka, cranberry - dobrodošle!
oficiruso nije te dugo bilo, sta predlazu lekari vezano za nalaze tvog mm?
ljubac za sve..........

Evo da prenesem moje jucerasnje iskustvo sa histeroskopije u Jevremovoj, radio dr. Ljubic, dosla oko pola tri potpisali sve papire koji su bili potrebni oko anestezija, sestra me odvela do apartmana da se presvucem, rekla doci ce neko po vas slobodno lezite i gledaj te tv. Posle nekih sat vremena dosla sestra po mene, vec sam mislila da su me zaboravili, usli u salu legla na sto, dr. anesteziolog inace neka skroz gotivna zena, ubola iglu u venu nista osetila nisam, dala malo sedativa, a meni sve lepo. Posle par minuta dosao cika doca pitao kako sam i tu nastaje koma. Probudila sam se u apartmanu kad su me prebacivali sa jednog kreveta na drugi. Posle nekih pola sata ja ustadoh i krenu kuci nikakve bolove nisam imala, a sda najvaznije izvestaj
Nakon pripreme i izolacije operativnog polja, Bettocchi histeroskopom se pod pritiskom 130mm Hg udje u cervikalni kanal. Sluzokoza je sa naglasenim kolumnama cilindricnog epitela endocerviksa, uredne morfologije, bez vidljivih patoloskih promena.
Potom ulazi u kavum uterusa, konstatuje se sledece
Kavum uterusa je nepravilnog oblika dubine 4 cm, sa vidljivom impresijom fundusa. Rogovi dobro naglaseni sa jasno vidljivim ostijumima tuba.Sluzokoza kavuma je svetloruzicaste boje sa mestimicnim hiperemicnim poljima.
Elektohiruskim putem nacinjena incizija fundusa uterusa u duzinu od 15 mm, dubine do 5mm. Uzeta biopsija endometrijuma i poslato na histopatoloski i mikrobioloski pregled
Nakon intervencije ponovnom vizuelizacijom konstatovan zadovoljavajuci nalaz.
Posle je dosla dr Milica Ilic i rekla mi je da je postojao neki neravan odnosno ulubjeni oblik, ali ga je doca ispravio,
Rezultati za 7 dana
Nadam se da je to bio uzrok 5 neuspelih pokusaja, pitacu dr kad budem isla na kontrolu, juce sam bila jos pod sedativima kad sam odlazila pa nisam stigla nista ni da pitam

Vrtesko, a ti se ne hvalis devojkama sa svojim vestima? : ))))

Evo me i ja da se javim sa zvanicnom betom koja je 656.Danas je 10.dan nakon transfera blastociste,tako da mislimo da i nas ima vise :D
Bogami,puno je Genesis trudnica :klap: Jelena,videla sam kod tebe da je i Zorica trudna,pa ti,pa ja i sve 3 iz Genesisa :klap: Svaka cast Genesis i dr Crnogorac i dr Kopitovic :hvala:
Jelo,ti si sledeca Genesis trudnica,ne brini,:super:
Sve vas pozdravljam i sve najlepse vam zelim i navijam za sve :heart::cao:

Evo me i ja da se javim sa zvanicnom betom koja je 656.Danas je 10.dan nakon transfera blastociste,tako da mislimo da i nas ima vise :D
Bogami,puno je Genesis trudnica :klap: Jelena,videla sam kod tebe da je i Zorica trudna,pa ti,pa ja i sve 3 iz Genesisa :klap: Svaka cast Genesis i dr Crnogorac i dr Kopitovic :hvala:

Bravo draga, bravo, cestitke od srca!

ikice :heart: nema je pazarkica nigde,samo je fb. stavila lepu vesti od tad joj se "gubi svaki trag":zcepanje::zcepanje: ja sam sigurna da uziva sa svojom princezom :heart: i da smo joj mi sad zadnja briga :mrgreen::zcepanje::zcepanje: ako samo neka uzva,mogu samo da zamislim kako je mazi i ljubi po celi dan :heart::heart:
ti kako si ,kako napredujes???:bye:

ikice :heart: nema je pazarkica nigde,samo je fb. stavila lepu vesti od tad joj se "gubi svaki trag":zcepanje::zcepanje: ja sam sigurna da uziva sa svojom princezom :heart: i da smo joj mi sad zadnja briga :mrgreen::zcepanje::zcepanje: ako samo neka uzva,mogu samo da zamislim kako je mazi i ljubi po celi dan :heart::heart:
ti kako si ,kako napredujes???:bye:

Cao draga, pa mislim da moj Skituljko i ja napredujemo sasvim ok. Mada, mnogo sam dosadna trudnica, stalno me nesto bolucka i to me brine, a kad ne boli tad sam ok. Za sutra sam zakazala pregled pa cemo videti koliko smo porasli, jedva cekam.
Za Pazarkicu verujem da se zatvorila sa svojom princezom i nigde ne mrda, samo u nju gleda i uziva, a znajuci nju sigrno po malo i panici i svaki cas je pipka i zagleda da vidi da li je sve ok. Zasluzila je da uziva u svakom trenutku, javice se ona vec da se pohvali kako je lepo biti mama.
A kako su tvoji mali zvrkovi, sta rade? Nisi nam odavno pisala o njima.

Bravo za veliku betu!!! Sad odmaranje i uzivanje u trudnoci

joj draga,o mojim zvrkovima bi mogla da vam pisem i pisem....:zcepanje: svake sekunde se nesto desava....sad su fazonu "mi smo veliki":whistling: a pojma nemaju da se snadju bez mene :eek: bas ovih dana spremam dokumentaciju za operaciju za sina(bubna opna mu je pukla) pa sam po celi dan bila sa njim na neke preglede,a ovi tvoje me zvrckali svaki cas,te gde su nam skafanderi,a sta da obucemo ispod a gde su nam rakavice....joooj:mrgreen: ja sam ti "kucna uciteljica" imam svoj "mali razred" i trenutno se ispitujemo:nafta, rude,solarna energija,obnovljivi i neobnovljivi izvori enerije....sve sam naucila prepitujuci njih:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
pisacu ti jos njihove bisere.....toga ima kolko oces ;)
:bye: :heart:

Zdravo devojke,
Prvi put sam sa vama. Meni je 36 godina, mm 42 god, imamo 10 divnih god. braka za sobom.:heart:
I muz i ja smo zdravi, prosli smo sve pretrage, ali bebca nema...........:sad2:
Posle tri neuspesne inseminacije, odlucili smo se na VTO. Sada smo u fazi prikupljanja analiza za komisiju, pokusali bi da udjemo u program drzave za besplatnu VTO.
Da li neko ima iskustva u tome da mi odgovori, da li je potrebno da svi rezultati hormona budu u granicama normale da bi dobili pozitivan odgovor od komisije, ili to ne utice na njihovu odluku? Tacnije, estadiol mi je prilicno povisen ( 4. dc - 113,1 pg/ml), dok su svi ostali rezultati u redu. Da li da prvo to sredim ,pa tek onda predam papire za komisiju, ili to nije bitno za konacan ishod?:bye:

JELENA,VRTESKA cestitam,neka vam je sa srecom a sad zna se,uzivajte u najnovijoj ulozi.Danas sam procitala jednu lijepu recenicu gdje stoji da je MAJKA jedina osoba koja te voli i prije nego sto te upozna.Divno zar ne? Sve ostale drugarice puno pozdravljam i hrabro samo naprijed,doci ce i nas dan......................MORA.

Danvel, dobro došla! I ja sam pre mesec dana postavila isto pitanje, i po odgovoru devojaka sa foruma nije sigurno da ćeš proći, ali iskustva su različita. Isto tako zavisi gde ideš na komisiju. Meni je lh povišen i ja se iskreno nadam da ću dobiti potvrdni odgovor na II komisiji. Gde ćeš raditi vto?

JELENA,VRTESKA cestitam,neka vam je sa srecom a sad zna se,uzivajte u najnovijoj ulozi.Danas sam procitala jednu lijepu recenicu gdje stoji da je MAJKA jedina osoba koja te voli i prije nego sto te upozna.Divno zar ne? Sve ostale drugarice puno pozdravljam i hrabro samo naprijed,doci ce i nas dan......................MORA.
Gdje si ti nama Vodolijice? Bas tako mila,majka je jedina osoba koja voli,prije nego sto te upozna.... i bez obzira svaka prava majka voli svoje dijete sa svim njegovim dobrim i losim vrlinama.... Ima li zime kod tebe? Kod nas vec par dana bas hladno i vjetar dosadni... Ljubimo te i mislimo na tebe.... A tvoj ce dan vec doci,red je i zasluzila si i neka mi oproste ostale drugarice sto za tebe navijam za jednu nijansu vise.... :zag:

Predivno je Vodolijice, tako jednostavno, a istinito! CMOK, smrc, krenuse mi suze :-)

Gdje si ti nama Vodolijice? Bas tako mila,majka je jedina osoba koja voli,prije nego sto te upozna.... i bez obzira svaka prava majka voli svoje dijete sa svim njegovim dobrim i losim vrlinama.... Ima li zime kod tebe? Kod nas vec par dana bas hladno i vjetar dosadni... Ljubimo te i mislimo na tebe.... A tvoj ce dan vec doci,red je i zasluzila si i neka mi oproste ostale drugarice sto za tebe navijam za jednu nijansu vise.... :zag:

I ja isto, prirasla mi je Vodolijica za srce!

Cao Danvel,
i ja sam se, posle 2 neuspele inseminacije, prijavila za VTO o trosku drzave i odlucila da radim u Genesisu. Meni su svi hormoni OK, ali koleginici koja ide u isto vreme kad i ja nisu. Zajedno smo isle na komisiju u Betaniju (drugostepena) i nisu pravili probleme oko nalaza hormona. Sto je meni i logicno, taman posla da mora biti sve u redu, onda ne bi bilo ni potrebe za lekarima ;) tako nekako ja mislim ;)
Iznenadilo me je da procedura za prijavljivanje nije mnogo komlikovana, mislila sam da ce vise da zadevaju :D
Neka se ipak javi jos neko ako ima drugacije iskustvo, mozda smo mi samo dobro prosle taj dan. U Betaniji je bila jeziva guzva kad smo mi isle, pa su odradili komisiju za cca 3 min po osobi. Jedino sto se dugo ceka izmedju prvostepene i drugostepene komisije, a i kasnije sam dugo cekala za Genesis. Strpljenje mi nije jaca strana, ja sam htela da to sve bude "u roku od odmah", ali cvrc...:D

Cao Danvel,
i ja sam se, posle 2 neuspele inseminacije, prijavila za VTO o trosku drzave i odlucila da radim u Genesisu. Meni su svi hormoni OK, ali koleginici koja ide u isto vreme kad i ja nisu. Zajedno smo isle na komisiju u Betaniju (drugostepena) i nisu pravili probleme oko nalaza hormona. Sto je meni i logicno, taman posla da mora biti sve u redu, onda ne bi bilo ni potrebe za lekarima ;) tako nekako ja mislim ;)
Iznenadilo me je da procedura za prijavljivanje nije mnogo komlikovana, mislila sam da ce vise da zadevaju :D
Neka se ipak javi jos neko ako ima drugacije iskustvo, mozda smo mi samo dobro prosle taj dan. U Betaniji je bila jeziva guzva kad smo mi isle, pa su odradili komisiju za cca 3 min po osobi. Jedino sto se dugo ceka izmedju prvostepene i drugostepene komisije, a i kasnije sam dugo cekala za Genesis. Strpljenje mi nije jaca strana, ja sam htela da to sve bude "u roku od odmah", ali cvrc...:D

Sad si me razočarala!!! Dugo si čekala posle II komisije? Kad su te zvali iz Genesisa kad si prošla II komisiju? I ja sam mislila da odmah uđem u postupak nakon toga. Ja ću uskoro na komisiju u Betaniju!
Ušla si u program? Kako ti se sve čini?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back