Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdravljam sve devojke sa foruma. Pre više od godinu dana bila sam na ovom foruma. iza mene je jedan bezuspešni pokušaj u Jevremovoj. Posle novog pokušaja u Rusiji, sada sam u drugom stanju 14-ta nedelja. Pre nedelju dana doputovala sam iz Rusije u Srbiju pa vas molim ko može da mi pomogne. Pošto i dalje moram ići na kontrole, gde u Beogradu ili Novom Sadu mogu naći najbolje specijaliste za UZ, skrining i vođenje trudnoće. Unapred zahvalna na pomoći.

Pozdravljam sve devojke sa foruma. Pre više od godinu dana bila sam na ovom foruma. iza mene je jedan bezuspešni pokušaj u Jevremovoj. Posle novog pokušaja u Rusiji, sada sam u drugom stanju 14-ta nedelja. Pre nedelju dana doputovala sam iz Rusije u Srbiju pa vas molim ko može da mi pomogne. Pošto i dalje moram ići na kontrole, gde u Beogradu ili Novom Sadu mogu naći najbolje specijaliste za UZ, skrining i vođenje trudnoće. Unapred zahvalna na pomoći.

Ja sam zadovoljna Genezisom u NS,dobro su opremljeni i ljubazni i stručni....Nadam se da će ti devojke sa foruma izneti i svoja iskustva....

Jelo,i treba da bole,jer rastu...kao i folikuli u njima.Pred kraj stimulacije, nekad sam se osećala kao na niž da sedam...pa sve polako,i koračala "manje potresno".
Melisa,bravo! Čestitam na trudnoći! Jesi li bila na donaciji j.ć.?
Izvini,ne mogu ti pomoći oko izbora lekara za vođenje trudnoće,ipak smo ovde svi u borbi za potomstvo.Možda da poruku postiraš na nekim trudničkim temama? :)

Melisa, otkud bas Rusija? I gde tacno u Rusiji? Ako ti nije problem da podelis sa nama tvoje rusko iskustvo, napisi nam kakvi su tvoji utisci o Rusiji. Zanima me kako tamo tece postupak, koliko dugo si boravila tamo i koliko to kod njih kosta?

Veliki pozdrav i zelim ti laku trudnocu!

OOoo koleginice, dobrodosla i ja sam 14-ta nedelja, i trudnocu vodim u Jevremovoj. Prebaci se na Kutak za trudnice, tamo zene bas imaju iskustva sa trudnickim temama! Cmok

samo na kratko da vam se javim, danas sam konacno stigla iz praga!!!!!! transfer je bio juce, imam cak na usb-u snimak mojih embriona kako su se razvijali 96 sati pre vracanja;)
sutra cu poslati detaljan izvestaj za sve one koje interesuje iskustvo iz praga kod doktorke sonje...
za sada samo da kazem da ponosno cuvam moje tri mrvice!:heart:

samo na kratko da vam se javim, danas sam konacno stigla iz praga!!!!!! transfer je bio juce, imam cak na usb-u snimak mojih embriona kako su se razvijali 96 sati pre vracanja;)
sutra cu poslati detaljan izvestaj za sve one koje interesuje iskustvo iz praga kod doktorke sonje...
za sada samo da kazem da ponosno cuvam moje tri mrvice!:heart:

Diiiiiiiivnooooo,Mijaki navijamo za tebe i tvoje tri mrve!
Zvučiš mi jako zadovoljno,i jedva čekam da utiske podelim sa tobom!! a za sadržaj sa usb-a... :) no comment! :))

Evo i kod mene malo lepih vesti!! Endometrijum 10mm Vodecih folikula od 17mm ima deset i ima jos manjih.Doktori su zadovoljni kako sam reagovala. U sredu opet UZ a aspiracija se planira za petak. E2 mi je 736. Bas su mi nekako doktori ulili nadu

evo mene sa češkom pričom..... Moje iskustvo sa klinikom i doktorkom Sonjom je jako lepo. Doktorka je maksimalno posvećena, sve objašnjava, nema gužve i čekanja na pregled dok doktorka samo menja prezervative na sondi za UZ;) i tera kao na traci. Individualizovan pristup je nešto na čemu oni insistiraju i trude se da ne postanu kao druge veće klinike (ja verujem da skoro svi znamo kako je to biti samo sledeća doktoru koji ne zna ni kako se zovemo). Iako je kod mene odgovor na stimulaciju bio prilično loš, uspeli smo da dobijemo 8 JC. Doktorka uglavnom praktikuje dugačak protokol, jer po njenom iskustvu tada su manje opasnosti od prevremene ovulacije i još koješta, mada naravno nema pravila, to je prvo što nauči čovek u ovoj borbi.... Šta je još interesantno, posle aspiracije doktorka ne daje antibiotik, ovde su mi svi davali antibiotik??? kaže da nije neophodno, mada ja nisam imala hiperstimulaciju i nije bilo previše JC... svaki dan posle aspiracije me je doktorka zvala telefonom da mi kaže kako napreduju embrioni, šta kaže embriolog, a ja sam odlazila do klinike da ih pogledam...:heart:
radili smo PICSI, to mu je ICSI sa specijalnom selekcijom spermatozoida (ima na sajtu šta je to, ja nisam baš stručna da objasnim) i neki monitoring embriona, to znači da je u inkubatoru kamera koja snima embrione sve vreme i posle na bazi tog filma i vremena razvoja i raznih drugoh stvari embriolog može da izabere kvalitetnije embrione za vraćanje... To su u Mariboru tek skoro uveli....
pred transfer, embriolog i doktorka sedaju sa nama, gledamo snimke, dogovaramo se koje embriuone da vratimo, svih 7 je dobro mada postoje nijanse, odlučujemo se za 3 najbolja, sticajem okolnosti 2 su bila donatorska a jedan kao 100% naš, mada to kod nas nema veze, svi su naši...:D Eksperiment sa donatorskim materijalom je pokazao da u prvih 96 sati razvoja ne postoji evidentna razlika u razvoju embriona, mada, što kaže embriolog, niko ne zna šta se dešava kasnije, pa je ovo bila varijanta na koju smo se odlučili... 4 embriona smo zamrzli, pa da sačekaju svoje vreme da dođemo po njih da prave društvo batama ili sekama:cool:
tokom transfera, doktorka sve pokazuje, objašnjava...
prepisala mi je utrogestan 3x2, folnu kiselinu 10mg dnevno, i neki Prednison ili tako nešto, nisam baš stručna da objasnim čemu služi.....
cena je sitnica u odnosu na kvalitet usluge...
Betu vadim 07.03 (mada ja mislim da je dovoljno da izvadim i ranije 05.03, to je 15 dan)...
sada odmaram i uzivam, srećna jer su bebice kod mene, srećna jer sam kod kuće:D

ako nekoga budu interesovali detalji oko smeštaja ili još bilo šta drugo, tu sam....
došla mi mama, odoh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eksperiment sa donatorskim materijalom je pokazao da u prvih 96 sati razvoja ne postoji evidentna razlika u razvoju embriona, mada, što kaže embriolog, niko ne zna šta se dešava kasnije, pa je ovo bila varijanta na koju smo se odlučili...folnu kiselinu 10mg dnevno, i neki Prednison ili tako nešto, nisam baš stručna da objasnim čemu služi.....
Mnogo mi je drago da su utisci tako dobri!!
Se mi se sviđa,a individualni pristup-ponajviše!!
Primećujem da folnu gura duplu dozu.
Jedno pitanje-imaš li neki vid trombofilije-stečene,urođene?
Prednizon je iz grupe kortikosteroida, koji se u vto daju kako bi smanjili odbrambeni mehanizam našeg organizma i pomogli mu da ne odbaci embrion. Obično se daje kad postoje određene indicije kao što su česti spontani, više neuspelih vto ili naravno određene analize na antitela koje ukazuju da je potrebno primenjivati ih.
Kod nas,u srbijici se ne rade ANA antitela natural killer,koja se bore protiv ploda,u svetu se rade,pa ako ih imamo,indikuje se upotreba pronizona-dexasona i sl. kortikosteroida...nekad rade i predrostrožnosti radi,kod ponovljenih neuspeha VTO.
A sad nešto vezano za razvoj embriona...:D ne nisam enciklopedija,samo pamtim iskustva koja me zanimaju sa dr. foruma:D
Dakle-prvih 96 sati,iliti 4 dana od spajanja oocite(jajne ćelije) i spermatozoida,glavnu ulogu igra kvalitet oocite,jer ona tad prenosi svoj DNA.Nakon toga,sledeća 4 dana su ključna za spermić koji svoj DNA prenosi,pa kod muškog steriliteta-koji je moj slučaj,a i Mijakin...nama znači da li će embrion preživeti posle tog 4.dana,jer spermatozoid sa lošim DNA materijalom će upropastiti embrion,koji opet,hvala Bogu ,pa se priroda pobrine i ne opstane ni do bete.
Zato Mijaki,embrioni tvoji nisu pokazivali razliku u prvih 96 sati...zato što je u njima svima,tvoj DNA iz oocita,koji je dobar,igrao glavnu ulogu. Tek posle toga sledi uticaj različitih DNA:
Izvinite na opširnosti.
Mijaki,uživaj sa majkom,mrvicama i dragim.
Dobićeš ti najlepši mogući poklon za 8. mart!:heart::heart::heart::ok:

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Sve najljepse zelim povodom rodjena svoje cerkice pazarki a ostalim trudnicama laku i srecnu trudnocu. One koje se bore kao i ja puno srece. Prije 15-ak dana sam nazalost dozivjela opet po ko zna koji put negativnu betu ,tako da i sama cifra kad je pomenem napominje na to da za mene tesko ima nade,ali...ipak razmisljam opet gdje sada. Citam upravo od Mijaki njeno iskustvo u Ceskoj,pa mi nekako odmah uliva nadu i povjerenje da probam i ja jednom. Molila bih Mijaki ako mozes da mi kazes prvo na koji jezik mozemo komunicirati sa dr.Sonjom, jer mi je to najbitnije,kako zakazati ,da li moze e-mailom, koliko se ceka, oko smestaja takodje i kolika je cijena. Hvala unaprijed i zelim ti pozitivnu betu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back