Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mnogo mi je drago da su utisci tako dobri!!

Dakle-prvih 96 sati,iliti 4 dana od spajanja oocite(jajne ćelije) i spermatozoida,glavnu ulogu igra kvalitet oocite,jer ona tad prenosi svoj DNA.Nakon toga,sledeća 4 dana su ključna za spermić koji svoj DNA prenosi,pa kod muškog steriliteta-koji je moj slučaj,a i Mijakin...nama znači da li će embrion preživeti posle tog 4.dana,jer spermatozoid sa lošim DNA materijalom će upropastiti embrion,koji opet,hvala Bogu ,pa se priroda pobrine i ne opstane ni do bete.
Zato Mijaki,embrioni tvoji nisu pokazivali razliku u prvih 96 sati...zato što je u njima svima,tvoj DNA iz oocita,koji je dobar,igrao glavnu ulogu. Tek posle toga sledi uticaj različitih DNA:

U pravu si potpuno za ovo, tako nešto mi je rekao i embriolog ali si ti naravno mnogo pristupačnije objasnila, zato je i dobro što smo izmešali genetski materijal:hahaha:
česi su takođe slovenski narod (bez 500 godina pod turcima) pa su plavkasti kao i ja:per:
inače, imam mutaciju MTHFR, možda zbog toga folna u duploj dozi?
a inače neću da te hvalim ali stvarno mislim da je šteta što ti medicina nije životni poziv, mada razmisli, nikada nije kasno....Nije tebe samo sopstvena muka naterala sa se interesuješ za ovo, već i želja da se zna i pomogne i drugima, a toga manjka našima, barem takav utisak ja imam...
...a da, još nešto, mama me juri sa nekom surutkom da pijem, kaže da je to super sada u ovoj fazi, pa nije na odmet da cugnete kada god! Živeli!!!!

emice, sa sonjom možeš stupiti u kontakt telefonom ili e-mail-om, priča srpski (crnogorka je) tako da je vrlo jednostavno... imaš sve kontakte kada na izgoog-laš prag fertility centre. možeš otići kod doktorke na konsultacije pa se dogovoriti oko postupka a možeš kao i ja mailom poslati sve nalaze... Ja sam sve skenirala, objasnila doktorki o čemu se radi, uradila još neke analize, čule se nekiliko puta telefonom i dogovorile da počnemo. Ona mi je poslala program stimulacije a lokalno sarađuje sa ordinacijom Demetra ili Ivanovićima za eventualno praćenje do punkcije. Ljudi uglavnom celu stimulaciju rade u Beogradu i u Prag idu tek nakon aplikacije Pregnyla što je sasvim ok. Ja sam išla ranije zato što sam paničarka a i htela sam malo da se opustim daleko od stvarnog života...
Nema lista čekanja, a za smeštaj ti takođe oni pomognu, noćenje sa doručkom u najbližem hotelu (500m od klinike), za dvokrevetnu sobu dođe EUR 47.
cena postupka zavisi od toga šta se sve radi, ali recimo da je standard EUR 2.800.
nadam se da sam pomogla, naravno moj pozitivan utisak ne mora da znači da će ishod biti takođe pozitivan ali sam se ja barem osećala kao čovek i pacijent...

Jelo, tvoje lepe vesti su nas obradovale!!!:klap:
Mijaki, sve pohvale za tvoju dr. Lepo je čuti da se neko maximalno posvećuje svom pacijentu. Nadam se da će rezultat isto toliko biti dobar! :heart:
Parizčiću, ti si stvarno neverovatna!!! Interesuje me koja je tvoja profesija??
Sofia, Ikice :heart: i Ema dobro nam došla!!!

Mijaki, baš se "vidi" po tebi da si zadovoljna!
Oduševilo me je to što snimaju razvoj embriona, pa ti daju snimak... ahh:heart::heart:

baš ću pitati u Segedinu da li i oni rade tako...
inače i ja sam dobila neki lekić za suzbijanje imuniteta, čisto kao predostrožnost...

držim ti fige!!!!

Jelena mb :ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok: za sredu uhhh.

ja pijem kontracepciju, 3 marta idem na uz, pa sa sledećim ciklusom krećmo POSLEDNJI put :super:

Jelo, tvoje lepe vesti su nas obradovale!!!:klap:
Mijaki, sve pohvale za tvoju dr. Lepo je čuti da se neko maximalno posvećuje svom pacijentu. Nadam se da će rezultat isto toliko biti dobar! :heart:
Parizčiću, ti si stvarno neverovatna!!! Interesuje me koja je tvoja profesija??
Sofia, Ikice :heart: i Ema dobro nam došla!!!

pariz je sigurno lekar specijalista za ivf ahahahahhahahhahahah, samo nas tu maže kao i ona je običan smrtnik kao mi :heart::heart::heart:

Kakve probleme imate? Šta ti dr kažu? Što ne uradiš i drugi put za džabaka, već kad ti država nudi!

e više mi je i tih dr dosta...kao da ništa ne kažu...neki kažu da imam PCOS, mada mi hormoni uglavnom ne pokazuju taj sindrom, evo vadila pre neki dan hormone, lh 2,9 Fsh 2,1 tsh 2,6... a ni na uz često ne potvrđuju cistične jajnike...tako da nemam pojma. kako koji dr. Navodno imam i neki početni sindrom insulinske rezistencije, za to sad pijem lekiće.

E da digresija, pitanje za mali pariz našu enciklopediju...od kada pijem metformin koža mi je kao u pubertetu....bubuljica do bubuljice....jel to normalno???? poludeću.

od ostalih gadosti, tipa trombofilije, nekih genetskih zavrzlama nemam ništa. Muž je dobar. ahahahahhahah mislim ništa mu ne fali:zcepanje:

A za drugi put džabe, već jednom napisah, iz prostog razloga: ne znam koga bih odabrala!!!!!!!!!!!!!!!!! :dash::dash:

Para skupili za još jedan i poslednji put kod mog dr macana, tako da nisam ni razmišljala u ovim našim, tako mi se sviđa u Segedinu. :rumenko::rumenko:

Hello drage moje, sta se sve ovde izdesavalo,trebace mi dosta vremena da sve lepo iscitam, svim novim forumasicama zelim dobrodoslicu.
Kod mene se nista znacajno nije desavalo, posle petog neuspelog pokusaja koji je bio u novembru, malo sam se odmorila i sad krecem u nove pobede. U sredu u Jevremovoj mi je zakazana histeroskopija kod dr. Ljubica, iskreno receno jedva cekam da to prodje bas me je strah, i malo sam zbunjena posto mi rade 5 dana ciklusa, a citala sam da se radi od 7 do 10 dana, ali bilo kako bilo, valjda znaju sta rade.
Sve vas ljubim

:D
Sofy,:heart:,za tebe i tvog anđela:heart::heart:čim grane sunce,šetamo ...npr.pored reke:D
Mijaki,dušo,nisam znala da si i ti homozigot.Ljubi te tvoja sestra po mutaciji:heart:sad će i Srce to učiniti:lol:
Reci mi da li si kontaktirala nekog hematologa zbog toga? Jesi li ustvari homo ili hetero? ...zigot,mislim:zper:
Sigurno je zbog toga toliki folan,i meni je od strane hematologa toliki prepisan ,ali od ET-a,ili od trudnoće:whistling:..ali obavezno i heparin...ti se ne bodeš time?
Surutka...samo tuci po njoj,i meni čuči na terasi,a ja i muž je samo njušimo:hahaha:
a poziv...medicina...hihihihi...
Matorka ,ja sam prof.književnosti,sa podstrukom-zubni tehničar,te niđu veze sem lične sa VTO:ok:
Zsuki...bubuljice te napale,kažeš...nadam se da piješ glucophage redovno i ne mlatiš po slatkim i masnim stvarima...a da! Nekim ženama se javlja kad piju kontraceptive-jesi li ti ono beše počela?:think:
Ikice,mazi stomače,dok ja služim družbi:hvala:
Ema77,žao mi je zbog ponovljenog neuspeha...ako možeš ,podseti me koliko si puta radila,koji je problem,i šta si od dodatnih nalaza odradila...ako želiš...;)
Zlobnice,ne mogu da verujem u te bedne labove...sram ih bilo!! Nemam reči,sem da bih im ja odmah katanac na vrata...tako je i meni i mom mužu jedan lab. iz mog mesta davao u više navrata pogrešne nalaze-tipa-ja u stimulaciji uveliko,a meni E2 kao kod žene u menopauzi:super: i taj lab više ne radi...ali ne mojom zaslugom:whistling:hihihi,stvarno-ne.
Srce,sa srećom u sredu!!:ok:
Cure,stisak za sve...moramo napred! Za nas drugog puta NEMA!:heart:

e više mi je i tih dr dosta...kao da ništa ne kažu...neki kažu da imam PCOS, mada mi hormoni uglavnom ne pokazuju taj sindrom, evo vadila pre neki dan hormone, lh 2,9 Fsh 2,1 tsh 2,6... a ni na uz često ne potvrđuju cistične jajnike...tako da nemam pojma. kako koji dr. Navodno imam i neki početni sindrom insulinske rezistencije, za to sad pijem lekiće.

E da digresija, pitanje za mali pariz našu enciklopediju...od kada pijem metformin koža mi je kao u pubertetu....bubuljica do bubuljice....jel to normalno???? poludeću.

od ostalih gadosti, tipa trombofilije, nekih genetskih zavrzlama nemam ništa. Muž je dobar. ahahahahhahah mislim ništa mu ne fali:zcepanje:

A za drugi put džabe, već jednom napisah, iz prostog razloga: ne znam koga bih odabrala!!!!!!!!!!!!!!!!! :dash::dash:

Para skupili za još jedan i poslednji put kod mog dr macana, tako da nisam ni razmišljala u ovim našim, tako mi se sviđa u Segedinu. :rumenko::rumenko:
imala i jedno i drugo...a te bubuljice su normalne
nisu ti dali siofor85??

Jelo,i treba da bole,jer rastu...kao i folikuli u njima.Pred kraj stimulacije, nekad sam se osećala kao na niž da sedam...pa sve polako,i koračala "manje potresno".
Melisa,bravo! Čestitam na trudnoći! Jesi li bila na donaciji j.ć.?
Izvini,ne mogu ti pomoći oko izbora lekara za vođenje trudnoće,ipak smo ovde svi u borbi za potomstvo.Možda da poruku postiraš na nekim trudničkim temama? :)
Samo sto sam se vratila sa skrininga iz NS. J.C. je moja. Ja sam bila na Japanskom protokolu, koji odgovora zenama sa slabim odgovorom jajnika i malim brojem folikula. Cak i ako dobijas jednu jajnu celiju, nju punktiraju i dobijaju embrion koji zamrzavaju. Metod vertifikacije - super brzo zamrzavanje. Pri zelji mogu se sakupiti embrioni i radi se embriotransfer u prirodnom ciklusu bez stimulacije. Ja sam imala samo dva embriona za 2 ciklusa. Implantirani su oba, no 4 nedelje jedan je prestao da se razvija. Oba su bila klase 8a. Uskoro cu vas o svemu podrobno obavestiti.

Melisa,sve mi zvuči kao SF-opet novi metodi, znači nije ni donacija sperme?O.k. ako ne želiš da odgovoriš,onako pitam.Nikad čula za japanski protokol,i jedva čekam još znanja!!
Zlobnice,da sam na tvom mestu,ja ne bih izostavila njihovo ime...jer ti se to ne dešava 1. put.

Mali Pariz i ja bih ih zatvorila.Zavlače nas mesec dana, ja mislim da moj muž nije imao ni prošlog puta kad je radio bris.Definitvno više ne radim ništa kod njih, još važe za proverenu labaratoriju u gradu.

Jako me zanima koja je laboratorija u pitanju... Cisto da napomenem, da sam kao i ti iz NS-a i da sam u par navrata imala lazno pozitivne nalaze, kao i pogresne u laboratoriji Medlab. Od poslednjeg ekscesa, zaobilazim ih u sirokom luku.

Ja sam se odlučila ponovo za Betaniju, mnogo više mi ulivaju poverenje nego Genesis,jeste da je gužva i da je prošli put bilo neuspešno, al ja sam zadovoljna bila sa tretmanom i sve što je bilo do njih uradili su kako treba!

Ok, idi tamo gde se osećaš sigurnom i zadovoljnom i kome veruješ? Ko ti je radio vto? Koju terapiju si imala? Kad ćeš na komisiju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back