Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jako me zanima koja je laboratorija u pitanju... Cisto da napomenem, da sam kao i ti iz NS-a i da sam u par navrata imala lazno pozitivne nalaze, kao i pogresne u laboratoriji Medlab. Od poslednjeg ekscesa, zaobilazim ih u sirokom luku.

Biotest je u pitanju, prvi nalaz smo radili u higijenskom, i pokazalo se malo stafilokoka, popio je 2kutije antibiotika, i nakon par dana ponovio bris u Biotestu, i tad nije bilo stafilokoka već enterokoke i to u velikom broju.Već mi je tu bilo sumnjivo al ajde, popije antibiotike drugi put i sad pokaže da ima i stafilokoke i eterokoke u velikom broju. Onda je išao u Medlab i kod njih nema bakterija. Ne znam više kojoj labartoriji da veruješ.

Ok, idi tamo gde se osećaš sigurnom i zadovoljnom i kome veruješ? Ko ti je radio vto? Koju terapiju si imala? Kad ćeš na komisiju?

Šemu za stimulaciju mi je napisala dr Irena Bujas koja je uglavnom bila na svakom ultrazvuku ona je odredila i dan aspiracije i veoma je prijatna i ljubazna, aspiraciju radila dr V.Kopitović, a transfer dr Aleksandra Trininić Pjević.Dobijeno 10 jajni ćelija, vraćeno 3 osmoćelijska embriona.Ne sećam se sad tačno šta sam primala, diferelin, gonal i menopur čini mi se.

Biotest je u pitanju, prvi nalaz smo radili u higijenskom, i pokazalo se malo stafilokoka, popio je 2kutije antibiotika, i nakon par dana ponovio bris u Biotestu, i tad nije bilo stafilokoka već enterokoke i to u velikom broju.Već mi je tu bilo sumnjivo al ajde, popije antibiotike drugi put i sad pokaže da ima i stafilokoke i eterokoke u velikom broju. Onda je išao u Medlab i kod njih nema bakterija. Ne znam više kojoj labartoriji da veruješ.

Duso, moras ponoviti nalaze u trecoj laboratoriji pre nego sto se uzdas u nalaz jedne ili druge laboratorije.
Moj poslednji slucaj je bio da sam uradila insulin u Medlabu i bio je 80 2h nakon jela, sto je bilo nemoguce jer sam mesecima bila na terapiji sioforom i trebalo je da prekinem, a nalaz gori nego pre terapije! Onad sam uradila u Jugolabu, tamo nalaz 7 : -/ Posto je ozbiljna stvar u pitanju, ponovila sam i u trecoj lab. ( Eurolab) i tamo je nalaz bio slicniji onom u Jugolabu, tako da smo to uzeli u obzir...
Moja preporuka je da tm ipak ponovi nalaz...da ne biste gubili vreme.

Melisa,sve mi zvuči kao SF-opet novi metodi, znači nije ni donacija sperme?O.k. ako ne želiš da odgovoriš,onako pitam.Nikad čula za japanski protokol,i jedva čekam još znanja!!
Zlobnice,da sam na tvom mestu,ja ne bih izostavila njihovo ime...jer ti se to ne dešava 1. put.

Kako sam ja Ruskinja i po obrazovanju doktor, posle neuspeha u protokolu u Jevremovoj (iz etickih razloga necemo nista lose govoriti o toj klinici), provela sam potpono ispitivanje o radu takvih klinika u Rusiji. Vrlo sam zahvalna doktorki Vesni Kopitovic kod koje sam uradila histeroskopiju i laparoskopiju. Uzimala sam citominske preparate ovariomin, vazalomin i epifamin + homeopatija ovarium compozitum, koenzim compozitum, ubihinon. Stavljala sam pijavice na stomak. Lekari sve to prepisuju za poboljsanje kvaliteta preostalih jajnih celija. Svaki dan sam pila min 2 l jako karbonatnih voda protiv starenja citoplazme jajnih celija. Muz je pio preparat Viardo, Spermaktin, Orthomol sport i pozeljno je da muz jede 2 velike crvene paprike na dan ili 2 case svezeg soka od pomoranze, zato sto je vitamin C prirodni aktioksidant i poboljsava kolicinu i kvalitet spermatozoida. Sve ovo preporucuju lekari da bi koristili svoje sopstvene JC i spermatozoidi, a ne donorske. Od svih klinika u Moskvi ja sam izabrala kliniku ALTRA VITA, zato sto su tamo najnovije tehnologije i strogo individualni prilaz pacijentu. Tamo je jako mnogo stranaca iz celog sveta. Kod muza je bilo samo 2% morfoloski zdravih i primenjen je novi metod IMSI - povecanje spermatozoida 6300 puta, u odnosu na 400 puta kod ICSI. Embriolog je 5 sati najbolje spermatozoide. Sada se vec pojavio nova metoda NASUM, za one kod kojih gotovo da nema spermatozoida.
A sada kratko o sebi. Imam 40 godina i sina od 20 g. Sve su hormonalne analize bile normalne, osim AMH koji je bio vrlo nizak, tako da i pri velikoj stimulaciji Gonalom dobijala sam jako malo JC. Zato u AV takvim zenama se radi minimalna stimulacija i dobija se nekoliko JC dobrog kvaliteta. Po zelji sakupljaju se JC iz nekoliko ciklusa, zamrzavaju, i implementiraju u prirodnom ciklusu bez stimulacije na pripremljeni endometrijum. To se i zove Japanski protokol. Ja sam sakupila samo 2 JC iz 2 ciklusa. Moj muz ima 54 god i 3 odrasla deteta. JC i sperma su nase, a ne donorske. Japanski protokol se moze zakazati u 3 ciklusa ( obican ciklus kosta 96000 rub, a potpun protokol 200000 rub, 1rub=2.5din). Sve vas pozdravljm i zelim puno uspeha.

:D
Sofy,:heart:,za tebe i tvog anđela:heart::heart:čim grane sunce,šetamo ...npr.pored reke:D
Mijaki,dušo,nisam znala da si i ti homozigot.Ljubi te tvoja sestra po mutaciji:heart:sad će i Srce to učiniti:lol:
Reci mi da li si kontaktirala nekog hematologa zbog toga? Jesi li ustvari homo ili hetero? ...zigot,mislim:zper:
Sigurno je zbog toga toliki folan,i meni je od strane hematologa toliki prepisan ,ali od ET-a,ili od trudnoće:whistling:..ali obavezno i heparin...ti se ne bodeš time?
Surutka...samo tuci po njoj,i meni čuči na terasi,a ja i muž je samo njušimo:hahaha:
a poziv...medicina...hihihihi...
Matorka ,ja sam prof.književnosti,sa podstrukom-zubni tehničar,te niđu veze sem lične sa VTO:ok:
Zsuki...bubuljice te napale,kažeš...nadam se da piješ glucophage redovno i ne mlatiš po slatkim i masnim stvarima...a da! Nekim ženama se javlja kad piju kontraceptive-jesi li ti ono beše počela?:think:
Ikice,mazi stomače,dok ja služim družbi:hvala:
Ema77,žao mi je zbog ponovljenog neuspeha...ako možeš ,podseti me koliko si puta radila,koji je problem,i šta si od dodatnih nalaza odradila...ako želiš...;)
Zlobnice,ne mogu da verujem u te bedne labove...sram ih bilo!! Nemam reči,sem da bih im ja odmah katanac na vrata...tako je i meni i mom mužu jedan lab. iz mog mesta davao u više navrata pogrešne nalaze-tipa-ja u stimulaciji uveliko,a meni E2 kao kod žene u menopauzi:super: i taj lab više ne radi...ali ne mojom zaslugom:whistling:hihihi,stvarno-ne.
Srce,sa srećom u sredu!!:ok:
Cure,stisak za sve...moramo napred! Za nas drugog puta NEMA!:heart:

Srce si, sto pored toliko obaveza mislis na mene. Ljubimo te do neba moj Skituljko i ja !

Mijaki, odusevila me je tvoja prica! Drzim fige!

Melisa, taj Japanski protokol zvuci kao naucna fantastika!

Heart84, koliko kosta histeroskopija u Jevremovoja?

Zsuki, kaže meni mm ajmo za neki vikend na Palic, onako turisticki, a ja mu kažem ako idemo na Palic, moramo i u Segedin kod Macana, da vidim i ja tog Zsukinog lepotana! Jeli Zsuki cime te je ocarao?!

Ovo je bas cudno... Za privatne lab. sam mislila da cesto daju lazno poz. nalaze jer ces neminovno doci na kontrolu i opet im ostaviti pare. Ali za Higijenski prvi put cujem....

Ne mislim da to rade da bi zaradili dodatne pare, već da su nestručni i da rade ofrlje!! I pre sam radila tu hlamidiju, i onda pomislim možda je imam godina, a rezultat bio negativan!!! :dash:

Ja sam imala negativno iskustvo sa Biotestom;isti dan su mi uzeti brisevi za dve lab.Medlab i Biotest,gde je u Medlabu bio nalaz negarivan odnosto sterilan,a u Biotestu pozitivan na Ešerihiju.Pa je dr rešila da veruje Medlabu.S obzirom da ako je nalaz pozitivan na Ešerihiju ona se vrlo brzo razmožava i izaziva jak svrab.Kod mene se više nikad nije pojavila tako da verujem nalazu iz Medlaba.

Jelena, ja verujem privatnoj laboratoriji, jer je u isto vreme mm imao hlamidiju, nemoguće da ja nemam! Nakon prve terapije uradimo ponovo, higijenski opet negativan, u privatnoj klinici pozitivan...užas. Ovoj privatnoj klinici verujem jer se i privatno znamo! Strašno, ne znam šta drugo reći. Ne znam kako izbeći klinike koje su na lošem glasu??? Jedino da ih mi na ovaj način reklamiramo, pa da devojke uče na našim greškama!!

Mali pariz,kod mene su odstranjena oba jajovoda nakon dvije vanmatericne trudnoce. Pored standarnih analiza radila sam i genetski test ,koji je pokazao da imam povisen Homocystein,koji treba da bude od 5.00-12.00 a kod mene je 20. Moguce je povisen zbog nedostataka vitamina B-6 i B-12/folne kiseline ili imam MTHFR-Mutation ,a to cu saznati jer treba da odradim. ANA(Antinukleäre Antikörper) ja imam <1:80 tolika je i granica<1:80 da li je to u redu ? Sto se tice ostalih nalaza svi su u redu,a kod muza nema nikakvih problema. Zanima me i ovo,da li moze da prestane da funcionise jedan jajnik ,da ne reaguje na terapije ,ne stvara folikule? Evo i ovo da napomenem jer si me pitala ovo je bio10-i pokusaj, 8-a aspiracija, 10 ET. od ovog puta je ostalo jos 4 zamrznuta emmbriona.

Melissa, verovala sam da je Rusija dosta ispred nas, ali ovoliko... Svaka cast, zaista, i hvala na odgovoru za Mali Pariz, sokirale su me sve te nove metode. Verujem da ce i nasa enciklopedija cuti nesto novo od tebe : ))
Sto se laboratorija tice, ne znam sta reci...izgleda treba placati nalaze u minimum 3 laba, pa uzeti "vecinski" nalaz.... Strasno : (

Kako ovi na komisiji u RZZO komplikuju to je strašno.Sad suprug mora lično pred njima da se potpiše, a kad smo radili prvu VTO nisu tražili.Tako da sutra idemo ponovo, pa valjda ću sutra da završim.

I nama su tražili da prvi put dođe, a posle možeš da dopuniš nalaze bez njega!!!
Sutra je već tu, ali opet čekati Betaniju samo da zakažu, pa zakazani rok za mesec dana, pa pismo....ceo život nešto čekam...i prođe život! :zper:
Samo se vi trudite dok čekate...jer čuda su moguća!!

Uzimala sam citominske preparate ovariomin, vazalomin i epifamin + homeopatija ovarium compozitum, koenzim compozitum, ubihinon. Stavljala sam pijavice na stomak. Lekari sve to prepisuju za poboljsanje kvaliteta preostalih jajnih celija. Svaki dan sam pila min 2 l jako karbonatnih voda protiv starenja citoplazme jajnih celija. .

Melisa molim te ako mozes da nam pojasnis gde si nabavljala sve ovo (jel u Rusiji) i koji je tacan naziv i namena tih proizvoda? ( pronasla sam da je Ubihinon zapravo koenzim Q10 a ostalo ne mogu da pronadjem)
Da li lekari prepisuju svima isto za poboljsanje kvaliteta jc i koliko tj kako se piju isti?

Hvala ti sto si sa nama podelila svoje iskustvo i puno srece vam zelim !!!!!!

Melisa,sve to što si napisala zaista je fascinantno.Smem li tvoju poruku poreneti na 2. forum na kom sam aktivnija,a u cilju upućivanja dr. žena sa sl.problemom?
Mogu ti na p.p. ostaviti link,kako bi proverila da je tvoja poruka preneta u celini.
Ako ne želiš,o.k.
Da li je cena tog tvog postupka,naravno bez te silne homeopatije 500 000 dinara?
Hvala ti što si podelila svoje iskustvo sa nama.
Ema,ANA su ti uredu.Da,moguće je da neki jajnik u toku stimulacije zataji...ipak oni nisu na programiranje.
Sve to zavisi od ciklusa,jer nam ni ciklusi nisu isti.
Pozdrav!

I nama su tražili da prvi put dođe, a posle možeš da dopuniš nalaze bez njega!!!
Sutra je već tu, ali opet čekati Betaniju samo da zakažu, pa zakazani rok za mesec dana, pa pismo....ceo život nešto čekam...i prođe život! :zper:
Samo se vi trudite dok čekate...jer čuda su moguća!!

Meni je danas bio drugi put da sam išla, tj samo dopuna nalaza.Stalno nešto novo izmišljaju.Nadam se da ću proći bolje nego ti što se tiče Betanije i zakazivanja, a možda bude i gore :( .Ja sam prošle godine čekala od izlaska na portalu 10dana.

Meni je danas bio drugi put da sam išla, tj samo dopuna nalaza.Stalno nešto novo izmišljaju.Nadam se da ću proći bolje nego ti što se tiče Betanije i zakazivanja, a možda bude i gore :( .Ja sam prošle godine čekala od izlaska na portalu 10dana.

Zar može duže od mesec dana d ačekaš na drugu komisiju??? Nećeš. Većina devojaka je i kraće čekala. S' obzirom da radiš vto u Betaniji, mislim da ćeš u program ući i ranije. Držim ti fige!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back