Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zsuki,eve me ;)
glukoza ti je odlična! Bravo!
Insulin:confused:...
ako odeš kod vaše Novosađanke,Edite Stokić,ona će odmah da ti uvede siofor,i to nekih 850 mg x2
Ne bi ,navodno,trebalo da prelazi 27 ni posle 2 sata,kad je koncetracija najveća posle jela-opterećenja...meni je stotka,pa pijem jaču dozu glukophage,ali,ako konsultuješ nekog iz Bg ekipe, pretpostavljam da će ti prvo predložiti redukovanu ishranu...tako je i meni prof. Šumarac,da isključi mogućnost da sam gojenjem stekla IR,pa ću mršanjem da je se ratosiljam...ali greška.Kg skidam,i od kraja avg. dovde,skinula sam 6 kg,ali IR je isto jaka kao i pre tog režima,pa mi je prepisala glukophage 1000 mg x2.
eto to ti ja sva matematika.Terapija minimum ( po preporuci endokrinologa) treba da traje 3 meseca,a najbolje 6 meseci pre novog postupka.
Inače,meni prof. Šumarac kaže da IR ne ometa začeće,i da to nije razlog mog neostajanja u 2. stanju,ALI remeti trudnoću,od 8. nedelje,pa nadalje-izaziva spontane,ako se ne koristi terapija,a terapija se koristi do 3. ili do 6. meseca trudnoće.
Auuuu,al te smorih:eek:
kiss draga...inače...sve smo "masne" u smislu-hormonske stimulacije jačaju holesterol...tek da i to znaš.ali,ja sam malo i prirodnjaka masna:lol:
Za ostatakk-:ok:

Rekoh ja - zena je prava enciklopedija!

Hej devojke jeste li vi koristile tokom stimulacije preventivo neke vaginalete? Ja sam kupila Multi-Gyn acti gel, pa se sa njim "filujem"(drugarica se pola sata smejala kad sam upotrebila ovaj izraz)! Mislim da cu na nervnoj bazi dobiti neke bakterije, koliko sam time opterecena! Idem sada da spavam, jedino tada ne razmisljam o glupostima! Caoooos

Hej devojke jeste li vi koristile tokom stimulacije preventivo neke vaginalete? Ja sam kupila Multi-Gyn acti gel, pa se sa njim "filujem"(drugarica se pola sata smejala kad sam upotrebila ovaj izraz)! Mislim da cu na nervnoj bazi dobiti neke bakterije, koliko sam time opterecena! Idem sada da spavam, jedino tada ne razmisljam o glupostima! Caoooos

ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhaaaaa
:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

FILUJEŠ ahahahahahahahahahahahahaha

a ja upravo čitala sa čime da filujem bavarska peciva aahahahhahahahahahhahaa

Ćao devojke... :bye:
Da vas priupitam nešto...

Kako ste reagovale na terapiju pre inseminacije?
Jeste imale nekih, da kažem nus pojava... mučnina, nervoza, gojaznost?
Kako su hormoni uticali na vas?

Pozzz...:D

:rumenko:
sorry, promakao mi je ovaj post....
ja sam samo jednom imala insem. ne sećam se tačno šta sam pila od lekova, samo znam da me je bolela glava i da sam bila razdražljiva. e sad da li je to bilo od hormona ili samo onako od moje prirode :lol: nisam baš sigurna.

dok pijem kontracepciju, imam neverovatnu glad za s.... aktivnostima :zcepanje:

Baš ste me iskulirale... :roll:

Jooj izvini, ma nismo te iskulirale, nemoj se ljutiti, nego verovatno su sada malo aktivnije one drugarice koje nisu isle na inseminaciju, nego na VTO, pa zato ne odgovaramo! Evo, saljem jedan kiss i sve je sredjeno, jel da?
A ja mislim da je uticaj hormonske stimulacije na svaki organizam razlicit, neko to tesko podnosi, a neko nema ama bas nikakve simptome. Ja sam recimo razdrazljiva i ne prija mi svacije drustvo, vise volim da iskuliram uz neku knjigu! Al mi prija drustvo forumskih drugarica, pogotovo ove Sukice koja me stalno zeza, al ja se ne ljutim!

Zsuki75,insulinemija se tolerise do 100.Mislim da ne treba nista da pijes.
Cicak,ja sam od klomifena imala ludacke glavobolje,razdrazljivost,nervozu.Glava samo sto mi nije eksplodirala i popila sam samo jednu tabletu 0d 50 mg i nijednu vise jer mi je jajnik izbacio 5 folikula.A za vantelesnu od Gonala nistaod reakcija i follikula.Ja prekosutra uzimam ostatak rezultata hormona,neki sumi vec gotovi i ondamogu da predajem za komisiju rezultate.Fsh mi je 8,5 a lh 3,5.Sta kazete?pOZDRAV

Cicak radila sam 2 IUI od svega sto si navela ja sam se ugojila. Razmak izmedju ta dva IUI je bio 5mes a dodala sam 10kg. A toliko sam vodila racuna sta jedem, po Bgd sam iskljucivo peske isla (bila sma u stanu kod sava centra pa do Visegradske peske svaki dan na bockanje) ali ni gram nisam oslabila. Par meseci nakon drugog IUI krenem u Ivf postupak i tu se jos dodatno ugojim, bila sam kao balon, sta da ti kazem... kilazi sam dovela u red dva meseca nakon porodjaja. sa 60kg sam krenula na IUI sa 73kg ostala trudna, 86 sam imala pred porodjaj, dva meseca nakon porodjaja sam imala opet oko 60kg. Unistili me ovi hormoni.
Melania kako je prosao transfer?

Melania, javi kako je bilo, drzimo figice za male mrvice!
Imam jedo pitanje, juce sam pocela da se bockam Gonalom 75ij, i naravnoi sad tripujem da ja to dobro ne dajem, posto ti unjekciju uopste ne osetim kad se ubodem. U prosloj stimulaciji primala sam Puregon i te su me injekcije jako bolele. Ima li neko iskustva sa gonalom?

joj,devojke pomagajte,ja ne znam sta da radim :dash::dash::dash:.Sutra treba da idem da vadim betu,a toliko sam uplasena....o testu da ne pricam nisam ni pokusala da ga radim.Da li je bilo slucajeva da se ne prokrvari samo zbog utrogestana,a da se ne bude trudan?I da li je moguce da se od njega ne moze prokrvariti?ja nisam prokrvarila,ali nista ne osecam,nista me ne boli?

Zbunjena,moguće je...ja nikad nisam dobila dok nisam terapiju prekinula,a nisam bila trudna,i beta je to pokazivala...nećeš znati dok ne uradiš,samo napred!
Ikice,ne mrzi me,ali imaš na nekoj od prethodnih strana,dosta sam o tome pisala,pa vidi.
Ja imam neki vid urođene trombofilije,i pretrage na urođenu radiš u genetskoj laboratoriji Helix,kao što sam i ja,ili na Torlaku,ali za iste pare.
Pretrage na stečene trombofilije iziskuju vazda nekih nalaza,ne znam da sam išta na uput mogla,ali ko je iz BG ,uspevao je...pročešljaj nekoliko str. unazad,i videćeš.Opušteno samo.

Zbunjena,moguće je...ja nikad nisam dobila dok nisam terapiju prekinula,a nisam bila trudna,i beta je to pokazivala...nećeš znati dok ne uradiš,samo napred!
Ikice,ne mrzi me,ali imaš na nekoj od prethodnih strana,dosta sam o tome pisala,pa vidi.
Ja imam neki vid urođene trombofilije,i pretrage na urođenu radiš u genetskoj laboratoriji Helix,kao što sam i ja,ili na Torlaku,ali za iste pare.
Pretrage na stečene trombofilije iziskuju vazda nekih nalaza,ne znam da sam išta na uput mogla,ali ko je iz BG ,uspevao je...pročešljaj nekoliko str. unazad,i videćeš.Opušteno samo.

sta si ti primala od terapije

Zbunjena ja mogu da ti kazem da mi nije kasnilo nakon 2 iui, dobila sam dan nakon radjenja testa, tj 14 dan od IUI je meni bio 29 dc a dobila sam 30 dc. Za ivf neznam jer mi je prvi uspeo. Nakon IUI sam koristila crinone gel.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back