Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moguce da si u pravu Sofija,ako te hoce onda te hoce,ali meni nije uspevalo bas zbog nedostatka progesterona.Sve ostalo je o.k.zato i razmisljam da radim ovde.Ima zena poput mene kojima je potrebno vise progesterona.Videcu mozda cu se odluciti i za kliniku o kojoj je pisala Melisa.Tebi i ostalima zelim sve najbolje.

Sto se tice ogtt-a on ne spada u standardne analize pre svega jer se ne poklapaju misljenja lekara vezano za uticaj insulina na uspesnost VTO. Koliko sam ispratila, uglavnom na taj test salju devojke koje imaju izrazen pcos, pa kao pokrice zasto ima daju metformine. OGTT sa insulinemijama, medjutim, pored mnogih drugih hormonskih i imunoloskih ispitivanja, spada u standardne analize nakon 3 i vise neuspesnih pokusaja VTO. Zalosno, ali tako je...

sofi, sad si me zabrinula... meni su u jevremovoj dali milion nekih analiza i među njima i ogtt, radim ga sl.utorak...

sem AMH, koji mi je 2,9... a ref. vrednost je do 2,5...(tako piše:neutral:), svi ostali nalazi su mi u redu... pregledana sam od glave do pete... i ispitana... i niko mi nema šećer u porodici...(što ne znači da ga neće pronaći kod mene... nikad se ne zna)

ja sam mislila da svima daju iste analize da rade... :think:

I ja isto, prirasla mi je Vodolijica za srce!

Hvala ti Ikice moja,hvala.Ti si isto covjek koji nemoze ostati neprimijecen.Nismo svi isti a i bolje je da je tako.Pokusavam citav moj zivot biti samo "dobar"covjek,prepoznati dobro i boriti se za to,cijeniti dobre ljude i pomoci ljudima koliko je u mojoj moci bez velikih ocekivanja da ce mi se to od istih vratiti.Jedno me je zivot naucio a to je da se sve u zivotu vraca,ne od ljudi od kojih bi trebalo ali dodje sa neke druge,u momentu,neocekivane strane.A vjerovatno si i ti takva.Najdraze mi je od svega da si vidjela svoju pahuljicu i da sad znas koje taj sretnik koga mama voli najvise na svijetu.Sad je u svakom slucaju najbitnije da se opustis i prepustis trudnoci(uzivas,mazis stomacic,pricas mu,radis samo ono sto ti se radi,bez ikakvog stresa,pritiska i trke-frke)-bar bi ja to tako radila.Ljubim te draga moja a ti nam se javljaj s vremana na vrijeme i pazi,mazi svoju pahuljicu.

:cmok:
Gdje si ti nama Vodolijice? Bas tako mila,majka je jedina osoba koja voli,prije nego sto te upozna.... i bez obzira svaka prava majka voli svoje dijete sa svim njegovim dobrim i losim vrlinama.... Ima li zime kod tebe? Kod nas vec par dana bas hladno i vjetar dosadni... Ljubimo te i mislimo na tebe.... A tvoj ce dan vec doci,red je i zasluzila si i neka mi oproste ostale drugarice sto za tebe navijam za jednu nijansu vise.... :zag:
I 10000 puta da ti kazem hvala,malo mi je. Mislim da ti ni jedna od drugarica nece uzeti za zlo to sto si napisala.Covjek se sa vremenom veze za nekog vise jer ga mozda vise razumije nego ostale,suosjeca sa njim,zivotna prica tog drugog se cini njemu samom najslicnija njegovoj,svidja mu se njegov nacin izrazavanja,procita u njegovim redovima svoje misli ili,ili,ili.......Drago mi je da si bas mene odabrala i da si tako velikodusna,da pored tvoje ,sad vec, ostvarene zelje ti i dalje provodis svoje slobodno vrijeme sa nama i tjesis,bordis nas,dajes nam snage i volje za svaki novi korak.Danas u ovom ludom vremenu kad je svaki slobodan minut dragocijen. Ja ti se draga moja smrzavam,nikako da se oporavim,niti sam bolesna niti zdrava.Vec pomislim,evo proslo je kad ono opet stisne a i muz mi je vec 3 nedelje u istom stanju tako da je sto se mene tice zime DOSTA.Ljubim te i sve naj,naj.:cmok:

Cranbarry,Sofija nije radila o trošku fonda.Ništa te neće koštati oko postupka,ako imaš sve nalaze koje treba da imaš.Srećno!
Sofija,drugarice draga,jedno pitanje...kako nemaš PCOS? hormoni nisu bili u inverziji,ali blizu-je l'? AMH od 4,5!!! i na aspiraciji preko 20 j.ć. plus IR...
kako nisi imalaPCOS?Ljubim!
Ikice...kako si me sad raznežila...uživaj dušo,punim plućima u svojoj trudnoći!Mazi batu!

Jelena mb, "uzivaj" u svojim mucninama, cuj ima tu neke drazi!!!!!!!! :) radujem se zbog tebe i Vrteske
Sofia 83, moracu da ponovim sl. meseca estadiol, moj doca misli da je greska u lab., jer su mi LH i FSH u granicama. FSH je 4.1, tako da mislim da nebi trebalo da bude problema sa komisijom.
Cranberry, razmislicu i o Genesisu, vidim da su iskustva pozitivna!
Ikice , zelim ti takve emocije i ubuduce, raznezila si me:heart:

Znam da moramo da se naoruzamo strpljenjem, dosadna je ova papirologija:rtfm:, jedva cekam da krenem u proces VTO. Drago mi je sto mogu sa vama da odsada delim svoje emocije, podrska puno znaci!!!

sofi, sad si me zabrinula... meni su u jevremovoj dali milion nekih analiza i među njima i ogtt, radim ga sl.utorak...

sem AMH, koji mi je 2,9... a ref. vrednost je do 2,5...(tako piše:neutral:), svi ostali nalazi su mi u redu... pregledana sam od glave do pete... i ispitana... i niko mi nema šećer u porodici...(što ne znači da ga neće pronaći kod mene... nikad se ne zna)

ja sam mislila da svima daju iste analize da rade... :think:
Na ogtt skoro nijedan doktor ne salje pacijentkinje pre prve VTO, ukoliko nemaju pcos ili genetske predispozicije ( a nekad ni tada). Ali ako je tebe tvoj dr poslao, nema potrebe da brines, znaci samo da je temeljan i da hoce sve da proveri... Nis' se ne brini sve je pod kontrolom, i ja bih volela da nisam morala da ga radim na svoju ruku.

Cranbarry,Sofija nije radila o trošku fonda.Ništa te neće koštati oko postupka,ako imaš sve nalaze koje treba da imaš.Srećno!
Sofija,drugarice draga,jedno pitanje...kako nemaš PCOS? hormoni nisu bili u inverziji,ali blizu-je l'? AMH od 4,5!!! i na aspiraciji preko 20 j.ć. plus IR...
kako nisi imalaPCOS?Ljubim!

Draga, ja nigde nemam kao dijagnozu pcos. Prvi put kada sam radila hormone, lh je bio veci za 0,5. Drugi put je fsh bio veci za 0,15. Po UZ-u svaki put se videlo zuto telo, znaci najverovatnije nisam imala odsustvo ovulacije, a Kopitovicka mi je prilikom pregleda na pocetku ciklusa rekla da cemo paziti sa stimulacijom jer mi je desni jajnik mikrocistican, pa postoji opasnost od hiperstimulacije. IR endokrinolog kaze da je do gena... AMH mi je granican, da je veci od 5 definitivno bi bio pcos. Uglavnom, nigde zvanicno ne pise PCOS, ni u jednom mom nalazu - rekla bih da je ipak u pitanju tanka linija koja me od njega deli... Ipak nisam imala vecinu klasicnih simptoma pcos-a.:heart:
Ikice, ljubimo drugara!:heart::bye:

Na ogtt skoro nijedan doktor ne salje pacijentkinje pre prve VTO, ukoliko nemaju pcos ili genetske predispozicije ( a nekad ni tada). Ali ako je tebe tvoj dr poslao, nema potrebe da brines, znaci samo da je temeljan i da hoce sve da proveri... Nis' se ne brini sve je pod kontrolom, i ja bih volela da nisam morala da ga radim na svoju ruku.

PCOS nemam. Bar mi tako kažu svi ginekolozi, posetila sam bar 3 u zadnjih par meseci... i svakog sam detaljno ispitala...

Dijabetes nema niko u porodici...

Baš me čudi... :think:

Hvala ti na odgovoru...;):bye:

Hvala ti Ikice moja,hvala.Ti si isto covjek koji nemoze ostati neprimijecen.Nismo svi isti a i bolje je da je tako.Pokusavam citav moj zivot biti samo "dobar"covjek,prepoznati dobro i boriti se za to,cijeniti dobre ljude i pomoci ljudima koliko je u mojoj moci bez velikih ocekivanja da ce mi se to od istih vratiti.Jedno me je zivot naucio a to je da se sve u zivotu vraca,ne od ljudi od kojih bi trebalo ali dodje sa neke druge,u momentu,neocekivane strane.A vjerovatno si i ti takva.Najdraze mi je od svega da si vidjela svoju pahuljicu i da sad znas koje taj sretnik koga mama voli najvise na svijetu.Sad je u svakom slucaju najbitnije da se opustis i prepustis trudnoci(uzivas,mazis stomacic,pricas mu,radis samo ono sto ti se radi,bez ikakvog stresa,pritiska i trke-frke)-bar bi ja to tako radila.Ljubim te draga moja a ti nam se javljaj s vremana na vrijeme i pazi,mazi svoju pahuljicu.

Hvala ti draga, uzvracam ti sve divne i nezne reci i to duplo! Isto mi je i doktor juce rekao, da je najvaznije da budem opustena, srecna i da se nicim ne opterecujem, nego da radim samo ono sto zelim. Celu noc nisam spavala koliko sam bila uzbudjena, samo sam zamisljala mog medenog decacica kako mrducka i samo mi se taj film motao po glavi. Inace doktor kod koga idem je dete dobio iz petog pokusaja VTO, pa ima poseban pristup zenama koje su prosle kroz postupak. A verujem da ce tvoja neznost i dobrota biti nagradjena najvredenijim darom koji Bog moze da da! Ljubim te i nadam se da cemo se jednom upoznati!

Ovo je katastrofa! Sta je bilo, rekli su ti da ce folikuli popucati pa te poslali u Genesis da placas ?!

oooo da izgleda to rade, i ja sam tako prošla, lepo mi Trninićka natempirala ciklus sa kontracepcijom, pa baš je trebalo u nedelju da se radi.... šta reći. Samo mi nije jasno ako se neka porađa u nedelju, da li je šalju u genesis ili čekaju još koji dan da cenjeni doktori dođu na Betaniju :dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

Super Jelena! Šta misliš o više beba odjednom?

Ja sam uvek želela blizance,ali trojke :think: pomalo me vata panika,a to kod mene nuje teško,kako ću ako bude njih troje.Kako ću se snaći sa njima.Muž mi radi u prosveti pa ima raspored ubilo se,svekrva mi je bolesna ne može da mi pomogne,a majku nemam,tako da ako bude troje biće čupavo...............:zurka: :zurka: :zurka:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back