Mnogo mi je drago da su utisci tako dobri!!
Dakle-prvih 96 sati,iliti 4 dana od spajanja oocite(jajne ćelije) i spermatozoida,glavnu ulogu igra kvalitet oocite,jer ona tad prenosi svoj DNA.Nakon toga,sledeća 4 dana su ključna za spermić koji svoj DNA prenosi,pa kod muškog steriliteta-koji je moj slučaj,a i Mijakin...nama znači da li će embrion preživeti posle tog 4.dana,jer spermatozoid sa lošim DNA materijalom će upropastiti embrion,koji opet,hvala Bogu ,pa se priroda pobrine i ne opstane ni do bete.
Zato Mijaki,embrioni tvoji nisu pokazivali razliku u prvih 96 sati...zato što je u njima svima,tvoj DNA iz oocita,koji je dobar,igrao glavnu ulogu. Tek posle toga sledi uticaj različitih DNA:
U pravu si potpuno za ovo, tako nešto mi je rekao i embriolog ali si ti naravno mnogo pristupačnije objasnila, zato je i dobro što smo izmešali genetski materijal

česi su takođe slovenski narod (bez 500 godina pod turcima) pa su plavkasti kao i ja

inače, imam mutaciju MTHFR, možda zbog toga folna u duploj dozi?
a inače neću da te hvalim ali stvarno mislim da je šteta što ti medicina nije životni poziv, mada razmisli, nikada nije kasno....Nije tebe samo sopstvena muka naterala sa se interesuješ za ovo, već i želja da se zna i pomogne i drugima, a toga manjka našima, barem takav utisak ja imam...
...a da, još nešto, mama me juri sa nekom surutkom da pijem, kaže da je to super sada u ovoj fazi, pa nije na odmet da cugnete kada god! Živeli!!!!